X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est Gratulacje dla Laurki!!! Mòj puszcza się ale stoi i cos robi... jeszcze nie chodzi bez trzymanki. Z drzemkami u nas to samo... Młody już czwarty raz dziś ma jedną drzemkę... Dziś mi się obudził za wcześnie ale po chwili zasnął sam... Ufff zaraz powinien wstawać. Przetrzymyję go do 11:30 z drzemką i trwa 2 lub 2,5h ( raz zdarzyła się 3h i weszłam do pokoju).. o 19 jest zmęczony i pròbuję go przetrzymać chociaż do 20..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 13:32

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej est gratulacje!
    My byliśmy u lekarza, mała osłuchana na szczęście wszystko ok - osłuchowo i w uszach czysto. A już się bałam, bo kaszel zaczynał być szczekający i oczywiście naczytałam się samych strasznych rzeczy o takim kaszlu. Na szczęście dzisiaj już kaszle mało. I powoli wraca apetyt.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, dobre wieści 🙂👍. Fajnie, że się udało dostać do lekarza.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est gratulacje 😊 moj mały tak lata na nóżkach ze już tęsknie jak chodził na czworaka a już jsk pełzał tow ogóle łezka w oku 😫😉

Bumbum fajnie ze idzie ku dobremu 😊

Moj narazie nadal 2 drzemki w dzień ale zawsze wstawał po 7 lub po 8 a teraz często zdarza się przed 7 ale niedługo zmiana czasu to dobrze 😊

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja po domu juz biega na zewnatrz sie chyba jeszcze boi bo chce za rączkę:)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, mój też na początku się bał, bo inne podłoże, buty na nogach itd. Teraz już śmiga że ho ho.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj na dworze chodzi mniej pewnie, na chodniku jeszcze ok ale jak są nierówności często upada chłodzi teraz w cieńszej kurteczce o wiele lepiej sobie radzi chyba lepiej mu utrzymać równowagę 😊

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych drzemek to mój ma ciągle 2, ale króciutkie. Dziś wyjątkowo nie poszedł na drugą, więc nie spał od 11:30 do 19. Wybiegał się w parku, myślałam, że padnie jak wrócimy, a tu wręcz przeciwnie. Ciekawe ile pośpi. Ogólnie to bym wolała żeby miał jedną dłuższą drzemkę, ale póki co nic z tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 19:33

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami u nas podobna sytuacja, wracam do domu a babcia zlana potemod bujania a wnusio ani myśli spać :D poszliśmy później drugi raz na dwór i usnal dopiero 19.40 :o aż pierwszej drzemki wstał tak jak Jasio.

W przyszłym tygodniu planujemy ostatecznie pożegnanie z cysiem już się boję.. Ale noce ostatnio mamy tragicznie nie wiem czy to szczepienie czy o co. Chodzi ale przed wczoraj obudził się 3.30 i nie spał prawie do 5.. Ja już nie zasnęłam przed pójściem do pracy.. Poza tym w kwietniu wracam na dyżury więc jakoś musimy skończyć z ttm nocnym jedzeniem, mąż bierze urlop na tydzień mam nadzieję że jakoś to będzie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir powodzenia. Ja juz nie karmie. U nas poszlo gladko. Na początek w dzien dawalam butle i jakos to zaakceptowala-musialam chcac wrocic do pracy. Obojetne jej bylo czy sciagniete czy mm. Przez butle juz mniej pokarmu mialam i mala się nie najadala w nocy i byl tylko ryk wiec tez juz zamienilam na butle ale nie pociesze bo pobudki sa tak jak były czyli 2-3 razy no i dalej woli z nami spac. Czasami po 1 czasami po 2 pobudce juz sie nie daje odlozyc...
    A ostatnio mamy problem z zasypianiem:/ wczoraj przed 22 chyba dopiero zasnela, teraz juz pol godz opowiada sobie w lozeczku i pol godz "walczylam" zeby wogole sie polozyla w lozeczku. Eh mam nadzieje ze zasnie sama.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum świetnie, że to nic poważnego.

U nas to jedno spanie się sprawdza pòki co... małemu idą zęby jeśli nie mam omamòw - kieł i piątka prawe gòrne, dolnych mi nie pokaże 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 22:41

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przez chorobę musiałam wrócić do karmienia dziennego, bo mała noc innego nie chciała :/

• amir Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też obawiam że w nocy będzie tylko gorzej bo trzeba będzie wstać i butle zrobić :D ale u nas w nocy też jest to samo ponieważ często się budzi to za kolejnym razem się wścieka że nie leci mu od razu mleko.. Fabryka już nie daje rady :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też w nocy wisi na cycu i marudzi jak mleko nie leci, mam tego szczerze dość, ale u nas butla nie wchodzi w grę, bidonu też w nocy nie chce wziąć do ust.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa tygodnie temu Laura miała kilka nocy, ze budziła się tylko 2 razy na cyca w nocy góra 3 ojjjjj jak ja się wtedy wysypialam 😃
    Miałam nadzieje, ze tak już zostanie bo nawet w ciągu dnia pila dużo mniej. Niestety po tygodniu wszystko wróciło do normy i znów mamy niezliczona ilość pobudek w nocy. Pocieszam się tym, ze idą jej górne trójki może jak się przebija to będzie lepiej 🤷‍♀️

• bumbum Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was inhalowala się nebu dose hialuronic? Wydaje mi się że nie powoduje takiej mgiełki jak sól fizjologiczna mimol że mam taki inhalator co trzeba (pneumatyczny)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est u nas też tròjki, łączę się w bòlu.. jednego już prawie widać, ale to trwa i trwa i raczej jeszcze potrwa.. nocki mamy znośne z małymi wyjątkami od czasu do czasu...

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum my nebu dose hial. czesto używalismy ale szczerze ci powiem ze nie wiem ile tej mgielki/pary bylo bo synowi to wlaczam i ide robic cos innego a malej poki co tylko sola robilam inhalacje... Wiem ze nebu dose dziala także nie wiem jakie znaczenie ma ta mgielka? ;) a jak mala?lepiej po inhalacjach?
    Moja poki co ma tylko jedynki i nic innego nie widac, te jedynki tez jej dlugo wychodzily...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, z nebudose tak jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 14:59

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska moja Ala tez ma tylko jedynki i nic wiecej nie widać:)a z jedynkami tez nam dlugo zeszło:)

‹‹ 1449 1450 1451 1452 1453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ