Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytam na fb jakiś wątek o fotelikach kobitka szuka na duże dziecko bo 8 mies i 12 kg.. Myślę sobie ok zdaza się ale odpowiedź w komentarzu to już mnie pwialila : dziecko 18 miesięcy i ponad 20 kg :o.. Nawet jak jest jakieś mega wysokie to 20 kg w tym wieku wydaje się niewyobrażalne.. a ja ciągle marudzę że Kuba pulpet
-
Amir no biedne to dziecko, albo rzeczywiście jakieś problemy z żywieniem albo choroba genetyczna/ problemy z z tarczycą.. 😳 słyszałam o rocznym 14kg dziecku znajomej (zrzuciła to wszystko jednak dość szybko i dziś jest szczupłą nastolatką), także Amir luzik 🙂
-
Paula na policzkach na przedramionach i na udach z przodu takie drobne krosteczki.. gdy jest ciepło to czerwone/ròżowe a gdy normalnie to mają kolor skòry.. podaję fenistil w kropelkach i jest duża poprawa, stąd wiem że to na 100% alergiczne. Wklejałam w kwietniu zdjęcie na forum na fejsie.. potem mu doszły te kończyny... Raz lepiej, raz gorzej.. nie swędzi o dziwo go to.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 09:27
-
Hmmm no to mamy coś podobnego ...
Moja ma glównie na przedramieniu u prawej rączki ma 4szt i na udzie z tyłu.Smaruje to bepanthenem sensiderm ale to nie wiele daje , fenistil mam w żelu i tez raczej bez zmian.Troszke bledną a potem znowu się czerwienią/różowią.Moja też to nie swędzi bo w ogole nie drapie.Najpierw byla jedna ta krostka po czym zeszla na kilka dni i wyszla znowu plus jeszcze 4 kolejne.Dziś mamy wizyte u dermatologa... ciekawe co powie bo dziś jakby sa mniej widoczne.
Jak was wyszukać na forum fb? -
Paula rzeczywiście bardzo podobne tylko mojego bardziej wysypało.. daj znać co dermatolog powie.
Podaj na priv swoje dane z fejsa to wyślę zapriszenie do grupy ( grupa jest prywatną niewidoczna). Albo Bumbum podaj bo jest adminem. 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 10:33
-
My już po wizycie doktor stwieedziła że to mięczak zakaźny.Obczaj sobie na necie czy u was wygląda to podobnie.Dostaliśmy maść i mamy smarować 2x dziennie.
Wysłalam zaproszenie by napisać privWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 14:03
-
Dodałam Cię do przyjaciòłek tutaj 🙂 wyślij link do swojego fejsa to Cię zaproszę.. mięczak zakaźny? Uff wspòlczuję.. no to mi do głowy nie przyszło tym bardziej że znika pod wpływem fenistil, a on jest przeciwalergiczny.
Co do fenistilu w żelu to odkryłam ostatnio zamiennik w aptece internetowej "foxill żel".. o 1/3 tańszy niż fenistil - ok 10zł/30g zapłaciłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 15:19
-
Ruda, no niby katar nie jest przeciwwskazaniem. Ale np. mój miał przy katarze tak słabe samopoczucie (facet😁), że bym się nie odważyła dołożyć mu jeszcze szczepienia.
Nam została ostatnia dawka Bexsero. Trzebaby to ogarnąć w najbliższym czasie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 12:55
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021