X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi mąż wkleił że pacjent nr 13 ktòry był.uznawany za zarażonego z miejscowości 5km ode mnie ma wynik negatywny... Uff tyle dobrego. Zakład pracy mojego męża drży bo zatrudnia ok 700 osòb w tym miasteczku..

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej jest dlaczego odwolane?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Ej jest dlaczego odwolane?
    Nakaz z gòry Towarzystwa Pediatrycznego. Ogłoszono stan epidemiczny. Mama Pediatra to wklejała rozporządzenie w swojej relacji na Fejsie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 19:41

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki juz znalazlam informacje w internecie :)

Rzad wprowadza coraz większe zakazu ciekawe czy to cos da...

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda spokojnie to wszystko jest po to właśnie żeby to zatrzymać i nie doprowadzić do tego co jest np we Włoszech. Lepiej szybko zdecydowane kroki wprowadzić żeby to zahamować 🙂

Od jutra sklepy oprócz spożywczych zamknięte, i bardzo dobrze jak można chodzić teraz do galerii na ciuchy 😱

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina lepiej późno niż w cale ;) dobrze ze sklepy beda zamkniete. a knajpy? bo nie jestem na biezaco z info...
    Jakby ktoras faktycznie potrzebowala przepis na bulki ;) ja robie z polowy porcji i wychodzi mi zwykle 9 bulek ;) sama dzis pieklam, tzn na kolacje zrobilam, syn je uwielbia ;)

http://www.kuchniawformie.pl/2012/07/ekspresowe-bulki-sniadaniowe/

jak ktoras ma sprawdzony przepis na chleb to tez moze sie podzielic, moze warto sprobowac choc raz zrobic ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czytałam, ze od jutra czy niedzieli maja być pozamykane restauracje, puby, kluby itd. Wszystkie sklepy w galeriach pozamykane z wyłączeniem aptek, drogerii i sklepów spożywczych. Chodzą nawet plotki, ze od poniedziałku czeka nas prawdziwa kwarantanna, zakaz wychodzenia z domów, sklepy otwarte tylko kilka godzin, wybrane apteki itp.
    Robi się naprawdę poważnie. Najgorsze, ze nie ma nigdzie pampersow 🙈

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff kupiłam pampersy w biedronce 2 paczki potem zamówiłam w rossmanie a w między czasie mąż kupił Happy w Carrefourze 👍🏻

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem za taką kwarantanną. W niedzielę teraz będą mogły sklepy robić zatowarowanie - bez sprzedaży.. tyle im poluzowali. Z tymi krótkimi godzinami otwarcia to źle bo wszyscy przyjdą w jednej porze, więc ryzyko wzrasta raczej..?

Ej_est przez internet zamów jak rzeczywiście nigdzie nie ma..

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ze nikt nie wychodzi z domu? Mialam do pracy wracać....
    Ja kupilam w Lidlu i te Lupilu i Pampers. Wczoraj slyszalam ze Lidl pusty a dzis tata byl i mowil ze wszystko bylo. Przywiozl nam Lidlozaura bo mialam pare naklejek i mu je dalam.
    Szczerze to ja jestem za taka kwarantanna calowita... Boje sie jednak ze jak polacy beda na swieta wracac z zagranicy to dopiero zacznie sie dziac...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kościoły pozamykali - w końcu!!!!
    Lutyska dziś ponoć wiekszy luz był w sklepach i zdążyli uzupełnić.. pewnie jutro będzie większy nalot jak to w soboty.. dzięki za przepis na bułki, mój mąż nie wierzy że upiekę, to się zdziwi.. ;-) Jak będzie zagrożenie to zamkną calkowicie granice... rejsy lotnicze juz zamknęli. Zobaczymy co to będzie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 21:57

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, ma być 14dniowa kwarantanna dla wszystkich, którzy przyjadą do kraju (obywateli, bo cudzoziemcy mają zakaz wstępu).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 21:54

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami a gdzie ta kwarantanna? w domu rodzinnym pozarażają resztę rodziny, a ona w kwarantannie racze nie będzie.. To tak wszystko ładnie brzmi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 22:02

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    Uff kupiłam pampersy w biedronce 2 paczki potem zamówiłam w rossmanie a w między czasie mąż kupił Happy w Carrefourze 👍🏻

Odsprzedaj paczkę 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica mogłabym zamówić, ale przyjadą pewnie za kilka dni, a ja mam końcówkę. Mogłam wczoraj zamówić w rossmanie jak jeszcze były. Dałam ciała.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est a skąd jesteś? może z którąś dziewczyną masz blisko to Ci udostępni..?

ej_est lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki symbolica, ale udało mi się zamówić w rossmanie. Zmieniłam drogerie na trochę dalsza i była jakaś końcówka. Pytanie tylko kiedy będą do odbioru 🤔

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est jak coś dawaj znać mogę wysłać jeżeli Ci zabraknie 😊

Niech robią co mogą zamykają grancie galerie kościoły jestem na wszystko na tak, im więcej tych zakazów kwarantanny itd tym szybciej się z tym uporamy !!!

ej_est lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zacząć prace w poniedziałek- dzwonili do mnie i dostanę jakieś procedury do poczytania na mejla jakieś dokumenty o, tyle. I mam czekać na telefon kiedy do biura pójdę. Masakra.
    Odwołaliśmy jutrzejsze urodziny moje i Męża.
    Mamy zapas jedzenie (z tych niedoszłych urodzin...) i cóż- podjęliśmy decyzje ze siedzimy w domu. Mąż pracuje zdalnie już od paru dni i teraz ma tak pracować do 26.03. Nie przyjmujemy teściów.
    I... jako ze mieszkam w bloku z winda i dużo ludzi się kręci w ogóle po osiedlu to podjęliśmy decyzje ze nie wychodzimy na razie w ogóle. Tak będzie bezpieczniej.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my zdecydowaliśmy ze chodzimy jedynie na spacery, zakupy większe mamy zrobione na 1-2 tygodnie spokojnie a pieczywo czy jak coś nagle zabraknie to albo ja albo mąż sami pójdziemy do mniejszego sklepu czy piekarni.

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1444 1445 1446 1447 1448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ