X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas siostra tez przebakiwala o losowaniu. Zobaczymy. Za to chce rzucic haslo zeby nie kupowac dzieciom prezentow od kazdego. Tylko zrzuta i kazde by dostalo jeden wiekszy. I nie na Mikolaja tylko w Swieta. Bo na Mikolaja byl przesyt mambetli. Ze dzieci nie wiedzialy co z soba zrobic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska dobrze ze łykacie witaminy i oby reszta rodziny zdrowa pozostała 😉 ja zwykle jesienia i zima bralam, w tym roku jakoś późno ale w końcu zaczęłam brać 😉

Malami i Artemida czytając co piszecie też pomyślałam że może odmienna płeć? Powodzonka. Z tym brzuchem też słyszałam że w kolejnych ciazach pojawia się szybciej. U mnie się to nie sprawdziło więc nie zawsze tak jest. W drugiej miałam brzuch mniejszy na koniec niż w pierwszej no ale córka była mniejsza od syna

Do mnie wczoraj siostra dzwonila z pytaniem co na święta dla dzieci, wstępnie ustaliłyśmy żeby się złożyć, teraz trzeba się zapytać reszty rodziny 😉
    Ja dla syna lego obstawiam a dla córci może jakaś lale bo ma jedna i to już bez dłoni 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 15:18

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę z tym składaniem się to rzeczywiście dobry pomysł, co prawda u mnie dużo dzieci w rodzinie nie ma (moje 1, brat ma 3). Ale fakt faktem ja już tonę w zabawkach.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam czy nie kupić teraz jakiegoś drzewka w doniczce, żeby chociaż nastrój świąteczny w domu był zapewniony 🙂. Kto wie co to dalej będzie, może tylko spożywcze i apteki zostaną otwarte. Wyciąć z ogródka nie mam co😋.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 15:36

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj my też toniemy w zabawkach...i też myślę o jednym ale dużym prezencie :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie myslę o dużym prezencie (poczekam aż młody zacznie marzyć) bo te małe zawsze można pochować i wyjąć za jakiś czas. Starszym nastolatkom kasę dajemy a Jackowi teściowa kazała coś kupić lub odłożyć "na książeczkę". Mam pełno jakiś zabawek pochowanych dla dzieci w rodzinie/znajomych na inne okazje niż święta ( gdy odwiedzamy się) więc coś się znajdzie i dla Jacka + Kicia kocia książka z okienkami. On i tak nie powie jeszcze co chce, nie rozumie tej tradycji a wiem że małe rzeczy też go cieszą, książeczki itp.

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mając na myśli duże mam w głowie LEGO Duplo :) nic co zajmuje dużo miejsca bo go u nas nie ma 😂

• symbolica Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa no lego Duplo też się ceni,a rzeczywiście miejsca dużo nie zabiera, więc pomysł bardzo dobry.☺️👍

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica jak mąż i teściowa ?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wiecie jak to jest: mój żłobek państwowy możliwe ze będzie zamknięty bo opiekunki wezmą opiekę nad swoimi dziećmi ze względu na zamknięcie szkół i naukę zdalna. Czy ze względu na zamknięcie placówki ja lub mąż możemy iść na opiekuńczy? 😱

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli będziesz miała zaświadczenie że żłobek jest zamknięty to należy się wam opieka tak samo jak było w marcu 80% płatna

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaświadczenie ze żłobka i do pracodawcy złożyć?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka wg mnie tak. I jeszcze specjalny wniosek do ZUS trzeba wypełnić.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie samo coś jak na opiekę podczas choroby, tak?

Eh... No zobaczymy czy mi żłobek zamkną, ale dupa :/
    Albo ta kwarantanna narodowa czy zrobią.
    W marcu miałam teściowa i opiekunkę a teraz tylko żłobek, wiec nic nie wiem o zasadach :/

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Jest inny wniosek przeznaczony na opiekę że względu na Covid.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka zadzwoń na infolinię do ZUSu to ci odpowiedza i podpowiedza co zrobić.
    Wydaje mi się że w takiej sytuacji powinnas dostać zasiłek ale lepiej się upewnić.
    Ja jestem ciekawa jak długo będą przedszkola i żłobki otwarte... Wydaje mi się że nie za długo.
    Malami a jak teraz postawisz drzewko to nie znudzi ci się do świąt? Ja się zastanawiam czy zrobić z synem w tym roku kalendarz adwentowy. Póki co dopiero obmyslam co i jak i pod koniec miesiąca trzeba by coś ogarnąć bo teraz by nie miało to sensu.
    Symbolica też myślę że dzieci nie świadome to nie potrzebuja nie wiadomo jakiego prezentu ale moja już patrzy że jak brat coś ma to ona też chce więc musze jej kupić coś co ja zainteresuje żeby bratu Lego nie podbierala. Tym samym doszlam do wniosku ze małej chyba Lego Duplo kupie...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, do świąt by stało na zewnątrz, bez żadnych ozdób 😉.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa się trzyma i martwi o syna. A mąż podobno opròcz gorączki nogi bolą.. mnie w sumie też ale sądziłam że to od chodzenia, czułam sié nieswojo wieczorem (temp. 37,2) i łyknęłam Ibuprom 400 bo sądziłam że to od piersi ktòra mnie pobolewała.. teraz jest ok.

Malami no.można w donicy postawić w ogròdku, potem w domu ( podlewać) i potem zasadzić w ogrodzie po adaptacji gdzieś w garażu czy innym zimniejszym miejscu. My tak robimy. A na drugi rok można udekorować w ogrodzie albo ponownie wykorzystać w domu.

Lutyska rozumiem, Duplo to bardzo dobry pomysł. Jacek uwielbia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 22:02

da8300b52b.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz zaczynamy zamawiać prezenty. Większość kupuje przez internet, tak mi jakoś wygodniej :)

Dla Agatki kupilam lego duplo, ma juz jeden zestaw, duzo sie nim bawi a zajmuje malo miejsca.

Tez zastanawiamy sie jak beda wyglądać swieta w tym roku..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez piszac "wiekszy" mialam na mysli cene, nie gabaryt. I tez raczej beda duplo. :) w Lidlu maja byc przecenione duze paczki 80 elementow za 79 zl (ceneo 111).
    Mam tylko nadzieje ze beda tez online bo srednio mam teraz jak biegac po lidlach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2020, 06:53

‹‹ 1618 1619 1620 1621 1622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ