X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala tez ostatnio gorzej śpi :( ja już czekam na pociąg do pracy a ona mnie woła przez sen " mamusiu chodź" 😭

• bumbum Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj pierwszy wieczór bez kp, ale był płacz ;( ale lulałam i tłumaczyłam. Oby dzisiaj było lepiej

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bum bum też mnie to czeka :( ehh nawet nie wiem jak się do tego zabrać...postanowiłam że karmię do 2 lat i ani dnia więcej 😂

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, ja dokładnie tak samo! Chociaż przejście z kpi na ko to cud ale 2 lata to max. Miało być 3 mc 😂

symbolica lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miał còrę karmić najpierw pòł roku, potem rok,potem pòltora, potem dwa i jak miała niecałe 2,5 stwierdziłam, że koniec... A teraz wiem, że chcę 2,5r. i kropka. 😁 Chyba, że młody zrezygnuje ale się nie zapowiada... Gratuluję Wam dziewczyny długiego karmienia i jestem z Was cholernie dumna.. jak ma się wsparcie w grupie to człek mądrzejszy i tak szybko się nie poddaje jak widać. 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 12:03

bumbum lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak się ma z kim pogadać i komu wyżalić to odrazu lepiej :) ja niestety nie mam koleżanek w pobliżu co mają podobne wiekiem dzieci do Ali... :(

• symbolica Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te 12 lat temu bazowałam na forum na gazeta.pl. Bylo takie prowadzone przez położną pt."karmienie piersią" - skarbnica wiedzy!! Dzięki temu w dużej mierze karmiłam tak długo. I drugie takie fajne bylo prowadzone przez mamę-stomatolog nick "Pokonewka" o pielęgnacji zębòw. Stare czasy,nie było fejsa, była tylko nasza klasa.. 😄 🙈 Jakbym się teściowej czy mamy pytała czy myć to pewnie by mnie wyśmiały że po co itd. 😉

Policzcie ile kasy zostało w portfelu dzięki kp. Na porządne wakacje wystarczy ☺️👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 16:01

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, zysk jest pozorny biorąc pod uwagę ile przejadlam słodyczy, bo " dzięki kp nie tyje" :D no ale co sobie pojadlam to moje ;)

symbolica lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum ja tam słodycze jem czy karmię czy nie..tutaj niestety nie zaoszczędzę. 😄 Staram.się ograniczać do minimum ale còż czasem pokusa większa.

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie że ja mam myśli czy by drugiego dziecka nie karmić mm? Wiem, głupie 🤦🏼‍♀️. Ale boję się, że mała na początku będzie wisieć na mnie całymi dniami i przez to zaniedbam Jasia😔.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami nic nie zakładaj z gòry, wyjdzie w praniu jak będzie. Zawsze możesz mieszać.. albo np. na czas karmienia młody będzie się sobą zajmował ( to możliwe!): Bawił, jadł itp. albo mu w ostateczności bajki puscisz. Nie ma co martwić się na zapas. Jakoś Monika i miliony innych mam dają radę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 19:30

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co tak sobie luźno rozmyślam. Jak będzie masakra w domu to będę kombinować z butlą. No ale może damy radę 😉. Jedno wiem na pewno - drugiemu dziecku dam smoczek 😉. Dla Jasia smoczkiem byłam ja i tym razem baaardzo chce tego uniknąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 19:51

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej :)

Chwile nas nie było ( swieta u rodziców) ale juz nadrabiam zaległości :)

Mala zle znosi "obcych" ludzi i nadmiar wrażeń. W pierwszy dzień świąt mieliśmy taka awanture, płacz, ze chce wracac do domu itd. Na szczescie udalo mi sie ja położyć spac i jak wstala bylo juz ok. Do konca wizyty ograniczylismy gosci, tylko domownicy i już zupełnie inne dziecko.

A ja sobie postanowiłam, ze teraz niczego nie zakladam, niczego nie oczekuje. Bede reagować na bieżąco. Przy Agatce juz zrozumialam, ze planować to ja sobie moge :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 21:21

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami oj z tym smoczkiem to też ròżnie bywa bo może go zwyczajnie nie polubić..
    Jakkolwiek będzie to poradzisz sobie najlepiej jak potrafisz.

Hey Artemida! dokładnie z tym planowaniem tak bywa. Dzieci są nieprzewidywalne i życie też takie bywa czasami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 21:51

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czy polubi czy nie to już inna kwestia, ale dać dam 🙂. U Jasia się wzbraniałam przed tym.

Jakie plany na jutro? Chłodzą się jakieś trunki? Do mnie jak zadzwoni ktoś z pytaniem czy czegoś potrzebuję to chyba zamówię sobie chociaż jakieś piwko 0%😉.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 22:09

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami zamòw zamòw.. należy się za ciężki rok, a dodatku zakończony kwarantanną.
    Ja jutro rano jadę na zakupy.. już còra zamòwiła gazowany sok jabłkowy czyli Piccolo to będę z nią oblewać 😄
    Poza tym zakupy spożywcze muszę poczynić bo ostatnie to przed wigilia robiłam. Miałam nawet pozamrazane pieczywo..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 22:16

da8300b52b.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zrobiłam w lidlu (kupiłam Małej spodnie narciarskie za 38 zł), a dziś biedronce (książeczki z masza po 7 zł) 🥰🥰🥰...
    Niestety jutro pracuje ale tylko do 14, w planach mamy sztuczne ognie w łazience (toz to z zapaleniem spojówki lekarz powiedział żeby lepiej nie wychodzić na dwór). Mieliśmy zaszaleć i zamówić katering sylwestrowy. Na dwie osoby ze sprawdzone źródła 220 zł, wiec sama zrobię pare koreczków i tyle :).

Mamy tez z biedronki cincina free 😅

Napisze jeszcze ze mój brat ma trójkę dzieci, w odstępach 2 lata. I jak Zosia jest ze stycznia 2019, to ich najmłodsze jest z listopada 2019. I mój brat mi nie wierzył jak mówiłam ze moje dziecko nie toleruje żadnego smoczka czy ze w samochodzie nie śpi tylko się drze, ze w dzień mało śpi a w nocy punkt 2:00 chce się bawić przez 2-3 h (tak było do 10 mc życia Zosi). A właśnie ostatnie ich dziecko ma tak samo jak Zofia 😅... i już mi wierzy 😅...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka czyli rodzinna przypadłość na nocne markowanie 😉 gratuluję udanych zakupòw. Też co nieco kupiłam z przemysłòwki.. ale warto się wstrzymać z pieluchami Dada do 2stycznia (-50%) i zabawkami/tekstyliami jeśli co s zostanie bo będzie -70 przy dwóch rzeczach. Spodnie narciarskie Brugi oglądałam i teraz wchodzą za ( chyba) 25zł ale już mamy więc nie interesowałam się bardzo..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 23:42

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak planować to sobie można...ciekawe jak pójdzie mi przeniesienie Ali do jej pokoju....teraz budzi się koło 2 i śpi już z nami :/ mam nadzieję że nowe łóżko ja zachęci 😂

Symbolica co to za promocja na Dada od 2 stycznia ?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica teraz tez jest jakaś promocja na dady. Op 5 68 szt za 29,99. A będzie taniej? Muszę zapas zrobić

‹‹ 1650 1651 1652 1653 1654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ