Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEj_est Prospan to z wyciągu z bluszczu?dobrze kojarze? Moj syn dostal to po roczku i mial na to uczulenie wiec malej tym bardziej bym nie podala bo jak narazie to ona na duzo rzeczy alergia reaguje...
Z lekarzami jest problem.
Levopront tez mialam ale po 3 r.ż. dla syna... Nie wiem czy bym malej podala. Niby lekarz wie co robi ale to rodzic odpowiedzialny jakby cos sie stalo. Zalezy czy masz zaufanie do danego lekarza. Moja pediatra do ktorej jezdze prywatnie przestrzega raczej tych granic wiekowych... -
nick nieaktualnyAle powiem wam, ze jak to rano zobaczyłam to się wystraszyłam, ze to półpasiec bo to jest taki pas, który zaczyna się na żebrach i ciągnie do klatki piersiowej, pod piersiami i za piersiami się kończy. Szybko googlowalam jak wyglada półpasiec 😅 ale na szczęście ona ma inna t wysypkę. Taka pokrzywka bardziej. Ale tylko taki pasek 🤷♀️
-
nick nieaktualnyTak Lutyska wyciąg z bluszczu. Mojej trójki nigdy nie uczulił ani prospan ani inny syrop z wyciągiem z bluszczu. A starsze tez brały nie raz. Nawet przed ukończeniem pierwszego roku życia. Jeśli dziecko jest alergikiem to pewnie lepiej uważać, ale to trzeba uważać ze wszystkim wtedy. Wiec już rodzic najlepiej wie co robić.
A z wieloma lekami dla dzieci jest jak z lekami dla kobiet w ciąży. Nie badane wiec w ulotce będzie info, ze nie wolno. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ten nasz syrop też na bluszczu, podałam już 2 dawki. Lutyska, czym się alergia objawiła na ten syrop? Mąż dopytał w aptece i kobitka powiedziała, żeby spokojnie dawać. Ale zdziwiło mnie, że częste skutki uboczne (1 na 10) to wymioty i biegunka... Trochę hardkorowo, ale na szczęście u nas na razie nie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 17:43
-
nick nieaktualnyDziewczyny, mamy małych alergikow, czy wysypka taka alergiczna swędzi? Jak wyglada? Niewiele wiem o alergiach bo żadna z moich córek ich nie ma, a wysypka nie zeszła w dodatku się zaogniła(?). Swędzi ja to i ciagle drapie.
Wybaczcie, ze wam zawracam głowę zwłaszcza straszakiem, ale wyrzuciłabym na Facebook pare zdjęć i byłabym bardzo wdzięczna jakby się którejś udało zerknąć i powiedzieć czy to może być alergia? Oczywiście dziś będę dalej dzwonić do przychodni, ale widzę to w czarnych barwach 😔 -
nick nieaktualny