X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika co śpiewa ? :D haha nie znałam tego 😃
    Karokaro gratuluję znalezienia pracy ! Mała do żłobka czy z babcią ?
    My słuchamy smoka edzia. Ala już zna Panie Janie i jedzie pociąg z daleka i śpiewa troszkę 😂a na noc to kołysanki 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2020, 06:42

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, odpal link Symbolicy. Piosenka, ktora jest ouszczana w reklamie ligi mistrzow ma taki dzwiek, ktory orzypomina slowo "kaszanka" :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha apropos. Wlasnie wciagam smazona na sniadanie.A nie moglam dojsc skad mnie nagle wzial smak na kaszanke :D Bo nie jadlam cale wieki

symbolica lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszanka na śniadanie 😃

• bumbum Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jak Mała zobaczy telefon to awantura żeby włączyć. Ostatnio hitem do inhalacji jest Lili i Plaf
    A mam takie pytanie, czy tak samo reagują na telewizor? Wiadomo telewizora się nie schowa jak telefonu :) pytam bo zamierzamy kupić tv ale trochę się martwię że Mała będzie chciała oglądać bajki i będzie kręcić inby o to :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, my mamy ustalone pory kiedy telewizor jest włączony. W międzyczasie "odpoczywa" i ten argument działa.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za gratulacje, mam nadzieję że jakoś to wszystko ogarne, Helenka będzie częściowo z mężem a częściowo z babcią, wszystko wyjdzie w praniu. No i oczywiscie o promocjach będziecie wiedziały od razu 😁

Co do telewizji to u nas jest zawsze rano i wieczorem do mycia zębów jedna bajka Binga. Czasami sobie puścimy do kawy jakieś ddtvn ale zero zainteresowania z jej strony, chyba że jakieś reklamy aut lecą to wtedy jest szał 😁

symbolica lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bajki puszczamy jak coś Ok 17 przed kolacja Ok 20-30min 😊 ale nie mamy konkretnych, nagrywam różne na 2 programach z bajkami które mamy np lwia straż, stacyjowo. Czasami skupi się dłużej a czasami co chwile pokazuje na pilota żeby zmieniać mi bajki bo się nudzą. Mój czasami próbuje włączyć sam telewizor dekoderem ale ja wyłączyłam pilotem i czasami kilka razy próbuje a czasami daje sobie spokój od razu. Ale nigdy nie robi awantury z tego powodu ani nie płacze ani nic. W sumie to robi dość rzadko 😊

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum u nas czasem są jazdy o bajki ale wtedy chowam pilot albo mówię że nie działa i zabieram malw do zabawek. Jak się czymś zajmie to zapomina 😉 u nas najczęściej rano są bajki i wieczorem. Rano muszę ogarnąć kanapki itd więc potrzebuje chwili spokoju a wieczorem przed kapaniem żeby się uspokoili. Właśnie jedza kolacje, za chwilę kąpiel i do łóżek. Ok 20 zwykle oby dwoje śpią ale ostatnio wstają szybciej 😉 w niedzielę wstali o 5.20! A teraz ok 6.30 ale ta pora jest ok żeby się wyrobić do 8 😄
    Karokaro gratuluje pracy i powodzenia 😘

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ostatnio polubił książeczki kicia kocia ta seria z okienkami 😊 ma 2 i od 3 dni głównie je czytamy. Zamówiłam mu jescze 2 mam nadzieje ze wytrzymam i nie dam przed Mikołajem chociaż 1 ;)

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, a okienka macie cale? Rok temu kupilam ja siostrzenicy (byla w wieku naszych) to ponadrywala. Te okienka jednak cieniutkie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to raczej od dziecka zależy. Syn może 1 porwał i to raczej z intensywnego uzytkowania, bez znaczenia czy cienkie czy grube. Córka z kolei zniszczyła i te stare i nowe, i te grube i cienkie. Mam ułożone na wysokości żeby sama nie ściągnęła bo inaczej nie będzie co czytac, daje jej jak siadam z nią i oglądamy. Syn miał nisko książki i często sam sobie oglądał...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wszystkie książeczki potargane 😂

• symbolica Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Monika to raczej od dziecka zależy. Syn może 1 porwał i to raczej z intensywnego uzytkowania, bez znaczenia czy cienkie czy grube. Córka z kolei zniszczyła i te stare i nowe, i te grube i cienkie. Mam ułożone na wysokości żeby sama nie ściągnęła bo inaczej nie będzie co czytac, daje jej jak siadam z nią i oglądamy. Syn miał nisko książki i często sam sobie oglądał...
    Dokładnie to zależy od dziecka, moja còra miała wszystko w zasięgu rąk i nie niszczyła niczego. Syn na odwròt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 18:56

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w sumie tez juz leza 2 ksiazki z miekkimi stronami i zyja.
    Ale chyba okienka przetestuje po nowym roku :)

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 29 października 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina my mamy "Gdzie jest szczurek"- testujemy od poniedziałku, dość intensywnie i o dziwo jest ok :) Jedynie okienko ze szczurkiem trochę ucierpiało ale pierwszego dnia Agatka ciągle wszystkim pokazywała, że tam się schował ;) Też mam w planach kupić kolejne części.

Agatka raczej nie niszczy książek, mamy ich bardzo dużo i większość jest w dobrym stanie. Najgorzej wygląda kilka książek z serii o Kici Koci ale taśma załatwia sprawę, jakoś się trzymają.

Nasz hit to puzzle :) Polecam moje pierwsze puzzle z trefla, mamy psi patrol i kicię kocię i baardzo dużo układamy. Fajnie sobie z nimi radzi :)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 2 książeczki z okienkami z kici koci fajna rodzina i jaki to zawód i chyba 1 okienko delikatnie naderwane 😊 a jedna mamy już dłużej druga od kilku dni.

Wlasnje wróciliśmy z Empiku odebrałam 2 kolejne części gdzie jest Szczurek i kto mieszka w lesie 🤭
    Zamówiłam jescze w gospodarstwie kolorowy świat. Na pewno zostawię na Mikołaja któraś 😊
    (No może nie na pewno ale raczej ;) )

Mój tez lubi puzzle, najbardziej trefl baby zawody, i super sobie radzi nie ma z tym najmniejszego problemu z dopasowaniem jedynie pomagam włożyć jak już dopasuje

A ja idę dzisiaj do fryzjera 😊 umówiłam się na zwykle ścięcie gdyby od jutra mieli zamknąć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2020, 19:43

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina co to za melina? 😆

Też zamòwię książki z okienkami choć mam duże obawy. Puzzle tylko takie drewniane mamy : ubieranie dziewczynki, muszę obadać czy będzie układał zwykłe..

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbowała któraś w Was piasek kinetyczny?
    Powiem Wam, że jestem na opiece od wtorku (katar i kaszel) i moja cierpliwość powoli się kończy. Mała strasznie jęczy w ciągu dnia i o ile jak jest w żłobku to pozostała część dnia da się ją zająć to na cały dzień nie mam pomysłów... Malowanie, ciastolina, zabawa woda, zabawa ryzem, czytanie książeczek... Pomysły się kończą, a jak chwilkę coś nie robimy to od razu jęczenie... Albo np. jak robi się pranie to każe się zanosić co chwilę żeby sprawdzić i patrzeć (oczywiście nie pójdzie sama ani ja nie mogę usiąść, muszę stać z nią na rękach i patrzymy). To samo z szafą - co chwilę każe otwierać i sprawdzać co jest. Przestałam już ulegać i tłumacze, że teraz nie idziemy do szafy - awantura. Eh wiem, że to minie i muszę uzbroić się w cierpliwość.
    Dajcie pomysły na jakieś manualne zabawy.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum u nas na tapecie są klocki Duplo i drewniane klocki kostki ktòre układa pudelku. Może dasz jej nawlekać na sznurek/sznuròwkę makaron rurki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2020, 16:04

da8300b52b.png
‹‹ 1613 1614 1615 1616 1617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ