SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum oby było dobrze!

My już po konsultacji. Pediatra podejrzewa, ze to wysypka w przebiegu infekcji wirusowej, ale mamy obserwować czy nie zaczną się robić pecherzyki bo wtedy wskazywałoby to na półpasiec. Póki co leki przeciwhistaminowe, wapno w syropie, neomycyna do oczu i obserwacja. Jakby nie zeszło to znów się umówić na konsultacje. Mam nadzieje, ze to pomoże bo wizja półpaśca mnie przeraża 😱

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami jaka teraz macie dawkę i jaki preparat? Kurczę milam niedługo zrobić kontrole żelaza małemu a sobie tsh a jakoś nie uśmiecha mi się iść do laboratorium

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_wst kciuki żeby to było to co lekarka podejrzewa i żeby szybko zeszło. A jeżeli chodzi o półpaśca to nie dotyczy tylko osób dorosłych które w dzieciństwie nie przeszły ospy? 🤔

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tymi lekarzami w Poz to tak jest, u nas hemoglobina 10.6 i powiedziała że już super i żeby żelaza nie brać..

Też chciałam badania zrobić ale samej mi się nie udało pobrać krwi a do punktu teraz też nie pójdziemy.. Póki co robimy żelazna przerwę zobaczę jak sobie da mały radę bez wspomagania

malami.91 lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, braliśmy innofer 5mg/kg m.c. Teraz mamy brać ferrum lek.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum z tego co pamietam to zaczal goraczkowac po podaniu syropu. Nie pamietam jaka temp dokladnie a ze dr mowila ze może uczulac to odstawilam i nast dnia sprobowalam i to samo bylo. Moj syn wczesniej na lekarstwa tez nie reagowal a duzo ich bral przez 1 r.ż. do tej pory nie daje mu nic z bluszczu chociaz moze warto zrobic prowokacje?

Ej_est dobrze ze udalo sie chociaz telefonicznie i oby zaczelo schodzic. Z FB nie korzystam ale tak alergia swedzi, malej jak cos wyskakuje to caly czas drapie. Chociaz widze ze juz jest z tym lepiej i rzeczy ktora ja wczesniej uczulaly teraz nie uczulaja.nie wiem czy wszystko ale mysle ze z tego wyrosnie ;)
    Malami teraz wiesz ze dobrze zrobilas podwajajac dawke, a moze na inne zelazo lepiej zareaguje ;) trzymam kciuki ;)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojewoda zajął akademik, w którym mieszka moja siostra i szykują tam miejsce na szpital polowy, gdyby była taka sytuacja, że brakuje miejsc dla chorych 😮. Ciekawe jak się rozwinie to wszystko.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej mamy w pracy maja przekształcać nhotel dla ludzi z kwarantanna...robi sie bie ciekawie...😮

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami to my właśnie mamy innifer i dawkę ta sama

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    Malami to my właśnie mamy innifer i dawkę ta sama

Może u Maksia będzie ok, oby🙂. Tego ferrum mamy brać trochę więcej, jakieś 6mg/kg m.c. Dziś dostał pierwszy raz, zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2020, 20:17

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ciekawa jestem jak to żelazo ruszyło 🙄

961l20mmezoojidp.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Może u Maksia będzie ok, oby🙂. Tego ferrum mamy brać trochę więcej, jakieś 6mg/kg m.c. Dziś dostał pierwszy raz, zobaczymy.

My tez przez chwile braliśmy ferrum ale mala dostala wysypki i po konsultacji z pediatra odstawiłam.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida i na jakie macie zmienione żelazo?

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, mam nadzieję, że u nas nic się nie pojawi, póki co jest ok. Wiążę z nim większe nadzieje, bo jest na receptę, może to coś znaczy, zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 07:51

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym ferrum podobno brzuszki bardziej bolą ciekawe..

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh 😔.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ferrum to byl 3 preparat. Po nim stwierdzilismy ze nie ma sensu, żelazo nie jest na jakims krytycznym poziomie. Za jakies 3 miesiace zrobimy wyniki i tyle.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami moze podaj Jasiowi kilka dni polowe dawki żeby brzuszek przygotować o zobaczyć jak zareaguje

Nam tak pediatra zalecił jak zaczęliśmy podawać żelazo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 11:07

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala dzis nie miała porannej drzemki:) właśnie zasnela:) ciekawe ile pospi i czy sie przestawia na jedna drzemkę?

symbolica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się chyba właśnie zaczyna przestawiać na jedna drzemkę. Pierwsza wypada coraz później i na druga najczęściej brakuje już czasu bo robi się śpiąca koło 18, a wtedy nie ma opcji na drzemkę bo na noc poszłaby spac o 22. Ale póki co to jeszcze dużo zależy od dnia. Czasem jest jedna drzemka, czasem dwie. Może jej się to niedługo unormuje.

Ale zaczęła w końcu chodzić sama. Do tej pory przemieszczała się przy wszystkim pchaczu, wózku dla lalek, trzymając się za rękę i widać było, ze umie sama, ale jakoś nie mogła się przełamać, a kilka dni temu się odważyła w końcu. Jaka ma radochę jak chodzi 😂😀

symbolica, malami.91 lubią tę wiadomość

‹‹ 1448 1449 1450 1451 1452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ