X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami gratulacje, ja swój pierwszy żur ugotowałam z 3-4 lata temu i też wyszedł pyszny. Ja uwielbiam, moja rodzina nie, choć mąż zjadł.. cóż za poświęcenie 😉

Od 19.04 będziemy mogli znowu lasy i parki odwiedzać ponoć... Teraz czytam, że coś tam poluzują też w związku z gospodarką..

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To gratulacje 😊 my mieliśmy 2 barszcze białe bo robiła moja mama jak co roku i w tym roku zrobił tez pierwszy raz moj mąż i wyszedł mu równie pyszny chodź całkiem inny 😊

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem objedzona ale dalej buzia mi sie nie zamyka 😂
    Ja pierwszy raz robilam salatke jarzynowa i wyszla pycha 😀
    Slyszalan o tym poluzowaniu zasad...mnie najbardziej ciekawi kiedy otworzą szkoly żłobki przedszkola....

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie martwi żeby nie okazało się ze to jednak za wcześnie, ciekawa jestem co maja na myśli poluzowanie ...

Ja tez jeszcze jem póki się nie skończy 😁🤭

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja coś słyszałam, że np. salony fryzjerskie będą czynne, tylko będzie musiał być zapewniony odpowiedni odstęp między klientami... Z tym że póki co to niepotwierdzone info, także nie nastawiajcie się na zmianę fryzury 😁.

Od czwartku maseczki...Ja dziś przymierzyłam swoją i coś ciężko się oddycha 😐.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 10:44

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami szara strefą fryzjerów i kosmetyczek ponoć prężnie działa a to są straty dla budżetu.. pewnie dlatego chcą szybko przywrócic kontrolę tym miejscom.. 😉

Ja mam bawełniane dwuwarstwowe.. trochę to mało na ochronę dla mnie, aczkolwiek obowiązek spełnię... Mam też maseczki fpp1 tutaj ochrona lepsza, ale i oddychanie utrudnione.. czujecie że z powiatów w moim rejonie, moja gmina tylko mój wolna od koronawirusa... 🤔 Ciekawe kiedy tutaj coś wybadają.. mamy 6osób w kwarantannie.. (do.przedwczoraj 9os. było..)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 11:51

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica a gdzie sprawdzasz dane dot. gminy?
    My wpadamy w powiat Radomski a tam tragedia... w szpitalu niezakaznym ponad 200 osob.
    Bylam dzis w diagnostyce. Bylam sama. Mam nadzieje ze bezpiecznie.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy należę do szarej strefy, ale w święta ostrzyglam męża i wyszło całkiem twarzowo. Chyba salon fryzjerski stracił klienta na stałe :D

symbolica lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem parki place zabaw powinny zostac zamkniete...co to za przyjemność przebywać tam w maseczce...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda,pewnie pozostaną zamknięte póki co. Chyba tylko ze względu na gospodarkę będą jakieś poluzowania.

Bumbum, to się raczej nie liczy 😁. No chyba, że wzięłaś od męża zapłatę 😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 15:04

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami w ta zapłatę nie wnikajmy ;) ja obcinałam syna i chciałam mu dłuższą górę zostawić i maszynka się sama przestawiła więc ma krótkie wszędzie :D na lato w sam raz ;)
    Szybko zaczynają znosić zakazy. Wiem ze gospodarka tego nie wytrzyma ale wg mnie póki tendencja wzrostową jest powinny trwać...
    Ja słyszałam że chodzi o salony fryzjerskie i kosmetyczne i sklepy odziezowe np w galeriach... Te galerie mnie przerażają bo jak ludzie rusza to te zwykle maseczki ich nie uchronia i wtedy bedzie wysyp... Zaostrzenia zaostrzeniami ale też musimy sami wybrać co dla nas bezpieczniejsze...
    O zlobkach, przedszkolach nic nie mówili póki co. Myślę że w kwietniu nie otworzą i w maju na to nie liczę no chyba że prywatnym pozwolą....

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze zlobki prywatne i publiczne beda traktowane na równi...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy w waszych żłobkach chociaż częściowo obniżyli czesne?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum u nas obnizyli ale niewiele...a u Was ?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum ja też męża obcinam (ma takie sięgające brody proste), z córa tą samo- jej tylko końcówki podcinamy). tylko siebie coś krzywo obcinałam i maż czasem równał.. Cieszę się że fryzjera zdążyłam odwiedzic przed obostrzeniami choć nie do końca jest to to co chciałam bo za mocno mnie wycieniowała... Trudno, odrosną.

Jacek nauczył się kręcić motylkiem.w odkrywczym domku i ma fun, że auto jeździ 😁 wcześniej ręcznie to auto popychał..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 19:50

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapisałam dopiero od września, ale dwie moje koleżanki płacą 100%. Nie płacą tylko za wyżywienie... Wiem, że jakiś protest się szykuje w żłobku koło nas. Ale to prywatny żłobek i trudno było się do niego dostać, więc chyba nic sobie z tego nie zrobią...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica moja też co jakiś czas coś tam odkrywa nawet jak już kiedyś się tym bawiła. Domek ma dobra nazwę :D
    Coś o szkołach pisali że do 26.04 zamknięte a co potem to się okaże ale dla mnie to szybko...
    Ja nie mam żłobka więc nie mam tego problemu. Z jednej strony rozumiem że żłobek chce mieć na opłaty a z drugiej strony rozumiem rodziców że nie chcą płacić skoro dzieci w domu albo pod inna opieka...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My placimy 70% :/

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie rodzic zawsze może wypisać dziecko ze żłobka jeśli nie chce płacić za miejsce a żłobek jakoś utrzymać się musi w tym czasie. Sama bym była wkurzona, że płacę mimo że mam dziecko w domu albo dodatkowo płacę opiekunce np., no ale gdyby mi bardzo zależało na miejscu... Z drugiej strony firmy typu zakłady fryzjerskie, kosmetyczne itd. nie biorą pieniędzy od klientów za niewykonane usługi, a też zatrudniają pracowników przecież.

My mamy zamiar brać udział w rekrutacji do żłobka publicznego. Miała być w kwietniu, została przesunięta na maj. Jeśli się nie uda to dajemy Jasia do prywatnego. Bumbum, normalnie udało Ci się zapisać małą z takim wyprzedzeniem? Macie pewne miejsce od tego września? Bo ja miałam zamiar dopiero po rekrutacji do państwowych kontaktować się ewentualnie z prywatnym, może to za późno?🤔

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami placimy żeby miec zarwzerwowane miejsce jak sie wszystko uspokoi...Ala miała zacząć chodzic od kwietnia a umowe podpisaliśmy juz w styczniu zeby mieć gwarancje ze bedzie dla niej miejsce od kwietnia. Niestety nie mamy wyboru ja chce/musze wrócić do pracy...
    Do publicznego sie nie dostaliśmy.

‹‹ 1472 1473 1474 1475 1476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ