X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu to lato mnie wykończy 😂 wracamy do domu 21:30 szybka kolacja, kąpiel i młoda pada po 22. Ja chwilę po niej sama już mam ochotę iść spać ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko o 21.30 to Ala już dawno śpi :) zazwyczaj przed 20 zasypia :)

Dziś idziemy do alergologa na 17.30 wydaje mi się że to nie alergia bo jest stan podgorączkowy czasami tak jej skacze temperatura...zobaczymy co powie lekarz

• baranosia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi szkoda trochę lata, pogody i zabaw na świeżym powietrzu. U nas to jak na wsi ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma 2 drzemki w dzień i chodzi spać Ok 21-21.30 rzadko wcześniej

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala ma jedną drzemkę i o 20 już śpi :D

• baranosia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony zazdroszczę bo masz wieczór dla siebie

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia a o której wtedy wstają?
    Moja do 21 nie wytrzymuje. Jak jest ładna pogoda to do 19.30-20 jestesmy na podwórku i tam jemy kolacje, a w domu już tylko kąpiel i do łóżeczka. Syn przeważnie o 21 chodzi spac, także tylko trochę później. Wstają ok 7-7.30.
    Ruda Ala dalej goraczkuje? Może zeby idą? Biedna...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska ma lekki stan podgorączkowy raz 37.2 raz normalnie 36.6 tak jej skacze temp :( patrzyłam do buzi ale nic nie widzę...może alergolog coś podpowie

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie płuca i oskrzela czyste :) co do alergii na jajko mamy zacząć od podania 1/8 żółtka jaja przepiorczego ale to dopiero jak Ala będzie zdrowa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda powodzenia 😉 Daj znać jak będziecie po próbie...
    Goraczka tego nazwać nie można ale jednak coś się dzieje... Niestety w żłobku z różnymi wirusami moze mieć kontakt. A dajesz ja teraz czy siedzicie w domu? Przy dzieciach wieczne dylematy co zrobić... 😉

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do środy mam urlop zaległy...w czwartek już raczej pójdzie :)

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno nic nie pisałam ale czytam na bieżąco prawie.
    Zofia dzisiaj zaczęła drugi tydzień żłobka. W zeszłym tyg ja miałam urlop i z nią byłam na skąpej adaptacji (bo covid). Teraz Mąż ma urlop i na razie chodzi na 9 do 14/15.
    Ruda, ja Ci zazdroszczę tego monitoringu u nas nie ma. I nie wiem, bo Panie mówią ze Zosia wszystko zjada ładnie a jak ja odbieramy to potrafi zjeść jeszcze obiad, banana, jogurt, kanapkę i kaszkę oczywiście popijając przed snem jeszcze moim mlekiem. I mówią ze zasypia bez noszenia, a jakoś w domu zawsze muszę ja wpakować w tule i ponosić. Próbowałam ja ululac jak w żłobku to się tak złościła ze szok.
    Szczepienia mamy wszystkie za sobą, kolejne w wieku 6 lat 👍. Ostatnio ważyła 12,9 kg, nosi ubranka pepco 92/98. Wyglada na conajmniej 2 latka i wszyscy to mówią.
    Ja nadal ściągam mleko, chociaż ciagle mam konczyc. Istna makabra jest z pogodzeniem pracy, domu, żłobka i kpi. Padam na twarz czasem, ale potem Zofia się tuli i wszystko co złe mija 🥰🥰🥰... jakoś ciągniemy to wszystko, chociaż nie ukrywam ze marzą mi się wakacje, takie prawdziwe, z morzem. Może w przyszłym roku...

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka Ala w żłobku też " ładnie " je a w domu potrafi jeszcze zjeść drugi obiad itp zupełnie tak jak Zosia :)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska młoda wstaje 7:30-8
    Syn czasem pośpi do 9 albo wstaje jak siostra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2020, 10:01

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolę chodzić do pracy 😂 wtedy jestem dużo bardziej zorganizowana...

malami.91 lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, szybko się Zosia zaklimatyzowała?

Baranosia, my też ostatnio funkcjonujemy w takim trybie. Wczoraj o 21 wróciliśmy do domu, spanie od 22. Lato rządzi się swoimi prawami 👍. Z tym że u nas są 2 drzemki znów najczęściej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2020, 13:58

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, tak to jest z zasypianiem. U mnie bez noszenia albo cyca nie zasypia a z opiekunka zasypia bez problemu, po prostu leży i zasypia, czasami potrzeba poglaskać. I wiem, że tak jest bo jestem za ścianą. Po prostu Maluchy jak nas widzą to wymagają więcej czułości :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum coś o tym wiem bo też byłam opiekunką i wszystkie maluszki same zasypiały w łòżeczku bez szemrania.. poprostu przychodził moment że yly baaaardzo zmęczone, układałam w łòżeczku, siadałam gdzies obok nie patrząc na nie i zasypiały. Z Jackiem tak się nie da 🤣 z wiadomego powodu...

Zazdroszczę Wam tych żłobkòw, dzieci tak w nich "dorośleją", usamodzielniają się i uspołeczniają.. szybciej mòwią zazwyczaj.

da8300b52b.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami- czy szybko, nie wiem. Nadal płacze przy oddawaniu ale Pani ja zagaduje i po chwili już się bawi z innymi dziećmi. Czekam na moment kiedy rano będzie z spokojnie. Potem mówią ze ładnie się zachowuje ładnie je ładnie bawi się- zostaje mi wierzyć. Z reszta ona uwielbia dzieci.

Na razie i tak jest łatwiej bo Mąż ma urlop i chodzi na 9 do tej 15. Potem będziemy ja odprowadzać na 7.30 i odbierać o 16.30.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z dziewczynami Ala jak jesteśmy w domu to dużo częściej chce pierś i wymusza histerią...a jak chodzi do żłobka ma inny rytm dnia to rzedziej się domaga...ehh jak tu myśleć o odstawieniu ?

‹‹ 1542 1543 1544 1545 1546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ