X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda bo nasze dziewczyny sa z tego samego dnia to może chca byc podobne ;)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała dalej nie daje sobie zrobi, ale stosuje u siebie :) mnie też przeziębienie dopadło, ale już jest lepiej

• symbolica Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Jacek niestety tez nie daje sobie robić i dwa razy odbyło się na moich kolanach z wyrywajacym się dzieckiem.. poddałam się i poprzestałam tylko na czyszczeniu noska solą morską. Czekam aż będzie mądrzejszy troszkę i da się przekonać czy przekupić 😉

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wasze dzieci sygnalizuja ze chca jesc:) moja jak widzi tubke to zawsze chce a jak ktos cos je to tez jest zainteresowana ale niekoniecznie głodna...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jak malej inhalacje robilam to włączyłam piosenki z youtube i udalo sie chwilke ja zajac i chociaz troche poinhalowac. Oczywiście nie bylo to tyle co bym chciala ale zawsze cos ;) syn byl od malego przyzwyczajony i przy nim nigdy nie mialam problemu a moja siostra ma rowiesnika i u niego dalej ciezko inhalacje wykonac mimo prawie 4 lat :p
    Ruda moja jak widzi to tez chce i cos zawsze skubnie. Ona je czesto ale malo, przez caly dzien sie uzbiera ;) sniadanie i obiad je po spaniu, ja sie jej pytam czy chce ale ona malo kiedy odmawia, raczej chodzi i szuka "ami", jak mowie choc na obiad to idzie do swojego krzeselka i musi od razu dostać:D

• symbolica Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacek też zje swòj posiłek a coś z mojego tez chce dostać. I dostaje - bardzo lubi ogòrki kiszone i konserwowe.. (dużo mi nie daję bo kilka plasterkòw albo gryzòw.). Moja còra do tej pory nie je i chyba nie polubi, ale jej nie dawałam w tym wieku. Co do sygnalizowania to raczej głodu nie sygnalizuje bo ma stałe pory jedzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 18:51

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też raczej nie sygnalizuje, a jeśli już to ciągnąc mnie za bluzkę. Jak widzi coś, co lubi jeść to pokazuje palcem i mówi "mniam".

Dzisiaj coś słaby apetyt i palce w buzi. Pewnie jakiś ząb się szykuje do wyjścia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 19:41

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica moja tez lubi ogorki kiszone. 2 cienkie plasterki zwykle zje. Synowi proponowalam po roczku ale nie chcial i tez do tej pory nie je, wogole nic kwasnego nie lubi...

Mala lubi tez cytryne:D jak widzi polowke na szafie to ryk bo chce i bedzie sie krzywic ale lize:D raz jej dalam bo myslalam ze ja to zniecheci a ja to zachecilo i nie odpusci dopoki nie dostanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 20:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Ej_est u nas też tròjki, łączę się w bòlu.. jednego już prawie widać, ale to trwa i trwa i raczej jeszcze potrwa.. nocki mamy znośne z małymi wyjątkami od czasu do czasu...

No powiem ci, ze u nas tez to trwa już drugi tydzień. Te trójki widać już białe pod dziaslem, ale widać je od dwóch tygodni prawie i wciąż się nie przebiły. Nie wiem o co to chodzi 🤷‍♀️

• symbolica Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska no niezła jest ta Twoja còreczka z tą cytryną.

Ej_est u małego też to trwa już z dwa miesiące.

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek tez nie sygnalizuje. Za bluzke ciagnie raczej jak mu smutno albo zmeczony niz na jedzenie.

Jak wstanie z drzemki i sie nie wyrobie z obiadem to szarpie za spodnie ze chce jesc. Jestem pod wielkim wrazeniem ile on moze zjesc. Wczoraj np. Jajecznice z 1 jajka i poprawil 2 nalesnikami z jablkiem. Ja to robie wielkie oczy.

Ogorasy kiszone u nas tez sa hitem. Zdaza sie i wciagnac calego.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jest jeszcze coś... wczoraj zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Bardzo się cieszę ale i bardzo boję. Do lekarza nie idę na razie. Zrobię test za tydzien i napisze mu sms najwyzej.

ej_est, bumbum, amir, malami.91, artemida27, Migotka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratulacje ☺️

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje !!!!😀

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, gratulacje! Będzie dobrze 🙂.

Mój też lubi ogórki kiszone, ale już nie mam domowych, a jak raz kupiłam to były okropne w smaku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 09:40

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!

• amir Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Monika :)

U nas ogórki kiszone są ulubione :) a ilości zjadanego jedzenia też mnie szokują.. Dziś rano wstał coś tam ciumkal cyca ale aby się z łóżka wygramolił do kuchni poszedł i się drze am am :D więc o 7 już musiało wjechać śniadanie na stół 😂 zresztą codziennie jak do pracy wychodzę to stoi mi przy nodze i chociaż bułkę sucha wysępi

• symbolica Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratulacje, dasz radę 🙂 Twòj ginekolog normalnie przyjmuje?

U mnie teściowa zaprawia ogòrki i wychodzą zawsze super: konserwowe, kiszone czy małosolne a także sałatka ogòrkowa.

Monika no to ma spust ten Twòj synek, tylko się cieszyć 🙂 pewnie niczego mu nie brakuje (w sensie witamin, minerałòw itd) ☺️

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratulacje 😊

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny :) Jeszcze nie wiem czy mój gin przyjmuje. Pewnie tak bo ma gabinet sam w kamienicy. Bez zadnegi personelu nawet. Tylko w spzitalu pracuje.
    Ale zadzwonie dopiero za tydzien bo nauczona doswiadczeniem wiem ze jeszcze moge dostac okres. Chociaz kreska byla mocna.

‹‹ 1450 1451 1452 1453 1454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ