Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRuda to zrób inhalacje żeby splynelo a moze skoro Ala ma alergie na jajko ma też na coś innego, typu kurz czy pyłki i stąd ten katar? Może być też że żłobka jak to na początku bywa
Monika ja w ciepłe dni ubieram spodenki i koszulkę i też nie zauważyłam żeby pampers mocno zwisal. Może zależy od pampersow albo jak dużo dziecko sika 😉 czasem też zostawiam samo body. Mam sporo takich cienkich na ramiączkach. Ostatnio mała się w nim kapala bo za późno stroj kąpielowy jej zamówiłam i nawet wyglądało podobnie jak strój 😆 zamówiłam ostatnio majtki na takie ciepłe dni ale u nas teraz chlodniej się zrobiło. -
Ruda prawdopodobnie katar ze żłobka ale oby tylko katarki przynosiła i potem już oswoi się z wirusami tamtejszymi 😊
Monika a jak tam sytuacja z noga? Powoli przyzwyczajacie się do tymczasowych warunków 😉 ?? Jak Franek reaguje ze mama nie da rady biegać za nim?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 16:51
-
Ruda a spróbuj się powygłupiać i przystawiać do policzka kilka razy i delikatnie ciągnąć dla zabawy, jak Maksiu był mały był czas ze nagle nie chciał dawać sobie odciągać i to pomogło. Maksiu bez problemu daje sobie czyścić nosek, ostatnio po czyszczeniu zawsze bierze wode morska i sam sobie daje do noska a potem ucieka i nie chce odda.
O właśnie dobre pytanie zadala Symbolica czym odciągacz
Monika fajne ubranka, kusi ale jak coś zamówię znowu to mąż mnie razem z tymi rzeczami wyzuci z domu 😄 chociaż 18.07 mamy chrzciny mojej chrześnicy muszę pomyśleć nad ubrankiem wersja gorąca i chłodnaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 16:28
-
My byliśmy na badaniach skórnych o których pisałam wcześniej. Płaciliśmy za badanie niezależnie od ilości alergenów więc zbadaliśmy mleko, białko surowe, białko gotowane, banan i masło orzechowe. Nic nie wyszło, więc niby alergii nie ma. Mała 3ci dzień zajada banana aż jej się uszy trzęsą. Dzisiaj zjadła pierwszy raz sera żółtego (wcześniej jadła już muffinki i naleśniki na mleku i było ok). Samego sera nie chciała, ale jak zapieklam na chlebku to wciągnęła aż miło
symbolica lubi tę wiadomość
-
Paulina, wszyscy wokol daja rade. Dzis dwie nowe ciocie do zabawy wiec byl wniebowziety.
A do mnie przychodzi czesto sie przytulic albo usiasc na zdrowym kolanie. I dzis caly dzien karmil mnie kwasna czerwona porzeczka. Zwrywal po ziarenku i mi przynosil i wkladal do buzi. Sama bym ich w zyciu nie jadla ale jak dziecko daje to trzeba sie zachwycac
Bumbum, ooo zrobili Wam juz testy skorne? Ktos mi kiedys mowil ze przed 3rz nie chca robic. Jesli nie ma alergii to rzeczywiscie superWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 19:36
symbolica lubi tę wiadomość
-
Moja mnie karmiła wczoraj czereśniami i to w takim tempie, że nie nadążałam.
Hmm, mi lekarka sama zaproponowała te testy skórne, bo wynik prowokacji białkiem jajka był niejasny. Raz się drapała, raz nie, makaron jajeczny ok, mufinki raz pokrzywka, a potem już ok. Więc albo to było nabieranie tolerancji albo po prostu to nie alergia tylko nietolerancja. Czytałam o tych testach w necie i nie znalazłam dolnego limitu wieku, więc się zdecydowałam.
U mnie już huśtawka w komplecie i rzeczywiście jak nie chce na drzemkę zasnąć to chwilę bujania i odpływa, bujam jeszcze trochę i przenoszę do jej pokoju.
Cały czas sprawdza się u nas materac na ziemi i śpi ciągiem 21:00-4:00. O 4 wstaje mąż a o 6 ja i dosypie jeszcze chwilę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2020, 13:00
Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość
-
Mój też dba o to, żebyśmy z mężem głodni nie chodzili 😁.
Ostatnio w ogóle nie mam na nic czasu. Taki psotny ten mój Jaś się zrobił, że chwila nieuwagi i już coś zmalowane. No szok, pomysły ma takie, że nie wiem skąd je bierze.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
To wychodzi na to że tylko mnie dziecko nie karmi 🤔 może to i dobrze 🤣🤰
Malami mam to samo z bałaganieniem młodego.. ciągle kable,kabelki,myszkę komputerową, klawiaturę wyciąga...zrzuca wszystko co może zrzucić a zakres ramion ma coraz większy. Nie mòwiac o pluciu wodą ktòra nabiera z bidonu...
Dziś rozłożyliśmy wielgachny basen (ma metr wysokości) i każdy z nas się już kąpał choć woda zimna 20-21*C. Młodego aż zatkało jak go włożyliśmy do koło-fotelika pływającego (tak się cieszę, że udało się użyć po raz pierwszy bo kupiłam go jeszcze jak w ciaży byłam) i wodę miał po pachy. Tak się nieśmiało uśmiechał 😉 podobało się bo przy wychodzeniu już tęsknił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2020, 20:03
-
nick nieaktualnyJa przy synu stosowalam Sinecod. Kiedyś dr mi go przepisała ale stosowalam później też. Jak żaden syrop nie pomagał to Sinecod dawał radę
Ruda ja bym na twoim miejscu zrobiła też badania alergologiczne o których bumbum pisała. Ale Ty chyba idziesz do alergologa? Czy już bylas?
Czasu też nie mam. Tzn mąż to widzi inaczej bo mam czas iść na plac zabaw a na prasowanie nie.no ale nie zrozumie ze przy 2 dzieci, po pracy naprawde niewiele można zrobić.... Wiecznie dzieci nie będą małe więc teraz im muszę czas poświęcić 😉
Moje dziecko też mnie lubi karmić. Wczoraj chciała płatki, dałam Corn flakes i zamiast zjeść dawała mi po jednym.
Poza tym to jeszcze widzi ze syn mi często kwiaty przynosi jakieś polne i wczoraj też zerwała i od razu do mnie z nim przybiegła. Obserwuje brata i najlepiej wszystko by za nim nasladowala. Na trampolinę już sama wchodzi po drabince. Oczy dookoła głowy to wciąż za mało...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2020, 21:42
-
Ruda my smarowalismy klatke piersiową aromaktiv baby.U nas był ten sam problem z odciąganiem glutków wszystkim zrobi ale sobie nie da takze walczyliśmy by odciągnąć choć troszkę.
U nas tez dziś coś z noska cieknie kurde moze tp ta pogoda zmienna raz upał raz ulewa...sama nie wiem.Niby od upałów też może być katar?
Moja też biega po domu w koszulkach i zdażyło się że siuśki nam wyciekły z pieluszki...wiec gdy ma koszulkę koniecznie pants a nie zwykła pieluszka i jest ok.