X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja każdego mijam z daleka i traktuje jsk chorego, mąż się ze mnie śmieje ze każdego zabijam wzrokiem przy okazji

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja meza wysylam rano po chleb a jak czegos mi brakuje to wieczorem do osiedlowego sklepu, ale tez staram sie nie za czesto. Na spacery za to chetnie z dziecmi ale my na wsi mamy wygrane. Duzo miejsc do spacerowania i naprawde malo kiedy kogos spotykam a jezeli juz to spokojnie mijamy sie w odpowiedniej odleglosci. No ale chyba pogoda nie ta i musialo nas przewiac. Mala od wczoraj ma katar a dzis doszedl kaszel. Poki co obserwuje i inhalacje zrobilam,mam nadzieje ze nie bedzie konieczności odwiedzenia lekarza...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zakupy tzn piekarnia i mięsny chodzę co 2 dzień ale kolo 7 rano jak nie ma jeszcze tloku a i tak unikam ludzi jak mogę...u nas dzis padal śnieg ale nic nie zostało wszystko stopnialo...niech juz bedzie wiosna...

Lutyska zdrowka ! Oby nic sie z tego nie rozwinęło !

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska oby szybciutko przeszło przeziębienie.

My tez staramy się chodzić o godzinach gdzie jest mniej ludzi chodź zastanawiam się czy w obecnej sytuacji są pory gdzie jest ich więcej 🤔 np do rossmana może wejść max 10 osób, do zabki 3

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spacerujemy prawie codziennie. Chodzimy do lasu lub pobliskiego rezerwatu przyrody, dziewczynki bardzo lubią, a przynajmniej nie ma tam ludzi. Zwłaszcza w weekend wszędzie było pusto bo pogoda nie zachęcała do spacerów. A zakupy robimy raz w tygodniu bez zmian. Jedynie po chleb się chodzi częściej.

Muszę powiedzieć, ze jakoś szczególnie nie odczuwamy tej kwarantanny. Żyjemy jak zawsze. Jedynie kontaktów towarzyskich trochę brakuje 🤷‍♀️

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis tak zimny wiatr ze siedzimy w domu :(

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez strasznie wieje i zimno wiec byliśmy tak z 40min na spacerze ale przynajmniej prawie nikogo nie było 😉

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina u nas chyba slonce zachęca bo ostatnio po dlugim czasie widzialam sąsiadkę z wozkiem na podworku. Chyba nie spodziewala sie ze zimno bo naprawde od jesieni ich nie widzialam z dziecmi... Juz dawno to zauwazylam że niektorzy wychodza jak slonce mimo ze zimno i wtedy szybko do domow wracaja a jak ponuro ale ciepłej to siedza w chalupach... Dla mnie nie ma złej pogody. Ubieram siebie i dzieci odpowiednio do pogody i tylko deszcz nas w domu zatrzymuje albo wtedy czekamy na chwile bez deszczu...

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zakupy robimy raz w tygodniu, pieczywa tez kupujemy więcej, bułki piekę sama.

Spacerujemy codziennie po balkonie.

Mieszkam w bloku, 2 windy, 70 mieszkań, nawet nie chce myslec ile osob dziennie sie tu przewija. Obok tez bloki, bloki, duze i małe. Różnica jest ogromna, widac dużo mniej ludzi na ulicy ale i tak jest ich sporo.
    I serio wole siedzieć w domu niz kombinowac jak wyjść, wrócić, dezynfekowac, uważać żeby nikt za blisko nie podszedł.

Niee.. tak jestem spokojniejsza. Tym bardziej ze w Łodzi ( w skali kraju) jest duzo przypadków.

Mala jest juz zdrowa, my tez i chce zeby tak zostało.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odbiegając od tematu COVID19, ile razy dziennie myjecie maluchom ząbki?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2020, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami ja myje 1 raz dziennie wieczorem ale u mnie trwa to moment bo dłużej sobie nie pozwala wypycha odwraca główkę 🤔

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami ja myję raz dziennie wieczorem tak jak Paulina... I często rano mały mi towarzyszy kiedy ja myję zęby, daję mu szczoteczkę wtedy z pastą wtartą z włosiem i sam sobie myje na siedząco w krzesełku do karmienia.

Mnie te wiatrzysko zniechęca a nie zimno ostatnio do spacerów.. coś w czwartek ma się poprawić a od piątku dużo ciepłej będzie.

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My myjemy 2x dziennie tak kazała dentystka :P chociaż trwa to krótko zwłaszcza górnych zębów mały nie pozwala myć bo ma opuchnięte dziasla

• amir Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w kwestii odstawiania nocnych karmień noc pierwsza 3 pobudki płakał mocno ale max 10 min mąż go nosił i zasypiał o 5 dostał cyca i spalismy jeszcze do 7, dzisiejszej nocy przespal 2x po 4h ciągiem o 12 miał 40 min przerwe wspaniu ale dlatego że tata już nie nosił tylko w łóżeczku głaskał go po plecach ale finalnie zasnął sam, o 5. 30 też dostał cyca ale dziś już poczuł się wyspany i zaczęliśmy dzień :p

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My myjemy raz dziennie i trwa to sekundy bo nie daje dłużej ;/

Właśnie zamówiłam konika little tikes bedziemy sie bawic na tarasie :)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też raz myjemy ząbki 🦷🦷🦷

• symbolica Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a mój wczoraj padł ok 19:40 (o 12:45 się obudził) i spał paprampam do 7! ( O 5:35 obudził się drugi raz tej nocy na cyca i już został w łóżku że mną żeby tylko mu przedłużyć spanie, co rzadko kiedy się udaje)- więc dziś o po 12 pójdzie spać i nawet jak krócej pośpi to o tak do wieczora wytrzyma.

Amir u nas też opuchnięte dziasełka na górze.. kieł prawy widać ale nie przebił się jeszcze, lewy w też w natarciu.

Pogoda dziś piękna, ciśnienie wysokie i chyba mimo wiatru wyjdziemy na chwilę chociaż..

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja malutkiej myje 2xdziennie zęby. Chyba, ze (tak jak np. teraz) Laura ma robione inhalacje ze sterydów to wtedy dodatkowo po każdej inhalacji. A ze ostatnio inhalujemy się prawie cały czas z małymi przerwami to w ostatnim czasie sporo myjemy zęby 🙈

Laura obudziła się dziś tylko 2 razy w nocy. No piękna noc, naprawdę 😀

Współczuje wam takich wczesnych pobudek. U nas 7.30 to minimum. Czasem Laura potrafi do 8 dospać, a wczoraj nawet do 8.30. Starszaki tez najczęściej wstają po 7 wiec aby tyle 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 10:25

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ze spaniem lepiej :) czasem to i do 7 :-D a niedlugo zmiana czasu to bedzie i 😀

• bumbum Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę, u mnie dalej sporo pobudek, nawet nie wiem ile...

‹‹ 1452 1453 1454 1455 1456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ