X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika co śpiewa ? :D haha nie znałam tego 😃
    Karokaro gratuluję znalezienia pracy ! Mała do żłobka czy z babcią ?
    My słuchamy smoka edzia. Ala już zna Panie Janie i jedzie pociąg z daleka i śpiewa troszkę 😂a na noc to kołysanki 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2020, 06:42

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, odpal link Symbolicy. Piosenka, ktora jest ouszczana w reklamie ligi mistrzow ma taki dzwiek, ktory orzypomina slowo "kaszanka" :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha apropos. Wlasnie wciagam smazona na sniadanie.A nie moglam dojsc skad mnie nagle wzial smak na kaszanke :D Bo nie jadlam cale wieki

symbolica lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszanka na śniadanie 😃

• bumbum Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jak Mała zobaczy telefon to awantura żeby włączyć. Ostatnio hitem do inhalacji jest Lili i Plaf
    A mam takie pytanie, czy tak samo reagują na telewizor? Wiadomo telewizora się nie schowa jak telefonu :) pytam bo zamierzamy kupić tv ale trochę się martwię że Mała będzie chciała oglądać bajki i będzie kręcić inby o to :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, my mamy ustalone pory kiedy telewizor jest włączony. W międzyczasie "odpoczywa" i ten argument działa.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za gratulacje, mam nadzieję że jakoś to wszystko ogarne, Helenka będzie częściowo z mężem a częściowo z babcią, wszystko wyjdzie w praniu. No i oczywiscie o promocjach będziecie wiedziały od razu 😁

Co do telewizji to u nas jest zawsze rano i wieczorem do mycia zębów jedna bajka Binga. Czasami sobie puścimy do kawy jakieś ddtvn ale zero zainteresowania z jej strony, chyba że jakieś reklamy aut lecą to wtedy jest szał 😁

symbolica lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bajki puszczamy jak coś Ok 17 przed kolacja Ok 20-30min 😊 ale nie mamy konkretnych, nagrywam różne na 2 programach z bajkami które mamy np lwia straż, stacyjowo. Czasami skupi się dłużej a czasami co chwile pokazuje na pilota żeby zmieniać mi bajki bo się nudzą. Mój czasami próbuje włączyć sam telewizor dekoderem ale ja wyłączyłam pilotem i czasami kilka razy próbuje a czasami daje sobie spokój od razu. Ale nigdy nie robi awantury z tego powodu ani nie płacze ani nic. W sumie to robi dość rzadko 😊

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum u nas czasem są jazdy o bajki ale wtedy chowam pilot albo mówię że nie działa i zabieram malw do zabawek. Jak się czymś zajmie to zapomina 😉 u nas najczęściej rano są bajki i wieczorem. Rano muszę ogarnąć kanapki itd więc potrzebuje chwili spokoju a wieczorem przed kapaniem żeby się uspokoili. Właśnie jedza kolacje, za chwilę kąpiel i do łóżek. Ok 20 zwykle oby dwoje śpią ale ostatnio wstają szybciej 😉 w niedzielę wstali o 5.20! A teraz ok 6.30 ale ta pora jest ok żeby się wyrobić do 8 😄
    Karokaro gratuluje pracy i powodzenia 😘

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ostatnio polubił książeczki kicia kocia ta seria z okienkami 😊 ma 2 i od 3 dni głównie je czytamy. Zamówiłam mu jescze 2 mam nadzieje ze wytrzymam i nie dam przed Mikołajem chociaż 1 ;)

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, a okienka macie cale? Rok temu kupilam ja siostrzenicy (byla w wieku naszych) to ponadrywala. Te okienka jednak cieniutkie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to raczej od dziecka zależy. Syn może 1 porwał i to raczej z intensywnego uzytkowania, bez znaczenia czy cienkie czy grube. Córka z kolei zniszczyła i te stare i nowe, i te grube i cienkie. Mam ułożone na wysokości żeby sama nie ściągnęła bo inaczej nie będzie co czytac, daje jej jak siadam z nią i oglądamy. Syn miał nisko książki i często sam sobie oglądał...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wszystkie książeczki potargane 😂

• symbolica Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Monika to raczej od dziecka zależy. Syn może 1 porwał i to raczej z intensywnego uzytkowania, bez znaczenia czy cienkie czy grube. Córka z kolei zniszczyła i te stare i nowe, i te grube i cienkie. Mam ułożone na wysokości żeby sama nie ściągnęła bo inaczej nie będzie co czytac, daje jej jak siadam z nią i oglądamy. Syn miał nisko książki i często sam sobie oglądał...
    Dokładnie to zależy od dziecka, moja còra miała wszystko w zasięgu rąk i nie niszczyła niczego. Syn na odwròt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 18:56

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w sumie tez juz leza 2 ksiazki z miekkimi stronami i zyja.
    Ale chyba okienka przetestuje po nowym roku :)

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina my mamy "Gdzie jest szczurek"- testujemy od poniedziałku, dość intensywnie i o dziwo jest ok :) Jedynie okienko ze szczurkiem trochę ucierpiało ale pierwszego dnia Agatka ciągle wszystkim pokazywała, że tam się schował ;) Też mam w planach kupić kolejne części.

Agatka raczej nie niszczy książek, mamy ich bardzo dużo i większość jest w dobrym stanie. Najgorzej wygląda kilka książek z serii o Kici Koci ale taśma załatwia sprawę, jakoś się trzymają.

Nasz hit to puzzle :) Polecam moje pierwsze puzzle z trefla, mamy psi patrol i kicię kocię i baardzo dużo układamy. Fajnie sobie z nimi radzi :)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 2 książeczki z okienkami z kici koci fajna rodzina i jaki to zawód i chyba 1 okienko delikatnie naderwane 😊 a jedna mamy już dłużej druga od kilku dni.

Wlasnje wróciliśmy z Empiku odebrałam 2 kolejne części gdzie jest Szczurek i kto mieszka w lesie 🤭
    Zamówiłam jescze w gospodarstwie kolorowy świat. Na pewno zostawię na Mikołaja któraś 😊
    (No może nie na pewno ale raczej ;) )

Mój tez lubi puzzle, najbardziej trefl baby zawody, i super sobie radzi nie ma z tym najmniejszego problemu z dopasowaniem jedynie pomagam włożyć jak już dopasuje

A ja idę dzisiaj do fryzjera 😊 umówiłam się na zwykle ścięcie gdyby od jutra mieli zamknąć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2020, 19:43

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina co to za melina? 😆

Też zamòwię książki z okienkami choć mam duże obawy. Puzzle tylko takie drewniane mamy : ubieranie dziewczynki, muszę obadać czy będzie układał zwykłe..

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbowała któraś w Was piasek kinetyczny?
    Powiem Wam, że jestem na opiece od wtorku (katar i kaszel) i moja cierpliwość powoli się kończy. Mała strasznie jęczy w ciągu dnia i o ile jak jest w żłobku to pozostała część dnia da się ją zająć to na cały dzień nie mam pomysłów... Malowanie, ciastolina, zabawa woda, zabawa ryzem, czytanie książeczek... Pomysły się kończą, a jak chwilkę coś nie robimy to od razu jęczenie... Albo np. jak robi się pranie to każe się zanosić co chwilę żeby sprawdzić i patrzeć (oczywiście nie pójdzie sama ani ja nie mogę usiąść, muszę stać z nią na rękach i patrzymy). To samo z szafą - co chwilę każe otwierać i sprawdzać co jest. Przestałam już ulegać i tłumacze, że teraz nie idziemy do szafy - awantura. Eh wiem, że to minie i muszę uzbroić się w cierpliwość.
    Dajcie pomysły na jakieś manualne zabawy.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum u nas na tapecie są klocki Duplo i drewniane klocki kostki ktòre układa pudelku. Może dasz jej nawlekać na sznurek/sznuròwkę makaron rurki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2020, 16:04

da8300b52b.png
‹‹ 1613 1614 1615 1616 1617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ