X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze jeśli społeczeństwo nie będzie potrafiło sie odpowiednio zachować to będą wprowadzać za moment kolejne ograniczenia

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est, oby.

Marzę o tym, żeby móc już wrócić do normalności 🙂. Mąż pracuje w domu i to jest bardzo uciążliwe w naszym przypadku, bo mamy malutkie mieszkanko. Za jakiś miesiąc mamy zaplanowaną przeprowadzkę i wtedy mógłby spokojnie pracować w swoim gabinecie, ale nie wiem czy z powodu koronawirusa to wszystko się nie przesunie 😐. Na razie wszystko idzie zgodnie z planem, ale sytuacja jest dynamiczna.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez pracuje z domu i niby fajnie ze jest ale mały jsk go widzi to go czasem zaczepia jak ja jestem zajęta np obiad grzeje, przynosi ksiazeczki do czytania a mąż nie potrafi mu odmówić 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 10:20

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, u nas podobnie i w efekcie mąż przez 7 dni zrobił tyle ile normalnie w 3😁.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż od dawna pracuje z domu, więc u nas mało się zmieniło. Jedyne co to już nie chodzę z koleżanką na spacery tylko samej i jak ulica pusta...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maz 2 dni w domu 2 w pracy :) Ala mu nie ulatwia bo ciagle by z nim siedziala:D kiedy przestanie wiac? Jest tak zimno ze szok...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, od jutra chyba ma być cieplej, a w piątek to już w ogóle fajna pogoda...chyba, że coś się zmieniło w prognozie.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda jutro już będzie fajniej i tempka podniesie się x2 a w piątek naście stopni.. u mnie ma być 14*C.

Ja już nie wiem jak z tymi spacerami jest po tym artykule:
    https://wiadomosci.wp.pl/koronawirus-w-polsce-rzad-zaostrza-kwarantanne-kontrole-jak-w-stanie-wojennym-6492445517706881a

da8300b52b.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z pracą męża tak samo, Agatka przynosi mu ksiazeczki, klocki albo ciagnie go gdzieś.

Ciezko ja ciagle powstrzymywac , potrafi nawet płakać jak ja zabieram od niego. W efekcie maz pracuje wieczorami jak ona juz spi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 13:57

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedni Ci nasi mężowie 😉 oj tak niby słoneczko ale wieje i bardzo zimno. Myśle ze temat spacerów bedzie jeszcze konjtetniej opisany po tym jak zobaczą jak ludzie zachowają się jak temperatura podskoczy. Byliśmy dzisiaj w piekarni razem z mężem i małym jako spacer i ludzi było niewiele ale nie rozumie starsze osoby spacerujące po parku 😞

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż normalnie chodzi do pracy. Nie jest to może jakiś duży zakład, ale jednak kilka osoób na jednej zmianie razem przebywa. Niestety nie ma możliwości pracy zdalnej. Z drugiej strony jego pracy w domu sobie nie wyobrażam...trójka dzieci lgnąca do taty, małe mieszkanko, hałas i mąż który musi pracować. Ale pewnie lepiej tak niż chodzenie do zakladu.

Symbolica ten artykuł to tylko domysły jakiejś adwokatki jak dobrze zrozumiałam, czytałam dość pobieznie musze przyznać, oparte na jej własnych domysłach. Najlepiej sprawdzać u źródła czyli np. stronach Kancelarii Ministra i bazować na podstawie wypowiedzi jej rzeczników.

U nas dziś bardzo przyjemnie na dworze. Niby troszkę wieje, ale słońce przygrzewa i jest bardzo miło. Byliśmy na spacerze w lesie przed południem, wszędzie pusto. Minęliśmy w sumie kilka osoób z czego w lesie ani jednej.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est teraz przyszły wytyczne w smsie:

"Czy mogę wyjść na spacer do parku lub lasu, wyjść z dziećmi na plac zabaw?
    Przepisy odnoszą się do niezbędnych codziennych potrzeb. Do takiej kategorii można zaliczyć spacer czy wyjście do lasu, ale z zachowaniem ograniczeń odległości oraz limitu przemieszczających się osób (maksymalnie dwie osoby, z wyłączeniem rodzin). Zalecamy, aby ograniczać tego typu wyjścia do niezbędnego minimum.

Ograniczenia dotyczą natomiast placów zabaw, które są miejscem gromadzenia się różnych osób, a tym samym wysokiego ryzyka zakażenia."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 15:01

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica właśnie tez po otrzymaniu smsa znalazłam ta informacje 😊 czyli jeżeli będzie tak jak u nie dotychczas przez ostatnich kilka dni mało ludzi i jestem w stanie każdego ominąć spokojnie minimum kilka metrów jeżeli kogoś spotkam to będziemy na chwile wychodzić przewietrzyć się

symbolica lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam szczerze że nie sądziłam że odstawienie kp wpłynie na sen Kuby bo on zawsze źle spał a tu noc 4 spał 21-5.. Raz coś kwęknal o 2.30 mąż mu dał smoka i spał dalej. I teraz to samo śpią dalej chłopaki. Ja za to mam sen zryty haha budzę się o 12-1 i nie mogę zasnąć godzinę haha :D no i moja laktacja też w 4 dni padla idę zaraz mleko robić bo dziś nawet po nocy nie czuje żeby się coś nazbierało. Z jednej strony trochę przykro bo tyle było walki o tą laktacje a on wydaje mi się jeszcze taki malutki ;) a z drugiej strony czuje ulgę. 13.5 miesiąca (w tym 4 miesiace kpi) to i tak niezły wynik naszej mlecznej drogi :)

symbolica, artemida27, malami.91, Papapatka lubią tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir suuuper, że tak spanie się.poprawiło, fajnie, że mąż pomaga - to też ma duże znaczenie! Oby już Kubie tak zostało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 07:52

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, zaraz i Ty się przestawisz i będziecie przesypiać razem całe nocki 🙂.

A tak z ciekawości, Kuba ładnie je stałe a jednak dajesz mu butlę...chodzi o to, że u Was jest jakiś problem z nabiałem?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami tak mamy problem z nabiałem.. Od czasu do czasu podaje jogurt ale ma suche plamy na twarzy na rączce i nóżce.. Podajemy mleko ha ale mam wrażenie że skóra robi się bardziej sucha.. Poza tym szczerze to on słabo mm chce pić, jak wypije 100 to jest wszystko więc raczej mu dajemy płatki owsiane na tym mleku albo kaszke. Problem jest taki z o 5 jest mega głodny bo na noc nie chce wypić więcej więc też nie będę go zrywać o tej porze żeby łyżeczka jadł kaszke :)

• amir Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurza mnie ten koronawirus bo nie mozna do lekarza pójść normalnie, a jak mam komuś przez telefon pokazać ta jego skórę.. Smaruje bepanthenem na AZS ale to w ogóle się nie poprawia..

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir u nas po bephantenie jest duża poprawa skóry ale na kazdego dziala co innego...
    U nas jeszcze pomaga maslo dermedic baby
    Strasznie duza śmiertelność mamy na tego korona wirusa :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 10:26

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, rozumiem.

A np. zrobić zdjęcie i wysłać lekarzowi? Wiadomo że to nie to samo co bezpośredni kontakt, ale zawsze coś. Moja kuzynka tak ostatnio zrobiła z wysypką, którą dostała jej mama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 10:31

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1454 1455 1456 1457 1458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ