X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się tylko zastanawiała czy będą się trzymać na nóżce, kiedyś na basenie latała dziewczynka w oryginalnych i co chwile gubiła bucika 😊 na oko była troszkę starsza od naszych maluchów

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez sie nad tym zastanawiam a teraz nawet nie ma jak zmierzyć...

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.eobuwie.com.pl/sandaly-crocs-crocband-sandal-kids-12856-electric-pink-cantaloupe.html

Tu są takie drogie ale 30% rabatu 🤔

ruda90 lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja się zastanawiam na zakupem crocs’ow ale dla starszaków. Dla Laury na pewno nie. Wydaje mi się, ze to nie czas na takie buty jeszcze.
    Tylko na pewno nie chciałabym podróbki crocsow. Miałam kiedyś takie dla siebie i okropnie mi się w nich pociły stopy. Do tego stopnia, ze podczas chodzenia mi sie ślizgały stopy w butach i ciężko się chodzilo. I ten pasek na piętę ciagle mi się zsuwał i but się słabo trzymał nogi czasem podczas chodzenia go zrzucałam ze stopy 🙈😂 NIGDY WIĘCEJ
    Zastanawiam się tylko czy w tych oryginalnych nie będzie podobnie.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_jest dzieki za opinie :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -30 % na stronie New Ballance:)

ej_est lubi tę wiadomość

• amir Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze chyba jakiś skok mamy, w nocy pobudki w dzień maruda wszystko płaczem wymusza nie ma lekko :P a było już tak pięknie :) aa i jeszcze dolne dwójki ida :p

• symbolica Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie maluszki powinny mieć najlepiej wiązane buciki z usztywnionym zapiętkiem. Crocsy rzeczywiście się nie nadają.

Ja mam maseczki fpp1 które kiedyś zakupiłam.. jeszcze mi się nie zdarzyło ubierać ale widzę że ludzie już noszą więc nie będę się czuła nieswojo... Czekam.na wasze opinie w sprawie masek z allegro.

U nas obydwa kły się już przedzierają lub przedarły wyraźnie.. dostał dziś paracetamol o 12 w nocy.. też w nocy się budzi, staje w łóżeczku i ryczy żeby go wziąć do cyca.. jak zaśnie to odkładam bo śpi jak rozgwiazda a najlepiej w poprzek kopiąc we mnie. nad ranem go jedynie zostawiam, czasem pośpi do 7.. dziś do 6.. właśnie budzi z długiej ponad 2h drzemki.

A jak u Was z kłami? Czy innymi zębami oprócz jedynek-dwójek.. bo kły wg schematu między 16 a 22 miesiącem niby.. coś szybko u nas.. schemat: https://www.google.com/amp/s/mamadu.pl/amp/130625,kiedy-pojawi-sie-pierwszy-zabek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 14:24

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    -30 % na stronie New Ballance:)

Właśnie widziałam :D. Wpadły mi w oko jedne. Ale kurcze 400 zł 😬 choć z rabatem wychodzi niecałe 300. Ale są śliczne. Może zaszaleje 🤔🤑🙈

Symbolica nam się w końcu przebiły górne trójki i widać już też pod dziąsłem dolne. Jak się przebiją to zostaną nam już 'tylko' piątki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 14:34

symbolica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Paulina wlasnie tez w miedzyczasie znalazlam te w Smyk :)
    W ogole co sadzicie o takich butach do ogrodu ?

Ruda ja jestem na "nie" dla takich butow.nie wiem jak oryginalne. My mamy na basen i ewentualnie do ogrodu jak jest basenik ale po wytarciu i ubraniu sandały. Dla malej nawet nie mysle o takich. Meza siostrzenica w takich biegala po podworku. Efekt taki ze ciagle je gubila a i tak ciagnela nogi w probach niezgubienia. Jak to widzialam to mi jej zal bylo a jej mamie bylo szkoda sandalkow:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze dwojek nie mamy. Ida, mecza ale nadal ich nie widac....

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rezygnuje z zakupu croksow po przemyśleniu:)

Ej_jest na dzień kobiet bylo 30% wiec wtedy ja sobie kupilam a teraz kupie Ali bo wychodzi 125 zl:) a potrzebne nam sa adidaski :D

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas widac 2 na dole ale jeszcze dluga droga przed nimi a na gorze opuchniete ale nic nie widać...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, u nas zeszły tydzień był tragiczny jeśli chodzi o zachowanie Jasia. Też się zastanawiałam czy to był skok czy co. Na szczęście wszystko już wróciło do normy.

U nas dziąsła na górze opuchnięte już długo, ale to chyba 4ki idą. Nie mogę się dopatrzeć.

Też mi się wydaje, że crocsy to słaby pomysł. Ja do ogrodu kupię chyba jakieś trampki. No i też sandały niedługo będą potrzebne hmm.

Naśladują Wasze maluchy odgłosy zwierząt? Mój zaczął wczoraj szczekać i pękam ze śmiechu jak to robi 😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 15:09

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala tylko umie naśladować tygrysa:D

malami.91 lubi tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały naśladuje kotka „kici kici” i jak widzi w książeczkę uśmiecha się i przytula 😊

Ja nad crosami zastanawiam się do wody na basen, narazie mamy na basen takie kąpielowe z Hm ale zaraz z nich wyrośnie pewnie a nawet nie wiadomo kiedy będzie można znów pójść na basen 😞

Ja planuje małemu kupić jakieś adidaski i tenisówki a potem jak cieplej sandałki, widziałam fajne z firmy Geox

My narazie mamy wszystkie jedynki i górne dwójki, ale już w dziadkach widać kolejne ząbki 😉

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja naśladuje dinozaura i wczoraj zaczęła robic ko-ko.
    W ogóle mówią już coś wasze maluchy? Jakieś pojedyncze słówka? Bo moja Laura zero. No poza mama, papa, czasem od wielkiego dzwonu tata i jej ulubionej to dan dan czyli daj. Pamietam, ze starszaki dużo więcej już mówiły na tym etapie. Wiem, ze dzieci się nie porównuje, ale jestem po prostu ciekawa jak to u was wyglada 😉

Na pewno sporo rozumie, ale jakoś do mówię ja ciężko ja zachęcić.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam na lato wybrane sandałki z Geox :)

Ala malo mówi...po swojemu to tajkocze ale ze słów to mama tata i niania mowi na cos co jej sie bardzo podoba:)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to tylko mama, tata, baba, jest, mniam, nie. Milion razy dziennie mnie pyta "jest?" czyt. "co to jest?"😉. Dużo nawija po swojemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 21:47

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez mówi głównie mama, tata, dada, da (daj), nie i jakieś takie naśladowania jak „ciii” „kici” i po swojemu różne

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1463 1464 1465 1466 1467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ