X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami jak tam dzisiaj samopoczucie?

Bumbum zdrowia, widziałam ciasteczka 😋 zdrowia dla Kornelki.

Paulina ja mam luz bo moja teściowa szykuje karpia, dwa ciasta i barszcz. Pierogi i uszka kupne.

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja się na maxa przygotowuje 😂
    Pierogi są już w zamrazalce (kupiłam z pierogarni), w barszcz zaopatrzyl mnie szef (mówił że jest pyszny i że on sam już go kilka razy kupował na święta i ciągle go wypijali), pierniczki pieklismy 6 grudnia i jeszcze pare zostało 😉
    Z przygotowan to jeszcze co dziennie pranie robię żeby w święta w tym nie utonąć 😆
    A tak serio w wigilię mam wolne więc jutro wieczorem biszkopt zrobię a w czwartek reszta. Za Duzo nie robię bo kto to zje?

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mama robi na święta karpi barszcz uszka i jakieś ciasta i kruche ciasteczka, my z mezem (i oczywiście Maksiem ;) ) robimy pierniczki piernik sernik krokiety i pierogi z kapusta i grzybami i może takie paszteciki drożdżowe do barszczu 😊

W sumie to co mama szykuje by starczyło spokojnie ale lubimy tez coś naszykować 😊

961l20mmezoojidp.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bum bum wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, i na priv napisze Ci swojego fb, to bym dołączyła do grupy na fb. Stare konto usunęłam ponad 7 mc temu z przyczyn prywatnych.

Ja to nadal nie mam smaku i węchu wiec będziemy mieć wigilie i całe święta we trójkę na tym co nam podrzucom pod drzwi rodzice i teściowie 🤷‍♀️

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik. Pozytywny. No ale nie czuję od wczoraj nawet Domestosa, więc nie miałam złudzeń. Plus jest taki, że poza tym jestem w pełni sił. Skończyłam robić paszteciki przed chwilą 🙂. Podobno pięknie pachną 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 21:50

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami ech czyli jednak, dobrze że tak lajtowo go przechodzisz. Życzę zdròwka 😘

da8300b52b.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami dobrze ze spokojnie przechodzisz- oby tak zostało.
    A sanepid już nałożył Ci izolacje? Jak ze świetami?

U nas mąż dzisiaj skończył izolacje. Jutro może wyjść z domu. Ja z Zofia do 27.12. Niestety...

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Malami niefajnie ale obyś łagodnie przeszła, zdrówka

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami, moj gin mowil ze z jego doswiadczen ciezarne lagodnie przechodza. Jego pacjentki mialy tylko utrate wechu i smaku.
    Oby u Ciebie na tym sie skonczylo. Na pewno tak bedzie. Wracaj do zdrowia!

A u Was Papatka juz po wszelkich dolegliwosciach?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze trochę...
    Ja nadal nie mam węchu i smaku.
    Mąż ma taki kaszlu.
    Zosi nadal robimy inhalacje i odciągamy jakaś wydzielinę. Ma sporadyczny kaszel- czasem suchy czasem mokry.

Moje dziecko obudziło się godzinę temu i zaczęło mówić „bobo,bobo”. Dałam jej dzidzie jej ulubiona i próbujemy ja ululac w wózku. Co chce ja przenieść do nas do łóżka to się budzi :(... zawsze w nocy zasypiała z misiem i wolała „iśśś” (pokazując na łóżko gdzie jest miś), a dzisiaj „bobo bobo” i na swój pokój. Ciekawe co temu mojemu dziecku się śni, ze o 1.30 budzi się i wola bobo. Chociaż teraz w ciągu dnia bobo jest numer 1: karmi, całuje, tańczy z bobo, wysadza na nocnik, daje zabawki, kładzie pod kołderkę... może brakuje jej żłobka i innych dzieci?

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, no ja mam wrażenie, że najgorsze już za mną. W sobotę czułam się kiepsko, bo miałam temperaturę i ból głowy a teraz czuję się zupełnie zdrowa. Tylko ten brak węchu wkurza.

Papapatka, mam izolację od pozytywnego wyniku czyli od wczoraj. Sanepid jeszcze nie dzwonił, tylko na pacjent.gov to widzę. Święta we trójkę, trochę przykro, no ale co zrobić. Grunt, że najważniejsze osoby są ze mną 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami masz racje, ja wychodzę z założenia ze lepsze to niż danie dziadkom pod choinkę trumny... a niestety taka prawda przykra ze złe mogłoby to się skonczyc.

A z innej beczki- robicie urodziny swoich dzieci? Dzielicie jakoś jednych/drugich dziadków?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami najważniejsze że sama nie będziesz i jesteś w dobrej kondycji, zawsze można spotkać się na Skype. Trzymajcie się.

Papatka na razie nie planuję urodzin.

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pewnie urodziny dla najbliższych z którymi i tak utrzymujemy kontakt regularny czyli moi rodzice siostra z mezem i dziećmi i może ciocia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2020, 15:44

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzielimy rodzinę moją i męża na 2 dni/weekendy.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, zaakceptowałam :) ale dobrze że napisałaś, bo nigdzie mi to nie wyskoczyło.
    Odkryłam też stare zaproszenie sybolici,sorki, że dopiero teraz zaakceptowałam :p nie wiedziałam że jest w ogóle coś takiego :)
    Papapatka, od razu zrobię Cię z powrotem adminem na FB jeśli nie masz nic przeciwko :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami papatka zdrówka !

My odpoczywamy w Zakopanem za oknem deszcz a Ala chora :( ale szaleje z dziadkami :)

Macie jakieś nietypowe potrawy Wigilijne ? U mojego męża się je zupę owocowa z fasolą jas 😵 u nas tradycyjnie jedynie kompot mamy z wędzonych owoców a nie z suszonych

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Ruda!
    Bumbum napisałam :)
    U mnie chyba nic nadzwyczajnego nie ma z potraw

• symbolica Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda z nietypowych to moja teściowa robi czasem kutię, ale w tym roku pyszny makowiec jest więc nie robi,nie będzie komu jeść.. A moja mama zawsze moczkę robi -czyli ugotowany rozmoczony w kompotach piernik z bakaliami i czekoladą - uwielbiam, najczęściej przywożę od mamy słoik lub dwa-tylko ja i còra lubimy.. w tym roku wyjątkowo jednak nie zobaczymy się bo do połowy stycznia jest w pracy za granicą.
    Do nas tylko szwagier z rodziną wpadnie po wigilii. Jak się teściowa nie obawia to ok.

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda kurczę to nie fajnie a co się dzieje? Katar?

U nas raczej tez nic nadzwyczajnego. Właśnie ulepilismy pierogi i zrobiliśmy krokiety czyli tradycyjne potrawy 😊

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1647 1648 1649 1650 1651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ