X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina no zdumiona byłam bardzo jego reakcją. ☺️ Płaciłam za samą morfologię 25zł ( prywatny punkt pobrań, badania jadą do Diagnostyki), bo ponoć diagnostyka podniosła ceny ze względu na koronawirusa...? Na stronie online tego nie widać (morfologia kosztuje połowę tego co zapłaciłam). Wam też podnieśli ceny badań?

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja załatwiłam skierowanie na morfologię i zelazo a za ferrytyna zapłaciłam jakoś 40zl ale nie pamietam ile płaciłam wcześniej 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 12:01

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś byliśmy na pobraniu krwi. Ala zaczęła płakać jeszcze zanim ktokolwiek ja dotknął...za jajko tzn osobno żółtko osobno bialko zapłaciłam 94 zł byłam w szoku ...też w Diagnostyce byliśmy....

• symbolica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina to tak kosztowała.mnoej więcej w zesniej ta ferrytyna... Teraz w diagnostyce mi pokazuje 33,44 w Bielsku-Białej, ale cena zależy od punktu pobrań na mapie Polski, u czy w nich czy w prywatnym punkcie (pośrednik).

Dużo taniej wychodzi przez internet Ruda.. sprawdziłam żòltko i białko i za każde byś zapłaciła 36,50... Więc ròznica znaczna. Zobacz czy w Warszawie też taka stawka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 12:12

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda czyli tak jak u mnie płacz zaczął się zanim go dotknęli 😊

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przez internet ?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Jak przez internet ?
    Widzę że można przez internet badania kupić pojedynczo i w pakietach - jest koszyk itd.. więc chyba się da. Najpierw trzeba być chyba zalogowanym, jak Ci się uda daj znać.. ja w sumie do Bielska z tym nie zamierzam jeździć skoro mogę na miejscu na pobranie iść..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 13:54

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest jak symbolica pisze, u nas w czasie korona sieciowki oferowały -20% jak kupiłaś badania przez neta i dodatkowo rezerwowało się godzinę w punkcie pobrań więc nie było innych pacjentów także spoko opcja

symbolica lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy kolejnych badaniach sprawdzę :) niestety nie mam jeszcze wyników :(

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ostatnio dłużej czekałam na wyniki niż zazwyczaj chodź tego samego dnia.

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie. Dzieciatko rosnie. Dr sprawdzal serce i wielkosc brzucha czy sie zgadza z tygodniem i wyglada ok. Za 2 tygodnie polowkowe. Nadal dziewczynka :) Nic jej nie uroslo.

Lutyska, ruda90, malami.91, symbolica lubią tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratuluję, super że zdrowo rośnie, a do płci bym się nie przywiązywała patrząc na doświadczenia znajomych i rodziny, gdzie do końca wskazywano płeć przeciwną 🙃

To jest taka zasada z tymi labami jak z apteką Doz.pl. tzn przez internet zamòwisz z odbiorem osobistym to za co bez zamawiania zapłacisz drożej na miejscu. Gdybym mieszkała w miescie na pewno bym korzystała. Przy droższych badaniach rzeczywiście warto.
    Monika a Ty gdzie ostatnio robiłaś ten pakiet urodzinowy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2020, 14:00

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratulacje i dobrze ze wszystko ok. A jak tam twoja noga?

Symbolica z ta płcią to dużo zależy od lekarza i od sprzętu. Niektórzy mają umiejętności i mało kiedy się mylą. Mój też szybko płeć mi podał i 2 razy sie sprawdziło. U mojej siostry również się nie myliłmylił 😉
    Tak piszecie o opłatach za badania i na fb też się natknęłam na ten temat. W całej Polsce poszło wszystko w górę... Normalnie strach chorować...
    Miałam dziś wolne i normalnie padam juz... Od rana dzieci wszystko na odwrót. A jak mała szła spać to wzięłam się za jej ubranka. Cała szafe przejrzałam i układałam. Za małych pół kartona po pampersa odłożyłam i jeszcze mnie coś pokusilo żeby za okna się wziąć... Jeszcze wszystkich nie ogarnelam ale trudno. Może do weekendu się uda 😉

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolicaz w Diagnostyce w dzien urodzin, dzen przed i dzien po masz 50proc na badania. Jakiekolwiek chcesz. Chyba jest limit ze mozesz miec 200zl rabatu (nie daje glowy uciac za kwotw). I doliczaja tam usluge pobrania. U mnie bylo 5zl ale nie wiem czy tez po tym rabacie.

A noga jakos ujdzie. W ortezie da sie chodzic. Bez ortezy nie za bardzo. Siedze na tylku caly dzien. Maz rozmawial z klientem i jego zona miala rok temj to samo. Po miesiacu chodzenia w ortezie i tak wsadzili w gips bo sie nie zroslo. Wiec wole teraz nie spacerowac nawet zeby nie nosic tego w nieskonczonosc.
    Codziennie ktos przyjezdza pilnowac Franka. Glupio mi ale co zrobic.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki testów alergicznych żółtko 3 klasa białko 4 😥😥😥zamiast zmaleć to się powiększyło 😥

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dobrze ze masz pomoc przy Franku i nie miej żadnych wyrzutów sumienia 😉 należy Ci się odpoczynek i tak jest bezpieczniej i dla Ciebie i dla Franka. tego się trzymaj 😘

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda wspòlczuję ☹️ ja też będę musiała zrobić bo na coś młody ma alergię i nie mam pojęcia na co.. jakiś panel alergiczny zrobię.

Monika trzymaj się i oszczędzaj jak pozwalają ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2020, 21:33

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ruda, nie zazdroszcze :( a Ty zauwazylas zeby reakcja na jajko byla silniejsze?

Tez bede musiala zabrac Franka do alegologa... kiedys. On dla odmiany sie dusi. Moim zdaniem kurz i roztozcza. Nie mozna przy nim odkurzac, trzepac czy zmieniac poscieli.

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie. Jak u Was wygladala wysypka po MMR i jak dlugo sie utrzymywała?

Dzis 7 dzień po szczepieniu i mala ma na policzkach kilkanascie drobnych, czerwonych krostek. Zastanawiam sie czy to to czy jakas alergia..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie działo się nic po MMR więc nie pomogę.

A co do jajka Ala nie je nic co zawiera jajko...chyba że moje mleko ale ja nie za często jem jajka

‹‹ 1539 1540 1541 1542 1543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ