X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Malami, lepiej to mieć za sobą.

Tak wyglądam jakbym sobie makijaż strzeliła, 😉 opuchlizna zeszła już w dużej mierze..
    https://zapodaj.net/f3659cb3a9654.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 14:37

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, biedna. Ale tak na serio to nie jest źle, trochę ciemnego cienia na drugą powiekę i smokey eyes jak się patrzy 😁.

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dni temu ostatni raz nakarmiłam Jasia piersią. Dziś wrzuciłam dane w licznik. Patrzcie ile mleka wypił 😮. Z jednej strony jestem szczęśliwa, że w końcu spokojnie śpię w nocy, a z drugiej strony trochę mi żal, że to już koniec 😥.
    df41fc82e317.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 16:56

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami i jak szło odstawienie, odstawiałas powoli czy po prostu przestała dawac z dnia na dzień? Jak to przyjął?

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami, kochana, jaki koniec? to tylko krótka przerwa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami patrz na to z drugiej strony-jak długo Jasia karmilas, a ten przelicznik pięknie wygląda 😉
    No i właściwie teraz czas na odpoczynek i regenerację dla Ciebie bo jeszcze trochę a będziesz mieć następnego malego ssaka 😉

Symbolica współczuję ale tak jak Malami pisze, pomaluj drugie oko i nie podpanie 😉 ja kiedyś musiałam męża tuszować bo miał wypadek w pracy a na studia musiał iść

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, w dzień on się w zasadzie sam odstawił na początku września zaraz jak się okazało, że jestem w ciąży. Miał też wtedy katar i trudno mu się ssało, więc w sumie do dziś nie wiem jaka była przyczyna, że przestał wołać cyca. Na śpiocha oczywiście nadal chciał, więc karmiłam go po drzemce, żeby jeszcze trochę pospał i w nocy. Nocki przejął mąż, a drzemki w dzień mu się wydłużyły, więc przestałam brać go do łóżka jak się obudził i tak oto żyje bez cyca już te kilka dni. Dziś jak przyszłam do nich do łóżka nad ranem to szukał cyca, ale nie dałam, przytuliłam go i zaraz przysnął.

Monika, Lutyska, no tak, chwila przerwy i będzie ta sama historia. Boję się tylko żeby się Jasiowi wtedy nie przypomniało... tandem to zdecydowanie nie dla mnie.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mnie to zastanawia bo Franek cos ostatnio bardzo zainteresowany moim dekoltem. Siega reka i mowi "cycy". Nie orzychodzi mu do glowy zeby lapac ustami ale kto wie co to bedzie.
    Ja juz na ostatniej prostej. Jutro ostatnie ktg prywatnie. Poniedzialek/wtorek mam sie zglaszac do szpitala. W piatek dzwonie do poloznej jeszcze potwierdzic szczegoly. Wczoraj juz sie balam ze nie doczekam bo kiepsko sie czulam i w nocy mocno bolalo podbrzusze. Ale na szczescie dzis spokojniej.
    W tej sytuacji wole jechac ma spokojnie niz w nocy ma Sor :/ Kto wie co tam sie dzieje w tych szpitalach.
    W ubiegly piatek (2 tyg przed terminem) dr wyliczyl wage dziewczyny na 3400. Twierdzi ze dobije do 3800-4. I ze widzi tylko cc. Ale on w szpitalu nie pracuje wiec tam bedzie rozmowa od poczatku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ostatnio wkłada ręce mi pod bluzkę i się śmieje, a przecież sama się już dawno odstawiła...
    Malami Ty masz jeszcze trochę czasu to może nie będzie tak źle? Chociaż u siostry są dwa lata roznicy i starszak też chciał ale mówiliśmy że to dla dzidzi a on dostanie... I tam coś co lubił dostawał (niekoniecznie słodkie bo tego nie był uczony)
    Monika a moze mała zwolniła na koniec? Ciekawe co w szpitalu ci powiedzą. A mierzył ci bliznę po cc? Cokolwiek zrobia, musi być dobrze 😉 także szybkiego i bez bolesnego porodu. Będziemy trzymać kciuki 😉

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie trzymajcie. Przydadza sie. W dziwnych czasach przyszlo mi rodzic.

Blizne mi sprawdzal na usg tv. Nic sie z nia nie dzieje zlego.

A Alicja chyba wrecz przyspieszyla (???) bo na wizycie 2 tyg wczesniej byla oceniana na 2500. I w 2 tyg niecaly kilogram? Nie wierze tym usg.
    Zrobilam zdjecie brzucha w tym samym dniu ciazy co z Frankiem i wygladaja bardzo podobnie. Moze Franka byl ciut wiekszy. Ale i ja wtedy przytylam 17kg a teraz ok 11.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 22:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te wyliczenia to przecież na podstawie wielkości nóżek, brzucha i chyba główki? Czyli może być np długa i chuda przez co wagę orientacyjna myli 😉 jeszcze błąd szacunkowych należy mieć na uwadze.
    u mnie akurat się lekarz nie pomylił ani przy synie ani przy córce, moja siostra też do niego chodzi i też jej się zgadzało 😄 aczkolwiek zawsze miałam w głowie że nie koniecznie musi byc ta waga itp
    Monia nie ty jedna teraz rodzisz także będzie dobrze. Czasy dziwne ale to raczej jeszcze potrwa.
    Aż zniechęca do zachodzenia w ciążę 😝 kiedyś więcej myślałam o kolejnym dziecku a teraz jakoś mi te myśli przechodzą...

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, podchodze zadaniowo. Wejsc, urodzic i wyjsc :)
    U nas z Frankiem bylo az 700g pomylki. Mial byc 3400 a urodzil sie ponad 4100. No zobaczymy :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze nie powinnam ale strasznie sie ciesze jej szczesciem. 2 minuty przed polnoca urodzila coreczke Porzeczka z naszej grupy :) Bardzo jej kibicowalam.

Papapatka, Lutyska lubią tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Wiem, ze nie powinnam ale strasznie sie ciesze jej szczesciem. 2 minuty przed polnoca urodzila coreczke Porzeczka z naszej grupy :) Bardzo jej kibicowalam.

Monika fajnie że o tym napisałaś, pamietam o Porzeczce.
    Czasem zastanawiam się jeszcze coby Emiq ale skasowała konto, posty i ślad po niej zaginął.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czasem o niej mysle. Bardzo bylam poruszona jej pamietnikiem...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika trzymamy kciuki :)
    Ala też mi wkłada rękę w dekold i klepie...tak bardzo bym chciała żeby się sama odstawiła 🙏
    Porzeczka ? Z listopadowych mam ?:)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttak, teraz jest ze mna w listopadowych :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też pamiętam Porzeczkę🙂. Super, że ma już swoje szczęście 🙂.

U mnie był na USG błąd w drugą stronę. Jaś miał być gigant, a urodził się kurczak 3200🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 08:40

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też powoli myślę o drugim dzieciątku, ale niech chociaż ta druga fala covidu minie :/

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum ja też myślę o drugim dziecku ale czekam tak jak Ty 😀
    Ja nie pamiętam porzeczki...

‹‹ 1623 1624 1625 1626 1627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ