X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja każdego mijam z daleka i traktuje jsk chorego, mąż się ze mnie śmieje ze każdego zabijam wzrokiem przy okazji

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja meza wysylam rano po chleb a jak czegos mi brakuje to wieczorem do osiedlowego sklepu, ale tez staram sie nie za czesto. Na spacery za to chetnie z dziecmi ale my na wsi mamy wygrane. Duzo miejsc do spacerowania i naprawde malo kiedy kogos spotykam a jezeli juz to spokojnie mijamy sie w odpowiedniej odleglosci. No ale chyba pogoda nie ta i musialo nas przewiac. Mala od wczoraj ma katar a dzis doszedl kaszel. Poki co obserwuje i inhalacje zrobilam,mam nadzieje ze nie bedzie konieczności odwiedzenia lekarza...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zakupy tzn piekarnia i mięsny chodzę co 2 dzień ale kolo 7 rano jak nie ma jeszcze tloku a i tak unikam ludzi jak mogę...u nas dzis padal śnieg ale nic nie zostało wszystko stopnialo...niech juz bedzie wiosna...

Lutyska zdrowka ! Oby nic sie z tego nie rozwinęło !

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska oby szybciutko przeszło przeziębienie.

My tez staramy się chodzić o godzinach gdzie jest mniej ludzi chodź zastanawiam się czy w obecnej sytuacji są pory gdzie jest ich więcej 🤔 np do rossmana może wejść max 10 osób, do zabki 3

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spacerujemy prawie codziennie. Chodzimy do lasu lub pobliskiego rezerwatu przyrody, dziewczynki bardzo lubią, a przynajmniej nie ma tam ludzi. Zwłaszcza w weekend wszędzie było pusto bo pogoda nie zachęcała do spacerów. A zakupy robimy raz w tygodniu bez zmian. Jedynie po chleb się chodzi częściej.

Muszę powiedzieć, ze jakoś szczególnie nie odczuwamy tej kwarantanny. Żyjemy jak zawsze. Jedynie kontaktów towarzyskich trochę brakuje 🤷‍♀️

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis tak zimny wiatr ze siedzimy w domu :(

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez strasznie wieje i zimno wiec byliśmy tak z 40min na spacerze ale przynajmniej prawie nikogo nie było 😉

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina u nas chyba slonce zachęca bo ostatnio po dlugim czasie widzialam sąsiadkę z wozkiem na podworku. Chyba nie spodziewala sie ze zimno bo naprawde od jesieni ich nie widzialam z dziecmi... Juz dawno to zauwazylam że niektorzy wychodza jak slonce mimo ze zimno i wtedy szybko do domow wracaja a jak ponuro ale ciepłej to siedza w chalupach... Dla mnie nie ma złej pogody. Ubieram siebie i dzieci odpowiednio do pogody i tylko deszcz nas w domu zatrzymuje albo wtedy czekamy na chwile bez deszczu...

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zakupy robimy raz w tygodniu, pieczywa tez kupujemy więcej, bułki piekę sama.

Spacerujemy codziennie po balkonie.

Mieszkam w bloku, 2 windy, 70 mieszkań, nawet nie chce myslec ile osob dziennie sie tu przewija. Obok tez bloki, bloki, duze i małe. Różnica jest ogromna, widac dużo mniej ludzi na ulicy ale i tak jest ich sporo.
    I serio wole siedzieć w domu niz kombinowac jak wyjść, wrócić, dezynfekowac, uważać żeby nikt za blisko nie podszedł.

Niee.. tak jestem spokojniejsza. Tym bardziej ze w Łodzi ( w skali kraju) jest duzo przypadków.

Mala jest juz zdrowa, my tez i chce zeby tak zostało.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odbiegając od tematu COVID19, ile razy dziennie myjecie maluchom ząbki?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami ja myje 1 raz dziennie wieczorem ale u mnie trwa to moment bo dłużej sobie nie pozwala wypycha odwraca główkę 🤔

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami ja myję raz dziennie wieczorem tak jak Paulina... I często rano mały mi towarzyszy kiedy ja myję zęby, daję mu szczoteczkę wtedy z pastą wtartą z włosiem i sam sobie myje na siedząco w krzesełku do karmienia.

Mnie te wiatrzysko zniechęca a nie zimno ostatnio do spacerów.. coś w czwartek ma się poprawić a od piątku dużo ciepłej będzie.

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My myjemy 2x dziennie tak kazała dentystka :P chociaż trwa to krótko zwłaszcza górnych zębów mały nie pozwala myć bo ma opuchnięte dziasla

• amir Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w kwestii odstawiania nocnych karmień noc pierwsza 3 pobudki płakał mocno ale max 10 min mąż go nosił i zasypiał o 5 dostał cyca i spalismy jeszcze do 7, dzisiejszej nocy przespal 2x po 4h ciągiem o 12 miał 40 min przerwe wspaniu ale dlatego że tata już nie nosił tylko w łóżeczku głaskał go po plecach ale finalnie zasnął sam, o 5. 30 też dostał cyca ale dziś już poczuł się wyspany i zaczęliśmy dzień :p

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My myjemy raz dziennie i trwa to sekundy bo nie daje dłużej ;/

Właśnie zamówiłam konika little tikes bedziemy sie bawic na tarasie :)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też raz myjemy ząbki 🦷🦷🦷

• symbolica Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a mój wczoraj padł ok 19:40 (o 12:45 się obudził) i spał paprampam do 7! ( O 5:35 obudził się drugi raz tej nocy na cyca i już został w łóżku że mną żeby tylko mu przedłużyć spanie, co rzadko kiedy się udaje)- więc dziś o po 12 pójdzie spać i nawet jak krócej pośpi to o tak do wieczora wytrzyma.

Amir u nas też opuchnięte dziasełka na górze.. kieł prawy widać ale nie przebił się jeszcze, lewy w też w natarciu.

Pogoda dziś piękna, ciśnienie wysokie i chyba mimo wiatru wyjdziemy na chwilę chociaż..

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja malutkiej myje 2xdziennie zęby. Chyba, ze (tak jak np. teraz) Laura ma robione inhalacje ze sterydów to wtedy dodatkowo po każdej inhalacji. A ze ostatnio inhalujemy się prawie cały czas z małymi przerwami to w ostatnim czasie sporo myjemy zęby 🙈

Laura obudziła się dziś tylko 2 razy w nocy. No piękna noc, naprawdę 😀

Współczuje wam takich wczesnych pobudek. U nas 7.30 to minimum. Czasem Laura potrafi do 8 dospać, a wczoraj nawet do 8.30. Starszaki tez najczęściej wstają po 7 wiec aby tyle 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 10:25

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ze spaniem lepiej :) czasem to i do 7 :-D a niedlugo zmiana czasu to bedzie i 😀

• bumbum Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę, u mnie dalej sporo pobudek, nawet nie wiem ile...

‹‹ 1452 1453 1454 1455 1456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ