X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po ostatniej dawcę 5w1 tez nic się nie działo kompletnie.

My we wtorek mamy Nimenrix i potem druga dawka ospy i koniec na dłuższy czas

Ja bym się chyba bała szczepić z katarem (zwłaszcza początkiem) bo nigdy nie wiadomo czy coś się nie rozwinie jeszcze 🤔

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ja tez jak Franek mial katar to przelozylam o tydzien. Wczoraj byl ok. 4 dni po skonczonym katarze.

Bylam dzis na usg III trymestru. Kiedy to minelo. Juz 30.4 tc. Alicja wazy 1700 i nadal ma dlugalasne nogi :)

malami.91, symbolica, Lutyska lubią tę wiadomość

• amir Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda u nas po ostatniej dawce 6w1 był giga odczyn na nóżce ale poza tym nic się nie działo

Jeju Monika faktycznie czas leci, zaraz będziecie mieć wesoło :) podziwiam za odwagę

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawialam sie dzis po ktorej szczepionce byl ten Wasz odczyn. Myslalam ze po pneumokokach.

Kochana, jak dzieciatko w brzuchu juz jest to juz za pozno na zastanawianie. Nikt nie podejrzewal ze nam sie uda w pierwszym cyklu staran hehe Trzeba zacisnac zeby i dac rade :) Mam meza, ktory angazuje sie w opieke nad dziecmi na rowni ze mna (oczywiscie po pracy) i mame, ktora mieszka w domu obok. Bede dawac znac :p

• symbolica Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny mam wyniki z krwi na 31 potencjalnych alergenòw. Nie wyszło mu nic konkretnego.. aspergillus fumigatas ( grzyb) 0,16 ( klasa 0 alergia) i 0,2 na dorsza(też klasa 0). I teraz to już mogę chyba działać tylko drogą eliminacji.. po.pierwsze tran z dorsza i dorsza wyrzucę i obserwacja choć niby bardzo niskie te przeciwciała.. potem mleko, potem jajka i zobaczę. Niestety tylko 50% alergii wychodzi z krwi..

Monika jak masz dwie osoby do pomocy wokòl siebie to nie ma się co bać, dacie radę. Grunt to żeby ktoś poświęcał.uwagęc starszskowi bo dla niego to będzie szok ogromny ze nie jest już jedynym dzieckiem. Znam te sytuację po rodzinie i znajomych padają gorzkie słowa że strony malcòw ( negują mamę za to że śmiała przyprowadzić do domu inne dziecko i nie ma tyle czasu), ktòrych nie należy brać sobie do serca, ale hormony pociażowe robią swoje. Trzymam kciuki. Oby u Was było inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 21:50

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, a przypomnij mi jakie objawy alergii macie? Skórne?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum tak, policzki, przedramiona i uda mu wysypuje.. raz blade, raz ròżowe/czerwone (jak ciepło jest). Po fenistilu widzę złagodzenie.. wygładzenie policzkòw i reszty.

Bumbum a Wam coś w testach wyszło?
    Ruda też pamiętam robiła i jajko wyszło, ale ile nie pamiętam. Przypomnisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 22:15

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika już się przeprowadziliscie?
    Będzie dobrze. Masz sporo osób do pomocy więc myśl pozytywnie 😉 pewnie że czasem może być ciezko ale na pewno prędzej czy później dzieci się porozumieja 😉 moja dość szybko oglądała się jak słyszała brata i do dziś jest szalona za nim. Czasem się pokloca np o zabawke ale świata poza sobą nie widzą...

My też mieliśmy iść na szczepienie jutro tylko pigula dzwoniła dziś. Nie mogę teraz wolnego wziąść a niani nie chce wysyłać na szczepienie. Odłożyłam na przyszły tydzień i oby żaden katar nie przypaletal się... U nas szczepia z katarem ale na odpowiedzialność rodziców 😆 ogólnie na początku infekcji nie dałabym się na to namówić. Pod koniec infekcji kiedyś szczepilam ale po wizycie u zaufanej pani dr do której prywatnie jezdze...

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po ostatniej 5w1 stan podgoraxzkowy i ból nóżek.
    W naszej przychodni z katarem nie szczepią zreszta ja i tak bym nie zaszczepiła.
    Mam znajomą która przed szczepieniem robi dziecku CRP z krwii bo zna przypadek gdzie lekarz przeoczył rozwijającą się infekcję i było nie ciekawie ale szczegółów nie znam.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba najbardziej obawiam sie reakcji Franka. Chcialabym zeby nie odczul ze go odtracam bo teraz jest bardzo otwarty na innych ludzi ale dzien zawsze zaczyna i konczy caluskami dla mamy. Czesto przybiega sie przytulic. Nie chcialabym tego stracic.

Symbolica apropos tego co napisalas na temat dzieci znajomych to przedwczoraj rozmawialam z sasiadka i mowila ze starsza corka (3 mies starsza od Franka) w ogole za nia nie teskni. Maja jeszcze mlodsza ktora ma 4 mies. I jak zostawia obie z dziadkami na chwile zeby cos zalatwic to jak wraca to starsza nawet nie chce do niej podejsc. Albo rano w ogole nie chce przyjsc do niej do lozka. I pamietam jak uzyla slow "nie wiem gdzie popelnilam blad ale moje dziecko mnie nie lubi". Wtedy w ogole mi nie przyszlo na mysl ze taka moze byc przyczyna.

Jeszcze sie nie przeprowadzilismy. Do konca wrzesnia ma byc kuchnia a na poczatku pazdziernika drzwi. Zamowie jakis materac, wieszaki na kolkach i bedziemy sie przenosic. Zeby Franek z miesiac zdazyl sie oswoic z nowym miejscem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 06:35

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, będzie dobrze 🙂. Podobno miłość do dzieci się mnoży a nie dzieli, jestem pewna, że Franek nie poczuje się odtrącony, na pewno poświęcisz mu max możliwego czasu. Na początku maleństwo sporo śpi, będziecie mieć czas dla siebie 🙂.

Mój mały już drugi wieczór z rzędu nie chciał "cycy"...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 07:52

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami, ooo czyli takie rzeczy nie tylko w basniach. Ze dziecko starsze niz rok moze samo podziekowac za piers. Ciekawe czy mleko zmienilo smak ze wzgledu na chormony :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem o co chodzi, w nocy się przysysa bez zmian. W dzień się nie dopomina, nawet do drzemki raz chce raz nie. Jeszcze kilka dni temu latał za mną i co chwilę chciał, zmienia się to wszystko jak w kalejdoskopie.

Miał ten katar ostatnio, zatkany nos, źle mu się ssało, może się zraził 🤔.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 09:23

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami to dobrze, łatwiej będzie odstawić.. mòj Jacek ostatnio w ciągu dnia się wybudza szybko z drzemki z wrzaskiem.. obstawiałam zęby ale to tylko w dzień w czasie drzemki się dzieje.. pozostały czas jest spokojny. Nie chcę cycka jak się obudzi, tylko żebym leżała obok i dalej zapada w sen znowu..

Monika no niestety emocje dziecka, zazdrość.. moja szwagierka słyszała że jest głupia bo przyniosła M. że szpitala.. mòj znajomy słyszy od 2,5l., że on już nie ma mamy, ma tylko tatę.. to wszystko przejściowe i minie. Zaczniesz małego angażować do pomocy z czasem, wytworzy się więź z małą i będzie ok. Jest zresztą dużo fajnych książek by temat np. Franklin zostaje starszym bratem, Kicia kocia itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 09:50

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taka nadzieje, ze jednak bedzie spoko. Chce kupic Pucia. Ktorys ma wlasnie motyw mamy z brzuchem i pojawieniem sie bobo. Tylko cos musze dobrac do darmowej dostawy. Znow utone.

A teraz mam sporo szperania w necie za klamotami do domu. Wlasnie zamowilam sanitariaty do lazienki. Z wyprawki dla malej nie mam jeszcze zupelnie nic. Musze sie sprezyc. Wczoraj zaczelam robic listy czego nam jeszcze brakuje z takich rzeczy must have. Musze sztuccow poszukac jakis. Te z ikei maja za plytkie lyzki dla nas a innych juz nie znam :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, my mamy "Kicia Kocia ma braciszka Nunusia" i kilka z serii "Kicia Kocia i Nunuś". Fajne te książki, Jaś akurat lubi. Pucia mamy tylko dwie części, za drogie są, wg mnie nie warte tej ceny.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami, tez mamy 2 ksiazeczki z Nunusiem. Na poczatku sie podobaly. Teraz srednio. Mysle tez zeby wybrac ksiazeczki gdzie sie plec zgadza ;) Dla dziecka to i tak abstrakcja a chociaz o tyle bedzie latwiej :D
    A duzego pucia kupowalam na allegro po 23-25zl chyba. Tych malych nie mamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 12:06

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my mamy te małe Pucie właśnie.

Masz rację z tą płcią. Chociaż zawsze czytając możesz zmieniać Nunusia na Alicję 😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 12:14

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica nam wyszła alergia na jajko w 4 i 5 klasie żółtko i białko 🙈

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Malami, dobry patent. Na rysunkach chlopcow w czaoce z daszkiem moze nie wyjsc ale z kotem czemu nie :D

malami.91 lubi tę wiadomość

‹‹ 1586 1587 1588 1589 1590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ