X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też wszystko osobno je.
    Kanapka na czynniki pierwsze, parówka tez bez dodatków, naleśniki tez bez niczego i makaron też sam :)
    Zazdraszczam domów z ogródkiem ;)
    My mamy dzałkę rekreacyjną ale dopiero w maju bd mieć tam domek takze musimy poczekac.
    Zreszta sa tam teraz tlumy to też nie wiem czy byśmy pojechali.Niby kazdy swoja dzialeczka ale dojsc do niej trzeba alejką.
    Jak to wszystko się uspokoji szukam działki nie ukrywam ze licze na spadek cen ktore sa strasznie wygórowane w tej chwili.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagotowane parówki też czasem daje na kolacje, tylko z ciekawości pytałam czy Jaś je zimne ;)
    Moniiikaa a czemu w czerwcu miałoby być za wcześnie? Teraz trochę chłodno jak bez butów dlatego na początku w butach karze im skakać ale to mniej wygodne i bezpieczne. Syn dziś normalnie buty zdjął ale jest tak ciepło że się nie dziwie ;) mała miała frajdę i biegała w kółko i co chwile się od siatki odbijala specjalnie. Po takim wybiegu od razu szła spać :D
    U nas mój tata kupił wnukom trampolinę a że mieszkamy obecnie po sąsiedzku to korzystamy jak że swojej i kolejna nam już nie potrzebna ;) my rok mieszkamy ale podwórko dopiero będziemy urządzać, płotu nie mamy więc trzeba zawsze z dziećmi iść ale to i tak duużo lepiej niż wyjść pod blok ;) no ale taki był nasz wybór ;)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jestesmy na etapie ukladania podlogowki :p Tez po sasiedzku mojej mamy postawilismy dom.

A o trampoline pytalam pod katem stawowo, kosci itp. Wiem ze jazda na nartach dozwolona od jakiegos wieku chyba 3 czy 4m I tak pomyslalam co z trampolina. Pewnie przesadzam :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, na zimno to nie 🙂. Ogólnie te parówki to tak od czasu do czasu 🙂.

Ale piękny dzień dziś 🌞.

Ja się trochę boję trampolin. Podobno dość mocno urazowe są. No ale jak jest dobrej jakości i dzieci umiejętnie korzystają to chyba nie ma się czego obawiać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 16:22

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie trampoliny nie kupuje, ale wybieram huśtawkę do ogrodu :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie myślę nad jakąś huśtawką, zjeżdżalnią, no i piaskownica koniecznie 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na działce mamy juz piasek, w tym tygodniu przyjdzie piaskownica i zabawki ;) Ciekawe czy małej sie spodoba.

malami.91 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja młodemu kupiłam dziś wyspę dumel bo uwielbia wodę więc będzie m.in. do baseniku w ogrodzie ☺️ dokupiłem jeszcze wodniaki smily Play i allegro naliczyło mi 9 monet (8+1za zakup w strefie rodzica do której się zapisałam kiedyś). Do dziś jest promo monetowe na zabawki przy zakupie za 89zł.

Z piaskownicą się wstrzymuję przy moim wszystkojadzie.. ostatnio chyba każdy śmieć czy włos znaleziony w dywanie do ust pakuje, dziś wraz kupą wyszedł długi włos 🤦🏽‍♀️ chuśtawki musimy poszukać bo napewno mamy.. zjezdzalnia nie jest must have u nas, bo mamy plac zabaw ze świetnymi 3 zjeżdżalniami niedaleko w centrum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 21:03

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jak znajdzie jakiegoś śmietka na podłodze to od razu z nim leci do kosza😁. Ogólnie fascynują go kosze na śmieci, tylko jeszcze segregacji nie ogarnia 😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2020, 21:27

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maz zrobil drewniana piaskownice 2 tygodnie temu i tez jest duzo frajdy. A nad nia jest stelaz domku. W wolnej chwili dorobi sciany i barierki.

Hustawke mamy taka zwykla kubelkowa, na allegro jest duzo takich 3 w 1 rozmontowywanych. Swietna do usypiania :D

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jak coś znajdzie maleńskiego to przypatruje się temu i mi lub mężowi przynosi 😊

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami, podziwiam wyrzucanie smieci. U nas by szlo w druga strone. Najchetniej by cos z niego wyjal :/ stoi przy szafce, trzyma za raczke i mowi sam do siebie "NIE" a potem i tak otwiera. Taki sluchany.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika u nas też wyrzucanie z kosza bardziej jest interesujące ale raz jej dałam mój stary tel bo chciałam obiad dokończyć a mała piszczała to z nerwów poszła i wyrzuciła go do kosza ;)
    A co do trampoliny to u nas raczej starszaki korzystają ale dałam małej chwile po niej pobiegać bo wiadomo ze skakac nawet nie potrafi. Tylko nie wpuszczam wtedy nikogo innego poza nią ;) też mam strach o urazy ale oby nic się nie wydarzyło ;)
    huśtawkę kubelkowa mamy w domu i czasem potrafi godzinę siedzieć i się hustac. Chcemy też na podwórku zrobić ale póki co korzysta w domu. Zamiast piaskownicy mamy wywrotke piachu i dzieci tam szaleją. Zabawek pełno przy starszaku. Mała dziś też tam siedziała i próbowała posmakowac piasek. Cały czas musiałam być w gotowości złapać jej reke. Ogólnie tyle atrakcji że do domu nie chciała iść...

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, zrobi sie cieplo to cale dnie beda siedziec :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córa też przynosiła mi śmieci, ona wogóle nic do buzi nie pchała, żadnych zabawek itd.. syn na odwrót i na nic moje tłumaczenia.. mąż mi wczoraj pokażą małą zjeżdżalnię, która chce nam po swoich dzieciakach oddać jego brat ☺️ to się Jacek ucieszy, bo póki co place zabaw zamknięte. 😉

Lutyska jak coś zginie w domu to już wiesz gdzie szukać 😆

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj zobaczyłam, że Jaś ma małego krwiaka w miejscu górnej 4ki. Wcześniej to miejsce było mocno opuchnięte. Myślicie, że taki krwiak to coś normalnego przy ząbkowaniu? Przy wcześniejszych zębach nie zauważyłam...

Lutyska, uśmiałam się z tego telefonu 😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2020, 09:37

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Dziewczyny, dzisiaj zobaczyłam, że Jaś ma małego krwiaka w miejscu górnej 4ki. Wcześniej to miejsce było mocno opuchnięte. Myślicie, że taki krwiak to coś normalnego przy ząbkowaniu? Przy wcześniejszych zębach nie zauważyłam...

Lutyska, uśmiałam się z tego telefonu 😁.

U nas byly przy górnych jedynkach, tez sie przestraszylam ale po jakichs 2 dniach zęby sie przebiły i zniknął.

Z tymi zebami to tez dziwnie; mamy jedynki, gorne dwojki i właśnie przebija sie lewa gorna czwórka ( kawalek juz jest).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2020, 10:00

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Artemida, uspokoiłaś mnie 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami Hafija też pisała o ząbkowaniu i krwiakach: https://www.hafija.pl/2012/01/w-poszukiwaniu-rozpulchnionego-dziasla.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2020, 10:26

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala jak znajdzie jakis smietek to pokazuje ze ma smieje sie i wklada do buzi :)
    Pozatym jest strasznie nieuwazna...idzie wchodzi w futryne,nie patrzy pod nogi itp u Was tez to tak wyglada ?

‹‹ 1466 1467 1468 1469 1470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ