X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica ja pracuję w Resorcie Obrony Narodowej 😂

• bumbum Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy jesteście na etapie przepraszania, omg moja jeszcze niewiele mówi :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda no nie podejrzewałam... To teraz już wiemy 😉 ciekawe jak szybko się uda zaszczepić, wykluczając przeszkodę jaka niby jest KP.

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica nie jestem żołnierzem ;) dziś mam szczepienie Ali porozmawiam jeszcze z pediatra na ten temat zobaczymy co powie

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przepraszam nie potrafi powiedziec; przepraszanie to przytulenie i buziak w policzek :)

Za to w święta nauczyla sie mowic dziekuje i prosze :-D Smieszna jest bo czasem jej sie myli i np podaje mi cos i mowi; dzietuje mama, albo dostanie cos i wtedy "prosie" ;)

Malami z usypianiem bedzie lepiej :) ale to tez loteria.. u nas np. Sa dni ze zasypia w 5-10 min a sa takie ze godzine czy nawet 1,5. Nie wiem od czego to zależy.

My sie kladziemy razem w naszym łóżku, przytulamy, śpiewamy piosenki, trzymamy za rękę, az zaśnie. Wszystko w ciemności bo światło ją rozprasza.

Agatka mowi ze bedzie siostra. Nazywa ja Ala i tez nie bierze pod uwagę żadnego innego imienia. Pojecia nie mamy skąd to wzięła.
    A Wam jakie imiona sie podobają?

Jakis czas temu lalki tez dostaly imiona; Zuzia, Hania i Julka ;)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala proszę i dziękuję mówi bardzo często wyniosła to ze żłobka. Ale z przepraszam ma awidentnie problem czasem przeprasza misie bez powodu 😂 ale jak coś zrobi z premedytacją to dużo gorzej....jest bardzo uparta...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się osobiście nie podobają oklepane imiona bo potem w szpitalu/szkole połowa dzieci to Leny i Julki 😉. Jednak to rodzicom ma się podobać więc w sumie nie moja sprawa.
    Mnie się podobają zapomniane imiona, takie "niemodne": Karina, Paulina, Monika, Magda, Gosia, Izabela, Agnieszka, Sylwia itd rzadko się je słyszy teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 11:45

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak będę mieć syna to dam mu na imię Szczepan 😃

• symbolica Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Ja jak będę mieć syna to dam mu na imię Szczepan 😃
    Rozumiemy że to od szczepień 😉 żartuję.. to życzę Ci synka 👍👍 mòj syn miał być Przemek (gdyby się còrka nie urodziła), jednak w ciąży z Jackiem upodobania się zmieniły.

Na stronie lekarza Fiałka jest sondaż, że przybyło od listopada 25% chętnych do szczepienia i w tej chwili szczepić się chce 68% Polakòw!! 🥳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 11:49

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała Polę, Adę, Basię, mąż Maję, jak będzie musiał być kompromis to będzie Kasia 🙂.

Jaś jak chce przeprosić to przychodzi i się przytula. Ogólnie przylepa z niego, dużo się przytula, wchodzi na kolana itp.

Artemida, u Was płeć nieznana póki co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 11:48

ruda90 lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ślicznie ♥️ Ada i Basia też super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 11:58

malami.91 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez przeprosiny w formie calusa.

Moj faworyt od 10 lat to Alicja. Juz zrealizowalam :) Pozostalych nie mam. Kurcze rzeczuwisce mam niepopularne imie. Nie pamietam kiedy widzialam dziecko o imieniu Monika heheh

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ogólnie nasze imiona są teraz niepopularne 😁 (w większości 😉).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 12:20

symbolica, Moniiiikaaaa, artemida27 lubią tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika Twoje trzecie będzie Monika po mamusi 😉 Ładne imię ktòre funkcjonuje na całym świecie chyba.
    Na Węgrzech jak byłam to chłopcy stamtąd twierdzili, że Kinga to znane im imię, zdziwiłam się..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 12:31

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha o trzecim pomyslimy jak zaczne spac w nocy :)

a tak serio po dwoch cesarkach trzeba przystopowac troche.

Jak Wasze dzieci lubia naklejki to polecam serie z misiem okruszkiem. 4zl a duzo naklejania. Przerobilismy 2 i wyszukuje bezblednie i nawet coraz ladniej nakleja. A z zadan z naklejkami to najbardziej pidoba mi sie przedszkole zyrafki.

Wydaje mi sie ze nie zalecaja szcsepien karmiacym bo badan nie bylo. Za mala proba do tej pory. Siostra mi mowila ze przez pol roku po szczepieniu zalecaja wstrzymanie z zachodzeniem w ciaze. Niepotwierdzone info ale mnie zaciekawilo.

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie znana. Za 2 tygodnie mam usg i licze ze sie dowiem ;)

Nam sie Alicja tez podoba :) Jak bedzie dziewczynka to pewnie ta Ala zostanie juz ;)

Basia mi sie strasznie podobało- u nas odpada bo tesciowa ma tak na imię i jeszcze jedna ciotka. 3 Basie w bliskiej rodzinie to juz przesada :-D

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez niewiele mówi ale coraz więcej rzeczy nam przekazuje i coraz więcej robi jak się go o coś poprosi 😊

Ostatnio wydaje mi się za jakaś mamoze, rano jak tata spróbuje sam z nim zejść na dol to nie ma takiej możliwości, wola mnie mama i tacie mowi nie. Jak schodzimy razem ze schodów na klatce to mama musi trzymać za rękę, jak chce usiąść do stołu na kolana i idzie do mnie, jeśli tata wtedy spróbuje wziąć to tez nie i koniec. Ogólnie tatę pilnuje tez i szuka bo mąż znów przez lock down w domu ;) oni to jak się bawią to zawsze jakieś szaleństwa. Ostatnio Maksiu tez rozkręcił się w swoich tańcach jakieś rzucania się na ziemie nawet ;)

Dzisiaj ma być chyba o 15 konferencja Morawieckiego ciekawe co zdecydują

Jakie pomysły na motywy urodzin i na prezenty ??

Aaa jak Maksiu miał być dziewczynka miała być Zuzia a jak okazalnsje chłopiec to był dylemat Maks a Szymon

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 13:57

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dziecko ma urodziny po swietach to ja mam zawsze problem z prezentem. Teraz 15 stycznia mam siostrzenice.

A dla naszych tez nie mam pojecia. Ze swiatecznych swietnie sprawdzilo sie lego. To budowlane. I Albik tez swietny. To pioro opowiada o kazdym elemencie ksiazeczki. Franek non stop walkuje. Ale to drozszy temat bo ok 200zl.

A blizej mamy dzien babci i dziadka. Macie pomysly? Ja tylko przez net wiec musze juz myslec.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida czyli jak dziewczynka to problem z imieniem z głowy. ♥️

Monika nie podpowiem, coś wymyslisz w sprawie urodzin. Na dzień dziadkòw jakiś album ze świeżymi zdjęciami albo kubki ze zdjęciami dzieci. Lub kalendarze z dużymi zdjęciami na każdy miesiąc... Wszystko przerabiałam przy Wero a teraz już dajemy tylko bombonierkę i nalewkę babuni/ajerkoniak itp. 😆 gotowy przepis na sukces 😆

Paulina w tym roku to jeszcze nie ma się co bawić w motywy.. za rok myślę prędzej, ale to moje zdanie. 😉
    U mnie na odwròt - tatoza od świtu do nocy , ale to dlatego Że najwięcej czasu z nim spędzam a z tatą tylko zabawy. Nie ubolewam, że mam spokòj gdy tata z nim jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 14:56

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas urodziny już w sobotę, druga tura tydzień później. Średnio mi się chce robić dwie imprezy, no ale trochę tych ludzi mamy w najbliższej rodzinie... O prezent w sumie tylko moja siostra zapytała to powiedziałam, że może dokupić brakujące książeczki Kicia Kocia. Książek nigdy za wiele 🙂. W zabawkach toniemy po świętach... Mam nadzieję, że każdy coś symbolicznie kupi i nie będą szaleć. Jaś to głównie czeka na tort i balony 🙂.

Dziś padł już na 3cim powtórzeniu "Kicia Kocia ma braciszka Nunusia"😁 czyli coś koło 15min. No ale pożegnaliśmy drzemkę na dobre (bez nosidła w żaden sposób nie chce iść się zdrzemnąć), więc wymęczony był.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 19:23

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1658 1659 1660 1661 1662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ