X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w piekarni kolejka na 30 min stania 😮

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa ferie to i snieg spadl ;) moze nie ma go duzo ale cienka biala pokrywa jest ;)
    Ruda moj maz dopiero jedzie do piekarni.ciekawe co tam bedzie...
    Wiecie co lepiej siedziec w domu i sie nie zarazic. Po to sa te zaostrzenia zeby sie dostosowywac.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est dobrze że udało się zamòwic, oby było dziś do odbioru, bo inaczej chyba tetra pòjdzie w ruch..? 🤷

Lutyska spacery są też wskazane, ale tylko samotne, tam gdzie ludzi nie spotkamy. Windy itd to wiadomo, że ciężko będzie uniknąć i wtedy też chyba jednak siedziałabym w domu (w powietrzu Covid-19 pozostaje do 3h, na przedmiotach do 3dni).. z drugiej strony ciężko przez dwa tygodnie kisić się w domu. Gdzie ten śnieg spadł?

Papapatka to dobrze że nie musisz, teraz z domu wybywac do pracy.. najgorszy okres przeczekacie.. twoja koleżanka zapewne też a pròzni nie siedzi i też zawsze Ci może przytargać coś do domu. Tak chyba bezpieczniej..

Ruda no to tłum.. lepiej unikać. Chyba łatwiej w sklepie kupić. O ktòrej byłaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 10:01

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż poszedł po wędlinę ale kolejki długie wiec zrezygnował, w piekarni to samo... podjechał na Bp i kupił bułki 😉 po drzemce podjedziemy sobie dzisiaj do lasku na spacer nie powinno być tam ludzi a nawet jeżeli ktoś będzie to na spokojnie będziemy omijać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 10:11

symbolica lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dajcie spokoj. Mąż był w lidlu 15 minut po otwarciu sklepu i tłumy takie w sklepie mówi, ze nie dało się chodzić. Brak wózków, 6 kas czynnych przy których i tam ogromne kolejki. Mięsa zero, makaronów zero, papieru zero ludzie oszaleli. Wkurza mnie trochę to samolubstwo ludzi...kupują makarony w kilogramach, wszystko kartonami ze sklepów wynoszą, stosy papierów, ręczników, hurtowe ilości soków, mrożonek, wód no wszystko wykupują. To, co ja wczoraj widziałam w sklepie to mnie zmroziło. Nie myślą o innych, ze może jakaś starsza Pani albo rodzina z dziećmi tez potrzebuje zrobić zakupy żeby mieli podstawowe produkty w domu. Potem będzie wszystko na śmietniku leżeć założę się.
    Ludzie myślą, ze koniec świata idzie czy jak? Rozum niektórym odjęło całkiem.

A pampersy dostałam właśnie wiadomość, ze mogę już odebrać wiec git. Skoczy potem mąż.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie niech kazdy kupi do sobie 2 paczki makaronu, 2kg maki, zgrzewkę wody żeby miał cokolwiek a nie hurtowe ilości !!!! Bo chodzi o to żeby nie chodzić codziennie do sklepu a nie kurde wojna idzie i jedzenie się skończy !!! My kupiliśmy i nam starczy jedzenia tak na 1-2 tygodnie spokojnie

961l20mmezoojidp.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już ceny masakrycznie w górę. Wczoraj filet z kurczaka 18zł dziś 22zł... pojechałam przed 7 i zrobiłam większe zakupy. W tygodniu nie ma jak wyjść na zakupy jak dzieci w domu, a jak mąż wraca po 16 to już nic nie ma :/ kupiłam nawet na wszelki wypadek 2 chleby i zamroziłam.

Mamy zimę! Młody szaleje na podwórku i tata ociąga go na sankach :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia gdzie tyle śniegu napadało? Ale fajnie 😀

U nas troszkę rano poprószyło, ale wszystko od razu topniało

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takiego kolegę, który ze 3 lata temu przeszedł jakaś wewnętrzną przemianę, nawrócenie i nie wiem co jeszcze i wrzucił dziś na FB post:

"Wszyscy, którzy teraz tak głośno krzyczycie o zamknięcie Kościołów.
    Jeszcze będziecie bić w odrzwia Świątyń, błagając o Spowiedź i Eucharystię!"

Normalnie brzmi jakby był opętany przez jakąś sektę. Wiara wiarą, ale to już podchodzi pod fanatyzm wg mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 12:26

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w piekarni po 7 i juz byl tlum ludzi a otwarte od 7 to samo Lidl ja wzielam tylko rzeczy na dziś i jutro na obiad a ludzie pełne koszyki 😮

• symbolica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami no tak rzeczywiście brzmi... Niektòrzy Pisowcy brzmią podobnie,a akurat Szumowski od początku odradzał chodzenie więc tu ma plusa 😉

Jakaś dziewczyna żaliła się na Fejsie jak rozmawiać z 88-letnia babcią ktòra codziennie tam beztrosko biega, a ona mieszka z nią, ma 1,5r. dziecko i jest w 7m. ciąży bo do niej nic nie trafiało...

Już 93 przypadki koronawirusa w tym 5 w Łodzi Malami... 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 13:40

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety najwieksza liczba zachorowan wg mnie wciaz przed nami...

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz dopiero się zacznie. Zaczynają wykonywać więcej testów więc automatycznie liczba chorych wzrośnie

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, w Łodzi to już chyba 13.

Mój mąż był dziś w Lidlu i poza drożdżami kupił wszystko. Cóż, trzeba nastawić zakwas na chleb 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja mam chyba 2-3 Sztuki suchych droższy i 1 świeże 😉

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do bułek chyba suche drożdże wystarczą, jak myślicie?

Malami no to pobiliscie Śląsk bo u nas 12 potwierdzonych jest osòb chyba.. W Warszawie nauczyciel.podstawòwki na tego wirusa... masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 16:01

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje do chleba suche drożdże, więc pewnie do bułek też można :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam z okna widok na Kościół. Nie ma ruchu. Może do ludzi coś dotarło 👍.

baranosia lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh moja Mała już całkiem się rozłożyła. Katar się leje, kaszel z odksztuszaniam :/ żadni lekarze nie przyjmują, więc radzimy sobie tymi lekami co ostatnio - nasivin, ibum, Tantum Verde, cebion. Próbowałam dzwonić do Medicover (pediatrzy przyjmują telefonicznie) ale nie ma szans się dodzwonić :/

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum współczuje zdrówka dla małej, próbuj ewentualnie wezwać prywatnie może jutro będzie łatwiej

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1445 1446 1447 1448 1449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ