X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 22 września 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo vinted.. coś pokręciło z nazwą jak to ja ale każdy wiedział o co chodzi 🤪 no to chyba zacznę wyszukiwać jakieś perełki do sprzedania ☺️ Z zaproszenia skorzystam 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 19:42

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 września 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie polecam vinted. Parę lat temu owszem ale teraz nie...
    Ja wszystko wstawiam na olx i lokalna grupę sprzedażowa na FB :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 22 września 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda napisz dlaczego nie polecasz, bo w sumie nie wiemy o co chodzi..?

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 22 września 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, dzięki za skorzystanie. Jeśli wystawiasz 3 rzeczy to dostanę 20 zł a jeśli uda Ci się sprzedać dostanę kolejne 40 :)
    Właśnie przed chwilą sprzedałam książkę :) czyli nie tylko ciuchy można wystawiać

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 22 września 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, też kliknęłam🙂 może coś wystawię, bo szafa mi się nie domyka, a 90% rzeczy nie noszę 🤦🏼‍♀️

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 22 września 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, sprzedaż jest bez prowizji, niestety kupując płaci się opłatę za ochronę kupującego, no ale w sumie fajnie, że takie ubezpieczenie jest, bo na olx nic nie chroni. Coś muszę też wystawić, bo pustki u mnie :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 września 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie może ja źle trafiłam ale kilka razy coś zamówiłam co było nie zgodne z opisem itp. sama nie mam nawet wystawionych rzeczy...zdecydowanie wolę olx

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 września 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wystawiam różne rzeczy głównie na Olx ale tez na Vinted chociaż ja cinted udało mi się sprzedać tylko 1 rzecz. Z Olx od dawna korzystam i sprzedałam wiele rzeczy, z vinted od niedawna

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica ja też mam zwyczaj przekrecania nazw 😉

Ruda właśnie napisz coś więcej czemu nie polecasz 😉 warto wiedziec na co zwrócić uwagę itd.
    Moja siostra pare rzeczy tam kupiła ale właściwie nie pytałam się jej nigdy jak to się tam odbywa...

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 22 września 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci tez kręcą imby? Normalnie nie mam siły, przed chwila miałam godzinna awanturę bo Zosia chciała drugi raz się wykapać (bardzo lubi się kapać w ogóle). Normalnie aż mnie zatkało, tak się upierała, chciała ściągać pidzame, aż napy odrywała 😱... na początku myślałam ze coś ja może drapie ale nie, już spała metki wycięte. A potem pokazała na łazienkę i wannę i chciała wejść. Zamknęłam łazienkę to znowu chciała zerwać pidzame, szarpała za drzwi, wieszała się na klamkę, do tego wrzaski i płacze. Potem się położyła na ziemi, zaczęła tupać nogami 😱😱😱.... boże i tak przez GODZINĘ! Nie chciała na ręce, odpychała mnie, jak proponowałam żeby się przytuliła to jeszcze większe wrzask. W końcu zasnęła chlipajac. Jestem przerażona. Może powinnam z nią iść do psychologa? Bo niedługo ja wyląduje w Tworkach 😭

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka moja już miała etap rzucania sie na podłogę. Minęło jej. W sumie reagowała podobnie do Zosi. Raczej nie ulegalam jej ale próbowałam odwrócić uwagę, albo na chwilę zostawialam ja i wtedy na ręce i coś jej pokazywalam. Czasem jednak dawałam za wygrana. Czasem też mam gorszy dzien i jak jeszcze dzieci dają popalić to mam ochotę wyjść i ich zostawić. Oczywiście nigdy ich samych nie zostawiłam 😉

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, u nas też był już taki etap. Minęło i modlę się, żeby nie wróciło 😁. Psycholog wg mnie zbędny, no chyba że dla Ciebie, żebyś wiedziała jak reagować i nie zwariować.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum jak tam w żłobku ?
    W sumie to nie mam konkretnych powodów żeby odradzać vinted ja chyba poprostu źle trafiłam. Albo brak kontaktu albo rzecz nie zgodna z opisem itp...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, w żłobku ok, Mała je już ładnie, nie płacze przy oddawaniu i odbiorze. Może nie tryska humorem, ale jest dużo lepiej. Na zdjeciach, które dostaje od cioć zawsze ma małego pieska w ręce, którego zabiera z domu.

symbolica lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum świetne wieści !!!

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale mieliśmy akcję dziś - zbierałam pranie z suszarki, która stała w ogrodzie, a Jaś wszedł do domu i przez przypadek się zamknął w środku 🤦🏼‍♀️. Nawet nie zauważyłam kiedy zaczął się bawić tymi drzwiami, patrzę a on w salonie a drzwi zamknięte. No maskara. Totalnie nie miałam jak się dostać do środka, drzwi wejściowe zamknięte, także żaden sąsiad by nam nie pomógł. Powiedziałam mu żeby spróbował otworzyć, ale domknął jeszcze bardziej. Na szczęście było już po 15:30 i za jakieś 15min przyjechał mąż i nas uwolnił. Upłakał się biedny bardzo mimo że ja starałam się być spokojna. Eh, jakby to się stało w środku dnia to katastrofa. Nawet bym nie miała jak dzwonić po pomoc, bo telefon w domu. Od jutra muszę jakoś blokować te drzwi, bo mam traumę po prostu.

A, jeszcze mi się nagrzewała gofrownica a w piekarniku piekł chleb. Całe szczęście nic z tych rzeczy nie było w zasięgu jego rąk, też nie ruszał się w ogóle od drzwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 20:21

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami współczuję. Ja zwykle biorę klucze do drzwi nawet jeśli wychodzę przez taras bo boje sie nawet że starszak się zamknie i w stresie nie będzie umiał otworzyć... Stres na pewno, dobrze ze nic się nie stało i ze mąż był po chwili 😉

Bumbum jak fajnie ze mała się przyzwyczaiła na tyle że już nie płacze 😉
    Ruda a jak u Was teraz wygląda?

Papapatka jak tam Zosia?

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami o rany ale szczęście w nieszczęściu 😳 jak dobrze ze to się stało o tej porze...

Bumbum super ze mala sie przyzwyczaja 😊

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam stresa jak nie wiem, zła jestem na siebie, że tego nie przewidziałam. No ale teraz mam nauczkę.

Z pozytywnych wieści to byłam dziś u gina i widziałam pikające serduszko 🙂.

Lutyska, symbolica, Moniiiikaaaa lubią tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami, super wieści, że widziałaś serduszko ♥️
    Co do Waszej historii to nie zazdroszczę, na szczęście szybko mąż wrócił. Ja mam rozsuwane, więc nie da się ich zamknąć bez używania dużej siły.
    Co do Małej w żłobku to opiekunka opowiedziała, że na inne płaczące dzieci zaczyna reagować nie płaczem a spinamiem się i złością. Nie wiem czy to lepiej czy gorzej, ale przynajmniej nie płacze zaraz za innymi dziećmi.

‹‹ 1590 1591 1592 1593 1594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ