X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, slyszalam ze czworki czesto pojawiaja sie przed trojkami. Inne mamy na jakiejs imprezie mi opowiadaly.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, mój raczej ostrożnie i asekuracyjnie wszystko robi. Kobiety chyba częściej bywają roztargnione 😁.

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, Laura taka nie jest, alę jedna ze starszych córek taka była i w sumie jest taka do dziś. Roztargniona i nieuważna. Niejednokrotnie zdarzyło jej się wejść w ścianę czy futrynę uderzyc. Nie patrzy pod nogi. A w dodatku ma tendencje do siniaków więc non stop ma poobijane nogi i pełno siniaków. Ona potrafi się przewrócić nawet stojąc także tego 🙈

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala właśnie ma limo pod okiem bo zachciało jej sie wejść do pudelka na zabawki :D i sie nie udało...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_jest Ala bedzie taka sama :) o wlasne nogi się potyka...wogole nie patrzy gdzie idzie a czasem nawet specjalnie na cos staje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz Ruda, co jest najlepsze? Ze przy tym wszystkim jest kompletnie nieustraszona i odważna. Wszędzie się wspina, niczego się nie boi, skacze, biega, wszędzie wejdzie. Więc taka mieszanka wybuchowa.
    Juz mi się zdarzyło tłumaczyć pediatrze z siniaków 🙈 na szczęście lekarka się tylko śmiała i mówiła "spokojnie połowa rodziców tłumaczy się, że nie bije swojego dziecka" 😝

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_ jest a ile ma latek ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Ej_ jest a ile ma latek ?
    3,5

ruda90 lubi tę wiadomość

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda moja też na nic nie zwraca uwagi.Po trupach do celu :)
    Niczego się nie boi , biega, skacze i wspina się na meble.Pod nogi nie patrzy.
    Lubi wchodzic do miski jak wywieszam pranie.Wczoraj w kuchni próbowała wejść do okrągłej blechy :) o ile do miski sie jeszcze mieści tak do blachy się nie udało.
    Ponad tydzień latała z guzem i sińcem na czole a najlepsze jest to że nie wiem kiedy i gdzie go nabiła.;)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, przypomniało mi się jak ważyliśmy mężem Jasia na wadze kuchennej w foremce do pieczenia 😁. To były czasy, mieścił się w 5kg razem z tą blachą. Teraz ma 11,5kg na liczniku na wadze łazienkowej.

Dajecie ciągle Wit.D? Coś mi pediatra mówił na ostatnim szczepieniu, żeby dawać do kwietnia 🤔.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 09:08

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daję cały rok

malami.91 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez podaje cały rok

malami.91 lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminę D podaje się do 18r. życia (w sumie całe życie powinniśmy ją suplementować bo mamy braki).. gdy już dzieciaki.będa porozbierane przebywały na dworze to możesz zmniejszyć do kropelki czyli zmniejszenia dawki o połowę bo nasze dzieci mają już zapotrzebowanie ok 1000j. Tyle mi w marcu jak byłam z małym na bilansie rekomendowała pediatra. Jackowi powoli też zarasta ciemiączko i stwierdziła, że może się do 1,5r. nie zrosnąć. Wero też długo miała duże więc się wogóle tym nie martwię 🙂

Na razie wykluczam zmniejszenie dawki.
    Wero cały rok dostaje tran a tam też Wit d.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 11:14

da8300b52b.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dajemy jeszcze.Nie wiem czy bd brac latem.W tamtym roku odstawiliśmy w czerwcu bo mieliśmy malutkie ciemiaczko.
    W aptece pani proponowala mi wiekszą dawkę zeby podawać bo niby po 6 mc podaje się więcej ale my zostaliśmy przy 400j.póki co.
    Dziewczyny czy wasi mężowie pracują teraz?
    Mój poszedł dziś 1 dzien po 3 tyg.zwolnieniu do pracy,pracuje w castoramie...kurde boje się by czegoś nie przywlekł do domu...:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 11:28

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co pediatra to inne zalecenia ehh. Teraz nic nie zmieniam, daję dalej 1000j., bo wiadomo że dużo w domu się siedzi, ale latem chyba zrobię przerwę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 11:36

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula tak, mój mąż ciagle normalnie chodzi do pracy.

Ja nigdy nie robiłam przerwy w podawaniu witaminy D na lato. Nawet mi tak do głowy nie przyszło. Nigdy o to tez nie pytałam pediatry wiec nie wiem jakie ma zdanie na ten temat.
    Kiedyś słyszałam, ze kremy z filtrem hamują wchłanianie witaminy D, a wiadomo, ze smarowanie latem jest obowiązkowe wiec taki mój wniosek, ze może lepiej suplementować tez przez wakacje. Ale nie wiem czy to prawda 🤷‍♀️

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie pytałam, sam mi powiedział 😉. Stąd moje wątpliwości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2020, 13:45

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Też nie pytałam, sam mi powiedział 😉. Stąd moje wątpliwości.

Zapytam aż z ciekawości nasza pediatrę przy okazji. O ile się jakaś natrafi w najbliższej przyszłości patrząc na to co się dzieje.
    Mamy zaległe szczepienie i bilans. Ciekawe kiedy będziemy mogli je „zaliczyć”.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez czekamy ze szczepieniem mmr i na ospę na która mamy wykupiona już szczepionke i czeka w przychodni 😫

My ostatnio dawaliśmy dawkę 800 w tabletkach to wyciskania a teraz kupiłam w kropelkach 1000 ale nam pediatra zalecił dawkę 1000 bo mały miał spore ciemiaczko, teraz jeszcze ale małe.

Zapytam pediatry, narazie daje cały czas potem może będę dawać co drugi dzień albo kupie 400-600 🤷‍♀️ podpytaj lekarza

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dr mówi żeby dawać cały czas. Latem może być trochę mniej. Teraz 800daje ale mówiła że mogę 1000j. Tylko mam krople po 400j/1krople więc się nie da ;)
    Ej_est raczej wszyscy maja zaległości szczepieniowo/ bilansów... Ciężko na wizytę się umówić jak dziecko chore więc gdzie tu że zdrowym dzieckiem isc... Mam nadzieję że się sytuacja w końcu uspokoi i wrócimy do normalności. Oby szybko.
    My z mężem oby dwoje pracujemy ;) też mam czasem myśli a jak coś gdzieś złapiemy? Ale tez że sklepu można przynieść więc staramy się w miarę możliwości żyć normalnie. Wiadomo że sklep tylko jak trzeba a inne wyjazdy/wypady odpadaja całkowicie...

‹‹ 1467 1468 1469 1470 1471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ