X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a przymierzaliscie jakiś u kogoś albo w sklepie czy zamawiasz online w ciemno? My mamy niby mały ale chrześniak na 2 lata nie siegal do ziemi więc nawet nie znizamy póki co siodelka bo cora i chrześniak podobno gabarytowo 😉

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wypatrzyłam taki
    https://kinderkraft.com/pl/produkty/rowerki/cutie

Ale nie widziałam go na żywo :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas "yyy" zastępuje mnóstwo słów 😁.

A tak to ciągle mama, tata, baba, hau hau, bach, mniam, nie, jest, kwa kwa, la la i może jeszcze coś tam, co mi teraz umknęło akurat. Ogólnie ostatnio chce nam dużo powiedzieć i często wkurza się, że nie potrafi. W ogóle jakiś taki zbuntowany ostatnio 😱.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dostał już na dzień dziecka warsztat samochodowy z ikei i zestaw samochodzików do kompletu 😊 bardzo fajne porządne

Byliśmy dzisiaj na pobrania krwi w diagnostyce, ale się mały napłakał 🥺 z żyły nic nie poleciało grzebała grzebała naciskała mały płakał i nic i potem drugie podejście z palca, już z tych nerwów normalnie zakręciło mi się w głowie, mąż trzymał na kolanach ja trzymałam za rączkę i przytulałam. Jak nie udało się z żyły to wzięłam małego żeby go przytulić i tak mocno się przytulał aż nie chciałam go oddać, a jak już dałam na kolana do taty to już tak się biedny bal i płakał... okropna wizyta dzisiaj. Po wszystkim tulił się z 10min ale płakać od razu przestał jak tylko go wzięłam na ręce. Potem już radosny w samochodzie. W ogóle jeżdżąc w samochodzie piszczy krzyczy z radości jak widziane tylnej szybie samochody jak nadjeżdżają 😀

Narazie jest morfologia i hemoglobina z 7,8 wskoczyła na 11 😍 różne wartości które były poniżej lub powyżej wskoczyły w normę

symbolica lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ale śliczny ten rowerek biegowy 😊

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, super, że wyniki ok 🙂. My już od tygodnia nie bierzemy żelaza 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam jeszcze na wynik żelaza i zobaczymy

Mam pytanie czy ktoś robił ostatnio badania w diagnostyce? Miałam na skierowaniu morfologię i zelazo i wchodzę w numer zlecenia i najpierw wyświetlało „morfologia w trakcie realizacji” potem pojawiły się wyniki tej morfologii a o żelazie nie ma żadnej wzmianki 🤷‍♀️ Martwię się ze coś sie czy nie zauważyli ze zelazo tez miało być oznaczone 🤭

Malami to super a długo Jasiu brał zelazo? Z jakim wynikiem zaczynał? Mój bierze jakoś od stycznia i miałam skontrolować w kwietniu ale trochę przeczekałam przez koronawirusa. My mieliśmy ok 2,5 ...

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My startowaliśmy z hemoglobiną 8,6- w lutym. Po miesiącu skoczyła ledwo na 9, a po zmianie na ferrum za kolejne 2tyg. była już 11,3 (u nas innofer nie działał). Teraz na dniach chcę mu zrobić morfologię i ferrytynę.

Paulina, najlepiej zadzwoń i zapytaj🙂. Jak na mój gust wynik powinien być tego samego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2020, 10:44

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina my też tak kiedyś mieliśmy że morfologia była odrazu a jakieś inne badanie dopiero kolejnego dnia

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być tak jak Ruda pisze, ale ja bym dla spokoju zadzwoniła, żeby się nie okazało, że ktoś coś przeoczył i próbka się nie będzie nadawać do oznaczenia.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tak jak podejrzewałam kobieta nie zleciła żelaza mimo ze na skierowaniu jest zeskanowane morfologia i zelazo. Na szczęście wczoraj wykupiliśmy ferrytyna i okazało się ze starczy tej krwi z ferrytyny żeby oznaczyć zelazo, byłabym wściekła gdybym musiała małego dzisiaj znowu kłuć 😫

Mamy wyniki zelazo w styczniu ok 2 dzisiaj 13, norma od 5.
    Ferrytyna była w styczniu tez ok 2 dzisiaj 9 a nirma od 30

Próbuje się dodzwonić do przychodni skonsultować wynik co robimy dalej ale cały czas zajęte ;)

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, pewnie jeszcze trochę trzeba będzie pobrać to żelazo, żeby uzupełnić zapasy - aż ferrytyna wskoczy w widełki.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się ze przynajmniej coś ruszyło do przodu i hemoglobina zelazo już w normie :) chociaż oczywiście lekarz nawet nie kazał robić ferrytyny a mnie się wydaje ze w takiej sytuacji to ważne, tylko czemu skoro to takie istotne w niedoborach żelaza nie można tego robić ze skierowania tylko płacić 40zl 😡

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was też dziś tak zimno ?
    Paulina super że wyniki się poprawiły :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimno ale słoneczko teraz wyszło to może będzie przyjemnie 😊

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chyba w czwartek się wybierzemy na pobranie krwi, za tydzień mamy mmr więc akurat się przydadzą świeże badania. Mam jakoś obawę ze u nas gorzej jest z hemoglobina, Kuba na koniec stycznia mial hemoglobine 10.6, ferrytyne 28 i niby powiedzieli ze juz żelazo można odstawić ale sama nie wiem. Po roku niby zapotrzebowanie na żelazo się zmniejsza

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupowała któraś z Was może kalosze dziecku? Polecacie jakieś? Dziś mi się Jaś wytaplał w kałuży w Emelkach i taka mnie refleksja naszła, że może warto kupić. Taki był szczęśliwy, że go nie wyganiałam z tej wody, na szczęście buty nie przemokły.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam nad kaloszami ale nie kupiłam, mam po siostrzeńcu 2 rozmiary za duże wiec na 5min taplania mu zakładam ;) w sumie miał założone dotychczas 1 raz nad rzeczka. Widziałam w deichmanie takie wysokie z gumeczkami u góry

malami.91 lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami ja kupowałam zawsze kalosze z Lemigo..są ultra lekkie z pianki EVA.. mają też dodatkowy ocieplacz na zimę/zimniejsze dni, który można wyjąć.
    Wszystkie te ciężkie gumiaki zawsze mnie odstraszały...

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy payshoes, zaraz jadę do Paczkomatu to dam znać jakie wrażenia :)

‹‹ 1495 1496 1497 1498 1499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ