X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też nie akceptowała smoczka, co więcej, żadne dziecko w naszej rodzinie nie akceptowało, teściowa maczała w cukrze i nie pomogło :/
    Wczoraj mniej awantury przy zasypianiu bez cycka, czuje że codziennie będzie lepiej.

Dzisiaj rano jechałam do biura jak jeszcze spala więc rano też nie było. Zobaczymy jak to będzie dalej.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, nie martw się na pewno będzie lepiej.
    A jak piersi? Nie bolą? Ściągasz coś czy nie?

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bolą, nic nie ściągam. Zawsze jej dawałam rano (budziła się koło 6) a teraz spala jak wychodziłam więc jej nie dałam, zobaczymy jak to będzie, pewnie na koniec dnia będą balony ;)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u Was z samodzielnym jedzeniem ? Ala wszystko chce jeść sama 😂 z każda próba pomocy jest awantura ...

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jadła sama jak chodziła do żłobka. Przez ten miesiąc w domu to ja ja karmie... tylko serki skyr je sama.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój smoczek akceptował Ok 2-3 miesiące i odrzucił i koniec ;) chodź żałowałam bo czasami by się przydał.

Ja mam piccolo brzoskwiniowego, 2 paczki chipsów 😅 i coś zamówimy na kolacje ale jeszcze nie wiemy co. Jutro jedziemy do teściów wiec dzisiaj nas czeka jeszcze pakowanie i chce upiec szarlotkę tak z posypka owsiana 😊

Pojechaliśmy z moja siostra i jej dziećmi dzisiaj Ok 10 do bawialni gojump żeby dzieci się wyszalaly a na miejscu okazało się ze awaria i nieczynne 😫😫 Maksiu kojarzy to miejsce bo był tam jakiś 3 razy i normalnie z radości biegnie do wejścia i tak się cieszy. Tak biedny płakał jak wsadzaliśmy go do samochodu smutny cała droge jechał aż mi serce pękło tak mi przykro było 😞

Kupiłam w pepco świecące balony, w biedronce kule dyskotekowo za 50% wiec była za 10zl wiec będzie impreza 😅

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mòj znowu często buzię nadstawia do jedzenia i chce być karmiony...😒 Wyrośnie z tego.

Co do.pieluch i pieluchmajtek dada to pepper jest niezawodny. Pudła i boxy itp. też za połowę ceny będą tylko w sobotę. ☺️
    https://www.pepper.pl/promocje/wszystkie-pieluchy-i-pieluchomajtki-dada-50-taniej-344370

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 12:28

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za cynk, muszę zrobić zapasy

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica dzięki za info wyślę w sobotę męża.😀
    Ala chce byc samodzielna rozumiem...ale po każdym jedzeniu do przebrania...

Ja w Lidl kupiłam CIN CIN bezalkoholowy 😀 gyrosa robię i mamy jakieś słone przekąski 😀
    Jutro sobie zamówimy jakiś obiad :) taki nasz zwyczaj że zawsze wychodzimy na obiad noworoczny ❤️

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, dobrze, że jest samodzielna. Ja też przebieram mojego kilka razy dziennie, kiedyś się będą mniej brudzić 😉.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami w czym dopierasz plamy ?

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, szczerze mówiąc nie dopieram w większości przypadków. Nie przejmuję się zbytnio stanem ubranek, w których chodzi po domu. Na wyjścia mamy ładniejsze 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak muszę zacząć robić 😂

• bumbum Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mamy dwie szuflady - po domu i na zewnątrz :) te po domu wołają o pomstę do nieba no ale zawsze podziwiałam rodziców którzy sprzedają ubranka po dzieciach ;)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała 3 szuflady chyba 😂
    Po domu
    Do żłobka
    Na wyjście 😂
    Pójdę z torbami 😂

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Agatka różnie; kaszki i zupki ja jej musze podac, cala reszte zje sama.
    Staram sie ja zachęcić ale przy 1-2 łyżce sie oblewa i krzyczy, ze mama ma karmić.

Zaczęłam cos nieśmiało kombinować z odpieluchowaniem, wczoraj 3 dzień i nawet spoko szlo; 3 razy zapytana czy chce siku, powiedziała ze tak, usiadła na nocnik i faktycznie zrobiła. Dzis tragedia, kolo 13 sie poddalam bo skonczyly mi sie czyste spodnie a pranie jeszcze nie wyschlo :-D

Tez mamy ubrania po domu ( nawet szkoda je komentować :-D) i na wyjście ;)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy pizze Giuseppe z Biedry 4sery ( teraz jest promocja na pizzę - drugą za 1zł) a teściowa rozmroziła swoje krokiety - pycha są. Do 12 w nocy nie umrzemy z głodu 😉 Jeszcze sernik do tego jeśli ktoś zechce i dupa rosnie.. a wypadałoby jakieś postanowienie noworoczne poczynić i wdrożyć 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 15:28

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzieci które chodzą do żłobka ? Zwracacie uwagę żeby ubranka nie były poplamione ?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak przydało by się jakieś postanowienie noworoczne 😀 przed chwilą zjadłam opakowanie orzeszków 😂

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez krokiety z barszczem.
    Moja mama zrobila ciasto z kremem, ja zaraz wyjmuje keks.
    ale nie wiem czy doczekam polnocy hehe
    U nas tez dwa zestawy ubran: po domu i na wyjscie.

‹‹ 1651 1652 1653 1654 1655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ