X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolicza fajnie wyglada ten odkurzacz 😊

Tez myślałam o odkurzaczu tylko takim typowo wyglądającym jak odkurzacz bo ma już kosiarkę do pchania i taka zabawkę co piłeczki wyskakują i wskakują 😊

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę o kosiarce, kupiłam kiedyś chrześniakowi i był bardzo zadowolony, kilka lat się nią bawił 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina te wszystkie.odkurzacze wyglądające strasznie słabe są tzn zbyt łatwo można rozłączać te elementy - moja córa dostała jak miała ok 2 lat i szybko rozlaczyła te rureczki... więc młody by to w trzy sekundy porozłaczał. Tamten odkurzacz do dawno wywalony, ale kosiarkę chyba gdzieś mamy taka najprosztszą bez fajerwerków.. 🤔

Na allegro są nowe te odkurzacze fp za 145zl chyba, więc gdzieś jeszcze są..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 10:12

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy kosiarkę ale zainteresowanie trwało 5 min :) zabral za to babci konewkę i po całych dniach chodzi i ropi kap kap kap roślinkom :)

symbolica lubi tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kosiarkę tez mamy taka plastikowa najprostsza żeby mógł kosić trawkę na balkonie 😊

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, mój bratanek był starszy chyba jak dostał i był szał. Może się Kubie spodoba za jakiś czas🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie u nas kiedyś dostał taka zjeżdżalnie drewniana z małymi samochodzikami z lidla i nie interesował się nią a od jakiegoś czasu bardzo lubi się nią bawić 😊

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dopiero 2 idą ...
    Nie wiem kiedy Ala pójdzie do żłobka - pewnie 25 maja ale nie widzę tego będzie płacz cały czas chyba...
    Fajne te zabawki też musimy coś kupić na zewnątrz :)
    Jak u Was z mówieniem ? U nas mama i tata i tyle 😁

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tez mialam Was pytac o mowienie. Czy zdarzylo Wam sie cos takiego?
    U nas bylo mama tata papa baba itp. Ale pieknie nasladowal duzo zwierzatek, samochod i inne dzwieki. A od ok 3 tyg odmawia. Jak go pytam jak robi samochod to odpowiada "iebie". i na kazde pytanie jest ta sama odpoweiedz "iebie". Oczywiscie z gory uprzedzam u nas nikt nie uzywa takiego slownictwa hehehe
    Mama tata i reszta pozostaly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 12:33

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iebie hehe :) u nas mama tata papa brum brum i tyle :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez niewiele z mówienia pojedyncze wyrazy ;)

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika może to jakiś skok rozwojowy, głowę ma zajęta czymś innym..
    U mnie też szału nie ma mówieniem od dłuższego czasu: mama, tata, brrrr, miał, bzzz 🙄 powie jak mu się chce, często mu się nie chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 13:42

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, bo nie powiem co mi juz przez mysl przeszlo...
    Ale jeszcze staram sie nie swirowac.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kosiarka zabawkowa z dźwiękiem to hit :D ma dodatkowo szczotkę i odczepiany kosz więc można nią zbierać np liście ;)

Sandałki będę kupować mrugały z zakrytymi palcami.

Zęby u nas w natarciu. Dwie górne 4 już mega napuchnięte na granicy przebicia plus górna dwójka.

Nie mam pomysłu dla małej na dzień dziecka...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na dzień dziecka chciałam kupić długa slizgawke tylko nie wiem czy mąż zdarzy zrobić podest i drabinkę więc słaby prezent jak nie będzie można przetestować :/
    Zabawek mamy pełno i wolałabym coś innego...
    U nas hitem ostatnio jest wózek. Dlugo stał, małe zainteresowanie nim było a ostatnio cały czas lala na spacer jeździ i w kuchni herbatke mała robi. Dokupilam zestaw kubeczki, talerzyki i sztućce i teraz co chwile cos gotuje i miesza w garach. Do kubków z butelki próbuje wody nalać....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2020, 15:15

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, podobno jak przychodzi skok rozwojowy to dziecko może jakby zapomnieć coś, czego wcześniej się nauczyło, ale to wraca, więc spokojnie. Też to przerabialiśmy.

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z Befado sandałki i starczy.

Tak Malami masz rację to tzw regres umiejętności: https://mamadu.pl/128033,przeciez-juz-to-umial-dlaczego-dzieci-czasem-zapominaja-tego-co-juz-opanowaly#

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję kupić zjeżdżalnie plastikową, taka 1.4 wysokości. Tylko się zastanawiam czy na pewno to będzie stabilne na trawie 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mowa troche ruszyła ostatnio, ale nie ma szału. Do tej pory było głownie mama czasem tata, a teraz mamy tata, mama, baba, dziadzia, Pumpe czyli Kumpel pies moich rodziców, pempe czyli pępek, papa, hau i jak sie bawi autkami to robi bruuuuum, nie i tak, tany tany no i CYCY 😂
    Cieżko nam idzie ta mowa. Dama nie bardzo chce współpracować i mało chętna jest do powtarzania.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na dzień dziecka kupujemy chyba rowerek biegowy :)

‹‹ 1494 1495 1496 1497 1498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ