Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBaranosia a o której wtedy wstają?
Moja do 21 nie wytrzymuje. Jak jest ładna pogoda to do 19.30-20 jestesmy na podwórku i tam jemy kolacje, a w domu już tylko kąpiel i do łóżeczka. Syn przeważnie o 21 chodzi spac, także tylko trochę później. Wstają ok 7-7.30.
Ruda Ala dalej goraczkuje? Może zeby idą? Biedna... -
nick nieaktualnyRuda powodzenia 😉 Daj znać jak będziecie po próbie...
Goraczka tego nazwać nie można ale jednak coś się dzieje... Niestety w żłobku z różnymi wirusami moze mieć kontakt. A dajesz ja teraz czy siedzicie w domu? Przy dzieciach wieczne dylematy co zrobić... 😉 -
Cześć dziewczyny, dawno nic nie pisałam ale czytam na bieżąco prawie.
Zofia dzisiaj zaczęła drugi tydzień żłobka. W zeszłym tyg ja miałam urlop i z nią byłam na skąpej adaptacji (bo covid). Teraz Mąż ma urlop i na razie chodzi na 9 do 14/15.
Ruda, ja Ci zazdroszczę tego monitoringu u nas nie ma. I nie wiem, bo Panie mówią ze Zosia wszystko zjada ładnie a jak ja odbieramy to potrafi zjeść jeszcze obiad, banana, jogurt, kanapkę i kaszkę oczywiście popijając przed snem jeszcze moim mlekiem. I mówią ze zasypia bez noszenia, a jakoś w domu zawsze muszę ja wpakować w tule i ponosić. Próbowałam ja ululac jak w żłobku to się tak złościła ze szok.
Szczepienia mamy wszystkie za sobą, kolejne w wieku 6 lat 👍. Ostatnio ważyła 12,9 kg, nosi ubranka pepco 92/98. Wyglada na conajmniej 2 latka i wszyscy to mówią.
Ja nadal ściągam mleko, chociaż ciagle mam konczyc. Istna makabra jest z pogodzeniem pracy, domu, żłobka i kpi. Padam na twarz czasem, ale potem Zofia się tuli i wszystko co złe mija 🥰🥰🥰... jakoś ciągniemy to wszystko, chociaż nie ukrywam ze marzą mi się wakacje, takie prawdziwe, z morzem. Może w przyszłym roku... -
Papapatka, szybko się Zosia zaklimatyzowała?
Baranosia, my też ostatnio funkcjonujemy w takim trybie. Wczoraj o 21 wróciliśmy do domu, spanie od 22. Lato rządzi się swoimi prawami 👍. Z tym że u nas są 2 drzemki znów najczęściej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2020, 13:58
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Papapatka, tak to jest z zasypianiem. U mnie bez noszenia albo cyca nie zasypia a z opiekunka zasypia bez problemu, po prostu leży i zasypia, czasami potrzeba poglaskać. I wiem, że tak jest bo jestem za ścianą. Po prostu Maluchy jak nas widzą to wymagają więcej czułości
-
Bumbum coś o tym wiem bo też byłam opiekunką i wszystkie maluszki same zasypiały w łòżeczku bez szemrania.. poprostu przychodził moment że yly baaaardzo zmęczone, układałam w łòżeczku, siadałam gdzies obok nie patrząc na nie i zasypiały. Z Jackiem tak się nie da 🤣 z wiadomego powodu...
Zazdroszczę Wam tych żłobkòw, dzieci tak w nich "dorośleją", usamodzielniają się i uspołeczniają.. szybciej mòwią zazwyczaj. -
Malami- czy szybko, nie wiem. Nadal płacze przy oddawaniu ale Pani ja zagaduje i po chwili już się bawi z innymi dziećmi. Czekam na moment kiedy rano będzie z spokojnie. Potem mówią ze ładnie się zachowuje ładnie je ładnie bawi się- zostaje mi wierzyć. Z reszta ona uwielbia dzieci.
Na razie i tak jest łatwiej bo Mąż ma urlop i chodzi na 9 do tej 15. Potem będziemy ja odprowadzać na 7.30 i odbierać o 16.30.