X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Jacek tak jak Ala kiedyś wymiotował po jajkach więc też podejrzewam je.. dostaje żòltko z jajka teraz, ale wysypany jak był tak jest więc może to to.. na mleko raczej alergia inaczej wyglada.. nie ma nic w zgięciach, nie jest zaognione itp. wysypka jakby kontaktowa ktòra ja kiedyś miałam. Nie swędzi go to.

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek mamy alergologa zobaczymy co powie...u nas nie było żadnych innych objawów poza wymiotami...

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda kurczę nie dobrze 😞

Artemida mój 11 dni po szczepieniu miał kilka plamek na brzuchu były płaskie mało widoczne I kolejnego dnia już ich nie było. Dzień wcześniej pojawił się temperatura która po 1 czopku zeszła i już nie wróciła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 12:14

961l20mmezoojidp.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    Ruda kurczę nie dobrze 😞

Artemida mój 11 dni po szczepieniu miał kilka plamek na brzuchu były płaskie mało widoczne I kolejnego dnia już ich nie było. Dzień wcześniej pojawił się temperatura która po 2 czopku zeszła i już nie wróciła

Dzieki, bede obserwować.
    U nas temperatury do tej pory nie bylo.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być po 1 czopku 😉

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem trochę zaniepokojona żłobkiem a może za dużo wymagam sama nie wiem...ten monitoring to nie do końca taki super :) Ala jest bardzo samodzielną sama chce jeść itp ale oczekiwałabym od Pan jakiejś pomocy czy zainteresowania a nie pozostawienia jej samej sobie...wiem że są inne młodsze dzieci które potrzebują więcej uwagi no ale jednak...dziś np Ala nie miała picia do obiadu...tak samo jest ze spaniem...Ala się kładzie i sama zasypia a inne dzieci są głaskane bujane itp...nie wiem od czego zależy zaangażowanie opiekunek...

• baranosia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do picia to może to zwykłe przeoczenie? Czy zdarza się częściej?

Jeśli chodzi o spanie, to jeśli Ala zasypia sama to bym była szczęśliwa :) po co uczyć bujania jak do tej pory tak nie zasypiała? Inną sytuacja jakby płakała, nie mogła spać, a Pani nie ingerowała. Ale to tylko moje zdanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 14:06

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nie wiem jak funkcjonuja żłobki ale popieram Baranosie. Skoro Ala sama zasypia to nie ma po co ja głaskać itp. Ja też klade mała do łóżeczka i wychodzę czekam aż zaśnie. Jeżeli płacze to wracam do niej ale jak nie ma takiej potrzeby to nie pokazuje się.
    Z tym piciem niefajnie no ale myślę że to nie było celowe? Jak w inne dni? Fajnie ze Ala chce być samodzielna i sobie radzi 🙂 a przy oddawaniu jej płacze jeszcze?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie patrzę cały czas ale z piciem chyba zdarzyło się pierwszy raz. Raz widziałam jak piła nie że swojego bidonu.
    Zgadzam się z tym spaniem ale mogłaby ja Panu pogłaskać przytulić i położyć. Te głaskane dzieci też nie płaczą...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala ma znowu katar :( ktoś kiedyś polecał jakieś krople na poduszkę żeby się lepiej oddychało co to było ?

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy akurat te ale ja stosuję olbas oil i maść majerankową pod nosek

ruda90 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza :)?

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zagladam czesto z nudow ale nie mam nic ciekawego do napisania to nie pisze :p
    Siedze na krzesle caly dzien.

Zadnych kropelek nie stosowalismy wiec sie nie podziele. Franek tylko raz mial katar (oby tak zostalo).

Na Next sa promocje na ciuchy. Zamowilam duzo koszulek i bawelniakow z dlugim rekawem. Do tego podkoszulki, majteczki, skarpety, spodenki i czapki. Stwierdzilam ze juz nie kupuje bodziakow tylko przerzucam sie na bluzki. Gdyby bylo chlodniej to dokupilam 5pak podkoszulek na ramiaczka. Ciekawe. Bralam 92-98 i sa z lekkim zapasem. Mialy przyjsc z magazynu w Niemczech w 10dni a przyszly w 2. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 12:01

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kiedyś zanawialam coś z next chyba spodenki i byłam zadowolona ;)

Js tez ostatnio rzadko zakładam body tylko koszulki chodź na jesień body będą fajne żeby olecki nie wychudzily na wierzch będąc na polu 😊

My w sumie kataru nie mieliśmy, jeden raz trwający chyba 3 dni lekki katar i naklejałem plasterki aromactiv baby na noc

My znów byliśmy w parku wodnym, dzisiaj było kilka dzieci ale chyba z 3 😊 poszliśmy na głęboka wode i małemu tez się podobało, tata podtrzymywał a mały super machał rączkami głowa wysoki uśmiech i pozycja ekstra. Jestem dumna z niego 😊 On się niczego nie boi w parku wodnym, nawet byliśmy na rwącej rzece, większe dzieci oglądały jak moj łobuz zjeżdża z tata ze zjeżdżalni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 16:10

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina super :)

Właśnie się zastanawiam czy ten katar to przywleczony ze żłobka czy skąd ;(

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, obstawiam ze ze zlobka. Jeszcze Ala nie zaktualizowala wszystkich amtejszych wirusow.

Paulina, ale Wam zazdroszcze tych zabaw w wodzie! Az sie milo czyta :) Widzialam tez zdjecia na fb.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ma rację z tym katarem Ali. Wg mnie olbas jest za silny i mnie np.dusi.. dla bezpieczenstwaepiej na chusteczkę higieniczna ktòra można oddalić od dziecka, w przeciwieństwie do poduszki..
    Pogadaj Ruda z opiekunkami zeby nie zapomniały o pojeniu dzieci bo to ważne i byłoby by miło gdyby ktoś chociaż pogłaskal Alę kiedy idzie spać. Wydaje mi się, że z tamtymi dziećmi wcześniej był kłopot przy zasypianiu i rutyna trochę je gubi bo nadal im pomagają widząc że np. Ala dzielnie sobie radzi.

My też duży basen kupiliśmy i mąz pojechał go odebrać osobiscie.. sa sa sa 😁 Czekamy na koniec remontu, ktòry skończy się za kilka dni i ustabilizowaną pogodę, resztę osprzętu do basenu i rozłożymy ☺️

Mòj młody też powoli wyrasta z bodziakòw i często z rozpiętym biega po domu i jak widzę jak mu po małym sikaniu pielucha zwisa i to mam ochotę zapiąć bodziaka... Muszę mu odpakować rozmiar 92_98 zamòwiony w sinsayu bo czekały do tej pory i dopòki nosi pampersy to będziemy bodziaki zakładać..koszulki też zakladam dla spodenek na podwòrko albo zostawiam go podkoszulku bez rękawòw lub tylko w pampku kiedy jest gorąco w domu.
    Monika pochwal się jakie koszulki kupiłaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 15:49

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, nie pomyslalam o tych pampersach. To jest argument za bodziakami. Chociaz w sumie nawet jak chodzi bez spodni to jakos nie rzucilo mi sie w oczy seby bardzo zwisal. Az zwroce uwage :)

juz sie chwale:
    koszulki:
    https://www.next.pl/pl/style/st484527/437772#437772

https://www.next.pl/pl/style/st488518/909437#909437

Spodenki:
    https://www.next.pl/pl/style/st430241/583595#583595

https://www.next.pl/pl/style/st430249/564939#564939

symbolica lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala za nic w świecie nie da sobie odciągnąć kataru :( męczy się biedna :(

• symbolica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a czym odciagasz? Moja Wero bała się katarka podłączanego.do.odkurzacza a Fridę jakoś znosiła... Młody używa nosalek i jakoś go znosi.. katar w sumie miał raz w życiu i tylko do codziennego oczyszczani nosa z paprochòw służy,przy użyciu soli fizjologicznej czy morskiej.

Monika ładne te rzeczy 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 15:55

da8300b52b.png
‹‹ 1540 1541 1542 1543 1544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ