X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    A dzieci które chodzą do żłobka ? Zwracacie uwagę żeby ubranka nie były poplamione ?
    U nas żłobek zawraca na to uwagę i pisze od razu smsy. Dzieci maja mieć czyste ubranka codziennie świeże....

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyy w jakim sensie pisze smsy? Że poplamione body?
    U nas jak dziecko przy jedzeniu się pochlapie to jest przebierane a brudna bluzka wydawana razem z dzieckiem. Ja zawsze do żłobka codziennie nowe ubranko (czasami spodnie te same jeśli nie mają śladu użytkowania, bo np założone po obiedzie na 2-3h). Zazwyczaj jak zrbi mi się plama na ubranku to ubranko awansuje na takie po domu, natomiast na początku zdarzało się że jakaś tam plama się nie dopierała i nie przejmowałam się tym jakoś specjalnie, widać że ubranko świeże ale coś tam się nie dopralo. Nigdy nie zwrócono mi uwagi na ten temat.
    Mała zaczyna też siadać na nocnik i sama sobie rajstopy ściąga do kolan, ale jeszcze raczej dla zabawy.

Musiałam po pracy odciągnąć mleko, bo mnie cycki zaczęły boleć, dałam w kubeczku do podwieczorku :) nie chciałam dać bezpośrednio bo bałam się że zaśnie o 16:30, bo nie miała drzemki. Może zrobi nam prezent i pójdzie spać o 19 :p

• symbolica Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    U nas żłobek zawraca na to uwagę i pisze od razu smsy. Dzieci maja mieć czyste ubranka codziennie świeże....
    Ale ą ę to ten Twòj żłobek - smsy z takiego powodu to przesada moim zdaniem.

Bumbum dobrze Ci idzie to odstawianie. Pij szałwię bo i może dodatkowo łykaj niepokalanek mnisi w tabsach ( obniżają prolaktynę = wygaszają produkcję).

Dziewczyny Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku. 🥳🥳🥳🥳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 18:21

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas czasem mamy ubranko świeże ale z jakąś niedprana plamka 😂 coraz więcej mam takich ubranek :( nie wiem co robię nie tak :( odrazu namaczam w płynie do mycia naczyń lub mydle piore w 60 stopniach i czasem zostaje...

Szczęśliwego nowego roku !!!🥳🥳🥳

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego w 2021 roku! Oby był lepszy niż ten, który właśnie się kończy 🙂

Moje dziecko już śpi. Oby do rana 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 19:09

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo juz? Moje ani mysla sie klasc.

A moj szalony maz chce obudzic Franka o polnocy haha Chyba pojde spac do innego pokoju. W ogole ranem jak Alicja po karmieniu lekko spi i czesto wstaje to spie we Franka lozku a ona w wozku. Dobrze ze polecilyscie kupic od razu dlugosc 2m. :) Przydaje sie.

Duzo szczescia w Nowym Roku!
    Pomimo wszystkiego nasz byl bardzo szczesliwy :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasze tegoroczne Szczęscie :)

thumbs

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 20:16

Papapatka lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    A to nasze tegoroczne Szczęscie :)

thumbs

❤️❤️❤️❤️

symbolica lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, mała jest przesłodka 😍.

U nas to norma chodzenie spać koło 19🙂. Ja to się modlę, żeby fajerwerki go nie obudziły o 24, a żeby tak samemu z siebie budzić to nie nie nie 😉.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 20:28

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis tez dzień bez drzemki.. na noc zasnal w 3 minuty :D a ostatnio zdarzało się ze i 1.5h trwalo usypianie.. byłoby zal tych drzemek w dzień mam nadzieje ze to tylko chwilowe

Szczęśliwego nowego roku dziewczyny :)

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A No taki żłobek trafiłam -.-

Najlepszego Dziewczyny!

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika piękności, cudownosci 🥰🥰🥰♥️♥️♥️

Jacek dziś po 21:30 zasnął bo pòźniej też wstał w drzemki (ok.15:30).. mam nadzieję że się nie obudzi a rano da pospać do 7, a najlepiej 7:30. Co się wytańcowal ze mną i z siostrą wcześniej to nasze 😆 Krokiety i pizza pochłonięte, brzuchy zadowolone 😋

Edit: uffff Jacek nie obudził się choć walili niemiłosiernie 🎆🎇 przez 15-20 minut.. cud normalnie, że się nie obudził ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2021, 00:28

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Najlepszego !! Oby Nowy Rok 2021 był spokojniejszy 🥳 przede wszystkim dużo zdrowia 🥂

Monika ja nie zdążyłam zobaczyć Twojej córeczki 😫 wrzucisz jeszcze raz? Albo na fb?

Poszłam do Maksia bo przebudził się Ok 23.45 i wróciłam na dol 23.55 i kamerka spadła i nic nie widziałam ale zostały 3min do 24 wiec już nie poszłam poprawić uznałam ze usłyszę jeśli wstanie i pomyślałam ze poprawie zaraz i wybiła 24 łyknęłam się piccolo i mąż mówi ze tak strzelają żebym poszła do małego na górę zobaczyć, idę a Maksiu stoi sobie przed bramka z wielkimi oczami i pokazuje mi na okno mówiąc łał 😅 chwile z nim podchodziłam żeby trochę się uspokoiło ze strzelaniem już zasypiał na mnie położyłam go jeszcze znów pokazał na okno mówiąc ooo ale zasnął Ok 24.15 😊

Jutro czeka nas podróż do drugich dziadków Ok 4 godziny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2021, 00:51

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, ten link tam jest - trzeba kliknaf w slowo "thumbs". Tak mi sie wstawilo hehe

Ale Cie Maksio zaskoczyl. Slodki :) :)

Moje dzieci tez przespaly. Franek teraz sie obudzil z krzykiem ale usnal. A Alicja pracuje nad zawartoscoa pieluchy. Czekam az skonczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2021, 01:48

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika słodziutka 🥰 a masz jakieś zdjęcie Franka jak był w jej wieku? Porównywalas sobie?

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie ze mam :D Mnostwo zdjec. Robilam tez co miesiac z cyferka zę skarpetek itp.
    To mi dalo do myslenia ze trzeba zgrac! szkoda by bylo stracic takie skarby.

Nie widze duzego podobienstwa.Franek byl lysy hehe. Alicja jest juz pulchniutka ale Franek to juz mial kwadratowa buzie :D taki byl grubiutki. Moje dzieci lubia mleko hehe. Jak zacznie chodzic to bedzie zgrabniejsza.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka chwilę przed północą i Nowy Rok powitaliśmy w łóżku 🙂. Mały się rozbudził i pokazywał na okno, wytłumaczyłam mu o co chodzi i powiedziałam, że możemy odsłonić okno i popatrzeć na fajerwerki, ale nie chciał. Zasnął zaraz kurczowo wtulony we mnie, trochę się bał tych hałasów chyba. Nie sądziłam, że będzie tak głośno. Rano mówił, że w nocy były "fajelki" 😉.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, na razie nie będę nic brała na hamowanie laktacji, bo odciagamy i daje w kubeczku. Nie je zbyt dużo nabiału, więc mleko musi być a zwykłego jeszcze nie akceptuje, chociaż muszę zacząć próbować.
    Niestety u mnie tragedia w nocy ze spaniem, obudziła się po północy i nie dawała się odłożyć, zbiegło się z niedawaniem cycka plus mega głośna impreza u sąsiadów więc co chwilę ja to budziło. Ledwie żyję dzisiaj.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum a to ok jak odciagasz. Współczuję ciężkiej nocki.

Polecam fajna zabawkę - mozaika guzikową, fajnie zajmuje małe rączki i nie trzeba pomagać ☺️
    042fa1478ef1.jpg

Wczoraj kupiłam taka tablicę motywacyjna- na razie robi za t.manipulacyjną.. w Biedronce za 15zł ( cena wyj.39,99) . Wzięłam ostatnią, jutro będą jeszcze tańsze zabawki.
    79224670847e.jpg
    Były jeszcze takie z piramidą żywienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2021, 16:38

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba rozrzuca tylko te guziki po całym pokoju :P

‹‹ 1652 1653 1654 1655 1656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ