X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Lutyska to nie smycz tylko zwykle szelki bezpieczeństwa
    Dziecko to nie pies żeby go na smyczy trzymać.

Teraz to wiem. Kiedy nie miałam dzieci nie miałam o tym pojecia 😉 teraz to doskonale rozumiem że właśnie tak jak napisałaś w tłumie łatwo zgubić dziecko i wystarczy sekunda a już o dwójce jak w twoim przypadku to nie wspominam 😉 podziwiam
    jednak mimo to ja bym swojemu dziecku nie ubrała, ale nie oceniam innych 😉

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, no ale chcesz zabronić jej biegać? Kurde, ciężka sytuacja 😔. Denerwuje się, że za nią chodzisz, to w tych szelkach może być podobnie. No ale nie dowiesz się jak nie spróbujesz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 12:44

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda mi się wydaje, że malami ma trochę racji. Jak Ala jest takim żywiołowym dzieckiem, chce biegać i się bawić,co jest w sumie naturalne, to szelki ją bardzo ograniczą i pewnie nie będzie chciała tego nosić. Moim zdaniem to nie jest taki gadżet do codziennego użytkowania tylko w jakiś określonych sytuacjach. Może na początku jak dziecko jest mniejsze i dopiero zaczyna przygodę z chodzeniem to jest to jakiś pomysł na asekuracje, ale takie większe bejbiki to już mi sobie ciężko wyobrazić w tym na zwykłym spacerze czy placu zabaw.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też odradzam szelki przy takich dużych dzieciakach - u mnie byłby mega bunt, zresztą nawet przychodzeniu za rękę też jest bunt.. myślę dokładnie to co lLutyśka i Malami, nie oceniam bo decyzja należy do Ciebie Ruda. Myślę, że upadkòw nie da się uniknąć bo nie da się być zawsze obok, a Ala wyczuwa, że się o nią boisz i może celowo uciekać. Koordynację będzie mieć coraz lepszą, zobaczysz.

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie szukałam jakiejś używki żeby sprawdzić czy zda to u nas egzamin ale nic nie znalazłam więc odpuszczam temat :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalpost.
    Jak w 3 sek zrobic sobie klopot? Spadlam ze schodka 10cm i zlamalam kosc w stopie :(
    I tak ze nie upadlam na brzuch. Bylam u ortopedy prywatnie i mam przez missoac nosic orteze. Myslalam ze to usztywnienie tylko a to taki wielki but. Masakra. Samochodu nie poprowadze. Nie wiem jak za Frankiem nadaze. Dziekuje Bogu ze nie uderzylam w brzuch. W srode mam wizyte ale moze uda mi sie umowic na jutro.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wspòlczuję, co za pech. Uważaj na siebie.

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika jak to się stało ? Zagapilas się ?

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku Monika nie fajnie, ja będąc w ciąży jakiś w połowie mniej więcej tez spadłam idąc siku w nocy z jednego schodka jakby myślałam ze już był ostatni a był jeszcze jeden czy jakoś tak ;) i poleciałam na tyłek ale tak się wystraszyłam ze bałam się wstać 😉 i cały czas myślałam o tym czy na pewno nie uderzyłam w brzuch a wtedy mama mi opowiedział ze w ciąży przewróciła się chyba lodzie i uderzyła się w brzuch i nic się nie stało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 16:32

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurier mijal moja dzialke a wiedzialam ze paczka ma przyjsc. Nie zatrzymal sie to weszlam do domu. W korytarzu uslyszalam ze cofa to i ja sie cofnelam. I zle stanelam na prog z takim mikro schodeczkiem. W stopie chrupnelo i upadlam na kolano. Kuroer byl jednak do nas ale juz nie bylam w stanie dojsc. Za 5 min wyskoczyla gula na stopie. Mialam nadzieje ze to stluczenie ale ze wzgledu na ciaze pojechalam sprawdzic.
    Ale jestem zla :/ Boli jak cholera a ja chodze w tempie zolwia. Jak tu teraz podjechac do gina, szczepienia mam zalegle. Maz pracuje 40km od domu i szkoda mi zeby teraz tracil po 2 godziny zeby przyjezdzac i mnie wozic. I tak jest w plecy z czasem. ech...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 16:25

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez licze ze dzidzi nic nie jest. Upadlam na kolano. Brzuchem ani biodrami nawet nie dotknelam. Brzuch nie boli, nie plamie. Mam nadzieje ze wszystko ok. Na jutro nie ma terminu do gina, musze czekac do srody.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nic się nie dzieje to na pewno będzie dobrze 😉 współczuję upadku. A twoja mama pracuje? Nie masz kogoś kto by ci pomógł przy Franku w tej sytuacji?

Ruda a jak mówisz Ali żeby uważała to słucha czy słabo? Moja często chodzi na oślep ale jak powiem ze ma uwazac to ominie przeszkodę. Czasem co chwile jest uważaj, uważaj 😉

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika spokojnie na pewno wszystko Ok 😊 dzieci da naprawdę super chronione tam od takiego upadku nic nie mogło się stać, czasami kobiety w ciąży w czasie wypadku samochodowego sa mocno poturbowane a maleństwom nic nie jest

Bardzo chciałam wziąć małego do parku wodnego i dzisiaj nam się to udało. Zdecydowaliśmy pójść z samego rana żeby było jak najmniej ludzi i byliśmy Ok 8.30 i nie dość ze bilety tańsze rano to jeszcze praktycznie nikogo nie było 😎 jakieś pojedyczne osoby w basenach, głównie starsze osoby, dziecka nie widziałam żadnego, w brodziku dla maluchów byliśmy sami przez cały czas 👍🏻 Maksiu na początku troszkę się bal zjeżdżalni ale potem latał piszczał i ciągnął tatę na taka największa która ich na dole zalewała jak zjeżdżali. Polecamy poranne pory takich atrakcji 😁 chodź cały dzień nam się poprzesuwal ;)

malami.91, Moniiiikaaaa lubią tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, ale super. :) Tez bym poszla. I Maksio mial raj <3

Mama jest w domu do 14.30. Potem idzie do pracy. Maz wraca ok 18. To tylko kilka godzin sama. Tylko mama nie ma prawka wiec wieksze zakupy albo lekarz juz trzeba podechac. 5 km ode mnie mieszla ciocia i juz zaoferowala pomoc. Sasiadka tez. Jakos damy rade.

Zobacze jak bede mobilna w ciagu kilki dni. Ale Franek dzis stanal na gorze z plyt chodnilowych ulozonych jedna ma drugiej. Ja mu mowie "usiadz" a ten sie patrzy. Doczlapalam sie i jak bylam metr od niego to dopiero usiadl. Wszystko rozumie tylko tako sluchany. Myslalam ze dam rade go pilnowac ale teraz sama nie wiem.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika Kurczę ciężka sprawa oby jakoś się to ułożyło wszystko z opieka nad Frankiem i cała reszta, rzeczywiście czasami są sytuacje kiedy trzeba szybko zareagować

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będąc w ciąży też spadłam z 1 schodka, przeprowadziliśmy się do nowego domu i nie zauważyłam ostatniego schodka, kolor zlał mi się z panelami. Upadłam na kolano, ale nic mi nie było poza wielkim siniolem.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam z niecierpliwoscia do jutra na wizyte. Bo mala leniwa, ruchy czuje raz na 3 dni. Franek to juz napierdzielal na tym etapie. Wiec nawet nie ma jak sie upewnic. Czekolady sie objadlam i tez lipa.

Ale podswiadomie czuje ze nic jej nie jest. Jak upadlam to nawet mialam mysl, ze dobrze ze nic sie z dzieckiem nie stalo. To chyba automatycznie czulam ze nie zatrzaslam brzuchem.

Bede musiala brac heparyne. Juz mam stres jak podac zeby nie bylo za blisko macicy. Po cc to bylo tyle skory ze bez problemu bylo gdzie wbic a teraz troche napiety juz brzuch. Najwyzej bede dawac w ramie albo w udo.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie. Wczoraj bylam troche zdolowana tym wszystkim. Tyle teraz kombinowania.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minika dobrze, że ma kto Ci pomagać. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.

Wzięłam dziś młodego na morfologię bo ostatnio 4miesiace temu robiłam. Mimo problemòw z wkłuciem się żyłkę mały wogòle się nie rozpłakal tylko jeszcze zagadywał do babeczek 😆 szok. Oby taki był w czwartek podczas szczepienia.

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica super ze tak ładnie zniósł pobranie, mój już płacze zanim go dotkną do pobrania ;)

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1538 1539 1540 1541 1542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ