X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny takie pytanie z innej beczki korzystała któraś z przesyłki Olx? Ktoś chce coś ode mnie kupić w ten sposób a nie jest to tania rzecz wiec wole się upewnić ;)

961l20mmezoojidp.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy z Zofia kwarantannę do 27.12.
    O sanepidzie itp nie chce mi się pisać aż.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Mamy z Zofia kwarantannę do 27.12.
    O sanepidzie itp nie chce mi się pisać aż.

Oj, to nasz sanepid z kolei ok. W ogóle codziennie do męża ktoś dzwoni z WOT z pytaniem czy czegoś potrzebujemy itd.

Przykro mi, że jesteście uziemieni na Święta. Eh, takie czasy okropne. Najważniejsze, żeby wyjść z tego bez szwanku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2020, 17:39

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka współczuje 😞 ale obyście szybciutko wyzdrowieli

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja wiele razy korzystałam - musisz dobrze zapakować bo.wiadomo jak to jest w transporcie, czasem rzucają paczkami itd. Jak masz dostęp do drukarki ( olx da Ci gotową etykietę w wersji pdf)to nie widzę problemu. Zastanòw się czy pocztą czy inpostem (nie wszystko wejdzie do paczkomatu). Przesyłka jest ubezpieczona i monitorowana w tej opcji przesyłka z olx.

Papatka trzymajcie się 😘 zdrowia!!!

Malami no to dajesz nadzieję, na coś ten Wot się przydaje.. 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2020, 20:33

malami.91 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam niedziela Wam mija?

My właśnie odpoczywamy po pieczeniu (i jedzeniu 😉) pierniczków.
    Jaś pracował jak mróweczka, zadowolony jest z efektów bardzo, dumny jak paw rozdaje pierniczki a sam już zjadł z 10🤭.

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam wizytację teściów 😂

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co polecacie na naderwane ucho ? Patrzę a Ala coś gmera przy uchu patrzę a tam rana...wyglądająca jak naderwane ucho podobno to objaw alergii pierwszy raz nam się to przytrafiło :/

• symbolica Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda jeśli to rana to zasuszyć, spròbuj psikać octeniseptem i do wyschnięcia, jeśli przesuszone smarować maścią ochronną z Wit.A. Jeśli nadkażone to tribiotyk itp.

Malami no super 🥰 ja sobie Jacka nie wyobrażam w kuchni pòki co, bo to ciekawska dusza i wszystkiego zacznie dotykać, zrzucać.. za rok może. Dzis mi wieczorem Jacek odkręcił dermosan w tubce i wysmarował w dywan.. dziwnie podejrzanie cicho było 😉
    U nas leniwa niedziela w rodzinnym gronie 😉 w dzień jakaś mrzawka była więc nie wysciubiliśmy nosa, jutro nadrobimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2020, 21:20

da8300b52b.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dziś pieklismy pierniczki :-D

U nas to juz drugi raz, pierwsza partia zjedzona więc robiliśmy znów. Ciekawe czy wytrzymaja do świąt.

Agatka tez chetnie pomaga- do upieczenia pierwszej blachy, potem zaczyna degustowac a mama konczy sama :-D

Wczoraj ubralismy choinke, ile bylo radości, babciom przez telefon caly czas opowiada jak ubierala, co kto robił.

malami.91, symbolica lubią tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami i Artemida podziwiam 😉 ja tydzień temu z 4-latkiem robiłam, dużo wygodniej byłoby robić samej ale ta radość dziecka z wypieków i dekorowania wynagradza wszystko 😉 u nas też większości już nie ma. Myślę że w tygodniu zrobimy powtórkę 😄
    My dziś bombki kupowalismy, choinka przed świętami dopiero.

Symbolica ja też nie lubię ciszy u dzieci 😉 to jest bardzo podejrzane zjawisko 😂 moja mała podpatrzyla jak brat ściąga z wyższych polek zabawki i ostatnio próbuje tez się wspinać. Na chwilę nie można samych zostawić.

symbolica lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska zgadzam się, a te pierony niestety coraz wyższe i sprytniejsze się robią.. za chwilę kawę/herbatę będę na szafie kładła bo do wysokiej pòlki dosięgnie.. 😉

U nas nikt za piernikami specjalnie nie przepada. Mąż zobowiązał się że zrobi z còrą kròwkę z Oetkera 😄 na święta i jeszcze coś tam. Uwielbiam za to szarlotki i jagodzianki "słodkie chwile" - wydzielam jedno dziennie młodemu. Ja się opanować nie mogę i zazwyczaj kilka,... Niebo w gębie. Męźowi nawet nie pokazuje 😅 bo by nic nie zostało taki łakomczuch, on nie potrafi inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2020, 22:59

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, też słyszałam, że naderwane ucho to objaw alergii, ale ja za dzieciaka często miałam naderwane uszy i nie wiadomo było od czego, bo alergiczką nie byłam... Po prostu miałam taka delikatną skórę i jak mama nieuważnie ściągała mi golfy to się nadrywaly... Po czasie nie chce mi się w to wierzyć że tylko ten powód był, no ale te czasu pamiętam i nikt mnie za uszy nie ciągał :p

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mamy zamiar robić pierniczki zobaczymy co z tego wyjdzie 😂

Wszędzie piszą że naderwane ucho to objaw alergii w naszym wypadku bym tego nie łączyła bo Ala nie jadła nic nowego ostatnio...dziś idzie do żłobka mam nadzieję że tym razem na dłużej 🙃

Papatka jak się czujecie ?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Istna masakra u nas. Zofia najlepiej z nas wszystkich ale ma wysypkę, która łącze z covidem.

Wczoraj straciłam smak i węch- i to tak ze ostre papryczki mogę jeść i nic nie czuje. U Męża zaczął się kaszel taki bardzo bardzo bardzo silny :(

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka przykro i straszno 😔 a jak saturacja? Bada? Może warto o szpital załatwiać bo tu to nigdy nie wiadomo.. trzymam kciuki żeby jednak poprawa była.

Tak wogòle to że szczepień wykluczone będą osoby z chorobami typu nieuregulowana cukrzyca, alergicy, kobiety w ciąży, dzieci przed ukończeniem 16 roku.. czyli trzeba być zdrowym ogòlnie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 12:37

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na początku grudnia piekliśmy pierniczki potem na mikołajki ciasteczka kruche i Maksiu pomagał, za drugim razem już nawet lepiej ;) my pierniczki w tygodniu jakoś upieczemy, robię tez piernik który właśnie sobie dojrzewa w lodowce.

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, przybij piątkę, mój piernik dojrzewa już od początku listopada 🙂

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzućcie plis jakiś przepis na pierniczki, też zrobię z małą ;)

Papapatka, trzymajcie się tam ;(

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robilismy z tego przepisu:
    https://www.mojewypieki.com/przepis/pierniczki-przepis-i

‹‹ 1642 1643 1644 1645 1646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ