Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ej_est dobrze że udało się zamòwic, oby było dziś do odbioru, bo inaczej chyba tetra pòjdzie w ruch..? 🤷
Lutyska spacery są też wskazane, ale tylko samotne, tam gdzie ludzi nie spotkamy. Windy itd to wiadomo, że ciężko będzie uniknąć i wtedy też chyba jednak siedziałabym w domu (w powietrzu Covid-19 pozostaje do 3h, na przedmiotach do 3dni).. z drugiej strony ciężko przez dwa tygodnie kisić się w domu. Gdzie ten śnieg spadł?
Papapatka to dobrze że nie musisz, teraz z domu wybywac do pracy.. najgorszy okres przeczekacie.. twoja koleżanka zapewne też a pròzni nie siedzi i też zawsze Ci może przytargać coś do domu. Tak chyba bezpieczniej..
Ruda no to tłum.. lepiej unikać. Chyba łatwiej w sklepie kupić. O ktòrej byłaś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 10:01
-
Mąż poszedł po wędlinę ale kolejki długie wiec zrezygnował, w piekarni to samo... podjechał na Bp i kupił bułki 😉 po drzemce podjedziemy sobie dzisiaj do lasku na spacer nie powinno być tam ludzi a nawet jeżeli ktoś będzie to na spokojnie będziemy omijać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 10:11
symbolica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA dajcie spokoj. Mąż był w lidlu 15 minut po otwarciu sklepu i tłumy takie w sklepie mówi, ze nie dało się chodzić. Brak wózków, 6 kas czynnych przy których i tam ogromne kolejki. Mięsa zero, makaronów zero, papieru zero ludzie oszaleli. Wkurza mnie trochę to samolubstwo ludzi...kupują makarony w kilogramach, wszystko kartonami ze sklepów wynoszą, stosy papierów, ręczników, hurtowe ilości soków, mrożonek, wód no wszystko wykupują. To, co ja wczoraj widziałam w sklepie to mnie zmroziło. Nie myślą o innych, ze może jakaś starsza Pani albo rodzina z dziećmi tez potrzebuje zrobić zakupy żeby mieli podstawowe produkty w domu. Potem będzie wszystko na śmietniku leżeć założę się.
Ludzie myślą, ze koniec świata idzie czy jak? Rozum niektórym odjęło całkiem.
A pampersy dostałam właśnie wiadomość, ze mogę już odebrać wiec git. Skoczy potem mąż. -
Dokładnie niech kazdy kupi do sobie 2 paczki makaronu, 2kg maki, zgrzewkę wody żeby miał cokolwiek a nie hurtowe ilości !!!! Bo chodzi o to żeby nie chodzić codziennie do sklepu a nie kurde wojna idzie i jedzenie się skończy !!! My kupiliśmy i nam starczy jedzenia tak na 1-2 tygodnie spokojnie
-
U nas już ceny masakrycznie w górę. Wczoraj filet z kurczaka 18zł dziś 22zł... pojechałam przed 7 i zrobiłam większe zakupy. W tygodniu nie ma jak wyjść na zakupy jak dzieci w domu, a jak mąż wraca po 16 to już nic nie ma
kupiłam nawet na wszelki wypadek 2 chleby i zamroziłam.
Mamy zimę! Młody szaleje na podwórku i tata ociąga go na sankach
-
nick nieaktualny
-
Mam takiego kolegę, który ze 3 lata temu przeszedł jakaś wewnętrzną przemianę, nawrócenie i nie wiem co jeszcze i wrzucił dziś na FB post:
"Wszyscy, którzy teraz tak głośno krzyczycie o zamknięcie Kościołów.
Jeszcze będziecie bić w odrzwia Świątyń, błagając o Spowiedź i Eucharystię!"
Normalnie brzmi jakby był opętany przez jakąś sektę. Wiara wiarą, ale to już podchodzi pod fanatyzm wg mnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 12:26
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami no tak rzeczywiście brzmi... Niektòrzy Pisowcy brzmią podobnie,a akurat Szumowski od początku odradzał chodzenie więc tu ma plusa 😉
Jakaś dziewczyna żaliła się na Fejsie jak rozmawiać z 88-letnia babcią ktòra codziennie tam beztrosko biega, a ona mieszka z nią, ma 1,5r. dziecko i jest w 7m. ciąży bo do niej nic nie trafiało...
Już 93 przypadki koronawirusa w tym 5 w Łodzi Malami... 😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 13:40
-
Eh moja Mała już całkiem się rozłożyła. Katar się leje, kaszel z odksztuszaniam
żadni lekarze nie przyjmują, więc radzimy sobie tymi lekami co ostatnio - nasivin, ibum, Tantum Verde, cebion. Próbowałam dzwonić do Medicover (pediatrzy przyjmują telefonicznie) ale nie ma szans się dodzwonić