X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma siostra gest 😁

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pomysł z tym prezentem 👍

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Ala czasem mruży oczy tak jakby ją coś bolało czytaj zęby...myślicie że to może być od tego ? Jest drażliwa paluchy w buzi...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda może być, oczywiście. Dla spokojności mozesz aż ją wziąć do okulisty czy wszystko ze wzrokiem ok. Takie mrużenie może też świadczyć o kròtkowztocznosci bo ja tak robię jak łapię ostrość na odległym przedmiocie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 21:19

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, mi tez sie skojarzylo z oczkami ale zadnego doswiadczenia nie mam. Oby nie. Zabki tez moga byc.

Jak by ktoras planowala na Swieta to wlasnie w lidlu online pojawily sie kuchnie drewniane. Bo wczesniej nie bylo. Byly Tylko te mniejsze.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 24 października 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam.inwestuję w Duplo teraz...

W kuchnię bym nie inwestowała.. ta kuchnia lidlama 80cm a ta na allegro ileś razy transza 50cm i też fajnie się prezentuje - z wyposazeniem ( nie mam jej): https://allegro.pl/oferta/drewniana-kuchnia-piekarnik-akcesoria-kuchenka-9684532644
    Myślę że taka mu wystarczy jak już..

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 24 października 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z lidla kupiłam jakoś na wiosnę z niemieckiej dystrybucji za podobna cenę tylko poprzedni model i jeden zadowolona 😊 mały bardzo lubi się nią bawić, narazie mamy najniższy poziom w wysokości

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten nowy model jest taki sam jak zeszloroczny tylko mikrofalowka nie ma dzwiekow. Ona dochodzi do 102cm.
    A to da sie zamowic z niemieckiego lidla do Polski?
    Mialam juz brac plastikowa ale z wieksza iloscia gadzetow ale wczoraj wyskoczyla mi ta reklama lidla i juz dolozylam do drewnianej. Naiwnie licze ze bedzie trwala i Alicja tez skorzysta :)

a tu ta plastikowa. https://allegro.pl/oferta/kuchnia-dla-dzieci-kran-para-palniki-akcesoria-8247955425

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica a co macie fajnego z duplo? My mamy z zeszlego Mikolaja pociag z Mega Blocks i juz jakis czas sie ladnie niemi bawi.
    Jak ciotki beda pytac co na Mikolaja to chetnie podpatrze co u Was sie sprawdza :)
    Chyba fajnie jak sa jakies zwierzatka?

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za wieksza kuchnia przemawialo u mnie jeszcze to ze na ta chwile mam caly duzy pokoik dla dzieci. Stoi tam tylko mala kokoda z ikei. Wstawimy stoliczek ktory juz ma i przez jakis czas bedzie tam pusto. To bedzie jakis mebelek stal na stale.
    W dotychczasowym domu nie bralam zadnych gabarytowych zabawek :)
    Chwale sie. Mamy drzwi i pol kuchni. Znaczy szafki sa. Blaty w poniedzialek. Jupiiiii :)

Lutyska lubi tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 24 października 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiałam na jakiejś stronie gdzie ktoś sprzedawał niwe kuchnie z niemieckiej dystrybucji 😊

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 24 października 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika na początek mały dostał w prezencie od koleżanki zestaw "samochod i laweta".. dokupiłem mu pakiet klockòw ok 40szt/40zł z dostawą smart na allegro - używanych oczywiscie, część była wybierana. A ostatnio następny 43 szt. + cięzaròwka z kierowcą - fajna okazja za też ok 40zł., bo to co wcześniej to trochę za mało na budowanie.. i mamy już na czym działać. Kiedyś mu dokupię straż pożarną Duplo nowe niedrogie autko na jakąś okazję.

Fajne na start są zestawy też nowych:
    https://allegro.pl/oferta/lego-duplo-pudelko-z-klockami-10913-9791843240

Kupiłam młodemu ostatnio jeszcze jedną książkę obrazkową - niemieckie wydanie:
    https://allegrolokalnie.pl/oferta/guck-mal-such-mal-ksiazka-typu-ulica-czeresniowa

I jeszcze chcę" kupić takie obrazkowe "w Mieście" i "Na wakacjach"
    Hartmut Bieber.

Jacek uwielbia tego typu książki. Godzinami je przegląda i pokazuje, znajduje itp

Ja już nie inwestuje jakoś bardzo w zabawki bo już więcej dzieci nie planuję.. u Was temat rozwojowy ciągle więc co innego. Obserwuję małego co lubi robić.. jedną bardzo wysoką kuchnię z wyposazeniem już miała Wero (z plastiku) i pòżniej oddałam sąsiadce.. 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 13:51

da8300b52b.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 24 października 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika jeśli chciałabyś kupić używane klocki to polecam tego Pana bo ma fajne zestawy,choć niewiele bo tylko dwa mu zostałytakie tańsze, ale bogate.. https://allegro.pl/uzytkownik/scotradek/zestawy-duplo-17872?bmatch=engag-dict45-dd-bab-1-2-1023

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 14:14

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mój syn ma pare zestawow duplo. Bardziej chłopiece ale mała też lubi się nimi bawić. Mamy straż pożarna-to był hit, pociąg z cyframi 0-9, na początku jako pociąg się tym bawił a później zaczął po kolei cyfry układać, jakiś mały zestaw torów też mamy i jeden wiekszy zestaw Na budowie, syn dostał na święta od całej mojej rodziny i wtedy nawet mam zdj jak zasnął trzymając te klocki, jakieś pojedyncze mniejsze pojazdy też mieliśmy ale tylko na chwilę cieszył się z nich. Większe to więcej radości no ale wiadomo zeze koszt... U nas co raz więcej dzieci więc na święta składamy się na jeden wiekszy prezent, na który normalnie szkoda kasy 😉 chciałam też kupić ciężarówkę z alfabetem ale teraz syn woli te mniejsze Lego, a dla małej póki co starczy klocków 😉
    Symbolica a ty miałaś na myśli ta kuchnie drewnianą z Lidla czy plastikowa? Ja mam drewnianą i wydaje mi się że ma więcej niż 80, jestem zadowolona, dzieci dużo się nią bawią 😉 dokupilam mały zestaw naczyń i sztućcow za grosze, na święta mała dostała owoce do krojenia więc maja zestaw na bogato. Jak jakieś dzieci do nas przychodzily to od razu do kuchni się kierowały, teraz przez te wirusy kontakty towarzyskie ograniczone...
    A tak z ciekawości weszłam sobie na lego duplo i my mamy wielki plac budowy, ale widzę że są inne jakieś nowe zestawy i fajnie wyglądają...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 16:20

• symbolica Autorytet

Wysłany: 24 października 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska ja miałam wysokana ponad metr kuchnię dla młodej - w Tesco w święta kupiłam z 10 lat temu, bawiła sié dużo tym i inne dzieci.. ale dorosła i leżało to porozdawałam. Dla młodego myślę o czymś mniejszym bo miejsca brak a on i tak ze mną nie gotuje, bo gotuję jak on śpi na innym piętrze.. Bardzo fajna ta kuchnia z lidla. Tego typu mieliśmy: https://allegro.pl/oferta/wielka-kuchnia-natalia-100-cm-mnostwo-akcesoriow-9778656891

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 19:09

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwagierka mi polecala ta kuchnie Natalia metrowa. Ze sasiedzi maja i bardzo zadowoleni :)

symbolica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka chyba miała podobna kuchnie ale też już jakieś 7lat temu 😉
    Symbolica w ogóle się nie dziwie ze rozdalas bo po co to wszystko trzymać. Też jak mogę to oddaje 😉

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 24 października 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie na święta zastanawiam się nad jakimś zestawem duplo i tyle tego jest ze ciezko coś wybrać 😊 narazie mieliśmy tylko stolik ze zwykłymi klockami mega bloks wiec dopiero zaczynamy przygodę z duplo

Rodzice pytali o jakieś pomysły na prezent dla małego i jescze myślimy nad jakimś zestawem z Vtech, ostatnio siostra moja dała nam wieże parkingowa i dokupilam 2 samochodziki bo tamte z zestawu już jeździć nie chciały 😊 tutaj myśle najbardziej o remizie strażackiej. Można potem te zestawy łączyć.

Czyli widzę ze polecacie z duplo plac budowy, pociąg z cyferkami, straż pożarna

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez na święta chcemy kupić Duplo :)

‹‹ 1611 1612 1613 1614 1615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ