X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w piekarni kolejka na 30 min stania 😮

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa ferie to i snieg spadl ;) moze nie ma go duzo ale cienka biala pokrywa jest ;)
    Ruda moj maz dopiero jedzie do piekarni.ciekawe co tam bedzie...
    Wiecie co lepiej siedziec w domu i sie nie zarazic. Po to sa te zaostrzenia zeby sie dostosowywac.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est dobrze że udało się zamòwic, oby było dziś do odbioru, bo inaczej chyba tetra pòjdzie w ruch..? 🤷

Lutyska spacery są też wskazane, ale tylko samotne, tam gdzie ludzi nie spotkamy. Windy itd to wiadomo, że ciężko będzie uniknąć i wtedy też chyba jednak siedziałabym w domu (w powietrzu Covid-19 pozostaje do 3h, na przedmiotach do 3dni).. z drugiej strony ciężko przez dwa tygodnie kisić się w domu. Gdzie ten śnieg spadł?

Papapatka to dobrze że nie musisz, teraz z domu wybywac do pracy.. najgorszy okres przeczekacie.. twoja koleżanka zapewne też a pròzni nie siedzi i też zawsze Ci może przytargać coś do domu. Tak chyba bezpieczniej..

Ruda no to tłum.. lepiej unikać. Chyba łatwiej w sklepie kupić. O ktòrej byłaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 10:01

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż poszedł po wędlinę ale kolejki długie wiec zrezygnował, w piekarni to samo... podjechał na Bp i kupił bułki 😉 po drzemce podjedziemy sobie dzisiaj do lasku na spacer nie powinno być tam ludzi a nawet jeżeli ktoś będzie to na spokojnie będziemy omijać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 10:11

symbolica lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dajcie spokoj. Mąż był w lidlu 15 minut po otwarciu sklepu i tłumy takie w sklepie mówi, ze nie dało się chodzić. Brak wózków, 6 kas czynnych przy których i tam ogromne kolejki. Mięsa zero, makaronów zero, papieru zero ludzie oszaleli. Wkurza mnie trochę to samolubstwo ludzi...kupują makarony w kilogramach, wszystko kartonami ze sklepów wynoszą, stosy papierów, ręczników, hurtowe ilości soków, mrożonek, wód no wszystko wykupują. To, co ja wczoraj widziałam w sklepie to mnie zmroziło. Nie myślą o innych, ze może jakaś starsza Pani albo rodzina z dziećmi tez potrzebuje zrobić zakupy żeby mieli podstawowe produkty w domu. Potem będzie wszystko na śmietniku leżeć założę się.
    Ludzie myślą, ze koniec świata idzie czy jak? Rozum niektórym odjęło całkiem.

A pampersy dostałam właśnie wiadomość, ze mogę już odebrać wiec git. Skoczy potem mąż.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie niech kazdy kupi do sobie 2 paczki makaronu, 2kg maki, zgrzewkę wody żeby miał cokolwiek a nie hurtowe ilości !!!! Bo chodzi o to żeby nie chodzić codziennie do sklepu a nie kurde wojna idzie i jedzenie się skończy !!! My kupiliśmy i nam starczy jedzenia tak na 1-2 tygodnie spokojnie

961l20mmezoojidp.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już ceny masakrycznie w górę. Wczoraj filet z kurczaka 18zł dziś 22zł... pojechałam przed 7 i zrobiłam większe zakupy. W tygodniu nie ma jak wyjść na zakupy jak dzieci w domu, a jak mąż wraca po 16 to już nic nie ma :/ kupiłam nawet na wszelki wypadek 2 chleby i zamroziłam.

Mamy zimę! Młody szaleje na podwórku i tata ociąga go na sankach :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia gdzie tyle śniegu napadało? Ale fajnie 😀

U nas troszkę rano poprószyło, ale wszystko od razu topniało

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takiego kolegę, który ze 3 lata temu przeszedł jakaś wewnętrzną przemianę, nawrócenie i nie wiem co jeszcze i wrzucił dziś na FB post:

"Wszyscy, którzy teraz tak głośno krzyczycie o zamknięcie Kościołów.
    Jeszcze będziecie bić w odrzwia Świątyń, błagając o Spowiedź i Eucharystię!"

Normalnie brzmi jakby był opętany przez jakąś sektę. Wiara wiarą, ale to już podchodzi pod fanatyzm wg mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 12:26

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w piekarni po 7 i juz byl tlum ludzi a otwarte od 7 to samo Lidl ja wzielam tylko rzeczy na dziś i jutro na obiad a ludzie pełne koszyki 😮

• symbolica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami no tak rzeczywiście brzmi... Niektòrzy Pisowcy brzmią podobnie,a akurat Szumowski od początku odradzał chodzenie więc tu ma plusa 😉

Jakaś dziewczyna żaliła się na Fejsie jak rozmawiać z 88-letnia babcią ktòra codziennie tam beztrosko biega, a ona mieszka z nią, ma 1,5r. dziecko i jest w 7m. ciąży bo do niej nic nie trafiało...

Już 93 przypadki koronawirusa w tym 5 w Łodzi Malami... 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 13:40

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety najwieksza liczba zachorowan wg mnie wciaz przed nami...

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz dopiero się zacznie. Zaczynają wykonywać więcej testów więc automatycznie liczba chorych wzrośnie

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, w Łodzi to już chyba 13.

Mój mąż był dziś w Lidlu i poza drożdżami kupił wszystko. Cóż, trzeba nastawić zakwas na chleb 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja mam chyba 2-3 Sztuki suchych droższy i 1 świeże 😉

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do bułek chyba suche drożdże wystarczą, jak myślicie?

Malami no to pobiliscie Śląsk bo u nas 12 potwierdzonych jest osòb chyba.. W Warszawie nauczyciel.podstawòwki na tego wirusa... masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 16:01

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje do chleba suche drożdże, więc pewnie do bułek też można :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam z okna widok na Kościół. Nie ma ruchu. Może do ludzi coś dotarło 👍.

baranosia lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh moja Mała już całkiem się rozłożyła. Katar się leje, kaszel z odksztuszaniam :/ żadni lekarze nie przyjmują, więc radzimy sobie tymi lekami co ostatnio - nasivin, ibum, Tantum Verde, cebion. Próbowałam dzwonić do Medicover (pediatrzy przyjmują telefonicznie) ale nie ma szans się dodzwonić :/

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum współczuje zdrówka dla małej, próbuj ewentualnie wezwać prywatnie może jutro będzie łatwiej

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1445 1446 1447 1448 1449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ