X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spanie bez problemów kładziemy się razem chwilę się kokosi i śpi :)
    Może coś jej doskwiera boli lub czegoś się boi ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica ja jak szłam do łazienki to stolik do drugiego pokoju zanosiłam bo tez sie bałam ze spadnie jak się oddale. Wyrosną z tego 😉
    Papapatka a jak mała śpi w dzień to tez wieczorem jest problem? U nas po kapaniu dostaje butle do łóżeczka, wypije i śpi ale jak kiedyś nie spała w dzień to wieczorem była tak przemęczona ze też był problem żeby zasnąć....
    Albo tak jak dziewczyny pisały coś jej dolega... Biedactwo

• bumbum Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zawsze mała idzie spać chwilę przed 21, nie idzie przestawić na wcześniej.

A jakie stoliki macie na myśli? Ten zwykły Lack czy jakiś dla dzieci? Jakie krzesełko do tego?

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum ja mam takie

https://www.ikea.com/pl/pl/p/sundvik-biurko-dla-dziecka-bialy-40201737/?gclid=CjwKCAjw2Jb7BRBHEiwAXTR4jXZsSGlb9fd_Q2sqsVOP2cmL_mDFLlExQOf74S9ZdlmFQPgMirpeiBoCWnwQAvD_BwE

Papatka może jak nie śpi w dzień jest zbyt zmęczona i nie może zasnąć na noc? W dzień ciezko ja uśpić na drzemkę?

Mój od 2 tygodni ma 1 drzemkę w dzień Ok 10-11 chodzi spać i śpi Ok 2-3 godz i na noc chodzi o 20 a jak miał druga pozna drzemkę Ok 17 a nawet później to szedł 21-22 a nawet po 22. Wstaje bez zmian Ok 7

Mój tez kiedyś spasł z oparcia łóżka przy czym raczkował sobie po nic i bim bokiem przeleciał do tylu s tam wąsko bo kanapa stoi przed oknami balkonowymi ale się biedny wtedy wystraszył

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Mammut. One sa czesto w przychodniach i kacikach dla dzieci.

https://www.ikea.com/pl/pl/p/mammut-stolik-dzieciecy-do-wewnatrz-na-zewnatrz-czerwony-60365167/

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Ikea kritter

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któreś dziecko wykazuje chęć odpieluchowania? Mi jakoś z tym nie spieszno, ale Jaś od kilku dni po jednym siku ciągnie się za pieluchę i chce zdejmować. Jednocześnie nie chce za bardzo siadać na nocnik, tzn. usiądzie ale po sekundzie wstaje i sprawia wrażenie jakby było mu na nim niewygodnie. Zużywamy chyba więcej pieluch niż za noworodka 🙄. Nie wiem jak to ogarnąć, może ta nakładka na sedes? Co myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2020, 12:06

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . tekst ponizej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2020, 12:52

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Tez w tym tygodniu sie nad tym zastanawialam. Maz przed kapaniem podstawia Frankowi nocnik i siusia do niego na stojaco heheh. Ale poza tym nie widze zadnych oznak gotowosci. Moze chodzic nawet z kupka i poki ja nie wyczuje to nie wiem. Nawet jak go pytam czy zrobil to odpowiada ze nie.

Moze sprobujecie na stojaco (chociaz nie wiem czy to dobry wzorzec w tym wieku) albo inny nocnik? Ja mialam z rosmanna i wydaje mi sie ze strasznie malutki. Kupilam w ikei ten z wyjmowana czescia i jakos chetniej siadzie.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie miałam w planie jeszcze odpieluchowywać, ale kilka dni temu Mała podeszła do szuflady wyciągnęła pieluszkę. Zapytałam czy zmienić jej pieluszkę, kiwnęła, że tak, po czym zaczęła robić kupkę. Odczytuję to tak, że zaczyna czuć i rozpoznawać chęć robienia kupki.
    My mamy ten z ikea z wyciąganym wkładem, Mała siada np. jak ja korzystam z toalety, ale nie wiem czy kojarzy, żeby tam robić siusiu. Mamy 2 książeczki o nocniku, które często czytamy.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Czy któreś dziecko wykazuje chęć odpieluchowania? Mi jakoś z tym nie spieszno, ale Jaś od kilku dni po jednym siku ciągnie się za pieluchę i chce zdejmować. Jednocześnie nie chce za bardzo siadać na nocnik, tzn. usiądzie ale po sekundzie wstaje i sprawia wrażenie jakby było mu na nim niewygodnie. Zużywamy chyba więcej pieluch niż za noworodka 🙄. Nie wiem jak to ogarnąć, może ta nakładka na sedes? Co myślicie?
    Malami widziałam zabawne pisuary na chyba przyssawki do kafelek. Zabawa + nauka trafiania. Jacek też ucieka z nocnika.. nie usiedzi i rozwazam zakup.
    https://allegro.pl/listing?string=Pisuar%20nocnik&order=p&bmatch=baseline-product-eyesa2-engag-dict45-bab-1-2-0717

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami ja bym chciała odpieluchowac ale moje dziecko ma inne zdanie na ten temat. Nie bardzo rozumie ze do nocnika się sika a siedzieć nie ma czasu. Co do rodzaju nocnika to u nas niekoniecznie bo mam dwa różne i ta sama reakcja. Jak w przypadku syna czekam aż będzie bardziej świadoma...

Siostra miała taki pisuar no ale jak to z rzeczami za taką cenę.Słaba jakość, potrafił się odczepić jak dziecko siusialo ... Może jakby na jakieś lepsze haczyki przyczepić do ściany bo to chyba było na te przystawki (ale pewna nie jestem na co to było zaczepiane)

symbolica lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym właśnie jeszcze poczekała, no ale widzę, że ewidentnie ta pielucha zaczęła mu przeszkadzać.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami a masz jakies majtki dla Jasia? Spróbuj mu ubrać, postaw nocnik w pokoju i zobacz jak zareaguje.
    Mój syn w wieku ok 1,5 roku jak miał majtki i zrobił siku to wogole się tym nie przejął i bawił się dalej, jak miał 2 lata to już inaczej reagował i nawet sam zaczął siadać na nocnik. Na początku co pół godz się pytałam czy chce coś zrobić, później co godz.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniu. Płaczu było co nie miara ... Szczepionka w rączkę.
    U nas Ala mówi bomba po fakcie zrobienia kupy. Na nocniku nie usiedzi. Zakłada go na głowę itp

• symbolica Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska na jakimś tatowym blogu czytałam że dziecko na początku powinno bez niczego biegać gdyż majtki traktuje jak pampersa.. jak przestanie sikać po kątach to zakładamy spodenki i po jakimś czasie dokładamy majtki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 10:39

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala zasnęła ...niego wcześniej niż zawsze ale tak płakała że nie ma się co dziwić...

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro mamy szczepienie Nimenrix a dzisiaj wycieczka rowerowa jak wstanie z drzemki 😉

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica ja akurat nie lubię jak dziecko biega gołe więc majtki uznałam za minimalny ubiór 😉 moje dziecko zauważyło że majtki to nie pampersy aczkolwiek trzeba było przypominać o nocniku 😉

My dziś też na szczepieniu byliśmy i o dziwo poszło super. Mała zaplakala tylko jak pani wyciagala strzykawke. Później przykleila plaster i było po płaczu 😁 aczkolwiek papa nie chciała zrobić.
    A ze spaniem u nas gorzej bo mała nie chce zasnąć, leży w łóżeczku od pol godziny i opowiada sobie, dobrze ze nie placze

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, majtki mamy, nawet mu zakładałam na podwórko jak były upały. Jak się zesikał to raz zwrócił uwagę, raz nie. Przeraża mnie wizja tego, że cały dom będzie zasikany jak go puszczę bez pieluchy 🙄.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1588 1589 1590 1591 1592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ