X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica imponująca ilość 😁

Malami spokojnie nie ma co sie martwić na zapas, czasami osoby które są ze sobą blisko nie zarażają się 🤷‍♀️

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, że on w ogóle nie złapał tego wirusa, bo np. inne osoby z pracy (które miały kontakt z chorym w tym samym czasie co mąż) zdążyły już zarazić swoich domowników a u nas nic. Jestem dobrej myśli. Wkurza mnie tylko jak słyszę pikanie termometra, bo mierzy sobie temp. co chwilę 🙄. I pulsoksymetr mi podprowadził 😋.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 20:54

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Zosia tez w domu od dzisiaj. Nowy rekord, przechodziła 2 tygodnie i 1 dzień ciągiem.
    Do końca tygodnia jestem na opiece na nią. Ma stan podgorączkowy i mokry kaszel.
    Niestety, Mąż ma objawy Covida. Jutro będzie umawiał się na test :/

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, dziewczyny, co rusz to chorobsko. Marze zeby ten sezon chorobowy juz minal.
    Zdrowiejcie szybciutko.

Tez slyszalam, ze bardziej polecana jest osobna suszarka. Ja czekam az wujek przywiezie mi z Holandii uzywke Miele za male pieniadze. Od lat piora i susza w uzywkach tej marki i bardzo sobie chwala.

My robilismy dzis z Frankiem pierniczki. Troche slodkie ale smyk zadowolony. Najbardziej podpasowalo dekorowanie pisakami z lukrem.

Symbolica, imponujace zakupy :) Tez musze ogarnac ta multiskrzynke bo czesto zamawiam a paczkomat mamy maly :)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dostaliśmy info ze żłobka że jedna osoba z grupy do której córka chodzi jest podejrzenie mononukleozy zakaźnej :/ dziecko w szpitalu leży z 40 stopniami gorączki ... Blady strach mnie obleciał, bo przeczytałam, że często na początku mylone z angina, a przecież moja ma anginę właśnie. Ale rozmawiałam z lekarzem i skoro córka nie ma gorączki i innych objawów to nie ma co drążyć tematu i męczyć dziecko z pobieraniem krwi. A tak w ogóle ta choroba rozwija się nawet 30-50 dni, więc właściwie jak niedawno miała kontakt to wyjdzie za miesiąc... :/ Mam nadzieję że ta choroba jednak się nie potwierdzi (na wyniki badań czeka się 10 dni).

• symbolica Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka kurczę trzymajcie się.

Malami oby było.tak dobrze jak jest i Was to ustrojstwo nie dopadło.

Monika mòwiac o skrytce myślałam.o paczkomatowej... Często to były małe paczki z ubraniami, ktòre śmiało mieściły się w wszystkie razem średniej skrytce. Ty urządzasz się więc większe zakupy są w pełni zrozumiałe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 22:57

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak zrozumialam. A u nas jest maly i ma malo skrytek i wiecznie przepelniony. A tak mozna oszczedzac miejsce :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum oby się nie potwierdziło a jeśli to oby u małej tego nie było. A jeżeli zrobiłabys teraz test to rozstrzyglo by już czy za wcześnie? Mówisz ze objawy pojawiają się później. Bo jeżeli z krwi by juz wyszlo to ja chyba bym zrobiła żeby nie denerwować się na zapas

Papatka podejrzewa mąż od kogo mógł się ewentualnie zarazić?

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum oby to była angina...
    Papatka jakie objawy ma mąż ? Ile się i Was czeka na wynik ?
    Zdrówka dla wszystkich !!!

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ma duszności, temp 37.8 nie do zbicia i leży. Ma problemy z koncentracja.
    Zaraził się prawdopodobnie od Zosi, bo w żłobku był koronawirus u jednego z rodziców.

Dzisiaj miał prywatnie w Medicoverze poradę i l4 do przyszłego wt. Jutro ma wizytę na PÓZ (teleporade) i będzie prosił o skierowanie na test. Nie wiem ile się czeka- zobaczymy. Prywatnie test 450 zł.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, męża kolega z pracy zrobił test wczoraj i miał wynik jeszcze tego samego dnia... Miał skierowanie z POZ.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wynikiem zależy od punktu gdzie pobierają, od liczby testów wykonywanych. W tv mówili że wynik powinien być do 48h, w większości przypadków jakie znam był następnego dnia a zdarzało się też że tego samego...
    Zdrowka dla wszystkich 😉

Bumbum ja dopisuje się do pytania Pauliny czy jakbyś teraz zbadała mała czy wynik byłby prawidłowy czy za wcześnie? Trzymam kciuki żeby na tej anginie się skończyło...

Symbolica szalejesz z paczkami. Ja nie kupuje ubran mocno do przodu bo do tego czasu spodoba mi się milion innych, które też będę chciała mieć. Później się okazuje że o czymś zapomnialam i za małe...ale rozmiar większe zdarza się kupić jak cena dobra.
    U nas paczkomatu nie ma więc zwykle na pocztę zamawiam i jak ide to zwykle po 3 paczki. Przed świętami sajgon, ostanio cała placówka w paczkach była 😆

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, jutro ma dzwonić z PÓZ i od razu pewnie pojedzie ba test. A w Warszawie nie wiem jakie kolejki.

Bumbum ja miałam dusze na ramieniu po kleszczu u Zofii. Wyjęliśmy jej kleszcza, którego max miała 1,5 h po działce. Nawet go w słoiku trzymałam i myślałam czy nie oddać na badania... tak czy inaczej nie zdecydowałam się i czekałam aż minie te 60 dni bodajże i jak minęło bez żadnych rumieni ani nic to odetchnęłam z ulga.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A No i od wyniki testu jak będzie pozytywny to mamy izolacje do 28.12... a na razie wszystko wskazuje ba covid. I to co Zofia ma to tez ona przechodzi, dużo lżej, bawi się biega ma tylko mokry kaszel (10-15 kaszlnięc na dobę) plus gorączka jej skacze 36.6-37.2. Jest marudna ale bez przesady. Mąż to masakra.

Ja mam za to skoki gorączki jak Zofia- od 36.6 do 37.5, to bardzo dziwne. Może mój organizm jeszcze walczy. Dodatkowo adrenalina mnie trzyma bo praktycznie sama się Zofia zajmuje 24h/dobę, sama przy niej wszystko robię a jeszcze obiad, sprzątanie i doglądanie męża...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka straszne to wszystko, trzymajcie się tam i mam nadzieję, że niebawem już będzie tylko lepiej. 😘😘😘

Co.o boreliozy to rumień nie musi wystąpić. Dotyka on tylko 40-60% zarażonych boreliozą więc dla spokojnosci warto badać danego kleszcza lub chyba po miesiącu zbadać przeciwciała..Moja koleżanka tak badała, na szczęście wyszło ok.. Inna miała bardzo niespokojne dziecko i badała boreliozę po dłuższym czasie (wcześniej jak miała 1,5r.złapała kleszcza) i wynik był pozytywny. Mała długo antybiotyki brała i wyciszyli to.

Lutyska za takie grosze nie mogłam się powstrzymać, wszystko markowe ciuszki, świetne gatunkowo, część nowa praktycznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 08:13

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia po ilu dniach od kontaktu i ew. zarażenia będzie widać jakieś przeciwciała. Poczekam na wyniki tego dziecka i wtedy rozpoznam się w temacie. Mała jest już zdrowa, ale do żłobka pójdzie od poniedziałku.
    Papapatka czytałam ostatnio o zespole pocovidowym u dzieci, występuje też u dzieci bezobjawowych. Trzymam kciuki za Was, żeby wszystko było szybko już ok.
    Jemy ile to człowiek się namartwi :/ cały czas coś.
    U Małej wrócił AZS, na szczęście po dwóch dniach stosowania leków wszystko minęło, ale podejrzewam antybiotyk a właściwie penicyline :/ już długo było wszystko ok (od lipca). Je wszystko a tu nagle. Okazało się że dziadek męża był na penicyline bardzo mocno uczulony (puchł) i stąd moje podejrzenia. Pewnie przy następnej chorobie się przekonam.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka trzymajcie się tam :) macie kogoś kto będzie Wam mógł podrzucić zakupy gdyby u męża wynik był pozytywny ?

U nas dziś spadł śnieg :) Ala zachwycona :) byłyśmy na chwilę na spacerze mimo tego brzydkiego kataru :/

• bumbum Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazał lekarz na chwilę wychodzić nawet w ostatnich dniach antybiotyku. Pilnować tylko trzeba żeby nie było gorączki :)
    Jaka czapkę cieplejsza polecacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 11:32

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wychodzę jak nie ma gorączki ...teraz patrzę a tam 37.00 nie wiem czy to błąd termometru czy co ale Ala ma często 37.00 wg niego....

My mamy czapkę z C&A fajna ciepła można zawiązać pod szyją :) i udało mi się ja kupić w fajnej cenie bo było -25% :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 11:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się dowiedziałam że dziś dzień darmowej dostawy. Może komuś to info się przyda 😉

Ruda ale zazdroszczę śniegu. U nas lipa. W zeszłym roku byl 2 dni... Syn czeka. Mała nawet nie wie co to 😆

‹‹ 1639 1640 1641 1642 1643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ