X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Jacek tak jak Ala kiedyś wymiotował po jajkach więc też podejrzewam je.. dostaje żòltko z jajka teraz, ale wysypany jak był tak jest więc może to to.. na mleko raczej alergia inaczej wyglada.. nie ma nic w zgięciach, nie jest zaognione itp. wysypka jakby kontaktowa ktòra ja kiedyś miałam. Nie swędzi go to.

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek mamy alergologa zobaczymy co powie...u nas nie było żadnych innych objawów poza wymiotami...

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda kurczę nie dobrze 😞

Artemida mój 11 dni po szczepieniu miał kilka plamek na brzuchu były płaskie mało widoczne I kolejnego dnia już ich nie było. Dzień wcześniej pojawił się temperatura która po 1 czopku zeszła i już nie wróciła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 12:14

961l20mmezoojidp.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    Ruda kurczę nie dobrze 😞

Artemida mój 11 dni po szczepieniu miał kilka plamek na brzuchu były płaskie mało widoczne I kolejnego dnia już ich nie było. Dzień wcześniej pojawił się temperatura która po 2 czopku zeszła i już nie wróciła

Dzieki, bede obserwować.
    U nas temperatury do tej pory nie bylo.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być po 1 czopku 😉

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem trochę zaniepokojona żłobkiem a może za dużo wymagam sama nie wiem...ten monitoring to nie do końca taki super :) Ala jest bardzo samodzielną sama chce jeść itp ale oczekiwałabym od Pan jakiejś pomocy czy zainteresowania a nie pozostawienia jej samej sobie...wiem że są inne młodsze dzieci które potrzebują więcej uwagi no ale jednak...dziś np Ala nie miała picia do obiadu...tak samo jest ze spaniem...Ala się kładzie i sama zasypia a inne dzieci są głaskane bujane itp...nie wiem od czego zależy zaangażowanie opiekunek...

• baranosia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do picia to może to zwykłe przeoczenie? Czy zdarza się częściej?

Jeśli chodzi o spanie, to jeśli Ala zasypia sama to bym była szczęśliwa :) po co uczyć bujania jak do tej pory tak nie zasypiała? Inną sytuacja jakby płakała, nie mogła spać, a Pani nie ingerowała. Ale to tylko moje zdanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 14:06

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nie wiem jak funkcjonuja żłobki ale popieram Baranosie. Skoro Ala sama zasypia to nie ma po co ja głaskać itp. Ja też klade mała do łóżeczka i wychodzę czekam aż zaśnie. Jeżeli płacze to wracam do niej ale jak nie ma takiej potrzeby to nie pokazuje się.
    Z tym piciem niefajnie no ale myślę że to nie było celowe? Jak w inne dni? Fajnie ze Ala chce być samodzielna i sobie radzi 🙂 a przy oddawaniu jej płacze jeszcze?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie patrzę cały czas ale z piciem chyba zdarzyło się pierwszy raz. Raz widziałam jak piła nie że swojego bidonu.
    Zgadzam się z tym spaniem ale mogłaby ja Panu pogłaskać przytulić i położyć. Te głaskane dzieci też nie płaczą...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala ma znowu katar :( ktoś kiedyś polecał jakieś krople na poduszkę żeby się lepiej oddychało co to było ?

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy akurat te ale ja stosuję olbas oil i maść majerankową pod nosek

ruda90 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza :)?

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zagladam czesto z nudow ale nie mam nic ciekawego do napisania to nie pisze :p
    Siedze na krzesle caly dzien.

Zadnych kropelek nie stosowalismy wiec sie nie podziele. Franek tylko raz mial katar (oby tak zostalo).

Na Next sa promocje na ciuchy. Zamowilam duzo koszulek i bawelniakow z dlugim rekawem. Do tego podkoszulki, majteczki, skarpety, spodenki i czapki. Stwierdzilam ze juz nie kupuje bodziakow tylko przerzucam sie na bluzki. Gdyby bylo chlodniej to dokupilam 5pak podkoszulek na ramiaczka. Ciekawe. Bralam 92-98 i sa z lekkim zapasem. Mialy przyjsc z magazynu w Niemczech w 10dni a przyszly w 2. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 12:01

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kiedyś zanawialam coś z next chyba spodenki i byłam zadowolona ;)

Js tez ostatnio rzadko zakładam body tylko koszulki chodź na jesień body będą fajne żeby olecki nie wychudzily na wierzch będąc na polu 😊

My w sumie kataru nie mieliśmy, jeden raz trwający chyba 3 dni lekki katar i naklejałem plasterki aromactiv baby na noc

My znów byliśmy w parku wodnym, dzisiaj było kilka dzieci ale chyba z 3 😊 poszliśmy na głęboka wode i małemu tez się podobało, tata podtrzymywał a mały super machał rączkami głowa wysoki uśmiech i pozycja ekstra. Jestem dumna z niego 😊 On się niczego nie boi w parku wodnym, nawet byliśmy na rwącej rzece, większe dzieci oglądały jak moj łobuz zjeżdża z tata ze zjeżdżalni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 16:10

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina super :)

Właśnie się zastanawiam czy ten katar to przywleczony ze żłobka czy skąd ;(

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, obstawiam ze ze zlobka. Jeszcze Ala nie zaktualizowala wszystkich amtejszych wirusow.

Paulina, ale Wam zazdroszcze tych zabaw w wodzie! Az sie milo czyta :) Widzialam tez zdjecia na fb.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ma rację z tym katarem Ali. Wg mnie olbas jest za silny i mnie np.dusi.. dla bezpieczenstwaepiej na chusteczkę higieniczna ktòra można oddalić od dziecka, w przeciwieństwie do poduszki..
    Pogadaj Ruda z opiekunkami zeby nie zapomniały o pojeniu dzieci bo to ważne i byłoby by miło gdyby ktoś chociaż pogłaskal Alę kiedy idzie spać. Wydaje mi się, że z tamtymi dziećmi wcześniej był kłopot przy zasypianiu i rutyna trochę je gubi bo nadal im pomagają widząc że np. Ala dzielnie sobie radzi.

My też duży basen kupiliśmy i mąz pojechał go odebrać osobiscie.. sa sa sa 😁 Czekamy na koniec remontu, ktòry skończy się za kilka dni i ustabilizowaną pogodę, resztę osprzętu do basenu i rozłożymy ☺️

Mòj młody też powoli wyrasta z bodziakòw i często z rozpiętym biega po domu i jak widzę jak mu po małym sikaniu pielucha zwisa i to mam ochotę zapiąć bodziaka... Muszę mu odpakować rozmiar 92_98 zamòwiony w sinsayu bo czekały do tej pory i dopòki nosi pampersy to będziemy bodziaki zakładać..koszulki też zakladam dla spodenek na podwòrko albo zostawiam go podkoszulku bez rękawòw lub tylko w pampku kiedy jest gorąco w domu.
    Monika pochwal się jakie koszulki kupiłaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 15:49

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, nie pomyslalam o tych pampersach. To jest argument za bodziakami. Chociaz w sumie nawet jak chodzi bez spodni to jakos nie rzucilo mi sie w oczy seby bardzo zwisal. Az zwroce uwage :)

juz sie chwale:
    koszulki:
    https://www.next.pl/pl/style/st484527/437772#437772

https://www.next.pl/pl/style/st488518/909437#909437

Spodenki:
    https://www.next.pl/pl/style/st430241/583595#583595

https://www.next.pl/pl/style/st430249/564939#564939

symbolica lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala za nic w świecie nie da sobie odciągnąć kataru :( męczy się biedna :(

• symbolica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a czym odciagasz? Moja Wero bała się katarka podłączanego.do.odkurzacza a Fridę jakoś znosiła... Młody używa nosalek i jakoś go znosi.. katar w sumie miał raz w życiu i tylko do codziennego oczyszczani nosa z paprochòw służy,przy użyciu soli fizjologicznej czy morskiej.

Monika ładne te rzeczy 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 15:55

da8300b52b.png
‹‹ 1540 1541 1542 1543 1544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ