X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est Gratulacje dla Laurki!!! Mòj puszcza się ale stoi i cos robi... jeszcze nie chodzi bez trzymanki. Z drzemkami u nas to samo... Młody już czwarty raz dziś ma jedną drzemkę... Dziś mi się obudził za wcześnie ale po chwili zasnął sam... Ufff zaraz powinien wstawać. Przetrzymyję go do 11:30 z drzemką i trwa 2 lub 2,5h ( raz zdarzyła się 3h i weszłam do pokoju).. o 19 jest zmęczony i pròbuję go przetrzymać chociaż do 20..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 13:32

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej est gratulacje!
    My byliśmy u lekarza, mała osłuchana na szczęście wszystko ok - osłuchowo i w uszach czysto. A już się bałam, bo kaszel zaczynał być szczekający i oczywiście naczytałam się samych strasznych rzeczy o takim kaszlu. Na szczęście dzisiaj już kaszle mało. I powoli wraca apetyt.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, dobre wieści 🙂👍. Fajnie, że się udało dostać do lekarza.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est gratulacje 😊 moj mały tak lata na nóżkach ze już tęsknie jak chodził na czworaka a już jsk pełzał tow ogóle łezka w oku 😫😉

Bumbum fajnie ze idzie ku dobremu 😊

Moj narazie nadal 2 drzemki w dzień ale zawsze wstawał po 7 lub po 8 a teraz często zdarza się przed 7 ale niedługo zmiana czasu to dobrze 😊

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja po domu juz biega na zewnatrz sie chyba jeszcze boi bo chce za rączkę:)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, mój też na początku się bał, bo inne podłoże, buty na nogach itd. Teraz już śmiga że ho ho.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj na dworze chodzi mniej pewnie, na chodniku jeszcze ok ale jak są nierówności często upada chłodzi teraz w cieńszej kurteczce o wiele lepiej sobie radzi chyba lepiej mu utrzymać równowagę 😊

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych drzemek to mój ma ciągle 2, ale króciutkie. Dziś wyjątkowo nie poszedł na drugą, więc nie spał od 11:30 do 19. Wybiegał się w parku, myślałam, że padnie jak wrócimy, a tu wręcz przeciwnie. Ciekawe ile pośpi. Ogólnie to bym wolała żeby miał jedną dłuższą drzemkę, ale póki co nic z tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 19:33

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami u nas podobna sytuacja, wracam do domu a babcia zlana potemod bujania a wnusio ani myśli spać :D poszliśmy później drugi raz na dwór i usnal dopiero 19.40 :o aż pierwszej drzemki wstał tak jak Jasio.

W przyszłym tygodniu planujemy ostatecznie pożegnanie z cysiem już się boję.. Ale noce ostatnio mamy tragicznie nie wiem czy to szczepienie czy o co. Chodzi ale przed wczoraj obudził się 3.30 i nie spał prawie do 5.. Ja już nie zasnęłam przed pójściem do pracy.. Poza tym w kwietniu wracam na dyżury więc jakoś musimy skończyć z ttm nocnym jedzeniem, mąż bierze urlop na tydzień mam nadzieję że jakoś to będzie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir powodzenia. Ja juz nie karmie. U nas poszlo gladko. Na początek w dzien dawalam butle i jakos to zaakceptowala-musialam chcac wrocic do pracy. Obojetne jej bylo czy sciagniete czy mm. Przez butle juz mniej pokarmu mialam i mala się nie najadala w nocy i byl tylko ryk wiec tez juz zamienilam na butle ale nie pociesze bo pobudki sa tak jak były czyli 2-3 razy no i dalej woli z nami spac. Czasami po 1 czasami po 2 pobudce juz sie nie daje odlozyc...
    A ostatnio mamy problem z zasypianiem:/ wczoraj przed 22 chyba dopiero zasnela, teraz juz pol godz opowiada sobie w lozeczku i pol godz "walczylam" zeby wogole sie polozyla w lozeczku. Eh mam nadzieje ze zasnie sama.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum świetnie, że to nic poważnego.

U nas to jedno spanie się sprawdza pòki co... małemu idą zęby jeśli nie mam omamòw - kieł i piątka prawe gòrne, dolnych mi nie pokaże 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 22:41

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przez chorobę musiałam wrócić do karmienia dziennego, bo mała noc innego nie chciała :/

• amir Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też obawiam że w nocy będzie tylko gorzej bo trzeba będzie wstać i butle zrobić :D ale u nas w nocy też jest to samo ponieważ często się budzi to za kolejnym razem się wścieka że nie leci mu od razu mleko.. Fabryka już nie daje rady :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też w nocy wisi na cycu i marudzi jak mleko nie leci, mam tego szczerze dość, ale u nas butla nie wchodzi w grę, bidonu też w nocy nie chce wziąć do ust.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa tygodnie temu Laura miała kilka nocy, ze budziła się tylko 2 razy na cyca w nocy góra 3 ojjjjj jak ja się wtedy wysypialam 😃
    Miałam nadzieje, ze tak już zostanie bo nawet w ciągu dnia pila dużo mniej. Niestety po tygodniu wszystko wróciło do normy i znów mamy niezliczona ilość pobudek w nocy. Pocieszam się tym, ze idą jej górne trójki może jak się przebija to będzie lepiej 🤷‍♀️

• bumbum Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was inhalowala się nebu dose hialuronic? Wydaje mi się że nie powoduje takiej mgiełki jak sól fizjologiczna mimol że mam taki inhalator co trzeba (pneumatyczny)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est u nas też tròjki, łączę się w bòlu.. jednego już prawie widać, ale to trwa i trwa i raczej jeszcze potrwa.. nocki mamy znośne z małymi wyjątkami od czasu do czasu...

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum my nebu dose hial. czesto używalismy ale szczerze ci powiem ze nie wiem ile tej mgielki/pary bylo bo synowi to wlaczam i ide robic cos innego a malej poki co tylko sola robilam inhalacje... Wiem ze nebu dose dziala także nie wiem jakie znaczenie ma ta mgielka? ;) a jak mala?lepiej po inhalacjach?
    Moja poki co ma tylko jedynki i nic innego nie widac, te jedynki tez jej dlugo wychodzily...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, z nebudose tak jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 14:59

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska moja Ala tez ma tylko jedynki i nic wiecej nie widać:)a z jedynkami tez nam dlugo zeszło:)

‹‹ 1449 1450 1451 1452 1453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ