X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny takie pytanie z innej beczki korzystała któraś z przesyłki Olx? Ktoś chce coś ode mnie kupić w ten sposób a nie jest to tania rzecz wiec wole się upewnić ;)

961l20mmezoojidp.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy z Zofia kwarantannę do 27.12.
    O sanepidzie itp nie chce mi się pisać aż.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Mamy z Zofia kwarantannę do 27.12.
    O sanepidzie itp nie chce mi się pisać aż.

Oj, to nasz sanepid z kolei ok. W ogóle codziennie do męża ktoś dzwoni z WOT z pytaniem czy czegoś potrzebujemy itd.

Przykro mi, że jesteście uziemieni na Święta. Eh, takie czasy okropne. Najważniejsze, żeby wyjść z tego bez szwanku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2020, 17:39

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka współczuje 😞 ale obyście szybciutko wyzdrowieli

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja wiele razy korzystałam - musisz dobrze zapakować bo.wiadomo jak to jest w transporcie, czasem rzucają paczkami itd. Jak masz dostęp do drukarki ( olx da Ci gotową etykietę w wersji pdf)to nie widzę problemu. Zastanòw się czy pocztą czy inpostem (nie wszystko wejdzie do paczkomatu). Przesyłka jest ubezpieczona i monitorowana w tej opcji przesyłka z olx.

Papatka trzymajcie się 😘 zdrowia!!!

Malami no to dajesz nadzieję, na coś ten Wot się przydaje.. 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2020, 20:33

malami.91 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam niedziela Wam mija?

My właśnie odpoczywamy po pieczeniu (i jedzeniu 😉) pierniczków.
    Jaś pracował jak mróweczka, zadowolony jest z efektów bardzo, dumny jak paw rozdaje pierniczki a sam już zjadł z 10🤭.

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam wizytację teściów 😂

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co polecacie na naderwane ucho ? Patrzę a Ala coś gmera przy uchu patrzę a tam rana...wyglądająca jak naderwane ucho podobno to objaw alergii pierwszy raz nam się to przytrafiło :/

• symbolica Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda jeśli to rana to zasuszyć, spròbuj psikać octeniseptem i do wyschnięcia, jeśli przesuszone smarować maścią ochronną z Wit.A. Jeśli nadkażone to tribiotyk itp.

Malami no super 🥰 ja sobie Jacka nie wyobrażam w kuchni pòki co, bo to ciekawska dusza i wszystkiego zacznie dotykać, zrzucać.. za rok może. Dzis mi wieczorem Jacek odkręcił dermosan w tubce i wysmarował w dywan.. dziwnie podejrzanie cicho było 😉
    U nas leniwa niedziela w rodzinnym gronie 😉 w dzień jakaś mrzawka była więc nie wysciubiliśmy nosa, jutro nadrobimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2020, 21:20

da8300b52b.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dziś pieklismy pierniczki :-D

U nas to juz drugi raz, pierwsza partia zjedzona więc robiliśmy znów. Ciekawe czy wytrzymaja do świąt.

Agatka tez chetnie pomaga- do upieczenia pierwszej blachy, potem zaczyna degustowac a mama konczy sama :-D

Wczoraj ubralismy choinke, ile bylo radości, babciom przez telefon caly czas opowiada jak ubierala, co kto robił.

malami.91, symbolica lubią tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami i Artemida podziwiam 😉 ja tydzień temu z 4-latkiem robiłam, dużo wygodniej byłoby robić samej ale ta radość dziecka z wypieków i dekorowania wynagradza wszystko 😉 u nas też większości już nie ma. Myślę że w tygodniu zrobimy powtórkę 😄
    My dziś bombki kupowalismy, choinka przed świętami dopiero.

Symbolica ja też nie lubię ciszy u dzieci 😉 to jest bardzo podejrzane zjawisko 😂 moja mała podpatrzyla jak brat ściąga z wyższych polek zabawki i ostatnio próbuje tez się wspinać. Na chwilę nie można samych zostawić.

symbolica lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska zgadzam się, a te pierony niestety coraz wyższe i sprytniejsze się robią.. za chwilę kawę/herbatę będę na szafie kładła bo do wysokiej pòlki dosięgnie.. 😉

U nas nikt za piernikami specjalnie nie przepada. Mąż zobowiązał się że zrobi z còrą kròwkę z Oetkera 😄 na święta i jeszcze coś tam. Uwielbiam za to szarlotki i jagodzianki "słodkie chwile" - wydzielam jedno dziennie młodemu. Ja się opanować nie mogę i zazwyczaj kilka,... Niebo w gębie. Męźowi nawet nie pokazuje 😅 bo by nic nie zostało taki łakomczuch, on nie potrafi inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2020, 22:59

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, też słyszałam, że naderwane ucho to objaw alergii, ale ja za dzieciaka często miałam naderwane uszy i nie wiadomo było od czego, bo alergiczką nie byłam... Po prostu miałam taka delikatną skórę i jak mama nieuważnie ściągała mi golfy to się nadrywaly... Po czasie nie chce mi się w to wierzyć że tylko ten powód był, no ale te czasu pamiętam i nikt mnie za uszy nie ciągał :p

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mamy zamiar robić pierniczki zobaczymy co z tego wyjdzie 😂

Wszędzie piszą że naderwane ucho to objaw alergii w naszym wypadku bym tego nie łączyła bo Ala nie jadła nic nowego ostatnio...dziś idzie do żłobka mam nadzieję że tym razem na dłużej 🙃

Papatka jak się czujecie ?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Istna masakra u nas. Zofia najlepiej z nas wszystkich ale ma wysypkę, która łącze z covidem.

Wczoraj straciłam smak i węch- i to tak ze ostre papryczki mogę jeść i nic nie czuje. U Męża zaczął się kaszel taki bardzo bardzo bardzo silny :(

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka przykro i straszno 😔 a jak saturacja? Bada? Może warto o szpital załatwiać bo tu to nigdy nie wiadomo.. trzymam kciuki żeby jednak poprawa była.

Tak wogòle to że szczepień wykluczone będą osoby z chorobami typu nieuregulowana cukrzyca, alergicy, kobiety w ciąży, dzieci przed ukończeniem 16 roku.. czyli trzeba być zdrowym ogòlnie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 12:37

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na początku grudnia piekliśmy pierniczki potem na mikołajki ciasteczka kruche i Maksiu pomagał, za drugim razem już nawet lepiej ;) my pierniczki w tygodniu jakoś upieczemy, robię tez piernik który właśnie sobie dojrzewa w lodowce.

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, przybij piątkę, mój piernik dojrzewa już od początku listopada 🙂

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzućcie plis jakiś przepis na pierniczki, też zrobię z małą ;)

Papapatka, trzymajcie się tam ;(

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robilismy z tego przepisu:
    https://www.mojewypieki.com/przepis/pierniczki-przepis-i

‹‹ 1642 1643 1644 1645 1646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ