Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja często coś przekręcam czytając książki bo np. miał etap, że jak czytałam o piciu mleka to zaraz chciał cyca, dlatego zaczęłam zmieniać na wodę 😁. Albo jak czytam, że Kicia Kocia przynosi soczek dla Nunusia to od razu biegnie do lodówki po sok pomarańczowy. Uwielbia go, ale jednak wolałbym, żeby nie pił za dużo.
Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Symbolica, u nas z krwi wyszła alergia na białko jajka 3 klasa, ale to robiliśmy w styczniu. Potem w sierpniu robiliśmy SAFT (naklejanie plasterków z alergenem na plecki) i nie wyszło nic.
Mała już je wszystko obecnie, nic się nie dzieje.symbolica lubi tę wiadomość
-
My dalej nie jemy jajka
Szczepienie przełożyłam na poniedziałek. Oby do tego czasu katar minął...
Ja też przekręcam słowa w bajkach bo jak powiem np ciastko to zaraz Ala chce AM AM. 😀
Albo jak jakieś zwierzątko pije wodę to biegnie po bidon i robi "bim" czyli zdrówko j też pije 😃
W ogóle strasznie się rozgadala i śpiewa piosenkę Panie Janie trochę naprawdę trochę po swojemu ale linia melodyczna zachowanaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 12:49
malami.91, Moniiiikaaaa, bumbum, symbolica lubią tę wiadomość
-
Ależ zazdroszczę rozgadania i śpiewania - mòj nie bardzo skóry do dialogòw i powtarzania. Raczej sam wypali coś od czasu do czasu po polsku typu: "mogę?", "o tak", "mama mòwi nie".. i już nie powtòrzy. Chińszczyźniana paplanina to codzienność.. Czekamy 🙂 ten Franklin też jest bardzo fajny i wątki są bardziej rozbudowane - i jest siostrzyczka ☺️ widzę, że kosztuje ok 5 zł.
https://www.google.com/search?q=franklin+zostaje+starszym+bratem&oq=franklin+&aqs=chrome.0.69i59j69i57j0l2j69i60.7602j0j7&client=ms-android-xiaomi-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
Ufff młody dziś nie wybudził się z płaczem podczas drzemki i dał mi spokojnie obiad ugotować. Może ten upał mu doskwierał a dziś chłodniej? Chociaż czwòrka na gòrze jeszcze nie do końca przebita była ostatnio więc może to to jednak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 14:54
-
nick nieaktualnyMoja kociara kici koci nie chce ani ogladac, o czytaniu nie ma mowy. Syn skorzystał z nowych książek. Miałam zamiar zamówic brzechwe i inne ale dostałam od znajomej 2 kartony książek po jej corkach. Jeszcze nie miałam czasu ich przejrzeć ale pare z wierzchu sprawdziłam to dla małych i większych tam są. Syn już sobie pare wybrał. Jedna świetna z zegarem a akurat uczę go godzin.
-
ruda90 wrote:Kupiłam stoliczek żeby Ala miała gdzie malować i to był strzał w 10 cały czas chce przy nim wiedzieć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 14:16
-
My tez jakos ma wiosne kupilismy ten z ikei. I przed dlugo czas bylo wchodzenie ale jakos minelo (mam nadzieje ze nie zapeszam).
Teraz sie swietnie sprawdza do malowania, naklejek, puzzli itp. A najbardziej jal jestem sama w domu z Frankiem i chce mu dac jesc to sadzam przy nim. Bo do wysokiego juz nie podniose. Bardzo przydatny mebelek -
nick nieaktualnyJa też mam stolik z IKEA i mała na niego wchodzila i była z siebie zadowolona ale za każdym razem ściągałam i mówiła że nie wolno. W końcu przyjęła to do wiadomości 😉 obecnie na nim je, bawi się, ogólnie jest tylko do jej dyspozycji bo jak coś tam położę to zaraz wrzask
-
My tez mamy takie biureczko otwierane z ikea i krzesełko i mały przy nim je posiłki, czyta ksiazki (chodź na swoim fotelu małym tez lubi) i lubi go 😊
Tez czasami wchodzi ale to dlatego ze jak wejdzie na niego to sięga do kontaktów a uwielbia zapalać światła ale tłumaczymy ze nie wolno i ściągamy i rzadko się to zdarza już wiec może niedługo przestanie całkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 19:50
-
Ruda kiedyś jej przejdzie.. przeczekać. A pòki szybkie prysznice to duże oszczędności na wodzie. Jacek uwielbia się kąpać i od wakacji domaga się codziennie, uwielbia przesiadywać i jak robię mu prysznic a nie kąpiel to ryczy.
Ruda, Monika i Lutyska no to super sprawa z tymi stolikami 🙂 ja trochę poczekam bo na razie pasuje mi jak jest.. czuję że tak.bezpieczniej bo ok. dwa tygodnie temu zlądował ze stołu bardzo nie fajnie.. głowę miał na rurze od kaloryfera i tak leżał i czekał aż go wezmę ( byłam w łazience) 😰Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 19:53
-
Symbolica ojej to rzeczy niezbyt przyjemny upadek tez bym pewnie schowała i wyjęła za jakiś czas gdzie Ty trzymasz te wszystkie rzeczy ?
Ala dziś je mleko z piersi i mówi mniam mniam pycha rozczuliło mnie to i przestałam się złościć że chce pierś co około 2h to chyba przez zęby...gdzie tu do ustawienia ? -
Ruda, mój jeszcze kilka dni temu chciał co 1h a teraz pije w dzień tylko jak się wybudzi z drzemki (tak na półśpiąco) i w nocy. Także nigdy nic nie wiadomo 🙂.
Mój wczoraj spadł z oparcia kanapy na podłogę. Ciekawe na jak długo sobie zapamięta, żeby tam nie wchodzić. Dziś nie próbował 😁.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 20:39
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Jak z chodzeniem spać u Waszuch dzieci?
U nas drugi wieczór masakra. Wczoraj była tak zmęczona ale robiła wszystko żeby nie pójść spać. Potykała się o własne nogi, ziewała ale nic. Aż zasnęła na podłodze.... a dziś nie miała żadnej drzemki w dzień, wstała o 7.20 i z płaczem zasnęła o 21. Normalnie nie wiem jak jej pomoc, śpiewanie, głaskanie, pierś, kołysanki, szum deszczu, szum odkurzacza, szum suszarki, tula, wózek nic nie działa...
ja ten tydzień jeździłam do pracy i może dlatego nie chce spać, żeby ze mną pobyć, bo boi się ze jak wstanie to mnie noe będzie? Nie wiem co jej jest meczy się strasznie