X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na spacerze trochę wieje ale ciepło 😊

Ruda ostatnio był duży postęp, jadł ładnie np sniadanie kaszkę manne na mleku z kakao cynamonem i masełkiem cała miseczke, potem zjadł trochę obiadku np placka ziemniaczanego czy naleśnik ze szpinakiem albo makaron z rybka i szpinakiem (słoiczków o obiadowych w ogóle nie chce). Potem tubka owocowa. Popołudniu jogurt naturalny z płatkami owsianymi. A od ok 3 dni znowu gorzej bo sniadanie zje ładnie przekąski typu owocowa tubka czy jogurt w miarę ale obiadu nie chce tknąć od tych 3 dni. Myśle ze to wina tych zębów bo od 3 dni tez gorzej śpi i widać ze go męczą bo składa do buzi strasznie i widać przebijająca się dwójkę dolna

Dziś śmieszna sytuacja była 😁 leżał naleśnik ze szpinakiem rulon przekrojony na pol na krześle, mały nie chciał jeść, podszedł do talerzyka wziął w rękę pół naleśnika i wyrzucił na ziemie, ja my grzecznie ale stanowczo mowię ze nie wolno żeby położył z powrotem na talerzyk, podniósł rączkę machał ja i pyskowal, ja powtórzyłam co ma zrobić po czym schylił się wziął tego wygniecionego naleśnika w rączkę i odłożył na talerz 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 15:52

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki Maksiu ułożony 😉 u nas ten naleśnik byłby w strzępach, wtarty we wszystko dookoła 😜

Lutyska zdrowia dla synka!

Pamiętacie jak rozmawiałyśmy o skarpetach z ABSem.które zamawialiśmy z allegro.. u nas te firmy Yo! Się sprawdzają, ale zamówiłam.mu kiedyś dziewczęce w neutralnych kolorach bo chłopięcych nie było... Dopiero dziś przyszły chłopięce z uszami zwierząt, jakaś nowa seria... Młody siedzi od 30min i swoimi skarpetami się bawi 😆 nie nudzi mu się.. będziemy musieli je chyba ogródek zabrać.. 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 16:04

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica moj wczoraj jak wstał z drzemki przebralam go i założyłam skarpetki i zauważył niteczkę przy skarpetce i próbował ja złapać rączkami i ciągnąć i tak kilka minut 😁

A pokaz jakie skarpetki przyszly?

Ja zamówiłam małemu maskotkę kotka bo jak widzi w książeczce czy na telefonie to tsk się cieszy i robi kici a do kotka w książeczce się przytula

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niteczkami to od dawna się Jacek fascynuje.. pruje wszystko jak leci..

Na allegro te skarpetki tak wygladają:
    https://allegro.pl/oferta/skarpetki-skarpety-abs-silikon-23-26-yo-92-98-9034987539

https://allegro.pl/oferta/skarpetki-skarpety-abs-silikon-23-26-yo-92-98-9144531298

https://allegro.pl/oferta/skarpetki-skarpety-abs-silikon-20-22-yo-80-86-9035002315
    Na te ost.się nie załapaliśmy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 16:26

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dostał maskotkę kotka na roczek i to jego najlepszy kumpel od tamtej pory 😁. Nosi go tak śmiesznie pod pachą.

Fajne te skarpetki, potwierdzam. Na stopę Jasia niestety za szerokie.

Mój się fascynuje suwakami. Odsuwa, zasuwa i wścieka się jak coś idzie nie po jego myśli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 17:49

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spanie poprawilo sie niebotycznie od odstawienia. Idzie spac o 21 i wtaje miedzy 6 a 7. Zero jedzenia w nocy. 1 pobudka ok 4-5 ale wtedy maz go boerze do nas do lozka i usypia sam. Podmienili dziecko normalnie.

U nas tez wymuszanie. Kontakty doprowadzaja mnie do szalu. wszedzie by wtyczki wyjmowal. Glownie z lodowki.

Teraz wytarzal sie w trocinach. Nie musze mowic jak wygladaja spodnie polarowe.W ogole wyglada jak mlody Rambo. Wszedzie siniaki, zadrapania i guzy. I 4 pary spodni z dziurami. I wiosenna kurtka tez.

malami.91 lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikaaaa ja też odstawiam niedługo. Powiedz jak sobie poradziłaś z nocnymi pobudkami? Chowała się i mąż lulal czy sama lulalas?

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marzę o odstawieniu, ale się zabieram za to jak pies do jeża eh. Chyba już po przeprowadzce to nastąpi, bo nie chcę mu teraz za dużo w życiu namieszać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 19:25

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika fajne łaty można naszyć jak rzeczy jeszcze rozmiarowo ma dobre- tutaj zamówiłam bo dość duże mają i we wszystkich kolorach + jeansowe we wszystkich odcieniach:

https://allegro.pl/uzytkownik/woolcomb?bmatch=baseline-al-product-cl-eyesa2-engag-dict43-uni-1-2-0318

Zazdroszczę, że mały się tak szybko przestawił na spanie w nocy. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 19:34

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo symbolica dzieki kochana :) Zapisuje linka.

Bumbum, przy usypianiu wieczornym siedzialam w nogach lozka bo lezenie kojarzylo mu sie z karmieniem. Maz glaskal, przytulal i usypial. Jak dlugo nie mogl usnac to bujal. W nocy tez maz bujal. Ja wcale nie bujam bo boje sie w ciazy tak dzwigac a on jest wielki. Na biodrze go tylko nosze. 2 pierwsze noce byly ciezkie. Potem juz spoko.
    W pewnym momencie zauwazylam ze jak szarpal mnie za bluzke to chcial po prostu pic. Dawalam bidon i wystarczylo. W nocy jak sie przebudzi to tez mu daje.

I spie w bluzce z dlugim rekawem zeby dekoltu nie bylo. Albo w koszulce pod sama szyje.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i on wcale nie pije mleka mm.Jak dajemy butelke to wpada w histerie. Pierwsze kilka dni jak sie budzil w nocy ok 3 to robilam kasze z jogurtem albo tubka a maz glaskal. Ale najcsesciej konczylo soe ze jak wrocilam to zdazyl usnac. I o 6-7trzeba bylo odgrzewac. I potem przestalam. W ciagu dnia je duzo, wieczorem syta kolacje i chyba mu wystarcza do tej 7.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 19:43

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Monika, to brzmi tak pięknie :) pewnie kazda marzy o tym by jej dziecko tak ladnie przesypialo.

Ulubiona zabawka Agatki to ogromna lalka w stylu metoo. Tylko z nia zasypia, nosi przez wiekszosc dnia, ostatnio nawet tanczy. I obowiazkowo kazde karmienie jest z lalka. Jak przychodzi do mnie z lalka pod pachą to juz wiem czego chce :-D
    Na drugim miejscu są dwa pieski, jeden chodzi i szczeka, drugi to zwykla przytulanka. Pieski cale dnie spedzaja na toalecie. Jeśli je ściągniemy to krzyczy i kładzie znow. Obok piesków musza lezec moje grube, stare, welniane skarpety.

Duzo rozumie, ostatnio hitem jest podlewanie kwiatkow ( ma swoją mała konewke). Robimy to z 10 razy dziennie.
    O dziwo coraz czesciej jak jej czegos zabraniam to slucha. Wystarczy ze pokrece glowa, ona pokiwa, ja pokrece, tak kilka razy az zostawia i idzie coś innego robić. Meza nie slucha zupełnie. Jego wina bo jej pozwala na wszystko. W tym domu to ja jestem zlym policjantem ;)

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziały Was (czy domowników) maluchy w maseczkach? Jaka reakcja? Jaś dziś zobaczył męża i bardzo się wystraszył. Nie wiem jak my z nim gdziekolwiek wyjdziemy... Musimy chyba zacząć się bawić z tymi maseczkami, żeby się trochę oswoił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 20:38

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami nie, nie widział mnie Jacek... Trzeba rzeczywiście dzieci przyzwyczajać bo ta maseczkowa sytuacja ma potrwać nawet kilkanaście miesięcy wg Szumowskiego 😱 do czasu wynalezienia szczepionki.. ja nie wiem jak my latem damy radę w tym chodzić.. i czy dzieciaki jak wrócą do szkół to też będą musiały być zamaskowane?? To by było chore...

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura widziała dzisiaj mnie w maseczce jak wychodziłam na pocztę i się zaczęła śmiać i pokazywać, ze mam coś na buzi także u nas nie ma z tym problemu 😉

Mam nadzieje symbolica, ze nie będą nam kazali w tym chodzić tyle czasu. Bardzo zle się w tych maseczkach oddycha, przynajmniej mi, w pewnym momencie miałam wrazenie, ze się dusze i nie potrafię złapać odpowiednio głębokiego oddechu 😩

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas Franek jeszcze nie widzial w maseczce.

Artemida, ale madra dziewczynka. W ogole dzieci duzo rozumieja. Franek dzis rano bez pieluchy zszedl z lozka. Oczywiscie kontakt z zimna podloga spowodowal wiadomy efekt. I on patrzy na ta kaluze i od razu pobiegl po pieluche tetrowa i wytarl kaluze. A ja wybaluszylam oczy.

Nie moge sie nadziwic, ze Wasze dzieci tak lubia maskotki. My mamy z 5 i moga nie istniec. I w sumie nie istnieja. Nigdy nie wyjmuje ich z pudla na zabawki.

A w temacie szybkiego przestawienia na spanie to jak dzwonilam do szefowej powiedziec o L4i ciazy to juz mi powiedziala ze ma nadziene ze zdaje sobie sprawe ze juz wykorzystalam limit szczecia na grzeczne i bezproblemowe dziecko. I to niemozliwe zeby drugie tez bylo takie. Takze o.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 22:15

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj dzisiaj nabił sobie pięknego guza na czole, bawiliśmy się na balkonie, mąż poszedł umyć bidon bo spadł na podłogę na balkonie i mały poleciał za nim ale postanowił zawrócić zaraz za wejściem na balkon i poślizgnął się i wszystko fajnie ręce do przodu wylądował na nich jak zawsze ale niestety głowa zachaczyla o framugę i mocno przywalił ale płakał niecała minutę przytuliłam mocno i dalej do zabawy 😊 silny chłopak ale tak napuchlo jutro będzie śliczna śliwa

Ja tez ostatnio zauważyłam ze mały coraz więcej rozumie

Moj widział nas w maseczkach i uśmiecha się jeśli jest na rękach z bliska a ta nawet nie reaguje za bardzo 🤷‍♀️

Symbolica skarpetki fajne 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 22:50

961l20mmezoojidp.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2020, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też na widok maseczki zero reakcji a bałam się ze bd ryk :)
    Chciala sciągnać tacie jak ja wziął na ręce.
    Moja w ogole odkad zaczela biegac malo interesuje się zabawkami czy u was tez tak bylo?
    Chodzi dopiero od miesiaca.
    Wezmie coś w rączkę najczesciej cos typu długopis, telefon, pilot i biega od kuchni fo salonu i spowrotem.
    Pluszaki to wogole mogły by nie istnieć.
    Tylko te grajace ale to i tak na chwilę.
    Chcialam kupić odkrywczy domek ale nie wiem czy jest poki co sens...

Ile waża wasze maluchy?
    Moja wazyvledwo 9.5 kg w ogole drobna jest dopiero wchodzimy w roz.80

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 23:22

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula moja tez jakoś średnio interesuje się zabawkami. Ma całe pudło z tylko swoimi zabawkami i rzadko kiedy do niego pochodzi w ogóle. Najczęściej bawi się rzeczami sióstr albo tym czym nie powinna i jej nie wolno. Ale do czego zmierzam, dziś przyszedł do nas właśnie domek z dumela i był szał. Mała siedziała i się bawiła jak nigdy. Oby jak najdłużej jej ta fascynacja nie przechodziła 😉

Paulaa25, symbolica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2020, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ej_est!Gdzie kupiłaś?
    Ja chyba też się zdecyduje tylko mowie zastanawiam się bo stolik intraktywny fp to w sumie zbedny jest jak , laptop fp tez tylko na chwile .Najcześciej siega po garnuszek na klocuszek lub koszyczek pikniczek może znudzily jej się już te zabawki....
    Biorę jeszcze pod uwagę ribota bebo lub basen z piłeczkami i sama nie wiem co wybrać....

klz99vvj0gp9lsbd.png
‹‹ 1475 1476 1477 1478 1479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ