X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda bo nasze dziewczyny sa z tego samego dnia to może chca byc podobne ;)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała dalej nie daje sobie zrobi, ale stosuje u siebie :) mnie też przeziębienie dopadło, ale już jest lepiej

• symbolica Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Jacek niestety tez nie daje sobie robić i dwa razy odbyło się na moich kolanach z wyrywajacym się dzieckiem.. poddałam się i poprzestałam tylko na czyszczeniu noska solą morską. Czekam aż będzie mądrzejszy troszkę i da się przekonać czy przekupić 😉

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wasze dzieci sygnalizuja ze chca jesc:) moja jak widzi tubke to zawsze chce a jak ktos cos je to tez jest zainteresowana ale niekoniecznie głodna...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jak malej inhalacje robilam to włączyłam piosenki z youtube i udalo sie chwilke ja zajac i chociaz troche poinhalowac. Oczywiście nie bylo to tyle co bym chciala ale zawsze cos ;) syn byl od malego przyzwyczajony i przy nim nigdy nie mialam problemu a moja siostra ma rowiesnika i u niego dalej ciezko inhalacje wykonac mimo prawie 4 lat :p
    Ruda moja jak widzi to tez chce i cos zawsze skubnie. Ona je czesto ale malo, przez caly dzien sie uzbiera ;) sniadanie i obiad je po spaniu, ja sie jej pytam czy chce ale ona malo kiedy odmawia, raczej chodzi i szuka "ami", jak mowie choc na obiad to idzie do swojego krzeselka i musi od razu dostać:D

• symbolica Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacek też zje swòj posiłek a coś z mojego tez chce dostać. I dostaje - bardzo lubi ogòrki kiszone i konserwowe.. (dużo mi nie daję bo kilka plasterkòw albo gryzòw.). Moja còra do tej pory nie je i chyba nie polubi, ale jej nie dawałam w tym wieku. Co do sygnalizowania to raczej głodu nie sygnalizuje bo ma stałe pory jedzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 18:51

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też raczej nie sygnalizuje, a jeśli już to ciągnąc mnie za bluzkę. Jak widzi coś, co lubi jeść to pokazuje palcem i mówi "mniam".

Dzisiaj coś słaby apetyt i palce w buzi. Pewnie jakiś ząb się szykuje do wyjścia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 19:41

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica moja tez lubi ogorki kiszone. 2 cienkie plasterki zwykle zje. Synowi proponowalam po roczku ale nie chcial i tez do tej pory nie je, wogole nic kwasnego nie lubi...

Mala lubi tez cytryne:D jak widzi polowke na szafie to ryk bo chce i bedzie sie krzywic ale lize:D raz jej dalam bo myslalam ze ja to zniecheci a ja to zachecilo i nie odpusci dopoki nie dostanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 20:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Ej_est u nas też tròjki, łączę się w bòlu.. jednego już prawie widać, ale to trwa i trwa i raczej jeszcze potrwa.. nocki mamy znośne z małymi wyjątkami od czasu do czasu...

No powiem ci, ze u nas tez to trwa już drugi tydzień. Te trójki widać już białe pod dziaslem, ale widać je od dwóch tygodni prawie i wciąż się nie przebiły. Nie wiem o co to chodzi 🤷‍♀️

• symbolica Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska no niezła jest ta Twoja còreczka z tą cytryną.

Ej_est u małego też to trwa już z dwa miesiące.

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek tez nie sygnalizuje. Za bluzke ciagnie raczej jak mu smutno albo zmeczony niz na jedzenie.

Jak wstanie z drzemki i sie nie wyrobie z obiadem to szarpie za spodnie ze chce jesc. Jestem pod wielkim wrazeniem ile on moze zjesc. Wczoraj np. Jajecznice z 1 jajka i poprawil 2 nalesnikami z jablkiem. Ja to robie wielkie oczy.

Ogorasy kiszone u nas tez sa hitem. Zdaza sie i wciagnac calego.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jest jeszcze coś... wczoraj zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Bardzo się cieszę ale i bardzo boję. Do lekarza nie idę na razie. Zrobię test za tydzien i napisze mu sms najwyzej.

nick nieaktualny, bumbum, amir, malami.91, artemida27, Migotka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratulacje ☺️

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje !!!!😀

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, gratulacje! Będzie dobrze 🙂.

Mój też lubi ogórki kiszone, ale już nie mam domowych, a jak raz kupiłam to były okropne w smaku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 09:40

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!

• amir Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Monika :)

U nas ogórki kiszone są ulubione :) a ilości zjadanego jedzenia też mnie szokują.. Dziś rano wstał coś tam ciumkal cyca ale aby się z łóżka wygramolił do kuchni poszedł i się drze am am :D więc o 7 już musiało wjechać śniadanie na stół 😂 zresztą codziennie jak do pracy wychodzę to stoi mi przy nodze i chociaż bułkę sucha wysępi

• symbolica Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratulacje, dasz radę 🙂 Twòj ginekolog normalnie przyjmuje?

U mnie teściowa zaprawia ogòrki i wychodzą zawsze super: konserwowe, kiszone czy małosolne a także sałatka ogòrkowa.

Monika no to ma spust ten Twòj synek, tylko się cieszyć 🙂 pewnie niczego mu nie brakuje (w sensie witamin, minerałòw itd) ☺️

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratulacje 😊

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny :) Jeszcze nie wiem czy mój gin przyjmuje. Pewnie tak bo ma gabinet sam w kamienicy. Bez zadnegi personelu nawet. Tylko w spzitalu pracuje.
    Ale zadzwonie dopiero za tydzien bo nauczona doswiadczeniem wiem ze jeszcze moge dostac okres. Chociaz kreska byla mocna.

‹‹ 1450 1451 1452 1453 1454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ