X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Malami, lepiej to mieć za sobą.

Tak wyglądam jakbym sobie makijaż strzeliła, 😉 opuchlizna zeszła już w dużej mierze..
    https://zapodaj.net/f3659cb3a9654.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 14:37

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, biedna. Ale tak na serio to nie jest źle, trochę ciemnego cienia na drugą powiekę i smokey eyes jak się patrzy 😁.

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dni temu ostatni raz nakarmiłam Jasia piersią. Dziś wrzuciłam dane w licznik. Patrzcie ile mleka wypił 😮. Z jednej strony jestem szczęśliwa, że w końcu spokojnie śpię w nocy, a z drugiej strony trochę mi żal, że to już koniec 😥.
    df41fc82e317.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 16:56

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami i jak szło odstawienie, odstawiałas powoli czy po prostu przestała dawac z dnia na dzień? Jak to przyjął?

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami, kochana, jaki koniec? to tylko krótka przerwa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami patrz na to z drugiej strony-jak długo Jasia karmilas, a ten przelicznik pięknie wygląda 😉
    No i właściwie teraz czas na odpoczynek i regenerację dla Ciebie bo jeszcze trochę a będziesz mieć następnego malego ssaka 😉

Symbolica współczuję ale tak jak Malami pisze, pomaluj drugie oko i nie podpanie 😉 ja kiedyś musiałam męża tuszować bo miał wypadek w pracy a na studia musiał iść

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, w dzień on się w zasadzie sam odstawił na początku września zaraz jak się okazało, że jestem w ciąży. Miał też wtedy katar i trudno mu się ssało, więc w sumie do dziś nie wiem jaka była przyczyna, że przestał wołać cyca. Na śpiocha oczywiście nadal chciał, więc karmiłam go po drzemce, żeby jeszcze trochę pospał i w nocy. Nocki przejął mąż, a drzemki w dzień mu się wydłużyły, więc przestałam brać go do łóżka jak się obudził i tak oto żyje bez cyca już te kilka dni. Dziś jak przyszłam do nich do łóżka nad ranem to szukał cyca, ale nie dałam, przytuliłam go i zaraz przysnął.

Monika, Lutyska, no tak, chwila przerwy i będzie ta sama historia. Boję się tylko żeby się Jasiowi wtedy nie przypomniało... tandem to zdecydowanie nie dla mnie.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mnie to zastanawia bo Franek cos ostatnio bardzo zainteresowany moim dekoltem. Siega reka i mowi "cycy". Nie orzychodzi mu do glowy zeby lapac ustami ale kto wie co to bedzie.
    Ja juz na ostatniej prostej. Jutro ostatnie ktg prywatnie. Poniedzialek/wtorek mam sie zglaszac do szpitala. W piatek dzwonie do poloznej jeszcze potwierdzic szczegoly. Wczoraj juz sie balam ze nie doczekam bo kiepsko sie czulam i w nocy mocno bolalo podbrzusze. Ale na szczescie dzis spokojniej.
    W tej sytuacji wole jechac ma spokojnie niz w nocy ma Sor :/ Kto wie co tam sie dzieje w tych szpitalach.
    W ubiegly piatek (2 tyg przed terminem) dr wyliczyl wage dziewczyny na 3400. Twierdzi ze dobije do 3800-4. I ze widzi tylko cc. Ale on w szpitalu nie pracuje wiec tam bedzie rozmowa od poczatku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ostatnio wkłada ręce mi pod bluzkę i się śmieje, a przecież sama się już dawno odstawiła...
    Malami Ty masz jeszcze trochę czasu to może nie będzie tak źle? Chociaż u siostry są dwa lata roznicy i starszak też chciał ale mówiliśmy że to dla dzidzi a on dostanie... I tam coś co lubił dostawał (niekoniecznie słodkie bo tego nie był uczony)
    Monika a moze mała zwolniła na koniec? Ciekawe co w szpitalu ci powiedzą. A mierzył ci bliznę po cc? Cokolwiek zrobia, musi być dobrze 😉 także szybkiego i bez bolesnego porodu. Będziemy trzymać kciuki 😉

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie trzymajcie. Przydadza sie. W dziwnych czasach przyszlo mi rodzic.

Blizne mi sprawdzal na usg tv. Nic sie z nia nie dzieje zlego.

A Alicja chyba wrecz przyspieszyla (???) bo na wizycie 2 tyg wczesniej byla oceniana na 2500. I w 2 tyg niecaly kilogram? Nie wierze tym usg.
    Zrobilam zdjecie brzucha w tym samym dniu ciazy co z Frankiem i wygladaja bardzo podobnie. Moze Franka byl ciut wiekszy. Ale i ja wtedy przytylam 17kg a teraz ok 11.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 22:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te wyliczenia to przecież na podstawie wielkości nóżek, brzucha i chyba główki? Czyli może być np długa i chuda przez co wagę orientacyjna myli 😉 jeszcze błąd szacunkowych należy mieć na uwadze.
    u mnie akurat się lekarz nie pomylił ani przy synie ani przy córce, moja siostra też do niego chodzi i też jej się zgadzało 😄 aczkolwiek zawsze miałam w głowie że nie koniecznie musi byc ta waga itp
    Monia nie ty jedna teraz rodzisz także będzie dobrze. Czasy dziwne ale to raczej jeszcze potrwa.
    Aż zniechęca do zachodzenia w ciążę 😝 kiedyś więcej myślałam o kolejnym dziecku a teraz jakoś mi te myśli przechodzą...

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, podchodze zadaniowo. Wejsc, urodzic i wyjsc :)
    U nas z Frankiem bylo az 700g pomylki. Mial byc 3400 a urodzil sie ponad 4100. No zobaczymy :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze nie powinnam ale strasznie sie ciesze jej szczesciem. 2 minuty przed polnoca urodzila coreczke Porzeczka z naszej grupy :) Bardzo jej kibicowalam.

Papapatka, Lutyska lubią tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Wiem, ze nie powinnam ale strasznie sie ciesze jej szczesciem. 2 minuty przed polnoca urodzila coreczke Porzeczka z naszej grupy :) Bardzo jej kibicowalam.

Monika fajnie że o tym napisałaś, pamietam o Porzeczce.
    Czasem zastanawiam się jeszcze coby Emiq ale skasowała konto, posty i ślad po niej zaginął.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czasem o niej mysle. Bardzo bylam poruszona jej pamietnikiem...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika trzymamy kciuki :)
    Ala też mi wkłada rękę w dekold i klepie...tak bardzo bym chciała żeby się sama odstawiła 🙏
    Porzeczka ? Z listopadowych mam ?:)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttak, teraz jest ze mna w listopadowych :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też pamiętam Porzeczkę🙂. Super, że ma już swoje szczęście 🙂.

U mnie był na USG błąd w drugą stronę. Jaś miał być gigant, a urodził się kurczak 3200🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 08:40

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też powoli myślę o drugim dzieciątku, ale niech chociaż ta druga fala covidu minie :/

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum ja też myślę o drugim dziecku ale czekam tak jak Ty 😀
    Ja nie pamiętam porzeczki...

‹‹ 1623 1624 1625 1626 1627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ