X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika widziałaś ten zestaw w gazetce ? Daj znać bo też jestem chętna :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jest gazetka o tytule "katalog" od 9.11 i tam sa te podstawowe duplo za 79 i takie malutkie opakowanie ze zwierzatkami za 30.

O 3 sklepy tez juz to sorzedaja po 74
    https://m.ceneo.pl/90363562

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2020, 08:15

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja specjalnie się nie interesuje klockami, mam zamiar na święta kupić kuchnie albo kolejkę drewniana z Ikei :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba kupię namiot tipi, bo mój ma fazę na budowanie "bazy" (tatuś mu pokazał). Może w tym namiocie będzie siedział a kołdry i poduszki zostawi w spokoju 😉. Duplo też lubi, ale najbardziej zwykłe klocki, super buduje. O kuchni też myślałam...także nie wiem 🤔.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam o tipi ale nie mamy miejsca :(

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Też myślałam o tipi ale nie mamy miejsca :(
    U nas ten sam problem ;)

Tyle fajnych zabawek i tak malo miejsca w mieszkaniu :-D

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida dokładnie 😂 a nie chce też zagracic...czy któryś maluch śpi już w "dorosłym" łóżeczku ? Mam na myśli inne niż to co ma od urodzenia 😉

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Artemida dokładnie 😂 a nie chce też zagracic...czy któryś maluch śpi już w "dorosłym" łóżeczku ? Mam na myśli inne niż to co ma od urodzenia 😉

Tak, w naszym 😁.
    A tak na serio to czekamy na takie 120x200, ale chyba dopiero po świętach będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2020, 12:30

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie chce sprzedać małe łóżeczko bo i tak śpi z nami a potem już kupić takie z barierkami 😊

Oo to widzę ze dużo z nas kupi duplo na święta ;) mu pewnie tez tylko mam dylemat który zestaw bo narazie nie mamy żadnego.

Artemida jaki kupiłaś i jaki miałaś już??

Tez brałam pod uwagę kolejkę z lidla drewniana np dżunglę, może na Mikołaja kupię ;)

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina sprzedać ? Nie zostawiasz dla potencjalnego rodzeństwa ?

My na 2 urodziny chcemy kupić łóżeczko tipi 140x70 bo na większe nie ma miejsca :(

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny, bylam dzis na ostatniej wizycie u gin. Skonczony 38 tydzien. Wedlug usg dziewczyna wazy 3400. Dr twierdzi ze do 3800 dobije. Albo i 4.

A Franek wypadl mi z wozka :( Caly nos i gorna warga spuchniete. Nos fioletowy. Na czole nic nie ma to mam nadzieje ze wstrzasu mozgu nie ma. Ech. Usnal w spacerowce. Mialam wypakowac zakupy i go ogarnac a on wstal, nie odezwal sie i wspial na oparcie i caly wozek sie przewrocil.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej biedy Franek. Pewnie to tylko stłuczenie. Obserwuj przez 72h.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalam Nurofen bo bardzo plakal. Teraz zachowuje sie normalnie. Bawi sie. Wlasnie je. Ale wyglada koszmarnie. Wielki wyrzut sumienia :( A mialam go nie zostawiac w tym wozku.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, nie miej wyrzutów, każdej może się zdarzyć. Do wesela się zagoi :)
    Moja śpi dalej na materacu 160x80, jak wyczuje że jest gotowa to kupimy łóżko, ale jeszcze mam obawy.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekałam do 2,5 roku z większym łòzkiem i zamierzam podobnie teraz postąpić... W dzień i tak śpi sam na moim wielkim łòżku, w nocy nie dałabym rady się z nim wyspać bo w poprzek się układa i innych kosmicznych pozycjach i budzi przy kazdym moim ruchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2020, 15:11

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn prawie do 3lat spal w lozeczku mimo że był wielki jakoś się mieścił a w pokoju nie mieliśmy miejsca na większe lozko-trzeba by komode na korytarz? wystawic a że przeprowadzka była bliska to nie kombinowalismy. Po przeprowadzce tydzień spał z nami-na zlaczonych 2 materacach a później doszło jego łóżko i był happy. Mała chyba za dużo jeszcze skacze i mam opory. Poczekam do urodzin albo i dłużej i zobacze jak będzie się zachowywać...

Monika biedny Franek, oby nic mu nie było, a wyrzutów nie miej bo zdarza się. Wiadomo ze chcemy jak najlepiej ale czasem nie zdarzymy zareagowac. Mój syn ostatnio wychodząc w przedszkola się poślizgnął na schodach i uderzył głowa w słup. Prawie zawału tam dostałam ale na szczęście chyba tylko policzkiem uderzył bo teraz ma siniaka brzydkiego. Szlam obok i nie udało mi się go już złapać.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, nie miej wyrzutów. Tak to z dziećmi jest, nie da się uchronić ich przed wszystkim.

Jestem po USG. Wszystkie parametry w normie. Lekarz dał 99% pewności, że to dziewczynka 🙂.

Moniiiikaaaa, artemida27, ruda90, Papapatka, Lutyska, symbolica lubią tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedny Franek.. Dzieci ciężko upilnowac.

Agatka wczoraj tak przewróciła sie na podłodze ze zębami rozciela sobie warge. Krew, placz. Tylko patrzyłam czy zeby całe..

My dalej spimy w łóżeczku. Jak pojawi sie rodzenstwo to kupimy cos wiekszego.

Mamy lego duplo piekarnia, teraz kupilam zestaw samych klocków ( 80 sztuk). Mala duzo buduje i juz zaczyna jej brakowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2020, 16:11

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami gratulacje! Bedzie para :)

Ciekawe czy u mnie tez sie sprawdzi ;)

malami.91 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
‹‹ 1619 1620 1621 1622 1623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ