X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak jest Ok 0st to tez ubieramy rajtki i spodnie dresowe zwykle cieplejsze

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Mojego to w ogóle ciężko wyciągnąć jak już kiedyś pisałam. Wczoraj wieczorem wyszliśmy, ale po 15min chciał wracać do domu. Także my to się dłużej szykujemy niż jesteśmy na dworze 🙄. No ale rękawiczek np. nie uznaje, więc wcale się nie dziwię, że zaraz mu zimno.
    Malami a gdybyś mu takie z palcami rękawiczki ubrała.

Mojego za bardzo interesują patyczki, kamyczki, liście i zaraz chce pupę gdzieś posadzić a nie tak łazić... Szuka zabawek 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 18:39

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ali ubieram rajstopki i cieplejsze spodnie lub leginsy kombinezon odbieramy w sobotę dopiero 🙂
    Ala też lubi patyki i kamienie i musi grzebać ale na szczęście kuca sobie 😃

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Malami ile już mieszkacie? Tak mi się przypomniało że mój syn co prawda miał prawie 3lata jak się przeprowadziliśmy ale wtedy też nie chciał na spacery wychodzic ani nigdzie jeździć. Chyba tak mu się dom podobał że nie chciał wychodzić z niego 😁 z sąsiadka rozmawiałam i u nich było podobnie po przeprowadzce mimo że dzieci były przyzwyczajone do dworu.

Już ponad pół roku mieszkamy, a wychodzić nie chce od tygodnia gdzieś, może 2. Chyba od momentu jak zaczęliśmy zakładać zimową kurtkę 🤔.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale smutna historia.. kolejna: https://pomagam.pl/marzeniekaroli?fbclid=IwAR1th2Bq7m-5kK3yAVsRHWN28mEjnmFm0fB08TUbwu6f5mey7L0e_3K1kCc

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2020, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami myślę że Jasiowi się to zmieni 😉 a może mu niewygodnie w tej kurtce?

malami.91 lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica nie mogę czytać takich historii...myśląc o kolejnej ciąży mam dużo większe obawy niż zachodząc w pierwszą...😒

• bumbum Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, wczoraj temperatura ostro skoczyła po południu (39.3). Udało się dostać do lekarza. Dobrze że nie posłuchałam lekarki z teleporady, żeby poczekać z gorączką 2-3 dni i zbijać tylko. Poleciła tylko zrobić badanie moczu rano. Ale do lekarza pojechaliśmy i okazało się że to angina 😔
    Dostała antybiotyk.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum brawo za czujność. Ech Ci lekarze, dziecko by Ci męczyło jeszcze tyle dni. Te teleporada to jest porażka.

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, że teleporady to porażka. Moja siostra wyszła w poniedziałek ze szpitala po tym jak przez ponad tydzień lekarka leczyła jej anginę właśnie przez teleporady. Antybiotyk nie zadziałał, w pewnym momencie ledwo mówiła, zaczęło boleć ją ucho, pół szczęki. Pojechała na sor i zatrzymali ją na oddziale. Stamtąd po 4 dniach wyszła jak nowa.l

Lutyska, mam nadzieję, że to chwilowe, bo ja potrzebuję ruchu. A wieczorem jak mogę wyjść sama to już nie chcę, bo mieszkamy niedaleko czegoś ala las i jakoś tak dziwnie samej po ciemku.
    Ogólnie to Jaś teraz jest na "nie" jeśli chodzi o większość czynności. Czasem się muszę 15min produkować i namawiać tłumaczyć, żeby np. pozwolił sobie zmienić pieluchę albo zszedł na dół. Do niedawna był ugodowy a teraz 🤦🏼‍♀️. W dodatku zmienia zdanie co minutę, np. w połowie schodów się rozmyśla, że on jednak chce wracać na górę. Bardzo się staram żeby wykrzesać z siebie ostatki cierpliwości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 11:08

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum jakie antybiotyk dostaliście ? Zdrówka !

• bumbum Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Augmentin

• symbolica Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami no nic nie zastąpi spotkania z lekarzem. Moja Wero jak dostała pierwszy raz w życiu antybiotyk na zapalenie płuc to miała reakcję alergiczną w postaci silnej biegunki.. na drugi dzień już byłam w przychodni i prosiłam o zmianę i dostała wtedy Augmentin ( wczesniej jej przepisała Taromentin) i już było dobrze. Ma na pierwszej stronie w książeczce zdrowia tę informację zaznaczoną.

Bumbum zdrowia!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 16:09

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala tez dostała kiedyś augumentin chyba bardzo popularny jest wśród dzieci ...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ulotce jest napisane że to lek dla niemowląt i dzieci, więc pewnie dlatego popularny. Mała dzisiaj dobry humor, je mało, ale ważne żeby piła. Pewnie gardło boli :/ ale już panujemy nad sytuacją, więc idzie ku lepszemu... W takiej sytuacji cieszę się że nie odstawiona jeszcze, bo w nocy nie chce nic co jej podajemy ale cycu jest ok, więc na pewno się nie odwodni...

malami.91, symbolica lubią tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam napisać ze ta dermatolog się poznała ze to było lojotokowe zapalenie skory a nie AZS. Mimo ze pediatra mówił ze jemu to wyglada na AZS i na czacie tez ze AZS. Te leki co przepisała-sztos. 5 dni i plamy zniknęły. A 1,5 roku temu ze 2-3 mc się bujalam z tym.

Ale w sumie o czym innym. U jednego z rodziców w żłobku potwierdzono covid. Grupa (nie Zosi) została oddzielone razem z jedna opiekunka i dwoje dzieci z tej grupy dzisiaj odesłano do domu z powodu gorączki. Jest jedna szatnia a wcześniej, popołudniami grupy były łączone (koło tej 14/15). Trochę się martwię...

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum oj tak cyc w przypadku chorowania często ratuje sytuację. Dobrze że sytuacja opanowana :-)

A co przepisała Papatka? Super, że pomogło. A covid krąży i będzie krążyć.. :-(

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już miałam dwa przypadki rodziców w placówce, nic w sumie nie zastosowano...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, bądź dobrej myśli. Słyszałam już o kilku przypadkach, że ludzie mieszkający ze sobą pod jednym dachem się od siebie nie pozarażali.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj moja kolezanka z pracy pisala ze maz i syn 17lat maja pozytywny a ona negatywny.

‹‹ 1636 1637 1638 1639 1640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ