Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruda, narobilysmy Wam ochoty na drugie Taki rosnacy brzuch to dobry motywator. Gdyby nie Alicja to bysmy sie orzeprowadzili pewnie w przyszle lato akbo i pozniej.
A polozna rzeczywiscie jajcara Oni tam maja cos nie tak w tej przychodni. Maja jeden samochod na cala przychodnie czy cos. A ja mieszkam pod miastem wiec maja z 10km.
Ja tez mam nadzieje ze nasze dwa bobasy beda mialy fajna wiez. Franek jest taki maly ze pewnie nawet nie bedzie pamietal jak bylo bez siostry.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 17:45
-
Monika, mój brat ma synów 8,5 i 7 lat. Faktycznie starszy nie pamięta życia bez młodszego. To tak jakby od zawsze razem 🙂. Wiadomo że czasem się biją itd., ale ogólnie żyć bez siebie nie potrafią 🙂.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 17:52
Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Bumbumkurvzę, urok żłobka.. ja bym już podała żebyście miały spokojniejsza noc.. kurczę bałabym się, że w nocy urośnie bo zazwyczaj tak jest.. w sumie zależy jak mała się czuje.. Urósł tempka? Zdròwka dla Kornelki i jak najspokojniejszej nocy.
Mamy chlopcòw - bardzo ważne, przeczytajcie ten artykuł mamy pediatry... Ja nie wiedziałam że coś takiego może się (nawet noworodkowi najczęściej..!! ) przyrafić i grozi utrata jądra w b.kròtkim czasie:
https://mamapediatra.pl/2019/10/15/kiedy-jadro-sie-skreca/Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 23:09
-
Nas teraz nie bylo 40 minut w domu.. wyprawa do paczkomatu i jak wracaliśmy to jeszcze jeden SMS z inpostu i powròt i do domu - tak wyglądają u nas zimowe spacery.. do śpiwora, a nawet dwòch ☺️ :
https://naforum.zapodaj.net/d1232b6ccd5c.jpg.html
Butòw mu nawet nie wkładam..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 12:15
ruda90 lubi tę wiadomość
-
Mojego to w ogóle ciężko wyciągnąć jak już kiedyś pisałam. Wczoraj wieczorem wyszliśmy, ale po 15min chciał wracać do domu. Także my to się dłużej szykujemy niż jesteśmy na dworze 🙄. No ale rękawiczek np. nie uznaje, więc wcale się nie dziwię, że zaraz mu zimno.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Mojego śniegowe spodnie właśnie dziś w ktòrejs z paczek są... Będzie się bawił śniegiem ale na naszym placu na śniegu, bo uwielbia siedzieć i się bawić... W parku na liściach przy 12* ok ale teraz żeby mi siadał na chodniku sobie nie wyobrażam. Dlatego wòzek i załatwiam sprawy przy okazji a jemu to pasuje. A śniegu już nie ma..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 12:35
-
Podałam dopiero rano, w nocy sprawdzaliśmy kilka razy i nie dochodziło do 38.5. rano było 38.7 i podałam i teraz jest już 37 i od 5h nie rośnie. Ogólnie bardzo markotna, ale w sumie babcia się nią opiekuje, której dawno nie widziała, może dlatego, bo dopóki byłam na dole to humor i apetyt dopisywał. Zobaczymy co będzie dalej, na pewno do końca tygodnia nie puszczę do żłobka.
-
My byliśmy dzisiaj prawie 2 godziny 😉 jak wychodziliśmy pokawyzalo -5st odczuwalna -8% wiec ubrałam śniegowce, rajtki, spodnie takie ciepłe na śnieg, kurtke zimowa cieplejsza, sweter ciepły, gruby szalik, ciepła czapkę, zwykle rękawiczki bo grubych nie lubi takich śniegowych (kupiłam dziś cieplejsze ale nie aż fak grube zobaczymy czy zaakceptuje) i najpierw w wozku załatwiliśmy małe zakupy typu piekarnia, wędlina, odbiór paczki w sklepie, potem wróciliśmy do parku i tam sobie biegał, potem już byl zmęczony i powrót do domu w wozku i padł na drzemkę. My codziennie chodzimy na 2 spacery każdy trwa minimum godzinę do 2 godzin.
-
nick nieaktualnyMoja woli chodzić niż jezdzic, więc wózek spakowalismy juz na strych. Spacery 0,5-1,5 godz. w zależności jaka mała ma ochotę. Moja ma rajty i leginsy albo spodnie dresowe i śniegowce a góra body dl. rekaw, bluza i kurtka, czapka i chustka na szyję. Rękawiczki ściąga po minucie ale jak jej zimno to na chwilę na spacerze ubierze 😁 zimna że spaceru nie wraca czyli jest ok. 😉
Jakbym miała coś załatwiać z dziećmi to albo autem albo też bym spiworek do wózka założyła bo to fajna sprawa i jazda do przodu. Jak mogę to jednak wole sama zalatwiac, sama na zakupy jeździć itp. Ostatnio na zakupach byłam o 19 😁
Bumbum jak tam mała? Coś jej dolega poza gorączka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 15:55
-
U nas też wózek nie wchodzi w grę. Raz na ruski rok da się namówić. Jak jeszcze nie było tak zimno to chodziliśmy na długie spacery, także dystans naprawdę spory potrafi przejść. No ale musi chcieć, a z tym mamy teraz problem 😁.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 16:07
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
nick nieaktualnyMalami ile już mieszkacie? Tak mi się przypomniało że mój syn co prawda miał prawie 3lata jak się przeprowadziliśmy ale wtedy też nie chciał na spacery wychodzic ani nigdzie jeździć. Chyba tak mu się dom podobał że nie chciał wychodzić z niego 😁 z sąsiadka rozmawiałam i u nich było podobnie po przeprowadzce mimo że dzieci były przyzwyczajone do dworu.
-
U nas tez jak go wypuszczę idzie nawet grzecznie i potrafi przejść z półtorej godziny jeseli oczywiście nie jest to przed drzemka i nie jest zmęczony 😊 jak jedziemy z mezem na rynek popołudniu to mały chwile siedzi w wozku i jak tylko zobaczy ze jest ba rynku to płacze żeby go szybko wypuścić bo chce biegać jeździć na rowerku. Przyzwyczaiłam go ze rano zawsze najpierw w wozku idziemy i załatwiamy co mamy załatwić i potem go wypuszczam a popołudniu jedziemy w wozku np do parku i tam go wypuszczam i biega sobie bo mamy 2 parki obok siebie a potem jak coś jeszcze do woźna jak koło jezdni gdzieś dalej chcemy iść ale w sumie mi wygodnie ze używamy wózka 😊 na nóżkach sporo potrafi przejść ale spacer w wozku to bardziej odpoczynek dla mnie można się zrelaksować 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 20:09