X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda dobrze robisz. Lepiej sprawdzić i żeby nic z tego nie było niż później mieć do siebie pretensje. Oby to było to o czym piszesz w takiej sytuacji i oby Ala z tego wyszła a tymczasem ja bym na twoim miejscu ustepowala Ali. U nas takich sytuacji nie było ale domyślam się co musialas czuć.
    Ja po południu wzięłam moja mamę do pomocy i byliśmy nad jeziorem. Dzieci nie chciały do domu wracać a teraz już śpią. Mała od godziny, syn od pol godz 😁 taki spokój że aż dziwnie 😉

symbolica, Moniiiikaaaa lubią tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dziś pół dnia w basenie a drugie pół w kałużach 🙂. Błoto nawet we włosach było.

symbolica, Moniiiikaaaa lubią tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda wspòlczuję bardzo, jedyny plus że z tego wyrośnie jeśli to to co podejrzewasz. Tak jak dziewczyny zauwazyły 3x się wydarzyło, więc to nie przypadek.
    Jestem pewna że w Krakowie spokojnie znajdziesz dobrego kardiologa.. tutaj masz opinie z ktòrymi warto się zapoznać: https://www.znanylekarz.pl/kardiolog/krakow

My mamy namiot typu oslona szybko rozkładający się - Po złożeniu tworzy płaskie kòłko. Bardzo lekki i przydatny na plaży, zawsze go zabieraliśmy i osłaniał świetnie przed słońcem (filtr 50+), a także ukrywał graty 🙂 kupiłam naszerszy jaki znalazłam i nasz ma rozpiętość od boku do boku 2m i jest też dosyć wysoki, jakiś niemiecki..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 21:29

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj pół dnia w samochodzie 😒 ale w Zoo było super ten tunel z rybkami strasznie mu się podobał

symbolica, malami.91, Moniiiikaaaa, Lutyska lubią tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina super i zazdroszczę. Miałam plan w tym roku wrocławskie zoo odwiedzić podczas urlopu ale przez tego wirusa zrezygnowalismy.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie było I nawet ludzi jakoś dużo nie było ale zwiedziliśmy niewielka cześć bo po podróży gdzie mało spał, tylko 40min i był troche zmęczony a zanim dojechaliśmy do zoo to już był 2 godz aktywny 😊 musimy znów się wybrać na spokojnie Ale polecam 😊 Dzisiaj śliczna pogoda, woda w baseniku się ogrzewa a Maksiu śpi już na pierwszej drzemce bo zaczął dzień o 6 bo obudziła go chęć zrobienia wczorajszej kupy 🤷‍♀️ Dzisiaj już po 7 poleciał do ogródka dziadków poszaleć 😄

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któras z Was używała Szelków bezpieczeństwa ?

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja nie używałam

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, a do czego to?

malami.91 lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum to jest taka smycz dla dzieci

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Ruda, a do czego to?

O to samo miałam zapytać 😁.

Zawsze mnie zastanawiały te dzieci na smyczy, ale w sumie jak dziecko jest szalone i wyrywające się to przy ruchliwej ulicy może to jest jakieś wyjście. Mój raczej grzecznie chodzi za rękę jak go o to proszę, a jak robi się niebezpiecznie to biorę na ręce po prostu.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhmm mój w sumie w tego typu miejscach raczej w wozku ale pod blokiem jak czasem lata tez jest taka uliczka gdzie pojedyncze samochody jeżdżą i zawsze za rączkę chodzimy/biegamy po niej ale rzeczywiście w sytuacji gdzie jest niebezpiecznie a dziecko nie chce grzecznie iść mogłoby to być jakieś wyjście ;) ale ja raczej nie przypominam sobie żebym kogoś widziała z takimi szelkami

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2020, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się kiedyś zastanawiałam dlaczego rodzice dzieci na smyczy prowadza 😉
    Obecnie mnie już to nie zastanawia bo różne sytuację widziałam, aczkolwiek ja bym tego dziecku nie ubrała.
    U nas podobnie jak u Malami raczej się słucha i daje rękę a jak nie a jest niebezpiecznie to albo na ręce albo wózek. Ostatnio jednak głównie jesteśmy na podwórku więc tylko wodzę wzrokiem za mała 😉 luksus posiadania podwórka 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2020, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja używałam, ale przy starszakach. Dla mnie to była spoko opcja głównie jak szliśmy w miejsca gdzie było dużo osób. Jak dziewczyny nie chciały siedzieć we wózku to było to fajne rozwiązanie żeby się nie zgubiły w tłumie. Wiadomo jak jest czasem się na sekundę odwrócimy...a nie da się dziecka, zwłaszcza dwójki, nosić cały czas na rękach i tez nie zawsze te dzieci chcą być na rękach.
    Jeśli chodzi o codzienne spacery to rzadko korzystaliśmy.

Teraz przy Laurze jeszcze nie używałam i nie wiem czy kiedykolwiek użyje w sumie 🤷‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska to nie smycz tylko zwykle szelki bezpieczeństwa
    Dziecko to nie pies żeby go na smyczy trzymać.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie zastanawiam czy nie kupić Ali...biega,wszędzie jej pełno...a po ostatnich wydarzeniach jestem jak jej cień...a ona wtedy się denerwuje...

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda my mieliśmy /pożyczone/coś podobne do szelek tylko to niby było jak dziecko stawia pierwsze kroki by go nie asekurować tylko na tym jakoś 🤔 ale nasza nie chciała w tym chodzić.Takze Twoja Ala też nie koniecznie moze to polubić 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 10:21

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda my dla dziewczyn mieliśmy (w sumie mamy je ciagle, ale już nie używamy) takie

https://babyhit.pl/product-pol-5324-Trunki-Szelki-Bezpieczenstwa-Do-Nauki-Chodzenia.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN

Jedna ma lwa druga małpę i bardzo je lubiły. Do dziś jak je czasem znajda w szafie to chcą żeby im ubrać i w nich biegają. Kiedyś nawet chciały je wziąć na spacer haha 🙈

Tak jak pisałam wyżej u nas to się sprawdziło głównie w jakiś zatłoczonych miejscach, na wycieczkach, urlopie itp. jak dziewczyny nie chciały siedzieć we wózku, a za rękę tez nie chciały chodzić non stop.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Ruda my mieliśmy /pożyczone/coś podobne do szelek tylko to niby było jak dziecko stawia pierwsze kroki by go nie asekurować tylko na tym jakoś 🤔 ale nasza nie chciała w tym chodzić.Takze Twoja Ala też nie koniecznie moze to polubić 😉

My mamy takie szelki dwa w jednym, ze pełnia tez oprócz funkcji bezpieczeństwa to maja młodsze dzieci asekurować podczas chodzenia.

To prawda co pisze Paula bo u nas było podobnie. Starszakom się to podobało, a Laurze ubraliśmy kiedyś raz i nie chciała w tym chodzić za bardzo. Ale to było kilka miesięcy do tylu na początku jej chodzenia. Może nie czuła się jeszcze zbyt pewnie 🤷‍♀️ Nie wiem jak byłoby teraz

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie myślałam nawet nad kupnem takiego dla dziecka ale są różne sytuacje są różne dzieci i ktos może tego potrzebować i komuś fajnie służyć. Tak jak ej_est przy bliźniakach pewnie bardzo przydatne mogę sobie tylko wyobrazić 😊

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1537 1538 1539 1540 1541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ