Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina świetna zabawka ☺️
Lutyska fajny zajączek, mała powinna być zadowolona ☺️
My mamy dwa auta plastikowe po rodzinie (tzw jeźdźiki czyli też młody tam wsiada i się odpycha) i rowerek trójkołowy dla maluchów więc się powstrzymuję przed takimi zakupami. -
nick nieaktualnyTeż mamy auto jeździk ale mamy jeszcze nierówności na podwórku i tym autem nie da się tam jeździć. Rowerek a'la wózek mamy po starszaku ale już materiały poblakly i wogole jakis taki chwiejny i wygląda jakby przez 3 dzieci przeszedl więc coś nowego małej też się należy. Za rok dostanie po bracie rowerek biegowy a hulajnogi będą mieć swoje
symbolica lubi tę wiadomość
-
Bumbum pełno tego na allegro np. https://allegro.pl/oferta/jezdzik-chodzik-pchacy-garbus-408-melodyjki-8284959776?reco_id=1184c6df-7c0b-11ea-add7-b026284b14e0&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951
Są też z rączką z tyłu..
Malami jakiś straszny wypadek mieliście w Łodzi... Ok 15:40 Wypadło 16 miesięczne dziecko z 11 piętra i zginęło 😱 w domu było rodzeństwo i tata.. straszna tragedia. Biedna kruszynka 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2020, 17:47
-
Jacek na chwilę lubi w nim być, pobawić się klaksonem... A następnie schodzi, przewraca go do góry kołami żeby sobie nimi kręcić 😆 gdybym miała mu kupić z tego powodu to bym nie kupiła. Raczej rowerek pchacz- to mamy też po kuzynach i jeszcze działa.. zdjęcie przykładowe: https://allegro.pl/oferta/rowerek-trojkolowy-prowadnik-kolyska-kotek-3w1-8906337614?reco_id=3c295fde-7c25-11ea-8331-b02628c7f940&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951
-
https://allegro.pl/oferta/wader-ciezarowka-jezdzik-pchacz-duza-wywrotka-xxl-7363902977
My mamy coś takiego🙂
Symbolica, kilka ulic od nas ta tragedia się wydarzyła 😔. Pół rodziny mnie obdzwoniło, żebym uważała na Jasia, bo mieszkamy na 9 piętrze...♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Dziewczyny, znowu wieki mnie tu nie było
Postaram się nadrobić co tam u Was
Życzę Wam spokojnych, zdrowych, radosnych i pełnych nadziei Świąt! Smacznego jajka, mokrego dyndusa, wszelkiej pomyślności w życiu i szybkiego powrotu do normalnego życia
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
nick nieaktualnyHej ja znów z pytaniem do mam alergikow.
Dobrze kojarzę, ze czerwone i szorstkie policzki są objawem alergii? Czy wskazuje to na jakieś konkretne uczulenie czy możliwości jest wiele? Jak szybko po kontakcie z ewentualnym alergen robi się taka skaza na policzkach?
Zauważyliśmy wczoraj z mężem, ze coś się dzieje z policzkami od Laury i stopniowo robiły się coraz bardziej czerwone i szorstkie. Ciagle takie są. Coś mi świta, ze to objaw uczulenia 🤔 zastanawiam się tylko ile dni mam się cofnąć jeśli chodzi o analizę jadłospisu Laury bo do tej pory nic nam się takiego nie działo, a nie kojarzę żeby zjadła coś czego do tej pory nie jadła. -
Migotka wzajemnie. Opowiadaj co u Was?
Ej_est Jacek też ma ciągle jakieś wysypki na policzkach i nie mogę dojść od czego. Smaruję bepanthenem, nawilzam i raz lepiej, raz gorzej, ale tragedii też nie ma bo nie rusza tego, więc blade jest i raczej mało widoczne. Pediatra nigdy tego nie zauważyła..
Malami ech no tragedia... Dwa
dni wcześniej podobna sytuacja była w Sosnowcu tylko to było 3piętro i dziecko ponadroczne przeżyło i jest w stanie cięzkim.. ☹️ mi przedwczoraj Jacek pierwszy raz spadł z mojego łóżka, wystarczyło że obróciłam się na pół sekundy.. nic kompletnie mu się nie stało, na szczęście, ale popłakał chwilę.. wystarczy chwila nieuwagi..Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2020, 14:10
ej_est lubi tę wiadomość
-
Ej jest, szorstkie i czerwone plamy to objaw alergii, ale może też być co innego przyczyną jeśli skóra jest atopowa... Największe prawdopodobieństwo to uczulenie na mleko. Dajesz nabiał? Możesz wstrzymać się na trochę z dawaniem nabiału i zobaczyć czy będzie poprawa. Jeśli karmisz jeszcze piersią to ty też powinnaś odstawić. Takie plamy wyskakują u nas 1-2 dni jak Mała zje i 3-4 jak ja zjem, ale może być różnie. Slyszalam, żeby smarować takie zmiany bepathenem sensiderm. My używamy kremu na receptę.
Ogólnie polecilabym Ci iść od razu do alergologa, bo ja niestety poszłam do dermatologa i mnie lekarka uspokajała, że to może być od wszystkiego np. przegrzanie, perfumy kogoś przytulającego, wełna...przez to bujalam się dłużej z tymi plamkami zamiast szukać alergenu.
U nas zawsze buzia czysta, tylko zmiany najczęściej na nóżkach.
Aha i rób zdjęcia tych zmian, bo do wizyty mogą zniknąć, chociaż pewnie teraz trudno o wizytę.jak chcesz to podeślij mi na fejsie fotkę to Ci powiem czy u nas to podobnie wygląda. Oczywiście nie jestem lekarzem i nie traktuj tego co pisze jako wiedzę pewną, ale już po kilku miesiącach prowokacji co nieco wiem i dużo czytałam o tym.
Moja mała ma potwierdzone uczulenie na mleko i białko jajka. W tym momencie po wyeliminowaniu tych dwóch rzeczy skórka czysta i gładziutka.
ej_est lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziekuje bumbum. Tak daje nabiał i sama tez jem, ale mało. Natomiast z 2 dni temu dałam starszakom do picia zwykle mleko krowie z kartonika i Laura dorwała bidon od jednej z dziewczyn i wypiła trochę tego mleka. Myślisz, ze to mogłoby być przyczyna? Muszę chyba spróbować jej dać i zobaczyć jaka będzie reakcja. Na co dzień Laura raczej nie je dużo nabiału...czasem jakaś owsiankę na mleku, budyń, jogurt naturalny, twarożek itp. Czy możliwe żeby po takich rzeczach nic się nie działo, a po samym mleku już tak?
Próbowałam jej zrobić zdjęcia, ale w ciągu dnia się wierci i się rozmazują, a jak zasnęła to ciemno i z lampa błyskowa wyszły trochę słabo. Spróbuje jeszcze jutro to uchwycić, a jak się nie uda to wyślę ci najwyżej te co mam 🤷♀️
-
Ej_est u nas podobna sytuacja plus od jakiegoś miesiąca jedna plama na nodze i wysypana rączka i też poszukuje.. Policzki faktycznie u nas mocno poprawił bepanten sensiderm, póki co mały odstawiony od cyca i od 3go pije bebilon pepti i wszelki nabiał odstawiony zobaczymy piki co plamy się utrzymują.. W testach wyszła nam 1 klasa alergii wiec teoretycznie objawów dawać to nie powinno. Bumbum a po jakim czasie od odstawienia jajek i mleka skóra się poprawiła? Może to trwać chyba kilka tygodni prawda?
-
Ej est,to może być po tym mleku. Zdarza się że alergia jest tylko po mleku, a po przetworzonych produktach nie. Chodzi o to, że w mleku jest kilka rodzajów białek i alergia może być tylko na jeden rodzaj, który traci moc po obróbce.
Amir, testy u takich maluszków wychodzą niemiarodajne. Jeśli wyszła 1 klasa to w rzeczywistości może być większa. U nas wyszła 3 klasa na białko jajka i neonatolog powiedziała z skoro wyszła u takiego maluszka 3 klasa to musi być bardzo mocna alergia.
Plamki mogą utrzymywać się do 6 tygodni, ale jeśli traficie z alergenem i odstawicie to będą one blaknąć. Z czerwonych na łososiowe, potem całkiem blade. Trwa to tak długo, ponieważ jeśli karmisz to Twój organizm musi się oczyścić z alergii, żeby mleczko bylo ok, a potem dziecka organizm dopiero się oczyszcza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 10:55