Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Niestety jest ogromny paraliż z lekarzami... już nie mówiąc o innych kwestiach. U mnie dzisiaj jeździła straż miejska i przez megafon mówili żeby zostać w domach. To straszne.
My nadal kpi. Jak tylko pójdę do pracy to będę kończyć. A pójdę jak się epidemia skończy... na razie zamrażam nadwyżki mleka i kupiłam wolnostojąca zamrazalke 🙈 -
amir wrote:Wkurza mnie ten koronawirus bo nie mozna do lekarza pójść normalnie, a jak mam komuś przez telefon pokazać ta jego skórę.. Smaruje bepanthenem na AZS ale to w ogóle się nie poprawia..
Nam alergolog odwolal wizyte, tez mamy problem z nabialem; mala dostaje czerwonych plam na twarzy, po jakiejs godzinie wszystko znika. Pediatra kazala czekac bo moze jej przejdzie i robic prowokacje co jakis czas.
Chcieliśmy to skonsultować z innym lekarzem bo za kazdym razem ta wysypka wyglada gorzej no ale teraz to nie ma szans. -
Chyba lekarze wszystkich specjalności odwołują wizyty chuchając na zimne...
Ruda my nie mamy wysokiej śmiertelności bo w granicach 1-2% z tego co wykryli (choć z drugiej strony rząd robi wszystko żeby zaniżyć te statystyki, zwalając śmierć na inne przyczyny!!- Kalisz, Bestwina (mąż tej lekarki z przychodni) czy Głogów to ostatnie nie zaklasyfikowane przypadki śmierci osób zarażonych) Co mają powiedzieć Włosi gdzie na dobę ginie ok.8% zarażonych..? 700-800 osòb na dobę.. to jest szok. Podobnie w Hiszpani się zaczyna dziać.. u nas to raczkuje, można powiedzieć że sytuacja jest dobra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 13:10
-
nick nieaktualnyMy mamy na przyszły wtorek z dzieciakami wizytę u dentysty umówiona. Póki co doktor nie dzwonił żeby odwołać. Muszę zadzwonić i dopytać co i jak. Nie ukrywam, że zależy mi bardzo na tej wizycie, ale nie chce też ryzykować.
W zeszłym tygodniu miałam mieć wizytę u ginekologa to dzwonili z przychodni, że odwołują chyba, że dzieje się coś niepokojącego albo ciąża to wtedy wizyta normalnie.
Za to wczoraj trafiłam na SOR z jedną z bliźniaczek (uraz nosa) i w poniedziałek mamy się pokazać na kontrolną wizytę w poradni laryngologicznej, przyszpitalnej. Ciekawe czy przyjmuja tylko takie nagłe wypadki czy planowe wizyty też. -
Ej_est tych w ciąży też nie przyjmują jeśli nie jest obowiązkowe USG 3x w ciąży.. u nas klinika ortodontyczna zawiesiła działalność w trosce o pacjentów.. słusznie.
Dziś wczoraj uznany za zmarłego pacjent z Wrocławia "zmartwychwstał" i umarł z powodu innych przyczyn... Wyrzucili go ze statystyk koronawirusowych... 🤥 Cały świat patrzy i zazdrości nam statystyk 😡 dużo ludzi umiera też w domach na kwarantannie po powrocie zza granicy i nikt ich nie bierze pod uwagę bo po co to psuć coś co tak ładnie wygląda.. idą wybory, robią kampanię - po trupach do celu.. ostatnio trzykrotnie wzrosła liczba zgonów z powodów niewydolności krazeniowo-oddechowej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 13:40
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa bylam w styczniu u gina i do dzis nie odebrałam jeszcze wyniku z cytologii.wiem ze jest ok bo inaczej by dzwonili wiec nie chce mi sie specjalnie po wynik jechac 25km. Ciesze sie ze malej przechodzi juz tez kaszel i katar bo dostac sie do lekarza to faktycznie graniczy z cudem a o specjalistach juz nie wspominam. Tez musze do dermatologa z mala isc...
Amir fajnie ze u was sie sen poprawiłu nas smoczek nie dziala a pobudki najczesciej sa 2 na jedzenie. Czasem wiecej ale to juz z innych przyczyn...
Symbolica tez uwazam ze zanizaja statystyki smierci na koronawirus u nas. Wg mnie skoro ktos byl zarazony koronawirusem i zmarl to mimo tego ze mial inne chroby powinni go doliczyc do statystyk wirusa... Jest co raz gorzej ale mam nadzieje ze w koncu przystopuje, niech to siedzenie w domu przyniesie jakies efekty -
Kurczę ja miałam umówione usg piersi (miałam zrobić rok po porodzie) ciekawe czy się uda czy przełożą 😞
Ej_est ojejku co sie stało córeczce?
Byliśmy na spacerze, widzieliśmy jsk chłopiec na rowerze prawie wjechał wprost pod samochod, jechał chodnikiem stanął i nagle postanowił przejechać przez jezdnie dosłownie pod samochod, babka na szczescie już wcześniej omijając go (mimo ze jechał chodnikiem) zjechała trochę do lewej i dzięki temu udało jej się go nie potrącić 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 14:59
-
Paulina9191 wrote:Kurczę niby na spacer można wyjść u mnie mało kto chodzi wiec spokojnie mogę z dala ominąć a mimo to czuje jakieś wewnętrzne „może lepiej nie” 😞
Paulina, ale Ministerstwo Zdrowia apeluje, żeby nawet wyjścia na spacer ograniczyć do minimum, dlatego ludzie siedzą w domach - i dobrze. My dziś wyszliśmy na 30 min pierwszy raz od niedzieli.
USG sądzę, że Ci odwołają. Teraz do lekarza to tylko pilne przypadki przyjmują.
Ojej, dobrze, że nic się nie stało temu chłopcu. Ciekawe gdzie byli rodzice, może w pracy.
Symbolica, skąd masz te dane o których piszesz? Dasz jakieś linki? Mam na myśli głównie wzrost tych zgonów z powodu niewyd. K-O.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 15:35
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Chodzę w miejsca gdzie jest naoraede pusto i oczywiście idziemy na ok 20-30min i wracamy , ograniczyliśmy i czasowo i ilościowo 😊 nie będę chodzić codziennie, szykujemy dla małego balkon sztuczna trawka itd 😊
Mężowi padł laptop i zaraz obok nas jest serwis o podjechał po jakaś paste czy coś i akurat to była pora kiedy z małym wychodzę zazwyczaj na spacer i mały tak się rozpłakał ze tata wyszedł a on został 😞
Właśnie obok jechał jakiś mężczyzna na rowerze i chwile przed tym skręcił w prawo a chłopiec zatrzymał się w tym miejscu i skręcił w lewo przez jezdnie -
U nas są dobre statystyki to prawda, ale nie tylko my oszukujemy. Niemcy robią dużo testów, ale zgony też często wrzucają do worka "niewydolność krążenia" i git. W Chinach brak nowych zakażeń wewnątrz to też ponoć picowane...
Ja zaczynam w poniedziałek pracę, będę zdalnie, zobaczymy jak to będzie... -
malami.91 wrote:Symbolica, skąd masz te dane o których piszesz? Dasz jakieś linki? Mam na myśli głównie wzrost tych zgonów z powodu niewyd. K-O.
Czytałam na jakieś stronie, że znacząco wzrosła liczba zgonów z tej przyczyny..
https://www.medonet.pl/koronawirus/to-musisz-wiedziec,smierc-z-powodu-koronawirusa--jak-okresla-sie-przyczyne-zgonu-,artykul,41339339.html
Tutaj Pan się "pochwalił" jak to wygląda:https://www.facebook.com/1720857067/posts/10206859025070427/?app=fbl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 16:55