X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, mam taką nadzieję, że to zbieg okoliczności. Póki co gorączka jest. Jak jutro będzie to samo to wzywam lekarza.

Franek troskliwy brat 😍. Sam mleka nie woła? 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 16:56

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdziwiona bylam ale wcale nie. Raz tylko na poczatku zlapal i mnie ugryzl. Ale w ogole jakby zapomnial ze to sie ssie.

malami.91 lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika jaki kochany ten Franio, opiekuńczy 🥰

Malami zdrowia dla Jasia. Myślę, że to zwykły wirus. Wzywasz prywatnie lekarza czy z przychodni? Oby nie było potrzeby..

U nas dziś decyzja zapadła o kupnie nowego auta i postawiliśmy kolejny raz na Seata, tylko model większy: Arona ☺️ 7stycznia odbieramy ☺️

Moniiiikaaaa, malami.91 lubią tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolice super taki prezent świąteczny 😊

Monika słodko, widzisz wyglada na to ze będziesz miała pomocnika w karmieniu

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, jeśli będziemy wzywać to prywatnie, bo z przychodni to pewnie nie ma nawet takiej możliwości.

Gratuluję zakupu! 🙂👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 20:54

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny,oby sprawdził się jak dwa poprzednie modele. Mieliśmy dwie Ibizy, jedną po drugiej. W sumie ostatnią nadal mamy i to będzie moje autko teraz, lubię ją. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 22:09

da8300b52b.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, gratulacje.

U nas chyba po kryzysie, mam nadzieje. Wczoraj nam się cały dzień ciężko oddychało. Uczucie straszne, na zmianę siedzieliśmy w pokoju z otwartym oknem. Uczucie opichnietego nosa, oblepionego. Ja to miałam wrażenie ze ciagle się topie, tak ciężko oddech mi było złapać... co za gowno z tego wirusa.
    Został jeszcze katar, kaszel.
    Zofii w końcu nie zrobiłam testu... ja jestem niezmotoryzowana, mąż nie może opuszczać domu a najbliższy punkt gdzie chciałam iść z nią wózkiem (2,5 km w jedna stronę) po uprzedzeniu och telefonicznie powiedział ze oni pobierają wymaz tylko z nosa a u takiego dziecka to niemiarodajne i oni pobierać nie będą żebym szukała punktu gdzie wezmą z gardła. A karetka z wymazowa jedzie 1-1.5 tygodnia.
    W piątek będą dzwonić lekarze a na 28.12 umawiam Zosię do pediatry, żeby ja zbadał wzdłuż i w szerz.
    No i święta będziemy całe we 3 (kwarantannę mamy do 27.12) a w dodatku pewnie bez węchu i smaku (bo nadal nie mamy) 😕

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka koszmar,ale w końcu jakiś światełko w tunelu... Też czytałam że przy dusznościach wyjść balkon/do okna i ćwiczyć oddechy. ♥️♥️♥️ Niej już będzie tylko lepiej. Dobrze, że macie siebie tak blisko,to jest najważniejsze. Trzymajcie się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 07:59

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, dobrze że już lepiej u Was, trzymam kciuki żeby normalne oddychanie szybko wróciło. Dziewczyny, a szczepicie się? Wiem, że matki karmiącej niby nie mogą, ale ja i tak Małą odstawiam, więc może się zdecyduje.

Moja zaczęła przy wieczornych harcach robić fikołki 😳 nie pozwalam jej, ale i tak zdarzy się jej zrobić. Nie wygląda to zbyt bezpiecznie.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka trzymamy kciuki żeby z dnia na dzień było coraz lepiej :)

Symbolica zazdro nowego autka z salonu ?

Bumbum ja się nie zamierzam szczepić póki co :) a z fikolkami Ala też próbuje ale jej nie pozwalam :D

• symbolica Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Ruda z salonu ☺️ będzie nam służył długo. Ja bym pewnie używany kupiła, ale mòj mąż spełnia swoje marzenie. Domu budować nie musimy więc niech ma 😉

Bumbum jak nie jesteś w slubie zdrowia, emerytka lub nauczycielką to przy dobrych wiatrach za rok nas zaszczepią a wtedy mała będzie już odstawiona. 👍

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się mogę już szczepić (tzn. zapisy są już, szczepienie w styczniu - praca w służbie zdrowia), ale ze względu na ciążę odpadam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 09:27

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uu myślisz że dopiero za rok? Liczyłam że szybciej. Oby.
    Co do ksiazek - idealny rodzic nie istnieje - książke fajnie się czyta, jest z humorem, dużo cytatów, grafik. Kupiłam dla męża bo nie przeczytałby "normalnej" książki gdzie jest sporo tekstu. Ale jeśli chodzi o nas, kobietki, to chyba nic nowego :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum zobaczymy jak szybko to pòjdzie.. l. Też bym wolała szybciej. Dużo osòb w podeszłym wieku nie chce się szczepić o dziwo - teściowa mi zdaje relacje z rozmòw z ròwieśnikami, tutaj potrzeba dobrej kampanii społecznej bo ludzie nie są ufni.

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony się nie dziwię że są nieufni, ale z drugiej strony ten wirus to takie cholerstwo zwłaszcza dla starszych, że moim zdaniem ludzie po 60 nie powinni się zastanawiać nawet...

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio, to jest cholerstwo jakich mało :/

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka dobrze ze już idzie w dobra stronę, może węch i smak wróci do świat 😊

Ja się jeszcze nie zastanawiałam nad szczepieniem ale pewnie na samym początku bym nie chciała

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Papatka, mam nadzieje ze najgorsze za Wami i teraz juz z dnia na dzien bedzie lepiej.
    Ja jeszcze nie myslalam o szczepieniu. Jak juz to wolalabym szczepionke mojej firmy ale przeczytalam ze bedzie dopiero na koniec przyszlego roku. Nie mam jeszcze zdania.

• amir Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co polecacie na gluty po pas co mogę kupić bez recepty? Wizyte mamy dopiero jutro a Mały ma takie gile ze o spaniu nie ma mowy.. najgorzej ze toczymy tez straszna walka żeby w ogóle ten katar odciagnac

• symbolica Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Actitrin syrop doustny (działa podobnie do kropli do nosa - otrivin dla dzieci/nasivin kids) tylko dawkę pomniejsz. Działa wewnętrznie wysuszajaco na katar. Kasza jaglana też działa osuszajaco na te sprawy więc warto podawać. Zdrowia dla Kubusia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 18:26

da8300b52b.png
‹‹ 1644 1645 1646 1647 1648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ