Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika co śpiewa ?
haha nie znałam tego 😃
Karokaro gratuluję znalezienia pracy ! Mała do żłobka czy z babcią ?
My słuchamy smoka edzia. Ala już zna Panie Janie i jedzie pociąg z daleka i śpiewa troszkę 😂a na noc to kołysanki 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2020, 06:42
-
U nas też jak Mała zobaczy telefon to awantura żeby włączyć. Ostatnio hitem do inhalacji jest Lili i Plaf
A mam takie pytanie, czy tak samo reagują na telewizor? Wiadomo telewizora się nie schowa jak telefonupytam bo zamierzamy kupić tv ale trochę się martwię że Mała będzie chciała oglądać bajki i będzie kręcić inby o to
-
Dziękuję za gratulacje, mam nadzieję że jakoś to wszystko ogarne, Helenka będzie częściowo z mężem a częściowo z babcią, wszystko wyjdzie w praniu. No i oczywiscie o promocjach będziecie wiedziały od razu 😁
Co do telewizji to u nas jest zawsze rano i wieczorem do mycia zębów jedna bajka Binga. Czasami sobie puścimy do kawy jakieś ddtvn ale zero zainteresowania z jej strony, chyba że jakieś reklamy aut lecą to wtedy jest szał 😁symbolica lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
U nas bajki puszczamy jak coś Ok 17 przed kolacja Ok 20-30min 😊 ale nie mamy konkretnych, nagrywam różne na 2 programach z bajkami które mamy np lwia straż, stacyjowo. Czasami skupi się dłużej a czasami co chwile pokazuje na pilota żeby zmieniać mi bajki bo się nudzą. Mój czasami próbuje włączyć sam telewizor dekoderem ale ja wyłączyłam pilotem i czasami kilka razy próbuje a czasami daje sobie spokój od razu. Ale nigdy nie robi awantury z tego powodu ani nie płacze ani nic. W sumie to robi dość rzadko 😊
-
nick nieaktualnyBumbum u nas czasem są jazdy o bajki ale wtedy chowam pilot albo mówię że nie działa i zabieram malw do zabawek. Jak się czymś zajmie to zapomina 😉 u nas najczęściej rano są bajki i wieczorem. Rano muszę ogarnąć kanapki itd więc potrzebuje chwili spokoju a wieczorem przed kapaniem żeby się uspokoili. Właśnie jedza kolacje, za chwilę kąpiel i do łóżek. Ok 20 zwykle oby dwoje śpią ale ostatnio wstają szybciej 😉 w niedzielę wstali o 5.20! A teraz ok 6.30 ale ta pora jest ok żeby się wyrobić do 8 😄
Karokaro gratuluje pracy i powodzenia 😘 -
nick nieaktualnyMonika to raczej od dziecka zależy. Syn może 1 porwał i to raczej z intensywnego uzytkowania, bez znaczenia czy cienkie czy grube. Córka z kolei zniszczyła i te stare i nowe, i te grube i cienkie. Mam ułożone na wysokości żeby sama nie ściągnęła bo inaczej nie będzie co czytac, daje jej jak siadam z nią i oglądamy. Syn miał nisko książki i często sam sobie oglądał...
-
Lutyska wrote:Monika to raczej od dziecka zależy. Syn może 1 porwał i to raczej z intensywnego uzytkowania, bez znaczenia czy cienkie czy grube. Córka z kolei zniszczyła i te stare i nowe, i te grube i cienkie. Mam ułożone na wysokości żeby sama nie ściągnęła bo inaczej nie będzie co czytac, daje jej jak siadam z nią i oglądamy. Syn miał nisko książki i często sam sobie oglądał...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 18:56
-
Paulina my mamy "Gdzie jest szczurek"- testujemy od poniedziałku, dość intensywnie i o dziwo jest ok
Jedynie okienko ze szczurkiem trochę ucierpiało ale pierwszego dnia Agatka ciągle wszystkim pokazywała, że tam się schował
Też mam w planach kupić kolejne części.
Agatka raczej nie niszczy książek, mamy ich bardzo dużo i większość jest w dobrym stanie. Najgorzej wygląda kilka książek z serii o Kici Koci ale taśma załatwia sprawę, jakoś się trzymają.
Nasz hit to puzzlePolecam moje pierwsze puzzle z trefla, mamy psi patrol i kicię kocię i baardzo dużo układamy. Fajnie sobie z nimi radzi
-
Mamy 2 książeczki z okienkami z kici koci fajna rodzina i jaki to zawód i chyba 1 okienko delikatnie naderwane 😊 a jedna mamy już dłużej druga od kilku dni.
Wlasnje wróciliśmy z Empiku odebrałam 2 kolejne części gdzie jest Szczurek i kto mieszka w lesie 🤭
Zamówiłam jescze w gospodarstwie kolorowy świat. Na pewno zostawię na Mikołaja któraś 😊
(No może nie na pewno ale raczej)
Mój tez lubi puzzle, najbardziej trefl baby zawody, i super sobie radzi nie ma z tym najmniejszego problemu z dopasowaniem jedynie pomagam włożyć jak już dopasuje
A ja idę dzisiaj do fryzjera 😊 umówiłam się na zwykle ścięcie gdyby od jutra mieli zamknąćWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2020, 19:43
-
A próbowała któraś w Was piasek kinetyczny?
Powiem Wam, że jestem na opiece od wtorku (katar i kaszel) i moja cierpliwość powoli się kończy. Mała strasznie jęczy w ciągu dnia i o ile jak jest w żłobku to pozostała część dnia da się ją zająć to na cały dzień nie mam pomysłów... Malowanie, ciastolina, zabawa woda, zabawa ryzem, czytanie książeczek... Pomysły się kończą, a jak chwilkę coś nie robimy to od razu jęczenie... Albo np. jak robi się pranie to każe się zanosić co chwilę żeby sprawdzić i patrzeć (oczywiście nie pójdzie sama ani ja nie mogę usiąść, muszę stać z nią na rękach i patrzymy). To samo z szafą - co chwilę każe otwierać i sprawdzać co jest. Przestałam już ulegać i tłumacze, że teraz nie idziemy do szafy - awantura. Eh wiem, że to minie i muszę uzbroić się w cierpliwość.
Dajcie pomysły na jakieś manualne zabawy.