X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasia pokój urządzony w jakichś 50%, także na razie nie ma się czym chwalić 😉.

Na łóżko czekamy już 1,5miesiąca a jeszcze z miesiąc przed nami 😓.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 21:07

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to tak wyglada (pierwsze zdjęcie z łóżeczkiem już).

ca1a7d9d2e6d.jpg

f3c73e5234be.jpg

1c9eebf64d4a.jpg

malami.91 lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi na materacu na ziemi, więc też nie ma czym się inspirować :p

• symbolica Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka fajny pokoik i jeszcze tyle miejsca ☺️ jak tam samopoczucie Wasze?

Mòj śpi w łòżeczku i dobrze bo jak w nocy się na obudzi to co najwyżej wstanie upewni się że jestem, ale nie łazi do mnie i śpi do rana. Ostatnio mu kupiłam tę poduszkę z pierza dla spania i w końcu nie wędruje po całym łòzku tylko śpi na poduszce, jak człowiek ☺️ ta płaska niestety jak widać nie wystarczała..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 22:53

da8300b52b.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ze pytasz. Mąż miał pobrany wymaz koło 16, w max 48 h maja być wyniki. Niestety kolorowo nie jest. Boli go wszystko plecy nerki a teraz jeszcze brzuch ma zapchany nos i „dziwnie” czuje gardło plus kaszel. Niby mokry niby suchy.
    Zosia tez ma kaszel i temp ok 37.0 i biega skacze i broi jak zwykle.

Ja mam 37.5 i mi skacze temp i ból zatok.
    Najbardziej martwię się o męża bo ma astmę i bardzo silne alergie wziewne....

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mała śpi w sypialni a w dzień na dole. Na dole mamy salon i tu zabawki dla córci i "kindersalon" z zabawkami dla dzieci z bramka w drzwiach jak syn się bawi małymi zabawkami typu Lego. Mieliśmy urządzać małej pokój ale mąż nie ma kiedy go odmalowac więc myślę że po urodzinach będziemy o tym myśleć.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy wynik testu pozytywny

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech... wspolczuje Wam Papatka :/
    Oby sie maz szybko wykaraskal z tego.
    Dostaliscie jakies zalecenia co podawac?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka wspòlczuję bardzo, trzymam kciuki żeby jak najszybciej sobie wirus odpuścił.. jesteście w kontakcie z lekarzem?

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka zdrówka Wam życzymy i dawaj znać jak tam się u was sytuacja rozwija oby szybko było lepiej

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka trzymamy kciuki za szybki powrót do zdrowia !!! A pokój Zosi przepiękny ❤️

• bumbum Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, trzymajcie się tam, zdrowia dla Was!!!

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, trzymajcie się.

Mój i śpi i bawi się u siebie w pokoju. W salonie zero zabawek. Tzn. czasem coś przyniesiemy, żeby się bawił jak ja np. gotuję obiad, ale to zaraz wraca na górę. U siebie w pokoju ma wiecznie bałagan w zabawkach, nie zniosłabym tego widoku w salonie 😁.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu u mnie główny ośrodek zabawy to salon, w sumie śpi tylko u siebie. Ale to dlatego że ja wolę być w salonie niż u niej w pokoju, a pilnować trzeba :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no, każdy ma swój system🙂. Ważne, żeby czuć się komfortowo 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zabawa w salonie ale to dlatego że mała jeszcze nie ma swojego pokoju ale jak już będzie miała to się do niego przeniesiemy wraz z zabawkami 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie każdy ma swój system, swoje zdanie i swoje życie 😉

Kiedyś też miałam zamysł żeby zabawek nie było w salonie. Życie zweryfikowalo moje poglady 😁 dom jest dla naszej rodziny więc nawet jak ktoś przyjdzie a jest bałagan tzn zabawki rozrzucone to trudno. Widać że mamy dzieci. Wiecznie małe nie będą i kiedyś wyrosną z zabawek 😉

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na gorze w sypialni mały głównie śpi w nocy i na drzemce, po kąpieli przed drzemka chwile bawi się na gorze, czasami po drzemce chwile tez chce. A ja dole siedzimy dlatego ze ja wtedy mogę coś zrobić czy coś w kuchni podgrzać ugotować czy coś posprzątać czy zjeść pranie powiesić i w ogóle jakoś wolę. Nawet kawę spokojnie można wypić ;)

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Dokładnie każdy ma swój system, swoje zdanie i swoje życie 😉

Kiedyś też miałam zamysł żeby zabawek nie było w salonie. Życie zweryfikowalo moje poglady 😁 dom jest dla naszej rodziny więc nawet jak ktoś przyjdzie a jest bałagan tzn zabawki rozrzucone to trudno. Widać że mamy dzieci. Wiecznie małe nie będą i kiedyś wyrosną z zabawek 😉

Ja się nie przejmuję bałaganem ze względu na to, że ktoś przyjdzie i zobaczy. Po prostu nie lubię wieczorem odpoczywać w zabawkowym chaosie, a nie chciałoby mi się tego wszystkiego codziennie sprzątać tylko po to żeby rano zostało znowu rozrzucone. A do pokoju po prostu zamykam drzwi i nie widzę 😉.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z kolei zamykanie drzwi nic nie daje bo w głowie i tak mam rozrzucone zabawki 😆 zbieram wieczorem i kilka razy dziennie. No życie. Dzieci zwykle pomagają więc coś im w głowach zostaje że trzeba ogarnąć 😉

Papapatka daj czasem znać jak żyjecie 😉 szybkiego powrotu do zdrowia dla męża i zdrowka i cierpliwości dla ciebie i małej 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2020, 12:37

‹‹ 1641 1642 1643 1644 1645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ