Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoja to tylko "mama", "am"lub "mniam" jak chce cos do jedzenia. Z nasladowania to au to piesek, mial na kotka, jak kotka wola to kici albo kisi i mu na krowe. Reszte wszystko pokazuje ale z mowieniem ciezko :p
Czekam az koronawirus minie i wybierzemy sie do mojego wujka ktory ma duzo zwierząt na gospodarstwie zeby na żywo zobaczyla... Syn tez czeka kiedy tam pojdziemy bo wujek ma m.in.konie ktorych prawie nikt juz nie ma na wsi... -
nick nieaktualny
-
U nas do trojek daleko. Na dole ma 3 zeby. Tak niesymetrycznie. jednej dwojki brakuje
Smiesznie wyglada.
Ze slow to standardowe mama tata baba am tak nie papa i "Nianio" - my tak do niego mowimy. Zwierzaki to pies, kot, krowa owca, lew, ptaszek, kon. Plus samochod i ulubione wachanie kwiatka. To oczywiscie nie sa idealne dzwieki ale gada. I wysyla slodko calusy z cmokaniemWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 16:32
-
Dziewczyny, u mnie minął tydzień w pracy. Jestem zdalnie, na razie super. Korzystam z przerw na karmienie i usypiam małą co bardzo odciąża osobę opiekującą
Co ważne Mała fajnie się bawi, nie płacze za mną, jak się pojawi to od razu chce się tulić, ale potem mogę spokojnie wyjść.malami.91, symbolica lubią tę wiadomość
-
Czyli wszystkie dzieciaczki raczej podobnie 🙂. Mają czas na gadanie 🙂.
Czytam na stronie Ministerstwa Środowiska, że wprowadzono tymczasowy zakaz wstępu do lasów. Teraz spacer to chyba tylko po szczerym polu 😉.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 19:59
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
nick nieaktualnyMoja to ani tata ani papa nie mówi :p jak jej mówię zawołaj tate to idzie do niego i się śmieje... Syn też mało mówił ok roczkiem a jak zaczął ok 1,5 to buzia mu się nie zamyka do dziś :p
Malami a dziś mówili że koła lowieckie mogą urządzać polowania. Ich nie obowiązuje zakaz wstępu?
U nas ostatnio tak wieje że nie wychodzimy. Dziś jak z pracy wracalam to wręcz trąba piaskowa z pól. Niby daleko ode mnie ale w oczy mi napruszyłomam nadzieję że się wiatr uspokoi bo mała chce też iść na spacer. Dla niej to jest kara siedzieć w domu...
Zamawialyscie ostatnio coś że smyka? Długo trzeba czekać na wysyłkę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2020, 21:00
-
Dziś odebralismy trzewiki wiosenne, oczywiscie za duże. Maz stwierdzil ze nim bedziemy mogli wyjsc to jej jeszcze noga urosnie
Co do mówienia to na ten moment mamy; mama, tata, auau (pies) papa, idu-idi ( jak gdzieś chce isc) dodo ( jak chce cycka), nono ( nie), da ( daj), ba- balkon, dzidi- dziecko
To, tu , tam- określając czego chce, pokazujac nam cos.
Najczesciej jednak dalej komunikuje sie poprzez pokazywanie na wszystko i "toto"
-
Mój wyraźnie jeszcze mówi "nie".. przypomniało mi się 😉
Dziś przespał całą nockę.. od 20.30 do 6:15 ☺️ raz na tydzień może mu się zdarzy jak nie rzadziej ostatnio. A może to te wyrżnięte kły albo fakt że go nie przykrywałam i całą noc rozkopany spał..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2020, 07:10
-
Hej dziewczyny
U nas to samo z mówieniem: a da , da - to podstawa słownika, nie - bardzo stanowcze,siii- ptaszki.Tata caly czas wola na tatę i psa bo pies ma na imię Tosia ale "o " nie mowi wiec też jest tatą ;)mama jak jest glodna i am .Baba też się trafi czasem i to na tyle by było
Zamkneli lasy ... masakra a mamy miejscówkę gdzie ani zywej duszy i co bd kisić się w 4 scianach w bloku.. masakra...a po niedzieli 19° zostaje nam balkon.Od poczatku bardzo dużo spacerowałyśmy wiec mała bardzo lubi.
Z zębów to ida na raz 4 czwórki , malutka gryzie wszystko, slini się i ma problemy w nocy z zaśnięciem jak się obudzi.Ciągnie wtedy do salonu by się bawić .. Jedna już się ladnie przebiła ale 3 jeszcze tylko po kawałeczku.Ibuprofen nie pomaga.
Dawalyście moze czopki ? Kupiłam vibrucol ale jakoś nie wiem boje sie jej podać.
Paczke ze smyka dostałam bardzo szybko4-5 dni.
Zaczeliśmy chodzic 21 kwietnia i nie mamy zadnych bucików mieliśmy jechać do sklepu mierzyc emelki no ale nie pojedziemy teraz wiec moze zamówie adidaskiPoki co po domu w skarpetkach ostro trenuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2020, 10:06
-
Kurcze ja tez musze pozamawiac ciuchy i buty. Ostatnio nawet w hm bylo 20proc na wszystko ale nie chcialo mi sie odpalic kompa
Musze pozamawiac 92 bo juz wiekszosc rzeczy przy krotkie i przy ciasne. Niech sie zrobi cieplo bo kurtka zimowa ledwo sie zapina.Nie moge sie zebrac do grzrbania w tych sklepach. Gdzie procz smyka kupowalyscie ostatnio fajne rzeczy?
-
Paula, jak dziecko jest spokojne to podanie czopka to nic trudnego. Ja jak pierwszy raz podawałam to mały mi mocno płakał a ja głupia nie wiedziałam czemu ten czopek wyskakuje.
My za Emelki daliśmy ponad 2 stówy, a niestety Jaś się nie nachodzi w nich przy obecnym trybie wychodzenia na zewnątrz. Szkoda.Paulaa25 lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ala tez umie powiedziec "nie" i to bardzo dosadnie:) zrobilam jej gofry ale pogardzila wolala banana
Właśnie przesrane ze teraz nawet butow nie mozna normalnie kupić Ala ma jedna pare tylko dziś zamowilam na eobuwie adidaski tylko dlatego ze tam dostawa i zwrot jest za free wiec zawsze mozna odesłaća wninnych sklepach trzeba ponieść koszty odesłania paczki
-
Paulina jest straszny problem z takimi malymi rozmiarami...prawie w ogole nie ma wyboru...(chodzi mi o firmy które maja wygodne buty) ja zamowilam te i chyba wzielam ostatnia pare bo juz nie ma naszego rozmiaru:
https://www.eobuwie.com.pl/sneakersy-new-balance-iv515de-rozowy.html
A Ty masz juz cos na oku ? -
nick nieaktualnyMonika ubrania z coccodrillo polecam. Gatunkowo super, wytrzymałe i nic nigdy po praniu mi się z nimi nie stalo...Kupuje tam tylko na promocjach online a teraz dużo jest promo bo jednak sklepy chcą zwabić klientow. Tylko butów z coccodrillo nie polecam.
Trampki fajne z befado kiedyś dla syna miałam. Dla małej póki co nie zamawiam bo chodzi w zimowych a trzewiki tez mam ale u nas chłodno póki co. Dziś 7 st plus wiatr mocny. Na spacer wyjdziemy ale ubrać trzeba odpowiednio.
A teraz mała zasnęła a ja musze umyć okna w salonie i kuchni bo same odciski palców takich malutkich i ciut wiekszychmoje dzieci uwielbiaja siedzieć w oknie
Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość