X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami te wieści dużo lepsze i jeszcze raz gratulacje 😉
    A pretensji do siebie nie miej. Na szczęście nic złego się nie stało. Nasze dzieci nie raz nas jeszcze zaskoczą. Nie jesteśmy w stanie wszystkiego przewidzieć 😉

• symbolica Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami gratuluję serduszka 💓 i wspòlczuję sytuacji i stresu ktòry miałaś przez ten czas... chyba w innej sytuacji pozostało by zbić szybę gdzieś..? Człowiek uczy się na błędach. Do blokowania drzwi są takie pianki: https://www.google.com/search?q=pianka+blokada+do+drzwi&client=ms-android-xiaomi-rev1&prmd=isvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj438GLjoDsAhXukYsKHRHPBG4Q_AUoAXoECAoQAQ&biw=360&bih=592
    Ja zawsze mam w drzwiach od pokoju będzie młody uwielbia je przymykać i trzaskać lubią przy przeciągu.

Bumbum super, że Kornelia się tak szybko zaklimatyzowała, gratulacje. Podbijcie czy polubicie? mi oferty na vinted i Ty Malami,może szybciej sprzedam i więcej zarobisz Bumbum 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 22:31

da8300b52b.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska dzięki ze pytasz, właśnie zasnęła po 1,5 h awanturze a mi się żyć odechciało po raz kolejny. Jeżeli to nie ustąpi to pójdę z tym do lekarza. Żyć się nie da, gdzie rano wstać po pracy jak w nocy jeszcze 3 pobudki? Już nie mówiąc o tym kiedy zrobić coś w domu?
    Może to przejaw jakiejś choroby neurologicznej? Boże, nie wiem...

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka może jakiś asperger prędzej jeśli to trwa długo czas i nie ustępuje.. sorry, że tak piszę ale ma dziewczynkę w rodzinie z tym problemem i.miała takie ròzne swoje zachowania (dostała diagnozę kiedy miała 5lat)... Dziś czytałam komentarz jakiejś mamy ktòrej dziecko.po nocach nie spało i zdiagnozowali ja w wieku 8 lat -miała epilepsję - na to lekarzy zresztą naprowadziła matka bo oni rozkładali ręce... Może EEG podczas snu - nie pamiętam dlaczego ale robiła je moja koleżanka dziecku podczas snu..
    https://www.medonet.pl/badania,eeg--elektroencefalografia----wskazania--przebieg-badania--przygotowanie--interpretacja-wynikow,artykul,1722105.html

Stawiam jednak że Zosiama tak z przemęczenia.. jeśli czujesz, że coś jest nie tak sprawdzaj i upewnij się.. nikt z nas nie może być pewny, że jesteśmy zdrowi ( jak to mòwia lekarze:nie ma ludzi zdrowych, tylko są niediagnozowani) i to samo dotyczy bliskich.. możesz przeczekać i dać jej czas np. pòl roku na wyklarowanie się sytuacji,Zosia jest jeszcze malutka i składa się z szeregu emocji, nie potrafi ich nazwać.. a nam może być ciężko je zrozumieć czy zinterpretować. Nie wiesz co w żłobku się działo do końca.. może coś odreagowuje. Przedszkolaki to mają,nie wiem jak mlodsze.. w przedszkolu anioły a w domu diabełek wcielony jak gdyby coś strzeliło w nich.. chcą skupić na sobie uwagę rodzicòw, opiekunek, babć itd, wiedzą że nie muszą się spinać w domu, chcą odreagować i robią to. Może być tak, że moment pòjscia spać w żłobku jej się negatywnie kojarzy i stąd problemy z wieczornym zasypianiem i walczy. A może nie chce tracić czasu na sen kiedy może spędzać czas z rodzicami.(Moja koleżanka że studiòw miała taki problem ze swoim roczniakiem..tak tą sytuację czuła).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 23:47

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami gratuluję serduszka :) dobrze że ta historia z oknem tak się skończyła...
    Bumbun u nas w żłobku super :) Ala nawet po urlopie poszła bez problemu :) w żłobku aniołek w domu diabełek :D
    Papatka myślę że Zosia coś oderegowuje w ten sposób Ala czasem jak wróci ze żłobka to jest nie do zniesienia...rozmawiałam na ten temat z opiekunka ze żłobka i ona powiedziała że często tak jest że dzieci odreagowują sytuacjen ze żłobka w domu. Dają upust emocjom bo w domu czują się bezpieczniej i są u siebie.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Mała poszła na własnych nóżkach przez drzwi. Dla mnie super wiadomość, znaczy że nie jest jej tam źle :)
    Symbolica, dzięki za wystawienia, dostałam wczoraj kod na 20 zika ;) polubie Twoje ofert, może coś pomoże :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum właśnie mam Panią zainteresowaną ale połączyłam oferty żeby za jedną wysyłka było ( czy to jest jak w allegro ze łączy samo?) ... Musi mi złożyć ofertę nie? i oplacic.. czy ja jej składam ofertę
    bo mam taki klawisz ..nie znam się..?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2020, 10:11

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami gratuluje serduszka.

Papatka mi się wydaje ze coś odreagowuje, ze taki ma etap, dzieci są różne a wiadomo w tym wieku zaczynaja się różne bunty, spróbuj podejść na spokojnie, może Zosia tez czuje Twoje złe emocje (oczywiście nie dziwie się ze masz dość i ciezko tych emocji się pozbyć) ale gdybys tak spróbowała żeby od Ciebie wychodził spokój 🤔 wiem ze łatwo mówić jak nie jest się w tej sytuacji ale to tylko mija rada.

A jeżeli po dłuższym czasie będziesz miała wątpliwości czuła ze może jest jakiś głębszy problem (chodź nie wydaje mi się i taka mam nadzieje) wtedy na spokojnie poszukasz przyczyny jakieś badania lewar

Może tez ta ostatnia choroba miała na to wpływ? Nie pogorszyło się po tym? Może musi z niej to zejść, te emocje, biedna nacierpiała się wtedy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2020, 10:14

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, Hmm nie wiem szczerze mówiąc jak to jest

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę chyba mały ma katar 😩 w sumie praktycznie nigdy nie miał, jakoś 1 raz coś było ale taki katar nie katar 🤔 ehh ale gdzie go złapał, nigdzie ostatnio nie był w sklepie, 2 dni temu szczepienie miał

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, to może właśnie w przychodni go dopadł jakiś wirus. Te 2 dni to tak akurat na inkubację. Ale spokojnie, mówią, że katar to nie choroba 😉.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Symbolica, Hmm nie wiem szczerze mówiąc jak to jest

Hey już wiem, ona zrobiła kup teraz na połączonej ofercie i opłaciła z wysyłką a vinted mi etykietę dostarczył. Super, pozbędę się niepotrzebnego plastiku z domu i parę groszy wpadnie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2020, 14:09

ruda90 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami w sumie tak 😀 kurczę może rzeczywiście w przychodni coś złapał 😒

Narazie lekki katarek ani z noska się nie leje jedynie jak czasem kichnie, zaczekam do jutra czy nic się nie rozwinie i myśle ze spacer jutro zaliczymy chodź ma strasznie padać

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina z katarem też może iść na spacer. Nawet lepiej dzieci na dworzu oddychają 😉 tzn nie wiem jaka u was jest pogoda ale jak znosnie to śmiało idzcie.

Symbolica szybko ci poszło z vinted. Ja póki co ściągnęłam i oglądam kurtki zimowe dla małej.

Papapatka ja też myślę że mala odreagowuje ale jak Cię ta sytuacja niepokoi to skonsultuj z lekarzem. Rodzic wie kiedy z dzieckiem jest coś nie tak. Zresztą lepiej iść pare razy za dużo niż raz za mało i żałować... Będzie dobrze 😉 trzymam kciuki

• symbolica Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska sama jestem zaskoczona, jednak kasa wpłynie jak Pani dostanie paczkę.. sprzedałam prawie nòwki i nowa butelkę Browna za grosze w komplecie, do tego smoczki + siateczkę nòwkę do owocòw.. pierwsze koty za płoty. 🙂

Paulinka oby tym katarem tak tylko.postraszyło.. czasem tak z rana jest, że katar jest a potem znika. Zresztą katar to nie koniec świata jeśli mamy pod ręką kropelki w syt. kryzysowej. Zdrowia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2020, 15:33

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pogoda fajna ale byłam rano na spacerze a teraz obserwuje czy poza katarem nic się nie pojawi. A jutro właśnie ma sie pogoda pogorszyć ale zobaczymy jak będzie. Narazie katar mały ale jest poza tym humor dopisuje.

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dzisiaj w Lidlu były spoko kurtki, niestety nie załapałam się na rozmiar :/ poszukam przez neta, jak coś znajdziecie dajcie znać :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum w Lidlu online zamòw 🙂 cena będzie ta sama.

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zima kupiłam dla siebie kurtkę termiczny z Lidla za 12,99zl (podobna do tych za 55 teraz). Te dla dzieci były chyba 35zl? Widziałam reklamę ale dla małej mam juz na jesień. Z allegro wylicytowalam dziś dla niej kurtkę na zimę z coccodrillo za 12 zl. Na zdj była ładna. Ciekawe jak na żywo...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, za 35 zl była. Może kupię przez neta ale darmowa dostawa dopiero od 199 zł a akurat nic innego nie potrzebuje, więc się jeszcze zastanawiam

‹‹ 1591 1592 1593 1594 1595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ