Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
W sumie mój z kołdry tez nie korzysta nawet jak przykryje zaraz z pod niej wychodzi 😊 mam nasyzkwoane 2 kocyki lżejszy i cieplejszy i jeśli włączona była klimatyzacja przykrywałam cieplejszym a jak wyłączona lżejszym ale w sumie to i tak bez znaczenia bo zawsze wychodzi z pod koca, chwile pod nim śpi a potem rozkopuje się i wędruje. Tylko nad ta poduszka tak się zastanawiałam czy nie byłoby mu wygodniej ale to może mi się tak wydane
Ja dzisiaj i wczoraj sporo leżę na kanapie to Maksiu częściej niż normalnie przychodzi i chce nagle cycka 🤷♀️ Skoro matka tak lesy bezczynnie 😁 niedługo po drzemce jak leżałam to przyszedł koło mnie tez się położył i mu śpiewałam i tak sobie leżeliśmy dostosowuje się do sytuacji 😄 chociaż znając życie jak jutro zostanę sama to już taki łaskawy nie będzie -
nick nieaktualnyMoja śpi na poduszce już od jakiegoś czasu. Ona nie chciała spać w łóżeczku tylko z nami, a jak miała kiedyś katar podlozylam jej poduszkę żeby wyżej głowe miała i spała w łóżeczku jak nigdy, no więc zostawiłam już jej ta poduszkę na stałe. Teraz śpi dużo dużo lepiej i nawet nie chce do nas w nocy... Co do kolderki to mamy 100x135. Jak ja klade to przykrywa siebie i kota po sam nos a w nocy się odkrywa i śpi odkryta. Mamy 18-19 st w sypialni, mała ma cienka pizamke, gole nogi i śpi jej się dobrze. Nie wybudza sie więc raczej jej zimno nie jest 😉
-
Lutyska 18-19stopni 😯 zamarzłabym na bank..🥶😉 u nas ok 22-23 stopni a i tak czasem odczucie chłodu.. młody w skarpetach śpi,body i spodniach. Budzi się raz na cycowanie. Oczywiście w nocy też się rozkopuje a jak go biorę to często lodowaty jest i dopiero odzyskuje ciepło w moim łòżku i odkładam go spowrotem.
-
Malami, tak odstawiliśmy karmienie na noc, ale odkąd poszła do żłobka to zaczęła tak mnie wołać w nocy, że nie miałam serca, żeby nie pójść i nie dać. No i zrobiłam podstawowy błąd, bo się cofnęliśmy i przed nami znowu ta sama praca
Symbolica, polecana temperatura w sypialni dla dziecka to właśnie 19 stopni -
Bumbum niewykonalne u nas, my lubimy mieć ciepłej i nie wychodzimy na tym źle 😉 gdybyśmy nie grzali domu to wilgotność urosłaby do ponad 80% i grzyb mamy gotowy.. musimy grzać. Co innego mieć suche powietrze i 19 stopni - wtedy komfort jest zdecydowanie większy niż gdy wilgotność jest duża w mieszkaniu ( a my mamy z tym problem). Wilgotność zawsze wzmaga odczucia gorąca lub właśnie zimna. Optymalnie powinna wynosić w domu ok 50, maks.60.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 22:52
-
Dziewczyny ostatnio nie mam czasu tu nic napisać
Monika przykro mi z powodu babci.
Ala śpi na Jasiu 40x40 i śpi pod grubszym kocykiem
My mamy około 21 stopni na noc i ja śpię przykryta po same uszy 😀
Dziś mamy szczepienie Bexero 😵proszę trzymajcie kciuki ! Ciekawe czy lekarka wystawi mi L4 na jutro ? -
Witajcie dziewczyny 🙂 chyba z rok mnie tu nie było i pewnie mnie nie pamiętacie
Weszłam z ciekawości czy forum jeszcze żyje a tu się okazuje ze tak i ma się całkiem dobrze 😁
Widzę że mamy tu kilka brzuchatek, gratuluję z całego serca każdej z osobna!❤
Monika przykro mi z powodu babci
malami.91 lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualnyArtemida gratulacje 😘 teraz będzie wszystko ok 😉
Dziś miałam w nocy 21 st i nie moglam zasnac. Za gorąco mi było...
Ruda jak tam szczepienie?
Moje dziecko od rana jeszcze nie zechciało iść spać 😒 katastrofa. Żeby takie małe dziecko w dzień nie spało? Idę spróbować ja położyć bo za chwilę nie będzie sensu kłaść... -
Helenka raz ma lepsze raz gorsze dni, ogólnie to nie mam na co narzekać. Jest przekochana,ale też dość charakterna😁 podejmujemy próby odpieluchowania, póki co nic z tego
Ja dalej nie pracuje bo wszystko się przez koronawirusa pokrzyżowało. W ciąży też nie jestem chociaż bardzo bym chciała, ale może kiedyś się w końcu uda 🙂
malami.91 lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Ruda to dobrze że nie było aż tak źle🙂 my jutro też idziemy na szczepienie więc od rana bawimy się stetoskopem, bo ostatnio był większy krzyk przy badaniu niż przy szczepieniu🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza