X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika widziałaś ten zestaw w gazetce ? Daj znać bo też jestem chętna :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jest gazetka o tytule "katalog" od 9.11 i tam sa te podstawowe duplo za 79 i takie malutkie opakowanie ze zwierzatkami za 30.

O 3 sklepy tez juz to sorzedaja po 74
    https://m.ceneo.pl/90363562

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2020, 08:15

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja specjalnie się nie interesuje klockami, mam zamiar na święta kupić kuchnie albo kolejkę drewniana z Ikei :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba kupię namiot tipi, bo mój ma fazę na budowanie "bazy" (tatuś mu pokazał). Może w tym namiocie będzie siedział a kołdry i poduszki zostawi w spokoju 😉. Duplo też lubi, ale najbardziej zwykłe klocki, super buduje. O kuchni też myślałam...także nie wiem 🤔.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam o tipi ale nie mamy miejsca :(

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Też myślałam o tipi ale nie mamy miejsca :(
    U nas ten sam problem ;)

Tyle fajnych zabawek i tak malo miejsca w mieszkaniu :-D

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida dokładnie 😂 a nie chce też zagracic...czy któryś maluch śpi już w "dorosłym" łóżeczku ? Mam na myśli inne niż to co ma od urodzenia 😉

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Artemida dokładnie 😂 a nie chce też zagracic...czy któryś maluch śpi już w "dorosłym" łóżeczku ? Mam na myśli inne niż to co ma od urodzenia 😉

Tak, w naszym 😁.
    A tak na serio to czekamy na takie 120x200, ale chyba dopiero po świętach będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2020, 12:30

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie chce sprzedać małe łóżeczko bo i tak śpi z nami a potem już kupić takie z barierkami 😊

Oo to widzę ze dużo z nas kupi duplo na święta ;) mu pewnie tez tylko mam dylemat który zestaw bo narazie nie mamy żadnego.

Artemida jaki kupiłaś i jaki miałaś już??

Tez brałam pod uwagę kolejkę z lidla drewniana np dżunglę, może na Mikołaja kupię ;)

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina sprzedać ? Nie zostawiasz dla potencjalnego rodzeństwa ?

My na 2 urodziny chcemy kupić łóżeczko tipi 140x70 bo na większe nie ma miejsca :(

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny, bylam dzis na ostatniej wizycie u gin. Skonczony 38 tydzien. Wedlug usg dziewczyna wazy 3400. Dr twierdzi ze do 3800 dobije. Albo i 4.

A Franek wypadl mi z wozka :( Caly nos i gorna warga spuchniete. Nos fioletowy. Na czole nic nie ma to mam nadzieje ze wstrzasu mozgu nie ma. Ech. Usnal w spacerowce. Mialam wypakowac zakupy i go ogarnac a on wstal, nie odezwal sie i wspial na oparcie i caly wozek sie przewrocil.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej biedy Franek. Pewnie to tylko stłuczenie. Obserwuj przez 72h.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalam Nurofen bo bardzo plakal. Teraz zachowuje sie normalnie. Bawi sie. Wlasnie je. Ale wyglada koszmarnie. Wielki wyrzut sumienia :( A mialam go nie zostawiac w tym wozku.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, nie miej wyrzutów, każdej może się zdarzyć. Do wesela się zagoi :)
    Moja śpi dalej na materacu 160x80, jak wyczuje że jest gotowa to kupimy łóżko, ale jeszcze mam obawy.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekałam do 2,5 roku z większym łòzkiem i zamierzam podobnie teraz postąpić... W dzień i tak śpi sam na moim wielkim łòżku, w nocy nie dałabym rady się z nim wyspać bo w poprzek się układa i innych kosmicznych pozycjach i budzi przy kazdym moim ruchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2020, 15:11

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn prawie do 3lat spal w lozeczku mimo że był wielki jakoś się mieścił a w pokoju nie mieliśmy miejsca na większe lozko-trzeba by komode na korytarz? wystawic a że przeprowadzka była bliska to nie kombinowalismy. Po przeprowadzce tydzień spał z nami-na zlaczonych 2 materacach a później doszło jego łóżko i był happy. Mała chyba za dużo jeszcze skacze i mam opory. Poczekam do urodzin albo i dłużej i zobacze jak będzie się zachowywać...

Monika biedny Franek, oby nic mu nie było, a wyrzutów nie miej bo zdarza się. Wiadomo ze chcemy jak najlepiej ale czasem nie zdarzymy zareagowac. Mój syn ostatnio wychodząc w przedszkola się poślizgnął na schodach i uderzył głowa w słup. Prawie zawału tam dostałam ale na szczęście chyba tylko policzkiem uderzył bo teraz ma siniaka brzydkiego. Szlam obok i nie udało mi się go już złapać.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, nie miej wyrzutów. Tak to z dziećmi jest, nie da się uchronić ich przed wszystkim.

Jestem po USG. Wszystkie parametry w normie. Lekarz dał 99% pewności, że to dziewczynka 🙂.

Moniiiikaaaa, artemida27, ruda90, Papapatka, Lutyska, symbolica lubią tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedny Franek.. Dzieci ciężko upilnowac.

Agatka wczoraj tak przewróciła sie na podłodze ze zębami rozciela sobie warge. Krew, placz. Tylko patrzyłam czy zeby całe..

My dalej spimy w łóżeczku. Jak pojawi sie rodzenstwo to kupimy cos wiekszego.

Mamy lego duplo piekarnia, teraz kupilam zestaw samych klocków ( 80 sztuk). Mala duzo buduje i juz zaczyna jej brakowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2020, 16:11

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami gratulacje! Bedzie para :)

Ciekawe czy u mnie tez sie sprawdzi ;)

malami.91 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
‹‹ 1619 1620 1621 1622 1623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ