X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede relacjonowac nasze poczynania z dwijka. Mam madzieje ze Was nie zraze :D

malami.91, Lutyska, symbolica lubią tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się chwalę dziś pierwszą nocką przespaną w całości🙂 Zasnął chwilę przed 20 a obudził się 6:30🙂. Tego jeszcze u nas nie było 🤩.

Moniiiikaaaa, Lutyska, symbolica, artemida27 lubią tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami super, gratulacje co za luksus.

Ja pasuje z rodzeństwem. 18 mc kpi, teraz 3 mc kp, nocne usypianie ok 1h i brak już drzemek w ciągu dnia. Moje dziecko funkcjonuje jakby sen nie był jej w ogóle potrzebny... już wszystko przerabiałam, brak bajek, pochowanie części zabawek, wyciszanie, 0 cukru, owoce do 12 i wyglada ze ona po prostu tak ma... 🤷‍♀️

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka widocznie taki "urok" Zosi ...a w żłobku też nie śpi ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 12:50

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paparka dokładnie widać Zosia potrzebuje mniej snu 😊

Monika kciuki już zaciśnięte i czekamy ;)

U nas miał się urodzić mały i urodził się mały ale chyba nawę wychodziło ze miał ważyć mniej a ważył 2820, czasem na różnych sprzętach u różnych lekarzy w tym samym dniu byla różnica 0,5kg 🤷‍♀️ wiec to loteria czy uda się wyliczyć wagę czy nie

U mnie w biedronce promocja na zabawki przy zakupie min 2 -50% na każda, nie muszę mówić jak się obkupilam 😅 promocja wynika chyba z tego ze był remont biedronki i była na ponad miesiąc zamknięta

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina właśnie mąż mi mówił że wysyp zabawek w Biedronce dlatego nie idę 😂 zamówiłam Ali na Mikołaja
    https://bonito.pl/k-49825932-swinka-peppa-kocham-naklejac-czesc-2?gclid=CjwKCAiA17P9BRB2EiwAMvwNyCLhFqkwgVM_EAgm2DE0wDa1Nr7AqdkS-da_dp04kZObPklGrDbPyBoCz9kQAvD_BwE
    Bo bardzo kocha naklejki i Peppe do tego jeszcze jakiś drobiazg i prezent na Mikołaja mam :)

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Papatka widocznie taki "urok" Zosi ...a w żłobku też nie śpi ?

Właśnie w żłobku śpi!
    Ale jak idzie do żłobka to budzimy ja o 6.40 i tam kima 1,5 h. Jak nie idzie do żłobka bo weekend czy choroba to wstaje o 8, sama i już nie śpi w ciągu dnia. Chodzi spać 21/22/23.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda wyobraź sobie wysyp zabawek + każda za polowe ceny 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 20:17

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina nie pójdę bo mamy już za dużo zabawek 😂

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w weekend zrobilam zamowienie na allegro na ksiazeczki z naklejkami. Oczywiscie mnie ponioslo. Wreszcie Franek dorosl no puzzli na ktore sie czailam od roku. Czuczu Woz Strazacki. Takie duze.
    Odkad mieszkamy u siebie to nam sie rytm dnia ulozyl i zawsze po drzemce po poludniu mrobimy ze 2 malowanki, troche naklejania i zabawa zabawkami az tata wroci. Tyle ze ten rytm potrwa jeszcze ze 2 dni hahaha.
    Moje wicie gniazda przejawia sie teraz w sortowaniu zabawek. Bo w tych pudlach jeden wielki smietnik. Wszystko hurtem. Polowe pochowalam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja chowam na 1-3 miesiące zabawki po czym wymieniam. Dzieci się cieszą jakby nowe zabawki dostaly. Robiłam tak jak mieszkalismy u teściów bo bylo za mało miejsca, teraz też tak robie bo to działa 😁
    U nas nie ma zainteresowania puzzlami, za to czysta kartka i kredki i dziecka nie ma

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Franek lubi. Takie z 2 uklada. Teraz cwiczy z 3,4,5. Ale jak zostawie samopas to sie poniewieraja a opakowania podeptane. Poprzekladalam do torebek strhnowych. A Malowanie znacznie dluzej go zajmuje jak mu wydrukuje jakis obrazek. Na czystej cos tam sobie pobazgrywal ale nie za dlugo.
    Od Ciebie wlasnie zapamietalam to chowanie zabawek. U nas nie ma jeszcze mebli wiec jak wszystko jest hurtem w plastikowych pudlach to nie ma sie jak bawic bo wszystko rozkompletowane.
    Wczoraj na dobranoc czytalam o montessori i tak mnie wzielo na to sortowanie. Wykorzystalam tez 2 fajne pomysly z jakiegos bloga. Nawlekanie kolek na sznurek. Wzielismy te z piramidki. I przyczepianie spinaczy do bielizny na korkowa podstawke. Takie proste a ile skupienia wywolalo u takiego malego czlowieka. A mi bylo latwiej bo moglam usiasc :)
    Nastepny bedzie makaron rurki.
    A i najwazniejsze. Mega polecam serial Gambit Krolowej. Swietny. Tydzien temu pochlonelismy z mezem. A dzis przyniosl ze strychu moje stare szachy ktore lezaly tam ponad 20 lat :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 20:53

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze tak zmienię temat na Covid, mimo ze wszyscy pewnie są tym zmęczeni.
    Zmarł na covid ksiądz, który udzielał mi ślubu, jakoś bardzo mną to wstrząsnęło...
    już mam po dziurki w nosie tego koronawirusa, a służba zdrowia leży.

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka przykro mi..
    Dziś dowiedzialam sie od mamy ze moja ulubiona nauczycielka z podstawowki walczy o życie w szpitalu..

Agatka dluuugo nie interesowała sie puzzlami, od jakiegos miesiąca ciagle chce ukladac.
    Przerabialiśmy na 2, 3,4,5.

Ostatnio kupiłam jej na 30 i sporo ogarnia sama. Pouklada pieski a my pomagamy jej je połączyć w całość.

Zmienilismy sposob usypiania; klade sie z nia w łóżku, przytulam, śpiewam az zasnie. Jesli nie ma drzemki w dzien pada w sekunde juz kolo 19:30. Jesli ma drzemke to meczymy sie do 22.
    Ciągle jednak częściej spi w dzien niż nie- bez drzemki jest marudna i strasznie placzliwa. Klade ja na siłę, ona ciagle powtarza ze nie bedzie spała.

O której nie zasnie to i tak wstanie o 7.
    Tak, jak dziecko zaczyna przesypiac noce to zaczyna sie zupelnie inne zycie :-D
    Trzeba sie cieszyć bo zaraz wszystko od nowa ;)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja raczej puzzlami się nie interesuje. Mamy czuczu zwierzątka 2+, jak zapytam to pokaże gdzie pasuje, ale sama nie bardzo. Co do rysowania to lubi kredki żelowe, ale muszę pilnować bo zacznie mazać po krzesełku, ubraniu i twarzy :p
    Szukam powoli stolika i krzesełka dla niej, bo na krzesełku do jedzenia mało miejsca do rysowania. Plus taki, że nie może wyjść i rysować po meblach i podłodze :p
    Waham się między regulowanym:
    https://www.ikea.com/pl/pl/p/flisat-biurko-dla-dziecka-regulowane-20273594/

Ale krzesło do tego jest bez oparcia, to nie wiem czy to zdrowo.
    Druga opcja (sporo tańsza) to
    https://www.ikea.com/pl/pl/p/laett-stolik-dzieciecy-i-2-krzesla-bialy-sosna-50178411/

No ale pewnie z tego drugiego szybciej wyrośnie.

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I najlepsze ; dzis ogladamy książeczki, w jednej z nich jest obrazek Mikołaja. Tlumacze jej kto to jest, ze daje prezenty itd. Na koniec pytam co by chciala dostac od Mikolaja; "Paćka"- jej ulubiona postać z Kici Koci, byl czas ze czytaliśmy tylko te strony gdzie pojawial sie Pacek, okazuje sie ze sa takie maskotki, wiec ok ;)
    "au au"- poczatkowo myslalam ze chodzi o kolejna maskotke ale potem pokazala mi puzzle, no i "noał cita"- nowe książeczki :-D

Wlasnie zamawiam :-D

symbolica lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super się już komunikuje :) u mnie jeszcze do tego daleko.
    Ja jestem po 1 odcinku gambitu królowej, rzeczywiście super się zapowiada, ale czasu brak na dalsze odcinki, może w niedzielę :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, na prawde pieknie mowi.
    My mamy mammut od wiosny. Do malowania podaje 2 kredki bo u babci juz sciany pomalowane. Jak sa 2 to mi latwo nad nimi zapanowC :D Krzeselko do karmienia od jakiegos czasu parzy w dupke. Jedzenie przy stole na zwyklym krzesle albo jak nie jem w tym czasie co on to wlasnie na ikeowskim.

Dzis drukowalam nowe malowanki. Chcialam dogodzic i znalazlam obrazek z owczarkiem niemieckim (mamy takiego na podworku), daje Frankowi a on "ooo lis". Masz Ci los :D
    A moje ostatnio ulubione slowo to "Bawo" czyli brawo.

Bumbum, na szczescie jest tylko 7 odcinkow :) I Dorocinski wisienka na torcie. Ja tez codziennie jeden ja Franek poszedl spac i ja sie kladlam przed polnoca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 23:07

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Ali tłumaczę że przyjdzie Mikołaj :D Ala już bardzo ładnie mówi ostatnio jak mąż ją odprowadzał do żłobka to powiedziała "mama i tata kochają Ale❤️" Panie w żłobku bardzo ją chwalą za mowę 😉

Bumbum my mamy ten stolik z Ikea Lett :) całkiem fajny tylko biały i zaraz kredki wędrują poza kartkę...

Co do puzzli to coś tam próbuje ale nie jest wielka fanka 😀

Moniiiikaaaa, malami.91 lubią tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś szukał promocji na pampersy z Lupilu wczoraj w Lidl widziałem 68sz za 30 zl

bumbum lubi tę wiadomość

‹‹ 1624 1625 1626 1627 1628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ