X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est Prospan to z wyciągu z bluszczu?dobrze kojarze? Moj syn dostal to po roczku i mial na to uczulenie wiec malej tym bardziej bym nie podala bo jak narazie to ona na duzo rzeczy alergia reaguje...
    Z lekarzami jest problem.
    Levopront tez mialam ale po 3 r.ż. dla syna... Nie wiem czy bym malej podala. Niby lekarz wie co robi ale to rodzic odpowiedzialny jakby cos sie stalo. Zalezy czy masz zaufanie do danego lekarza. Moja pediatra do ktorej jezdze prywatnie przestrzega raczej tych granic wiekowych...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem wam, ze jak to rano zobaczyłam to się wystraszyłam, ze to półpasiec bo to jest taki pas, który zaczyna się na żebrach i ciągnie do klatki piersiowej, pod piersiami i za piersiami się kończy. Szybko googlowalam jak wyglada półpasiec 😅 ale na szczęście ona ma inna t wysypkę. Taka pokrzywka bardziej. Ale tylko taki pasek 🤷‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Lutyska wyciąg z bluszczu. Mojej trójki nigdy nie uczulił ani prospan ani inny syrop z wyciągiem z bluszczu. A starsze tez brały nie raz. Nawet przed ukończeniem pierwszego roku życia. Jeśli dziecko jest alergikiem to pewnie lepiej uważać, ale to trzeba uważać ze wszystkim wtedy. Wiec już rodzic najlepiej wie co robić.

A z wieloma lekami dla dzieci jest jak z lekami dla kobiet w ciąży. Nie badane wiec w ulotce będzie info, ze nie wolno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est moze uczulenie? Jadla cos uczulajacego? A moze inny proszek,płyn? Dobrze ze nie jest gorzej. No i pozostało ci obserowac.
    Oby jutro udalo ci sie do lekarza ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez stawiam na uczulenie tylko nie mam pojęcia na co. Ani kosmetyków nie zmieniłam im, ani chemii, nie zjadła nic nowego 🤷‍♀️
    Pozostaje obserwować

• bumbum Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten nasz syrop też na bluszczu, podałam już 2 dawki. Lutyska, czym się alergia objawiła na ten syrop? Mąż dopytał w aptece i kobitka powiedziała, żeby spokojnie dawać. Ale zdziwiło mnie, że częste skutki uboczne (1 na 10) to wymioty i biegunka... Trochę hardkorowo, ale na szczęście u nas na razie nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 17:43

• amir Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a z innej beczki czy wasze dzieciaki miewają jeszcze czkawki?

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, mój ma czasami, nawet wczoraj miał.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma czkawki od śmiania 🙃

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma czasami czkawki ale rzadziej niż kiedyś 😊

Kurczę ej_est a swędzi to mała? Widzisz żeby drapała? Może po nocy się zmniejszy lub zniknie

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Est, moze zjadla jakies warzywo, ktore akurat sie trafilo, ze mialo duzo chemii?

Trzymam kciuki, żeby szybko minęło.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej jest daj znać jak sytuacja sie rozwija :)

W Krakowie 2 potwoerdzony przypadek a ile jest nie potwierdzonych?😮

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2020, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mamy małych alergikow, czy wysypka taka alergiczna swędzi? Jak wyglada? Niewiele wiem o alergiach bo żadna z moich córek ich nie ma, a wysypka nie zeszła w dodatku się zaogniła(?). Swędzi ja to i ciagle drapie.

Wybaczcie, ze wam zawracam głowę zwłaszcza straszakiem, ale wyrzuciłabym na Facebook pare zdjęć i byłabym bardzo wdzięczna jakby się którejś udało zerknąć i powiedzieć czy to może być alergia? Oczywiście dziś będę dalej dzwonić do przychodni, ale widzę to w czarnych barwach 😔

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy AZS i to swedzi. Wysypki z powodu alergii u nas nie bylo wiec nie wiem widziałam zdj ale nie wiele moge pomóc.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę moj mały nigdy nie miał wysypki alergii tez nie ma wiec ciężko mi coś doradzić 😞 może jakiś lekarz prywatny online i prześlesz mu zdjęcia opiszesz co i jsk ??

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między 12-17 mamy mieć konsultacje telefoniczna z pediatra. Zobaczymy co powie.

Ale połączeń do przychodni wykonałam ponad 80 🤪

symbolica lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas alergiczna wysypka to plamki dosyć duże, całkiem co innego niż to co wrzuciłaś. Porównując do wysypki odropodobnej ktorą mielismy po mmr to u nas było widać same krostki, bez zaczerwienienia.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum a jeśli Laurka to rozdrapała to ma prawo zrobić się czerowone.

Super Ej_est, że się udało załatwić.

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas myślałam że polepszenie, Mała dobrze spała. Ale teraz słychać charczenie przy oddychaniu :/ jesteśmy już zapisani do lekarza.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jesteśmy po konsultacji z hematologiem. Dawałam Jasiowi dawkę żelaza 2x większą niż pediatra zalecił, a hematolog stwierdziła, że to i tak za mało. No i zmieniła nam preparat żelaza. Za 2tyg. kontrola.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1447 1448 1449 1450 1451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ