Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, my co roku jeździmy na koniec sierpnia/początek września i jest super. Nie ma już tego dzikiego tłumu.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica laktozą odpada bo nie je nabiału, owoce do tej pory jadł i było wszystko ok, cukru jako takiego nie używam jak coś dla niego przygotowuje..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir u nas się taka kwaśna kupa pojawia przy ząbkowaniu.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez sie zdarza. Moze cos byc z tym zabkowaniem bo Franek sie slini tak, ze mu zmieniam 2 razy komin na podworku bo caly mokry. A ostatnio nawet zrobilo sie paskudne odparzenie jak zrobil takie 3 w ciagu dnia.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami a jak pogoda? Wiem ze nigdy nie ma pewności i zawsze może zdarzyć się chłodno ale potrafi być na początku września na tyle ciepło żeby wejść do morza czy na basen otwarty ?

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez czasem sa kwasne kupy przez zęby...
    Dziewczyny czy którejś z Was starsze dziecko chodziło do żłobka? Jak wyglądały początki? Ala ostatnio tylko mama i mama i nie wyobrażem sobie jej w żłobku :(

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O z tą kupą to faktycznie może być tak przy ząbkowaniu. U nas ostatnio pojawiło się odparzenie nawet 😐.

Paulina, w zeszłym roku no to było ponad 30 stopni😁. Ale pamiętam też taki rok poniżej 20. No z pogodą to nigdy nie ma gwarancji, ale na ogół jest ładnie jak jeździmy - od 5czy6 lat w tym terminie.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami to fajnie właśnie zastanawiałam się czy w ogóle w rym czasie jeszcze potrafi być bardzo ciepło bo tak jak piszesz na żaden termin niestety nie ma gwarancji pogody 😊

Przekładamy nasz wyjazd myśle ze tak będzie lepiej

malami.91 lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ogłosili, że obozy letnie i kolonie dla dzieci mają się odbywać latem.. 😯 ja Weroniki nie puszczę bo co jesli przyjedzie i zarazi potem teściową.. no i to by był obóz sportowy: akrobatyczno-taneczy (jeśli w ogóle zdecydują się go zorganizować) - jak? W maseczkach? Nie wyobrażam sobie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 21:13

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja co prawda na wczasy nad morze nie jeżdżę. Mam ok 100km więc jak coś to jeździmy na 1 dzień. Nie raz bylismy we wrześniu i się kapalismy. Nawet z synem jak miał pół roku. Także z pogada nad morzem to nigdy nie wiadomo ;) siostra rok temu była w ostatni tydzień wakacji i mieli pogodę rewelacyjna.
    U nas kupy kwaśne też przy zębach. No właśnie wczoraj też taka była. Niedawno wyszły jej dwójki dolne a teraz się ślini i językiem kręci a ma opuchnięte miejsce 2 i 4 górnych... Mam nadzieję że będą po kolei wychodzić a nie wszystkie nie raz bo będzie katastrofa.
    Ruda moje dzieci co prawda mają nianie ale i syn po roczku miał ten etap i mała też tylko do mnie ale z niania zostaje. Kuzynka też mówiła że u niej podobnie bylo
    . Może podejście pani zmienić jej reakcje a moze też byc ciężko na początku.... A już coś wiesz od kiedy ja przyjmą? U nas nawet przedszkola jeszcze nie ruszyły. Co chwile przesuwają o tydzień....

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza i spokój. Pogoda dopisuje pewnie wszystkie się opalają?
    Kupowałyscie już może sandałki dzieciom? Może ktoś poleci coś fajnego?

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska na właśnie tez przymierzam się do kupienia sandałek i zastanawiałam się nad firma geox

My właśnie byliśmy pod blokiem u rodziców żeby mały z naszym psem polatał bo już zapomniał pewnie o nim bo nie widzieli się 2 miesiąca a ciągnie go ogólnie do piesków. Efektem ubocznym tego zdarzenia mogło być opalanie 🤪

I mamy pierwsze zdarte kolanko 💪 krótkie spodenki niestety rozpoczynają sezon zdartych kolan

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2020, 15:21

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina a widziałaś je na żywo-te geoxy? Bo też nad nimi się zastanawiałam ale żeby je zobaczyć musialabym pewnie udac się do jakiegoś większego miasta... Dla syna rok temu kupiłam fajne, wytrzymale i niedrogie w lidlu ale takich małych nie ma...
    Moja w legginsach nie wiadomo kiedy obdrapala sobie kolano także tak bywa u ruchliwy chce dzieci ;) opalony poliki mamy po wczoraj. Zapomniałam posmarować :/

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas masakra z zębami. Pierwsza czwórka wyszła jako tako, a teraz idą 2 kolejne i bez przeciwbólowych jest płacz, krzyk i rzucanie się po podłodze. Nie poznaję swojego dziecka. Dziś daję mu co 4h ibuprofen naprzemian z paracetamolem, bo naprawdę bardzo cierpi😔.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2020, 16:05

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska niestety nie widziałam pewnie zamówię z darmowym zwrotem 🤷‍♀️

Ja smarowałam małego siebie nie ale jakoś mnie nie złapało 😏

Malami biedny Jasiu, mojemu wyszła narazie jedna czwórka jeszcze nie cała aż strach się bać 😞

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj posmarowałam rączki i twarz Małej ale zapomniałam karczku i szyjki z przodu i dostała małej wysypki :/
    U nas dzisiaj ciepło, ale pochmurnie. Dzisiaj dłuuugi spacer w lesie 🌲🌲🌳🌳 super 😌

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, oby poszło w miarę bezboleśnie u Was. U nas na szczęście druga część dnia o niebo lepiej minęła 👍.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami to ciekawie macie.. U nas już wszystkie 4 się przebiły, idzie druga dolna dwójka myślę że też na dniach będzie na wierzchu, mam nadzieję że przed trójkami będzie chwilą oddechu :) chociaż i tak Kuba całkiem nieźle te zęby znosi

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, mam nadzieję, że najgorsze za nami. Dzisiejsze przedpołudnie to było jakieś apogeum.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami współczuję Jasiowi.. ciężkie ma te zabkowanie ☹️

U nas z tydzień czy dwa temu przebiły się kły (ma10zębów: komplet 1-2-3 na górze i 1-2 na na dole czyli połowa drogi na nami) a czwórki pewnie gdzieś tam się czają bo mlody z płaczem się budzi często... Choć kto wie..

Kupiłam małemu dziś odkurzacz bo aż się trzęsie jak widzi mój, a ponieważ chciałam coś pożądanego to padło na fisher price - odkupiłam jak zwykle używany.
    https://m.ceneo.pl/14025566

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2020, 23:14

da8300b52b.png
‹‹ 1493 1494 1495 1496 1497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ