X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie sugerowalam dlugoscia wkladki podanej przez producenta ale nie trafilismy:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24? Ale macie wielkich chłopów w domu 🙈 moje 3,5 latki maja rozmiar 26 🤣
    Laura ma rozmiar 19/20. Dostałam od przyjaciółki po jej córce nieużywane buciki z Bartka (kupiła jej na wiosnę, ale były za duże, a na jesień już za małe) w rozmiarze 20, ale jeszcze ma sporo zapasu. Najchętniej bym nie kupowała teraz żadnych tylko od razu jakieś sandałki 🤔

• symbolica Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacek ma stopę conajmniej 13,5cm.. na oko linijką mierzyłam. Czy 14cm minimum muszę kupić.. na razie jeszcze nie chodzi więc czekam..

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja namierzyłam 14cm. Kobieta w sklepie mówiła, że rzadko taki rozmiar na pierwsze buty się zdarza...

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami no to kajaki ma mały, mój też.. zresztą Jaś na serio na starszego wygląda.

malami.91 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że cena nie rośnie wraz z rozmiarem 😁.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Jasiu rzeczywiście wyglada tak poważnie :)

Maksiu od wczoraj zaczął kręcić się w kółeczko głównie jak słyszy jakaś piosenkę z zabawki czy skądś i zaczął bez powodu podstawiać dwoma nóżkami naraz co jeszcze bardzo kiepsko mu wychodzi :D

Ale bieganie idzie mu coraz lepiej ;)

malami.91, ej_est, ej_est lubią tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas dzis przyszla zjezdzalnia. Miala byc w piatek ale pan przywiozl wczesniej :)

Aaale radocha. Nie umie sie jeszcze sam ustawic do zjazdu (raz sie sam ustawil to zjechal glowa w dol :p) wiec potrzebne 2 osoby. Za to po schodkach zasuwa jak szalony. a Schodki siegaja do 1.60m woec wysoko. Zero strachu w tych dzieciach.

Dzis mamy za soba pierwsze strzyzenie. Maz z bratem sie strzygli to i Franka trafilo. Siedzial bez problemu a maz mu ogarnial fryz maszynka. Niewzruszony :)

malami.91, ej_est lubią tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, u nas też elementy tańca się ostatnio pojawiają 😁.

Monika, super sprawa z tą zjeżdżalnią 👍.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja obecnie ma nr 19, mam też dla niej buciki 20 i są niewiele większe. Rozmiar rozmiarowi nierówny....
    Mój 4-latek ma 29-30 ;) syn zaczynal od 20 ale to było jak miał 9-10 miesiecy bo szybko zaczynal chodzic ;)
    A tak z innej beczki ;) co przygotowujecie na święta? Niby tylko weekend dłuższy i bez rodziny ale chce poczuć świąteczny klimat ;) u nas mąż robi Żurek więc na pewno na śniadanie biała kiełbasa albo jaja, gyros, nad ciastem jeszcze myślę

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie żurek, ciasto, jakaś sałatka. Na obiad coś dobrego i w sumie tyle. Coś tam symbolicznie przygotuję, bez szaleństw 😉.

Dzisiaj ukręciłam lody domowe👍. Pycha 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2020, 21:46

Moniiiikaaaa, Lutyska lubią tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieszkamy jeszcze z moja mama wiec bedzie nas 3, mama i fasolka :)
    Mamy nastawiony zakwas na barszcz, flaczki, gyros, i ciasto ktore szybko idzie czyli biszkopt+bita smietana+mus truskawkowy+beza. Jeszcze jest pomysl na makowiec w formie rolady ale nie wiadomo.

• amir Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy rozmiar 22 pierwszych butów także też nie małe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir mój starszak na wiosnę też miał 22 ;) był czas że w trakcie sezonu trzeba było buty większe kupować. Teraz trochę wolniej już noga mu rośnie ale i tak wg mnie ma spora noge... To na pewno za tata więc wiem czego mogę się spodziewać. Mąż ma 46...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, mój też 46, ja 41, więc mnie ta Jasia stopa wcale nie dziwi😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 07:21

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też 46, ja 40 :D więc nawet mi się wydaje że Kuba do swojego wzrostu ma stosunkowo małe stopki :) męża siastrzeniec ma takie kajaki że zawsze się śmiejemy ze wygląda jakby buty podebrał starszemu bratu

• bumbum Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas wczoraj przyszła maszynka do włosów :) trochę będzie mi szkoda, bo mój mąż ma kręcone włosy i zamienia się powoli w baranka czyli w sam raz na święta 🙃

Moniiiikaaaa, Lutyska lubią tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię sernik z musem czekoladowym i jeszcze jakieś drugie ciasto ale jrszcze nie zdecydowałam jakie, mąż żurek i sałatkę. Z Rodzicami i siostra się nie spotykamy ale jedzenie sobie przekażemy 😁 siostra robi jakieś ciasto z masa krówkowa, mama mazurki, barszczyk, jakieś mieso i jajka nadziewane pieczarkami 😊

Ja mam stopę 41 ale mąż nie za duża 43 😉

Kurczę te buciki co zamówiłam ida z Niemiec dlatego tak długa

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robimy królika, żurek z białą kiełbasą, salatke jarzynowa, sernik na zimno :)

malami.91, Lutyska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum ja chyba jutro będę syna obcinać po raz pierwszy :D od ponad 3 lat co 1-1,5 miesiaca byliśmy u fryzjera a teraz... Niedługo mu będę musiała kitki robic. Kupiłam sobie foremki do babeczek takie z klinem i dziś próba. Wyszły bardzo dobre tylko ciasta za dużo wlałam no i nie chca stać na tej "górce". Efekt taki że się dziś objadlam a w sobotę będę piec świeże :D jakoś tych świat nie czuje, może jak zacznę coś piec...

‹‹ 1469 1470 1471 1472 1473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ