X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, mam taką nadzieję, że to zbieg okoliczności. Póki co gorączka jest. Jak jutro będzie to samo to wzywam lekarza.

Franek troskliwy brat 😍. Sam mleka nie woła? 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 16:56

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdziwiona bylam ale wcale nie. Raz tylko na poczatku zlapal i mnie ugryzl. Ale w ogole jakby zapomnial ze to sie ssie.

malami.91 lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika jaki kochany ten Franio, opiekuńczy 🥰

Malami zdrowia dla Jasia. Myślę, że to zwykły wirus. Wzywasz prywatnie lekarza czy z przychodni? Oby nie było potrzeby..

U nas dziś decyzja zapadła o kupnie nowego auta i postawiliśmy kolejny raz na Seata, tylko model większy: Arona ☺️ 7stycznia odbieramy ☺️

Moniiiikaaaa, malami.91 lubią tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolice super taki prezent świąteczny 😊

Monika słodko, widzisz wyglada na to ze będziesz miała pomocnika w karmieniu

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, jeśli będziemy wzywać to prywatnie, bo z przychodni to pewnie nie ma nawet takiej możliwości.

Gratuluję zakupu! 🙂👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 20:54

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny,oby sprawdził się jak dwa poprzednie modele. Mieliśmy dwie Ibizy, jedną po drugiej. W sumie ostatnią nadal mamy i to będzie moje autko teraz, lubię ją. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 22:09

da8300b52b.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, gratulacje.

U nas chyba po kryzysie, mam nadzieje. Wczoraj nam się cały dzień ciężko oddychało. Uczucie straszne, na zmianę siedzieliśmy w pokoju z otwartym oknem. Uczucie opichnietego nosa, oblepionego. Ja to miałam wrażenie ze ciagle się topie, tak ciężko oddech mi było złapać... co za gowno z tego wirusa.
    Został jeszcze katar, kaszel.
    Zofii w końcu nie zrobiłam testu... ja jestem niezmotoryzowana, mąż nie może opuszczać domu a najbliższy punkt gdzie chciałam iść z nią wózkiem (2,5 km w jedna stronę) po uprzedzeniu och telefonicznie powiedział ze oni pobierają wymaz tylko z nosa a u takiego dziecka to niemiarodajne i oni pobierać nie będą żebym szukała punktu gdzie wezmą z gardła. A karetka z wymazowa jedzie 1-1.5 tygodnia.
    W piątek będą dzwonić lekarze a na 28.12 umawiam Zosię do pediatry, żeby ja zbadał wzdłuż i w szerz.
    No i święta będziemy całe we 3 (kwarantannę mamy do 27.12) a w dodatku pewnie bez węchu i smaku (bo nadal nie mamy) 😕

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka koszmar,ale w końcu jakiś światełko w tunelu... Też czytałam że przy dusznościach wyjść balkon/do okna i ćwiczyć oddechy. ♥️♥️♥️ Niej już będzie tylko lepiej. Dobrze, że macie siebie tak blisko,to jest najważniejsze. Trzymajcie się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 07:59

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, dobrze że już lepiej u Was, trzymam kciuki żeby normalne oddychanie szybko wróciło. Dziewczyny, a szczepicie się? Wiem, że matki karmiącej niby nie mogą, ale ja i tak Małą odstawiam, więc może się zdecyduje.

Moja zaczęła przy wieczornych harcach robić fikołki 😳 nie pozwalam jej, ale i tak zdarzy się jej zrobić. Nie wygląda to zbyt bezpiecznie.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka trzymamy kciuki żeby z dnia na dzień było coraz lepiej :)

Symbolica zazdro nowego autka z salonu ?

Bumbum ja się nie zamierzam szczepić póki co :) a z fikolkami Ala też próbuje ale jej nie pozwalam :D

• symbolica Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Ruda z salonu ☺️ będzie nam służył długo. Ja bym pewnie używany kupiła, ale mòj mąż spełnia swoje marzenie. Domu budować nie musimy więc niech ma 😉

Bumbum jak nie jesteś w slubie zdrowia, emerytka lub nauczycielką to przy dobrych wiatrach za rok nas zaszczepią a wtedy mała będzie już odstawiona. 👍

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się mogę już szczepić (tzn. zapisy są już, szczepienie w styczniu - praca w służbie zdrowia), ale ze względu na ciążę odpadam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 09:27

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uu myślisz że dopiero za rok? Liczyłam że szybciej. Oby.
    Co do ksiazek - idealny rodzic nie istnieje - książke fajnie się czyta, jest z humorem, dużo cytatów, grafik. Kupiłam dla męża bo nie przeczytałby "normalnej" książki gdzie jest sporo tekstu. Ale jeśli chodzi o nas, kobietki, to chyba nic nowego :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum zobaczymy jak szybko to pòjdzie.. l. Też bym wolała szybciej. Dużo osòb w podeszłym wieku nie chce się szczepić o dziwo - teściowa mi zdaje relacje z rozmòw z ròwieśnikami, tutaj potrzeba dobrej kampanii społecznej bo ludzie nie są ufni.

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony się nie dziwię że są nieufni, ale z drugiej strony ten wirus to takie cholerstwo zwłaszcza dla starszych, że moim zdaniem ludzie po 60 nie powinni się zastanawiać nawet...

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio, to jest cholerstwo jakich mało :/

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka dobrze ze już idzie w dobra stronę, może węch i smak wróci do świat 😊

Ja się jeszcze nie zastanawiałam nad szczepieniem ale pewnie na samym początku bym nie chciała

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Papatka, mam nadzieje ze najgorsze za Wami i teraz juz z dnia na dzien bedzie lepiej.
    Ja jeszcze nie myslalam o szczepieniu. Jak juz to wolalabym szczepionke mojej firmy ale przeczytalam ze bedzie dopiero na koniec przyszlego roku. Nie mam jeszcze zdania.

• amir Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co polecacie na gluty po pas co mogę kupić bez recepty? Wizyte mamy dopiero jutro a Mały ma takie gile ze o spaniu nie ma mowy.. najgorzej ze toczymy tez straszna walka żeby w ogóle ten katar odciagnac

• symbolica Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Actitrin syrop doustny (działa podobnie do kropli do nosa - otrivin dla dzieci/nasivin kids) tylko dawkę pomniejsz. Działa wewnętrznie wysuszajaco na katar. Kasza jaglana też działa osuszajaco na te sprawy więc warto podawać. Zdrowia dla Kubusia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 18:26

da8300b52b.png
‹‹ 1644 1645 1646 1647 1648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ