X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica imponująca ilość 😁

Malami spokojnie nie ma co sie martwić na zapas, czasami osoby które są ze sobą blisko nie zarażają się 🤷‍♀️

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, że on w ogóle nie złapał tego wirusa, bo np. inne osoby z pracy (które miały kontakt z chorym w tym samym czasie co mąż) zdążyły już zarazić swoich domowników a u nas nic. Jestem dobrej myśli. Wkurza mnie tylko jak słyszę pikanie termometra, bo mierzy sobie temp. co chwilę 🙄. I pulsoksymetr mi podprowadził 😋.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 20:54

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Zosia tez w domu od dzisiaj. Nowy rekord, przechodziła 2 tygodnie i 1 dzień ciągiem.
    Do końca tygodnia jestem na opiece na nią. Ma stan podgorączkowy i mokry kaszel.
    Niestety, Mąż ma objawy Covida. Jutro będzie umawiał się na test :/

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, dziewczyny, co rusz to chorobsko. Marze zeby ten sezon chorobowy juz minal.
    Zdrowiejcie szybciutko.

Tez slyszalam, ze bardziej polecana jest osobna suszarka. Ja czekam az wujek przywiezie mi z Holandii uzywke Miele za male pieniadze. Od lat piora i susza w uzywkach tej marki i bardzo sobie chwala.

My robilismy dzis z Frankiem pierniczki. Troche slodkie ale smyk zadowolony. Najbardziej podpasowalo dekorowanie pisakami z lukrem.

Symbolica, imponujace zakupy :) Tez musze ogarnac ta multiskrzynke bo czesto zamawiam a paczkomat mamy maly :)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dostaliśmy info ze żłobka że jedna osoba z grupy do której córka chodzi jest podejrzenie mononukleozy zakaźnej :/ dziecko w szpitalu leży z 40 stopniami gorączki ... Blady strach mnie obleciał, bo przeczytałam, że często na początku mylone z angina, a przecież moja ma anginę właśnie. Ale rozmawiałam z lekarzem i skoro córka nie ma gorączki i innych objawów to nie ma co drążyć tematu i męczyć dziecko z pobieraniem krwi. A tak w ogóle ta choroba rozwija się nawet 30-50 dni, więc właściwie jak niedawno miała kontakt to wyjdzie za miesiąc... :/ Mam nadzieję że ta choroba jednak się nie potwierdzi (na wyniki badań czeka się 10 dni).

• symbolica Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka kurczę trzymajcie się.

Malami oby było.tak dobrze jak jest i Was to ustrojstwo nie dopadło.

Monika mòwiac o skrytce myślałam.o paczkomatowej... Często to były małe paczki z ubraniami, ktòre śmiało mieściły się w wszystkie razem średniej skrytce. Ty urządzasz się więc większe zakupy są w pełni zrozumiałe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 22:57

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak zrozumialam. A u nas jest maly i ma malo skrytek i wiecznie przepelniony. A tak mozna oszczedzac miejsce :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum oby się nie potwierdziło a jeśli to oby u małej tego nie było. A jeżeli zrobiłabys teraz test to rozstrzyglo by już czy za wcześnie? Mówisz ze objawy pojawiają się później. Bo jeżeli z krwi by juz wyszlo to ja chyba bym zrobiła żeby nie denerwować się na zapas

Papatka podejrzewa mąż od kogo mógł się ewentualnie zarazić?

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum oby to była angina...
    Papatka jakie objawy ma mąż ? Ile się i Was czeka na wynik ?
    Zdrówka dla wszystkich !!!

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ma duszności, temp 37.8 nie do zbicia i leży. Ma problemy z koncentracja.
    Zaraził się prawdopodobnie od Zosi, bo w żłobku był koronawirus u jednego z rodziców.

Dzisiaj miał prywatnie w Medicoverze poradę i l4 do przyszłego wt. Jutro ma wizytę na PÓZ (teleporade) i będzie prosił o skierowanie na test. Nie wiem ile się czeka- zobaczymy. Prywatnie test 450 zł.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, męża kolega z pracy zrobił test wczoraj i miał wynik jeszcze tego samego dnia... Miał skierowanie z POZ.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wynikiem zależy od punktu gdzie pobierają, od liczby testów wykonywanych. W tv mówili że wynik powinien być do 48h, w większości przypadków jakie znam był następnego dnia a zdarzało się też że tego samego...
    Zdrowka dla wszystkich 😉

Bumbum ja dopisuje się do pytania Pauliny czy jakbyś teraz zbadała mała czy wynik byłby prawidłowy czy za wcześnie? Trzymam kciuki żeby na tej anginie się skończyło...

Symbolica szalejesz z paczkami. Ja nie kupuje ubran mocno do przodu bo do tego czasu spodoba mi się milion innych, które też będę chciała mieć. Później się okazuje że o czymś zapomnialam i za małe...ale rozmiar większe zdarza się kupić jak cena dobra.
    U nas paczkomatu nie ma więc zwykle na pocztę zamawiam i jak ide to zwykle po 3 paczki. Przed świętami sajgon, ostanio cała placówka w paczkach była 😆

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, jutro ma dzwonić z PÓZ i od razu pewnie pojedzie ba test. A w Warszawie nie wiem jakie kolejki.

Bumbum ja miałam dusze na ramieniu po kleszczu u Zofii. Wyjęliśmy jej kleszcza, którego max miała 1,5 h po działce. Nawet go w słoiku trzymałam i myślałam czy nie oddać na badania... tak czy inaczej nie zdecydowałam się i czekałam aż minie te 60 dni bodajże i jak minęło bez żadnych rumieni ani nic to odetchnęłam z ulga.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A No i od wyniki testu jak będzie pozytywny to mamy izolacje do 28.12... a na razie wszystko wskazuje ba covid. I to co Zofia ma to tez ona przechodzi, dużo lżej, bawi się biega ma tylko mokry kaszel (10-15 kaszlnięc na dobę) plus gorączka jej skacze 36.6-37.2. Jest marudna ale bez przesady. Mąż to masakra.

Ja mam za to skoki gorączki jak Zofia- od 36.6 do 37.5, to bardzo dziwne. Może mój organizm jeszcze walczy. Dodatkowo adrenalina mnie trzyma bo praktycznie sama się Zofia zajmuje 24h/dobę, sama przy niej wszystko robię a jeszcze obiad, sprzątanie i doglądanie męża...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka straszne to wszystko, trzymajcie się tam i mam nadzieję, że niebawem już będzie tylko lepiej. 😘😘😘

Co.o boreliozy to rumień nie musi wystąpić. Dotyka on tylko 40-60% zarażonych boreliozą więc dla spokojnosci warto badać danego kleszcza lub chyba po miesiącu zbadać przeciwciała..Moja koleżanka tak badała, na szczęście wyszło ok.. Inna miała bardzo niespokojne dziecko i badała boreliozę po dłuższym czasie (wcześniej jak miała 1,5r.złapała kleszcza) i wynik był pozytywny. Mała długo antybiotyki brała i wyciszyli to.

Lutyska za takie grosze nie mogłam się powstrzymać, wszystko markowe ciuszki, świetne gatunkowo, część nowa praktycznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 08:13

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia po ilu dniach od kontaktu i ew. zarażenia będzie widać jakieś przeciwciała. Poczekam na wyniki tego dziecka i wtedy rozpoznam się w temacie. Mała jest już zdrowa, ale do żłobka pójdzie od poniedziałku.
    Papapatka czytałam ostatnio o zespole pocovidowym u dzieci, występuje też u dzieci bezobjawowych. Trzymam kciuki za Was, żeby wszystko było szybko już ok.
    Jemy ile to człowiek się namartwi :/ cały czas coś.
    U Małej wrócił AZS, na szczęście po dwóch dniach stosowania leków wszystko minęło, ale podejrzewam antybiotyk a właściwie penicyline :/ już długo było wszystko ok (od lipca). Je wszystko a tu nagle. Okazało się że dziadek męża był na penicyline bardzo mocno uczulony (puchł) i stąd moje podejrzenia. Pewnie przy następnej chorobie się przekonam.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka trzymajcie się tam :) macie kogoś kto będzie Wam mógł podrzucić zakupy gdyby u męża wynik był pozytywny ?

U nas dziś spadł śnieg :) Ala zachwycona :) byłyśmy na chwilę na spacerze mimo tego brzydkiego kataru :/

• bumbum Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazał lekarz na chwilę wychodzić nawet w ostatnich dniach antybiotyku. Pilnować tylko trzeba żeby nie było gorączki :)
    Jaka czapkę cieplejsza polecacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 11:32

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wychodzę jak nie ma gorączki ...teraz patrzę a tam 37.00 nie wiem czy to błąd termometru czy co ale Ala ma często 37.00 wg niego....

My mamy czapkę z C&A fajna ciepła można zawiązać pod szyją :) i udało mi się ja kupić w fajnej cenie bo było -25% :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 11:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się dowiedziałam że dziś dzień darmowej dostawy. Może komuś to info się przyda 😉

Ruda ale zazdroszczę śniegu. U nas lipa. W zeszłym roku byl 2 dni... Syn czeka. Mała nawet nie wie co to 😆

‹‹ 1639 1640 1641 1642 1643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: